Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni: „Avem multe surprize pentru locuitorii din Mioveni în perioada sărbătorilor de iarnă”

Luni, 21 Octombrie 2019 18:30

Centrul Cultural Mioveni, una dintre cele mai performante instituţii de cultură din Argeş şi din ţară, are, la conducere, de aproape doi ani, pe Alin Marian Călinescu. Acesta  este licenţiat în arte, profilul Teatru, specializarea ”Artele Spectacolului de Teatru” şi are un master în domeniu. A lucrat ca actor-colaborator la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu”, din Craiova, a fost consultant artistic la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, director artistic la una dintre cele mai cunoscute societăţi în domeniu la nivel naţional.

Cursuri gratuite de canto, pictură, dans popular și dans clasic, la Bradu

Luni, 21 Octombrie 2019 18:29

Primăria și Consiliul Local Bradu au pus la cale un parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, în vederea înființării,  în comună, a unor secții externe ale Școlii. Este vorba de canto, pictură, dans popular și dans clasic. Taxele de școlarizare vor fi suportate de la bugetul comunei, în limita a 15 locuri pentru fiecare specializare. Activităile se vor desfășura la Căminul Cultural, acolo unde pot fi  depuse și cererile de înscriere, începând cu data de 22 octombrie.

 

Canalizarea nu este un coș de gunoi!

Luni, 21 Octombrie 2019 18:02

# Protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător

Societatea Apă Canal 2000 SA se implică în campanii de informare şi de responsabilizare a cetăţenilor faţă de problemele de mediu, cu impact asupra condiţiilor de viaţă a populaţiei. În cele ce urmează readucem în atenţia publicului câteva aspecte legate de buna funcţionare a sistemului de canalizare.

Fix în urmă cu 11 ani, premierul nominalizat tăia panglici, în Argeș

Luni, 21 Octombrie 2019 17:56

#  Ludovic Orban era ministrul transporturilor și inaugura pasajul subteran din Bascov
În urmă cu 11 ani, în 2008, premierul liberal nominalizat de Iohannis tăia, la Bascov, panglica pasajului subteran din Bascov. În calitate, atunci, de ministru al transporturilor.
Pasajul subteran din comuna argeșeană Bascov, care face legătura între Pitești, Râmnicu Vâlcea și prelungirea Autostrăzii București-Pitești a fost inaugurat, într-o zi de 22 octombrie, anul 2008, în prezența ministrului transporturilor, Ludovic Orban, și a autorităților locale.

 

Ce am fost și ce-am ajuns: Nicolae Dobrin ar fi împlinit, săptămâna aceasta, 72 de ani

Luni, 21 Octombrie 2019 17:55

# Cu ”Gâscanul” jucător, FC Argeș a câștigat, de două ori, campionatul

Nicolae Dobrin (n. 26 august 1947, Pitești - d. 26 octombrie 2007, Pitești), cunoscut și ca Gâscanul sau Prințul din Trivale, a fost reținut de istorie ca  unul din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere.

Sportivii din Mioveni impresionează pe toate planurile

Luni, 21 Octombrie 2019 17:54

După sute sau chiar mii de ore de muncă și pregătire asiduă, eforturile sportivilor din Mioveni se concretizează în rezultate excelente, pe toate planurile.
„Fără lipsă de modestie, rezultatele sportivilor noștri, legitimați la CS DACIA MIOVENI 2012 și CS MIOVENI înregistrate la competițiile naționale, europene și mondiale ne fac mândri și totodată responsabili în ceea ce privește susținerea și finanțarea echilibrată către toate secțiile și ramurile sportive”, a precizat, pe Facebook, primarul Ion Georgescu.

 

Handbalistele din Mioveni, lider incontestabil

Luni, 21 Octombrie 2019 17:52

Runda cu numărul 6, a Diviziei A, seria C, la handbal feminin, a adus a șasea victorie pentru CS Dacia Mioveni 2012. Vineri, 18 octombrie, handbalistele au obținut o victorie clară, în deplasare, cu scorul de 34-20 în fața echipei Naţional Râmnicu Vâlcea. După șase partide disputate în acest sezon, CS Dacia Mioveni 2012 se află pe primul loc, cu 18 puncte, iar etapa viitoare va juca cu CS Activ Prahova Ploiești. Echipa argeșeană are 183 de goluri marcate și doar104 primite.

Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene până în ianuarie

Luni, 21 Octombrie 2019 17:50

Curtea de Apel Piteşti a prelungit, pe 15 octombrie, mandatul european de predare temporară. Afaceristul Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene până la data de 21 ianuarie 2020. Nicola Inquieto, afaceristul italian arestat la Piteşti în urmă cu un an şi acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le avea în Argeş, a fost condamnat, pe fond, la 16 ani de închisoare. Sentinţa dată de Tribunalul Napoli în luna mai nu este definitivă.

 

”Copiii își doresc să citească!” Elevii școlii ”Nicolae Bălcescu” au nevoie de o bibliotecă nouă!

Luni, 21 Octombrie 2019 17:22

Joi, 24 octombrie, între orele 11.00-14.00, argeșenii sunt așteptați la Târgul ,,Bogățiile toamnei”, din cadrul Școlii Gimnaziale ”Nicolae Bălcescu” din Pitești ( o structură a Școlii Gimnaziale Nr. 1, situată pe Strada Negru Vodă). Cu mic și cu mare sunteți așteptați la standurile cu bunătăți de toamnă, gătite în mod tradițional. De asemenea, mai puteți achiziționa obiecte hand-made făcute de mâinile copiilor, părinților și cadrelor didactice.

Pe 23 octombrie, o nouă campanie de sterilizare gratuită, la Mioveni

Luni, 21 Octombrie 2019 17:15

Acțiunea menită să ducă la scăderea numărului de câini și pisici, fără stăpân din oraș, este derulată de Asociația Tierhilfe Hoffnung – Aulim Smeura, în colaborare cu Primăria orașului Mioveni și SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL.

 

Peste 1500 de copii din Argeș, prezenți pe Național Arena la meciul România - Norvegia

Luni, 21 Octombrie 2019 10:48

România și Norvegia au încheiat la egalitate, săptămâna trecută, scor 1-1,  în preliminariile de la Euro 2020 într-o atmosferă electrizantă, cu aproape 30.000 de copii în tribune. A fost un record mondial de asistență, cu atâția copii în tribune, FRF reușind o mobilizare extraordinară. Atmosfera de la meci a fost remarcată și pe plan internațional. Din Argeș au fost prezenți pe stadion peste 1.500 de copii.

Săptămâna europeană a competențelor europene la Liceul Tehnologic Topoloveni

Vineri, 18 Octombrie 2019 15:33

În data 18.10.2019, în cadrul Liceului Tehnologic Topoloveni, s-a sărbătorit Săptămâna europeană a compețentelor europene ce promovează educația și formarea profesională pe tot parcursul vieții. Elevii participanți din cadrul programului Erasmus+ EURO-COMP Topoloveni, nr 2018-1-RO01-KA102-048170, au impărtășit colegilor competențele însușite, experiențele și emoțiile trăite în stagiul de practică desfășurate în Portugalia, Montijo, dar și importanța portofoliului europass.

 

 

O firmă italiană ar putea realiza noul cămin studențesc de la Universitatea din Pitești

Luni, 14 Octombrie 2019 14:11

A doua oară a fost cu noroc. După ce la prima licitație pentru construirea unui cămin studențesc nu a participat nicio societate comercială, prețul oferit pe metru pătrat fiind mult sub cota pieței, a doua oară a fost depusă o ofertă.  Universitatea din Pitești a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate, care primesc  finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului.

Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni – 50 de ani de existență

Luni, 14 Octombrie 2019 14:06

Pe 11 octombrie, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a îmbrăcat straie de sărbătoare. Într-o atmosferă solemnă, cu mare încărcătură emoţională, au fost celebraţi cei 50 de ani de existenţă ai unității de învățământ care a făcut istorie la Mioveni.

 

Un singur punct fix de control rovinietă, în Argeș

Luni, 14 Octombrie 2019 13:52

În ultima perioadă în presa argeșeană au apărut mai multe informații potrivit cărora în municipiul Curtea de Argeș au fost instalate mai multe camere fixe pentru depistarea autovehiculelor pentru care nu a fost plătită rovinieta. Informația este una falsă, în sensul în care, în acest moment, în județul Argeș există o singură cameră pentru controlul rovinietei, la Buzoești. Informația ne-a fost confirmată de Gheorghe Mihăiță, șeful secției Drumuri Naționale Pitești. Camerele fixe, montate în ultima perioadă pe DN 7C, la intrarea în Valea Iaşului, chiar în zona Dr. Oetker, ar fi de monitorizare a traficului.

Focul lu’ Sumedru, la Topoloveni. Programul evenimentului

Luni, 14 Octombrie 2019 13:44

În ziua de vineri,  25 octombrie 2019, la târgul săptămânal din  Topoloveni, începând cu orele 16.30, va avea loc  manifestarea tradițională ”Focul lu' Sumedru”, obicei etnografic specific zonei Muscelului.

 

Târgul de Știință - Tech, la a III-a ediție

Luni, 14 Octombrie 2019 13:37

Marţi, 15 octombrie, în intervalul orar 9.00-12.00, se va desfășura în holul Bibliotecii Judeţene “Dinicu Golescu” Argeș cea de-a III-a ediţie a Târgului de Ştiinţă – Ediția Tech, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe copii, tineri şi bibliotecari din întregul județ.

Anuala de Arhitectură Argeș-Prahova 2019

Luni, 14 Octombrie 2019 13:31

Centrul Cultural Pitești, Filiala Teritorială Argeș și Filiala Teritorială  Prahova ale Ordinului Arhitecților din România organizează expoziția de arhitectură, sub genericul „Anuala de Arhitectură Argeș-Prahova 2019”, cu tema „Onestitatea în arhitectură”. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 17.00, la Complexul Expozițional Casa Cărții, eveniment coordonat de arhitecții Alexandru Răuță și Sorina Badea. Lucrările pot fi vizionate de cei interesați, până pe data de 25 octombrie.

 

Comuna Popești - informație de interes public

Luni, 14 Octombrie 2019 13:25

Comuna Popești-Argeș a contractat în anul 2017-2018 ,,cadastru sistematic gratuit" pentru proprietarii care detin terenuri în zona conductei  ”BRUA”.
Având în vedere faptul că lucrarea este la final și trebuie intabulate suprafețele la O.C.P.I., vă cerem sprijinul tuturor locuitorilor Comunei Popești, să depuneți documentele la sediul secretariatului.

O elevă din Mioveni are nevoie de ajutor!

Luni, 14 Octombrie 2019 13:23

Haideți să o ajutam pe Georgiana Alexandra o fetiță de 12 ani și jumătate, elevă în clasa a VI-a la Liceul Teoretic ¨Iulia Zamfirescu¨ Mioveni, care are o problemă gravă de sănătate. Din cauza unei infecții foarte puternice, i-au fost atacate toate rădăcinile nervoase, iar din aceasta cauză ea este acum într-un scaun cu rotile. Boala ei se numește Sindromul Guillan-Barre (Poliradiculonevrita Acută), iar pentru a se face bine și a putea sa meargă din nou, ea trebuie sa facă un tratament cu Imunoglobuline umane din 6 în 6 săptămâni, timp de 6 luni, aceste imunoglobuline umane se găsesc foarte greu deoarece se fabrică doar în Austria și Elveția. Apelăm la oamenii cu suflet bun pentru a o ajuta pe Georgiana Alexandra să-și revină și să poată sa meargă din nou.
Conturi:
UniCredit Banc: RO22 BACX 0000 0004 0819 6000
Banca Transilvani: RO18BTRL00301201K69393XX

 

Pagina 127 din 281

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea