Doctor în sport! Un tânăr jurnalist aduce contribuţii la dezvoltarea atletismului

Luni, 30 Septembrie 2019 16:05

Munca jurnalistului Gabriel Niţă, redactor din anul 2010 în cadrul Argeş TV, începută în anul 2015 prin studiile de doctorat în domeniul “Ştiinţa Sportului şi a Educaţiei Fizice” a ajuns la final. Acesta tocmai a susţinut teza de doctorat denumită “Contribuţii ale mass-media în promovarea şi dezvoltarea atletismului prin marketingul competiţiei”.

Sorin Cîmpeanu va fi desemnat Doctor Honoris Causa al UPIT

Luni, 30 Septembrie 2019 16:02

Miercuri, 2 octombrie, la Universitatea din Pitești se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa lui Sorin Câmpeanu, fost ministru al educației. Evenimentul se va desfășura în Corpul Central al UPIT, începând cu ora 16.00.
Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu este rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, președinte al Consiliului Național al Rectorilor și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

 

Trimis în judecată după ce a înjurat și a lovit cu piciorul în coapsă un polițist

Luni, 30 Septembrie 2019 15:47

Un bărbat, aflat în stare de ebrietate, a înjurat și amenințat cu moartea trei polițiști, iar pe unul dintre ei l-a lovit cu piciorul în coapsă. Fapta a fost săvârșită la începutul lunii septembrie, mai exact în seara zilei de 2 septembrie. Andrei Cătălin I. a fost trimis în judecată, fiind cercetat sub măsura controlului judiciar, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru ultraj.

Câteva repere ale datei de 1 octombrie, în Argeș

Luni, 30 Septembrie 2019 15:42

# Prima școală din mediul rural, la Golești
Școala a fost înființată în anul 1826, de Dinicu Golescu, fiul marelui ban Radu Golescu , deschidere – 1 octombrie, fiind prima școală superioară din mediul rural al Țării Românești, în care se preda în limba română. La 1826, țiganii aveau statut de robi, iar Dinicu Golescu le-a permis tuturor să învețe carte, indiferent de statutul social. A ajuns să înființeze această școală-reper pentru spiritualitatea românească și pentru România modernă

 

Începe judecata, pe fond, în dosarul consilierului local care și-a arătat organul genital în secția de poliție

Luni, 30 Septembrie 2019 15:41

Pe 12 septembrie, instanța a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Bogdan Udroiu şi constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Fostul consilier local, care şi-a arătat organul genital  în secţia de poliţie,  este judecat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

Sportivii de la CS Dacia Mioveni 2012 au sărbătorit Săptămâna Europeană a Sportului

Luni, 30 Septembrie 2019 15:34

Pentru a marca „Săptămâna Europeană a Sportului”, CS Dacia Mioveni 2012 a desfășurat activități sportive demonstrative pe platoul din Centrul Civic al Mioveniului, cu sportivii din cadrul secțiilor de handbal, volei și oină. Alături de sportive s-au aflat antrenorii și conducerea clubului. Programul “ Săptămâna Europeană a Sportului ” s-a desfășurat în perioada 23 – 30 septembrie 2019 și este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, cofinanţat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Ministerul Tineretului şi Sportului şi coordonată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

 

Echipa Primăriei a câștigat cupa Asociației Orașelor din România la minifotbal

Luni, 30 Septembrie 2019 15:33

Ediția a III-a a Cupei Asociației Orașelor din România a fost câștigată de echipa de fotbal a Primăriei Mioveni. Gruparea din Mioveni a făcut o finală extraordinară și a câștigat cu scorul de 10-1 (5-0 la pauză) chiar cu echipa gazdă - Năvodari. În turneu au participat 10 echipe: Mioveni, Huedin, Lehliu Gară, Sânnicolau Mare, Plopeni, Seini, Șomcuța Mare, Făurei, Năvodari și Balș. În semifinală, Mioveni a învins echipa Plopeni 2-1(1-1). Turneul s-a desfășurat la Năvodari, în perioada 24-28 septembrie.

Începe Oktoberfest Pitești! Atmosferă de zile mari

Luni, 30 Septembrie 2019 15:32

O nouă ediție Oktoberfest debutează în această săptămână la Pitești! În perioada 3-6 octombrie festivalul, ajuns la a doua ediție, își va deschide porțile în centrul orașului, organizatorii anunțând și de această dată multe surprize. „Orășence, domni, domnițe, cavaleri, socri, bunici și bunicuțe, burlaci și familiști convinși, domnișoare și vecini vă spunem tuturor: ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puțin timp până când vom rosti acest cuvânt tare și răspicat, cu o halbă de bere proaspătă și rece în mână pentru a da startul unui nou episod Oktoberfest Pitești pe Platoul Primăriei”, anunță organizatorii.

 

Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu un RMN

Luni, 30 Septembrie 2019 15:29

După ce, anul trecut, Spitalul de Pediatrie a fost dotat cu computer tomograf, începând de vineri, 27 septembrie,unitatea sanitară va avea și echipament RMN. Alături de această achiziție, la spital mai sunt derulate o serie de investiții foarte importante. De asemenea, s-au desfășurat mai multe investiții în echipamente medicale, aparatură, dar au fost realizate și lucrări de modernizare a secțiilor spitalului. în luna aprilie a acestui  an, a fost semnat contractul de finanțare privind extinderea, modernizarea și dotarea Compartimentului de Primiri Urgențe. De altfel, se derulează și proiectul privind extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului de Pediatrie Pitești.

Mai bine director la multinațională decât premier. Viorica Dăncilă a încasat un venit anual mai mic decât cel al soțului, manager la OMV Petrom Piteşti

Luni, 23 Septembrie 2019 23:26

Sucursala OMV Petrom SA Pitești este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, actualul premier al țării și candidatul PSD la prezidențiale. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Munca depusă de Cristinel Dăncilă a făcut ca acesta să obțină pe parcursul anului 2018 un venit anual mai mare ca cel al premierul României.

 

Comuna Corbi și primarul, Virgil Baciu, pionieri ai curățeniei

Luni, 23 Septembrie 2019 23:19

Conducerea din localitatea argeșeană Corbi, prin angajații proprii, s-a implicat, sâmbăta trecută,  în evenimentele organizate în cadrul Zilei naționale a curățeniei. Toți cei care au dorit  să participe au fost așteptați, sâmbătă dimineața, la ora 9:00, în fața Primăriei, unde au avut loc înregistrarea participanților și împărțirea pe echipe de voluntari. Participanții au primit, din partea organizatorilor, mănuși și saci, iar unde a fost cazul, lopeți și greble. Toți sacii cu deșeurile strânse au fost preluați de mașinile firmei de salubritate.

Stropiri împotriva tigrului platanului, în Pitești

Luni, 23 Septembrie 2019 23:10

# Campanie de stropire contra dăunătorilor, în special împotriva tigrului platanului, în Pitești.
Până pe 27 septembrie se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorului Corythucha ciliata – tigrul platanului. Acestea se efectuează la arborii și arbuștii din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului.

 

Echipele de volei și minivolei ale CS Dacia Mioveni 2012, pe podium

Luni, 23 Septembrie 2019 19:52

În perioada 14-15 septembrie, a avut loc ”Cupa Mioveni” la Volei și Minivolei. La categoria Cadete au participat echipele CS Dacia Mioveni 2012,CS Dinamo București, CSS Bacău, ACS Volei Craiova și CSS Târgoviște.
Competiția s-a desfășurat în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale "Liviu Rebreanu", iar clasamentul a fost următorul:

Peste 300 de elevi au alergat la Mioveni, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității

Luni, 23 Septembrie 2019 19:26

Circa 300 de elevi ai claselor V – XII de la școlile din Mioveni au luat startul astăzi la competiția de cross “Aleargă cu noi!” . Activitatea a fost inclusă în calendarul de activități al „Săptămânii Europene a Mobilității” (European Mobility Week), ce s-a desfășurat la Mioveni.Cursa a avut loc în zona de picnic Făget, iar participanții au primit tricouri și medalii din partea organizatorilor. Activitatea a fost organizată de către Consiliul Local, Primăria orașului, Centrul Cultural, în parteneriat unitățile de învățământ și cluburile sportive de pe raza orașului.

 

Servicii de dezinsecţie și dezinfecție, la Mioveni

Luni, 23 Septembrie 2019 19:12

În perioada 23-28 septembrie 2019, la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie și dezinfecție pe domeniul public al oraşului, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, platforme pentru colectarea deșeurilor, instituții de învățământ și clădiri ale instituțiilor publice.
Administrația locală atenționează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Echipa Real Bradu Juniori a participat la Turneul Internațional de Fotbal pentru Copii JUNIOR’S CUP 2019 Bulgaria - Albena

Luni, 23 Septembrie 2019 17:11

Grupa Juniori C a echipei Real Bradu a participat, în Bulgaria, la Turneul Internațional de Fotbal pentru Copii JUNIOR’S CUP 2019 Bulgaria – Albena. ”A fost primul turneu în care au jucat 10+1, unde au câștigat două meciuri și au pierdut două.
”Am avut ca obiectiv pregătirea noului campionat care a început în septembrie”, declară antrenorul Mădălin Ciobanu.

 

Pescuitul este interzis pe două lacuri din Bradu

Luni, 23 Septembrie 2019 16:44

Pescuitul este interzis pe lacul din Bradu de Jos (fosta Poliție) și lacul de pe strada Buna Vestire (Medeleni) până la 30 aprilie 2020. Ambele lacuri vor fi populate cu pești, iar pescuitul ar pune în pericol înmulțirea acestora. Persoanele care încalcă regulamentul riscă amenzi cuprinse între 1.000 –1.500 de lei, dar și sancțiunea complementară a confiscării articolelor de pescuit.

Dumitru Tudosoiu: „Limita de 5 pentru admiterea la liceu nu mi se pare o chestiune discriminatorie”

Luni, 16 Septembrie 2019 14:24

# Interviu cu șeful ISJ Argeș, la început de an școlar

A sunat din nou clopoțelul în unitățile școlare din Argeș. Iar majoritatea școlilor din județ asigură, din punct de vedere al infrastructurii, cele mai bune condiții de învățământ. Doar în 20 de localități mai sunt școli care au toaletele în exterior. Este vorba de 29 de grupuri sanitare, însă majoritatea aflate în diverse faze de lucru.

 

Sorinel Fusea a fost numit adjunct încă un an la ISJ Argeș

Luni, 16 Septembrie 2019 14:23

Recent, Ministerul Educației a decis să prelungească mandatul șefului Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Dumitru Tudosoiu, cu încă un an, până la 18 august 2020. Același lucru s-a întâmplat și cu Sorinel Fusea, inspectorul școlar general adjunct. Acestuia i-a fost prelungit interimatul, tot cu un an, până la 31 august 2020. De asemenea, anul viitor există posibilitatea ca posturile să fie scoase, din nou,  la concurs. 

Se împlinesc 45 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului

Luni, 16 Septembrie 2019 14:14

Timp de patru ani, între 1970 și 1974, militari și civili s-au luptat cu natura pentru construirea a ceea ce a devenit cel mai spectaculos drum din țară - Transfăgărășan, aflat la cea mai înaltă altitudine din România, 2.042 m, inaugurată oficial pe 20 septembrie 1974.

 

Pagina 129 din 281

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea