Program special de circulație a autobuzelor Publitrans în minivacanța de Sfânta Maria

Luni, 12 August 2019 13:46

Având în vedere că zilele de joi, 15 august şi vineri 16 august 2019, sunt declarate zile libere, S.C. Publitrans 2000 SA informează că, în perioada 15-18 august 2019, circulaţia autobuzelor în municipiul Piteşti se va desfăşura după următorul program:
- în ziua de 15 august 2018, programul autobuzelor va fi specific zilelor de sâmbătă;
- în zilele de 16, 17 şi 18 august 2018, programul va fi specific zilelor de duminică.

Spectacol, tradiție și voie bună la prima ediție a Festivalului Național de Folclor Mioveni

Luni, 12 August 2019 13:39

Pe parcursul a patru zile, între 8-11 august, s-a desfășurat Festivalul Național de Folclor ”Mioveni”. Tradiție, culoare, originalitate, voie bună și nu în ultimul rând – spectacol, așa am putea descrie prima ediție a festivalului concurs care s-a desfășurat săptămâna trecută la Mioveni. Cetățenii orașului și toți iubitorii de folclor autentic au participat în număr foarte mare în această perioadă în Centrul Civic al orașului, alături de cei 400 de invitați din țară și de peste hotare.

 

Poliția Locală Bradu avertizează: „Proprietarii terenurilor neîngrijite vor primi amenzi”

Luni, 12 August 2019 13:34

Administrația locală din Bradu le reamintește locuitorilor că fiecare proprietar (deținător de imobil) are obligația de a-și întreține, salubriza și cosi vegetația din dreptul imobilului, pe întreaga lungime. ”Neluarea măsurilor de tăiere a vegetației ierboase, de salubrizare, curățare a lacurilor, bălților, iazurilor, a terenurilor neocupate din intravilan, precum și de împrejmuire a acestora din urmă de către proprietari sau administrator, aduce amenzi de 1.000 -1.500 lei pentru persoanele fizice și 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice”, transmit reprezentanții Poliției Locale Bradu.

Hai la Ziua Comunei Săpata!

Luni, 12 August 2019 12:41

În fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, locuitorii comunei Săpata petrec, de Ziua Comunei. Autoritățile, în frunte cu primarul Laurențiu Micu (foto), îmbracă straie de sărbătoare și s-au pregătit, și anul acesta,  pentru tradiționala serbare a zilei localității, o sărbătoare completă, cu momente artistice deosebite, antren și voie bună. 
Evenimentul se va desfășura pe terenul de sport din satul Bănărești și va conține momente artistice susținute de formații  locale. Toți cei care au reușit să găsească secretul unei căsătorii reușite, vor fi premiați de către primărie.

 

S-a scos la licitație contractul pentru realizarea unui nou cămin studențesc la Pitești

Miercuri, 07 August 2019 20:09

Este o certitudine! Universitatea din Pitești va avea un nou cămin studențesc. Este vorba despre o lucrare de peste 13,5 milioane lei.
UPIT a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate de acest proiect, care vor primi finanțare pentru realizarea unui cămin studențesc. Este vorba despre proiectul „Construire cămin studențesc”, care se va realiza în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în imediata apropiere a Universității, în spatele Rectoratului. Finanţarea va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Spitalul Județean Argeș încă nu are ser antiviperin

Miercuri, 07 August 2019 20:08

Viperele au fost semnalate, recent,  în mai multe zone din Pitești. Specialiştii avertizează că muşcătura poate fi mortală, mai ales dacă nu se intervine în primele ore. Iar serul antiviperin, vital în astfel de cazuri, încă lipseşte din multe spitale din ţară. Este și cazul Spitalului Județean Argeș, unde, conform surselor noastre, ultimele doze au expirat la sfârșitul lunii martie, iar de atunci nu a mai fost achiziționat deloc.

 

Ion Georgescu, despre comandantului Garnizoanei Pitești: „Un profesionist cu o carte de vizită impresionantă”

Miercuri, 07 August 2019 19:40

La 1 august, în garnizoanele din țară  a fost marcată împlinirea a 100 de ani de la înființarea armei tancuri . În onoarea tanchiştilor a fost organizată ceremonia miliară şi religioasă la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul. În cadrul evenimentului, a fost decorat drapelul de luptă, a fost dezvelit monumentul comemorativ, iar pentru cinstirea eroilor care şi-au piedut viaţa pe câmpurile de luptă, au fost depuse coroane şi jerbe de flori.

Bazinul de la Mioveni, închis pentru revizie

Miercuri, 07 August 2019 19:39

Bazinul de înot Mioveni va fi închis pentru o lună! Revizia tehnică anuală a instalațiilor bazinului este programată pentru luna august, timp în care se vor realiza și lucrări de curățenie și igienizare a întregului spațiu. Vor fi efectuate operațiuni de curățare a filtrelor și igienizare a bazinului, precum și reparații curente, astfel încât spațiul să respecte toate cerințele de siguranță și igienă pentru cei care aleg Bazinul de Înot de la Mioveni pentru activități sportive sau recreative.

 

Sportivi din Moldova, în pregătire la Mioveni!

Miercuri, 07 August 2019 19:38

O grupă de fotbal din cadrul Școlii Sportive Măgdăcești - Republica Moldova se află, timp de o săptămână, într-un stagiu de pregătire la baza sportivă a CS Mioveni. Programul sportivilor cuprinde sesiuni de pregătire fizică și tactică, meciuri amicale cu echipe similare din județ, dar și vizite la obiectivele turistice din Argeș. Ținând cont de relațiile de colaborare și prietenie dintre orașul Mioveni și localitatea Măgdăcești, limitrofă Chișinăului, a devenit deja un obicei ca în perioada verii, grupe de sportivi și tineri din Măgdăcești să fie oaspeți ai administrației locale din Mioveni.

Angajații Primăriei Mioveni au donat sânge

Miercuri, 07 August 2019 19:37

Angajați ai Primăriei Mioveni și o parte dintre cei de la SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au organizat în această dimineață o campanie de donare de sânge pentru soția unui coleg, aflată într-o continuă luptă cu viața, de un an. Deși a fost programată pentru un transplant de ficat încă din luna decembrie a anului trecut, operația vitală pentru pacientă a fost amânată de mai multe ori din cauza stocului insuficient de sânge, grupa B3, RH Negativ.

 

Pe 17 august, o nouă ediție a concursului de ciclism montan „Dracula Bike”

Miercuri, 07 August 2019 19:34

Pe 17 august, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș organizează, în cadrul « Sărbătorilor Argeșului și Muscelului », concursul de ciclism montan «Dracula Bike».
Startul se va da din punctul Călugarița. Acesta se afla la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul catre Cumpăna. De aici se vor parcurge 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, dupa care concurenții vor veni înapoi, spre sosire, urmând același parcurs. Distanța totala: 18 km. Altitudine totală cumulată: 390 metri. Nivel mediu.

Pe 17 august, “Întâlnirea fiilor satului Poienărei - Corbi “ – Ediția a XVI -a

Miercuri, 07 August 2019 19:26

Sâmbătă, 17 august, comuna Corbi va îmbrăca straie de sărbătoare, pentru că va avea loc „Întâlnirea fiilor satului Poienărei“, ediţa a XVI-a. Evenimentul, al cărui iniţiator a fost însuşi primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, reunește atât fii ai satului, cât şi prieteni şi iubitori ai locului. Unul dintre scopurile sale a fost comemorarea celor ce şi-au pierdut viaţa luptând împotriva regimului comunist. Tocmai de aceea, satul Poienărei este şi sat martir, aici fiind ultima tabără de partizani, oponenţi ai regimului comunist.
Satul Poienărei, deși este un loc mirific și încărcat de istorie, intrase într-un proces de depopulare și degradare. 

 

Grupurile statuare ale lui Paul Everac, de la Dâmbovicioara, în pericol!

Luni, 29 Iulie 2019 22:53

# După decesul dramaturgului, proprietatea, incluzând statuile, a rămas de izbeliște # Primăria dorește, în continuare, să cumpere proprietatea

Aproape de ieșirea din comuna Dâmbovicioara și din județul Argeș, către Dealul Sasului,  rezistă, însă în condiții mizere, complexul  statuar în aer liber, amenajat de cunoscutul dramaturg Paul Everac. Casa dramaturgului, un teatru de vara și rezervația de busturi de piatră sunt elementele care alcătuiesc acest complex.

Alex Găvan, alpinistul argeșean care a escaladat șapte vârfuri din Himalaya de peste 8.000 de metri

Luni, 29 Iulie 2019 22:18

Pe 18 iulie, alpinistul Alex Găvan, din comuna Cepari – județul Argeș, a înregistrat un nou succes românesc la peste 8000m, fără oxigen suplimentar. Acesta a reușit să atingă vârful Gasherbrum 2, de 8035 de metri, din munții Karakorum, Pakistan, fără a folosi oxigen suplimentar sau porteri de altitudine. Cu această reușită, el și-a trecut astfel în palmares al șaptelea vârf de peste opt mii de metri. Expediția din acest an a fost a patra încercare a lui Alex Găvan de a atinge vârful Gasherbrum 2, după cele din 2007, 2008 și 2016.

 

A început pregătirea pentru o nouă ediție a turneului „BRD Argeș Open Wheelchairs Tennis”, de la Bascov

Luni, 29 Iulie 2019 22:12

Asociația „Primii pași spre performanță”, în parteneriat cu Tenis Club AS și Federația Română de Tenis, va organiza în perioada 15-19 August , la Baza Sportivă „Star Arena” Bascov, a III-a ediție a turneului internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități „BRD Argeș Open Wheelchairs Tennis”. La turneu și-au anunțat prezența circa 45 de sportivi paralimpici, din 17 țări. Prin organizarea acestui turneu se dorește promovarea sportului de performanță în rândul persoanelor cu dizabilități, obiectivul fiind acela de a demonstra că în România există un climat favorabil înaltei performanțe în sport în general și în scaun cu rotile, în special.

Începe Campionatul Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori

Luni, 29 Iulie 2019 22:10

În perioada 1 - 4 august, la Complexul Sportiv Național CNS Bascov – Budeasa, se desfășoară Campionatul Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori U23 Sprint.
Deschiderea oficială va avea loc în data de 31 iulie, de la ora 19.00, în Piața Vasile Milea din municipiul Pitești, unde delegațiile de sportivi din 64 de țări pe pe întregul mapamond vor defila, în acordurile Fanfarei ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș.

 

Vrei la munte? Vreau la mare! Hai la ambele, la Corbi!

Luni, 29 Iulie 2019 22:06

# Piscină de dimensiuni speciale, parcare generoasă, dispoziție bună garantată!

Piscină de dimensiuni generoase, de 25X12,5 metri! Investiție de peste 300.000 euro! Șezlonguri, munte, răcoare, apă curată! Fugiți de căldură, la marea de la munte! Unde înotați vara asta? Cei mici adoră bălăceala, iar cei mari cunosc beneficiile pe care le are înotul asupra organismului. Doamnele vor la mare, domnii, la munte. Hai la ambele, la Corbi!

Două noi sărbători, la Mioveni: „Festivalul Dogarilor” și „Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”

Luni, 29 Iulie 2019 21:54

Orașul Mioveni va organiza, începând din acest an, două noi sărbători, care vor fi incluse în calendarul activităților culturale și anume "Festivalul Dogarilor" și "Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”. Prima ediție a Festivalului Dogarilor va fi integrată în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Național de Folclor Mioveni în data de 10 august 2019. Prin organizarea acestui festival se doreste promovarea tradițiilor meșteșugărești vechi precum dogăritul și crearea unui brand local pentru orașul Mioveni, cu scopul promovării patrimoniului cultural și artistic, respectiv Cula Racovița și includerea în circuitul turistic național.

 

Aplicația „Mioveni City app” – informații utile pentru cetățeni

Luni, 29 Iulie 2019 21:53

Din ce în ce mai multe persoane utilizează aplicația „Mioveni City App” care, de la lansare, în luna martie a anului 2018, a fost instalată de mii de utilizatori din Mioveni, dar și din țară! „Mioveni City App” este o platformă digitală interactivă de unde se pot afla informațiile utile precum agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde pot fi sesizate și raportate instant diverse incidente.

Echipa de fotbal a Primăriei Mioveni va participa la Cupa A.O.R. la Minifotbal

Luni, 29 Iulie 2019 21:50

În perioada iulie – septembrie, se desfăşoară, la nivel naţional, “Cupa A.O.R. la Minifotbal”, ediția a III-a.
Competiţia se va desfăşura folosind principiul teritorialității, meciurile de fotbal fiind organizate mai întâi pe șapte regiuni, tur – retur.
Echipa din Mioveni face parte din cea de a treia regiune, unde s-au înscris șase oraşe.

 

Pagina 132 din 281

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea