Rectorul Universității din Pitești, în Ucraina prin programul Erasmus+

Luni, 22 Aprilie 2019 13:21

La Universitatea din Pitești relațiile internationale decurg din ce în ce mai bine. În această perioadă, în curtea UPIT sunt persoane din întreaga lume. De asemenea sunt în derulare mai multe mobilități prin programul Erasmus+.
„Avem curtea plină de egipteni, iranieni, marocani, asiatici, albanezi. Acum e o tripartită de albanezi, armeni și egipteni care umblă prin curtea Universității. Sunt 23 de profesori. Sunt veniți prin programul Uniunii Europene Erasmus+, care finanțează mobilități academice pentru țări terțe Uniunii. Am avut și noi delegații în Azerbaijan, Armenia, Kazakhstan”, ne-a precizat rectorul Dumitru Chirleșan. 

A fost lansată Argeș Ghid - aplicație smart pentru județ!

Luni, 22 Aprilie 2019 13:17

În cadrul unui eveniment festiv ce a avut loc vineri, 19 aprilie, la Galeriile «Ilfoveanu», a fost lansată, oficial, noua aplicație a județului - Argeș Ghid. Orașele din Argeș, în frunte cu Piteștiul, așteptau de mult timp un ghid urban digital. O aplicație mobilă simplă și prietenoasă în care cei interesați să găsească diverse sugestii de timp liber, laolaltă cu evenimentele majore care să le stârnească  interesul de a petrece un timp plăcut cu prietenii sau familia.

 

Handbalistele de la Mioveni s-au calificat la Turneul Național Semifinal

Luni, 22 Aprilie 2019 13:15

Final de campionat pentru echipa feminină de handbal a CS Dacia Mioveni. Miercuri, 17 aprilie, în ultima etapă, sportivele din Mioveni au învins în deplasare pe Național Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 27 - 30. Cu 21 de victorii, un egal și două meciuri pierdute, handbalistele Mioveniului încheie sezonul competițional al Diviziei A din cadrul Campionatului Național din postura de lider nedetronat al Seriei C, în care au acumulat 64 de puncte și au înscris 733 de goluri. Pentru echipa CS Dacia Mioveni 2012 urmează, în perioada 10-12 mai, Turneul Semifinal, unde se vor decide finalistele pentru barajul de promovare în prima ligă handbalistică națională.

 

 

Instanța a decis! Transfăgărășanul nu va fi deschis mai devreme de 1 iulie

Luni, 22 Aprilie 2019 13:13

Curtea de Apel Pitești a respins, pe 16 aprilie, cererea făcută de mai mulți agenți de turism împotriva Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 1 iulie. Este cea de-a treia solicitare, pe această speță, care a fost respinsă de către instanțele argeșene.  Vă reamintim că mai mulți oameni de afaceri din Argeș au dat în judecată CNAIR cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan. Este vorba despre articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 - Piscul Negru - și km 130 - Bâlea Cascadă - în perioada 1 noiembrie – 30 iunie. Hotărârea Curții de Apel Pitești a fost una drastică: „Respinge cererea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”. Agenții de turism din zona Transfăgărășanului care au declarat război Companiei de Drumuri nu renunță, fiind făcut recurs în două din cele trei dosare respinse de instanță.
A.V.

 

Program special la Zoo în minivacanța de Paști

Luni, 22 Aprilie 2019 13:04

# Prețul biletului pentru adulți este de 8 lei, iar pentru copii, pensionari, elevi și studenți de 4 lei.
Grădina Zoologică din Pitești este pregătită să primească vizitatori de sărbătorile de Paști și minivacanța de 1 Mai, programul în această perioadă fiind prelungit pentru cei care doresc să-i treacă pragul.
Astfel, din 26 aprilie 2019 și până pe 1 mai 2019 inclusiv, orele de vizitare sunt între 10,00 și 19,00 în fiecare zi.

Educație medicală pentru elevii din Mioveni

Luni, 22 Aprilie 2019 13:01

Elevii din Mioveni au învățat cum să acorde primul ajutor, în cadrul unui proiect încheiat între Primăria orașului și  Serviciul Județean de Ambulanță Argeș-Substația Mioveni.
În luna martie, peste 200 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni au fost instruiţi cum să procedeze în situaţii la limită şi cum să salveze vieţi.
Joi, 18 aprilie a fost rândul elevilor de la Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” să asiste  la manevrele efectuate de către asistenții medicali Emil Pravăț,  Daniel Dobre, Iuliana Dobre și Andreea Ciobanu. Elevii au încercat rând pe rând să exerseze tehnicile de resuscitare pe manechinele speciale și au participat activ la această lecție deschisă.
Proiectul educațional ”Cum și când să intervii” va continua în perioada următoare la toate unitățile de învățământ de pe raza orașului Mioveni.

 

Prichindeii de la grădinița „Aripi Deschise”, în vizită la Poliția Locală Pitești

Luni, 22 Aprilie 2019 12:56

Săptămâna trecută, în cadrul programului „școala altfel”, circa 70 de micuți de la Grădinița „Aripi Deschise” din Pitești au fost oaspeții Poliției Locale. Prichindeii au luat cu asalt sediul instituției. A fost veselie mare la Poliția Locală Pitești! 70 de copii au participat la o întâlnire cu polițiștii locali. Cei mici au aflat detalii despre acţiunile pe care polițiștii le desfăşoară zi de zi pe teren. Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești și colegii săi le-au explicatmicuților regulile de circulaţie rutieră şi cum trebuie să traverseze strada în siguranţă. N-au lipsit întrebările şi curiozităţile copiilor. Prichindeii au fost răsplătiți cu bomboane.

Un erou al comunei Râca și-a dat viața și numele unei localități din județul Arad

Luni, 22 Aprilie 2019 12:51

Acum 100 de ani, Caporalul Alexe Ion și-a lăsat în urmă familia și satul natal – comuna Adunați, actulamente sat component al comunei Râca - și a plecat să apere viețile românilor din Ardeal. În data de 7/20 aprilie 1919, însă, a căzut la datorie, la numai 22 de ani, împușcat pe drumul dintre Pâncota si Cherechiu, din județul Arad, de o patrulă maghiară, în timp ce-i escorta pe intelectualii satului Cherechiu (preoţii, învăţători, notar) care merseseră în întâmpinarea armatei române.

 

SC Publitrans 2000 SA modifică programul de circulație al autobuzelor

Luni, 22 Aprilie 2019 12:50

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. anunță publicul călător că, în perioada 22.04.2019 -05.05.2019, circulația autobuzelor în municipiul Pitești se va desfășura după un program specific zilelor de vacanță. Excepție fac zilele de 26, 27, 28, 29 aprilie 2019 corespunzătoare Sfintelor Sărbători de Paște și zilei de 1 Mai, când programul va fi specific zilelor de sărbătoare.  În perioada 26-29 aprilie 2019 și în ziua de 1 Mai, vor circula și autobuzele de pe linia Centru - Cimitir Sf. Gheorghe, cu următoarele plecări:
Centru - stația Al. Davila: 8:00, 09.00, 10.00, 11.00, 12.00 13.00;
Cimitir Sf. Gheorghe: 8:50, 09.50, 10.50, 11.50, 12.50 13.50.

Topoloveni - O nouă campanie de sterilizare a câinilor

Luni, 15 Aprilie 2019 15:17

În perioadele 15-24 aprilie și 6-17 mai 2019, va avea loc sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân. Acțiunea se va desfășura la demisolul Primăriei Topoloveni, de luni până vineri orele 09-17.00 și este un proiect al organizației Eduxanima susținut de PETA Germania, partener fiind Primăria orașului Topoloveni. Alte servicii medicale GRATUITE oferite animalului adus pentru sterilizare: operații – tumori/hernii/alte probleme operabile, microcipare, deparazitare externă. Se asigură transport animale GRATUIT pentru persoanele care dețin mai multe animale și care nu au mijloc de transport, în limita posibilităților. Programări la telefon 0756309390.

 

 

Piteșteanul Teofil Vlad și drumul său către Everest

Luni, 15 Aprilie 2019 13:22

Alpinistul român Teofil Vlad, care a cucerit recent Vârful Pumori din Himalaya (7.160 metri), a plecat la sfârșitul lunii martie într-o expediţie care are ca obiectiv escaladarea celui mai înalt vârf de pe planetă, Everest (8.848 metri). Expediţia piteșteanului va dura mai bine de două luni şi jumătate. Argeșeanul este cunoscut și pentru alte ascensiuni spectaculoase. În trecut, acesta a urcat pe Nanga Parbat (8126 m) și pe Ama Dablam (6812 m), alte două vârfuri din Munții Himalaya.

Pe 16 aprilie, instanța decide dacă Transfăgărășanul va fi deschis mai devreme de 1 iulie

Luni, 15 Aprilie 2019 13:19

Procesul intentat de mai mulți agenți de turism împotriva Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie se apropie de final. Dosarul a rămas în pronunțare. Magistrații Curții de Apel Pitești au amânat pronunțarea pentru marți, 16 aprilie. Pe parcursul procesului, CNAIR a trebuit să răspundă și la mai multe întrebări cu privire la decizia instituției de a deschide Transfăgărășanul abia la 1 iulie, după ce instanța a admis unuia dintre reclamanți proba cu interogatoriu. Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată CNAIR cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan.

 

Doi tineri instituționalizați, aur și argint la lupte greco-romane

Luni, 15 Aprilie 2019 13:17

Ambiție, talent și multă muncă! Este cheia succesului pentru doi sportivi de la Centrul de Tip Familial Găvana care au luat medalii la un concurs national la lupte, desfășurat la începutul lunii aprilie în Constanța.
Pe 6 aprilie, Ionuț Sandu, de 16 ani, și Robert-Marian Duțu, de 14 ani, au reușit să stea mândri pe podium la un concurs national. Ionuț a obținut locul I, iar Robert - locul al II-lea la Memorialul pentru Cupa orașului Ovidiu la lupte, în județul Constanța.

La Mioveni se desfășoară campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”

Luni, 15 Aprilie 2019 13:13

Primăria Mioveni, Centrul Cultural, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș, Poliția Română, Poliția Locală și Detașamentul de Pompieri Mioveni organizeazĂ campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Mioveni, Corp B(sediul de lângă Poliția Locală), de luni – vineri, între orele 08.00 – 16.00 cu produse alimentare neperisabile, jucării, rechizite școlare, obiecte electrocasnice şi haine noi. Campania se derulează  în perioada 7-21 aprilie 2019, ajutoarele urmând a fi distribuite unor familii nevoiaşe aflate în evidenţa Direcției de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Mioveni, în pragul Sărbătorilor Pascale.

 

 

Tradiția continuă la Pitești! Culoare, fantezie și distracție la cea de-a 42-a ediție a Simfoniei Lalelelor

Luni, 15 Aprilie 2019 12:57

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 42-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş. Carele alegorice au fost și de data aceasta principala atracție, alături de micuții îmbrăcați colorat și reprezentând primăvara, prin costumele purtate.

Ursoaica relocată anul trecut din zona Cetății Poenari s-a întors... „acasă”!

Luni, 08 Aprilie 2019 12:02

# Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: „Nu rezolvăm nimic dacă nu ducem urșii undeva mult mai departe de aceste locuri”
Pentru al treilea an consecutiv, Cetatea Poenari a fost închisă vizitării tot din cauza apariției urșilor în zonă. De exemplu, anul trecut, o ursoaică şi doi pui, care reprezentau un adevărat pericol pentru turiştii aflaţi în vizită la Cetate, au fost relocaţi cu succes, în urma unor operaţiuni complexe derulate de Direcţia Silvică Argeş şi Ocolul Silvic Vidraru, în colaborare cu specialiştii I.N.C.D.S. "Marin Drăcea" - filiala Braşov.

 

Preoții și polițiștii au donat sânge, la Lunca Corbului

Luni, 08 Aprilie 2019 12:00

Zi simbolică, zi de bunătate și solidaritate, chiar în Postul Paștelui, la Lunca Corbului. O acțiune ce a avut ca scop donarea de sânge, acțiune desfășurată în bune condiții. Organizator, un preot din localitate. Gazdă, primarul Gheorghe Drăgan, care le-a pus, tuturor celor implicați, la dispoziție, Sala Mare a Căminului Cultural din localitate, sală aflată în imediata vechinătate a Primăriei. Au donat sânge aproximativ 40 de săteni. Inclusiv agenţii de la postul de poliţie din comună, dar şi majoritatea preoţilor de la celelalte parohii din Lunca Corbului. Totul prin truda preotului Eduard Barbu, care  ne-a mărturisit că iniţiativa aceasta, de a organiza o astfel de manifestare, nu este prima, și nu va fi nici ultima.

Elevii de la Alexandru Davila au sădit 150 de arbori în curtea propriei școli

Luni, 08 Aprilie 2019 11:56

#  La acțiune a participat și ”generalul” Tudosoiu
În cadrul proiectului educaţional de ecologizare a mediului „Un pom, o floare, o rază de soare”, astăzi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti a avut loc o amplă şi inedită acţiune de împădurire. Peste 150 de arbori şi arbuşti - tuia, tei, salcie, mesteacăn, sânger, arţar - au fost sădiţi pe dealul din curtea unităţii de învăţământ, unul dintre locurile preferate ale elevilor şcolii pentru petrecerea recreaţiilor.

 

Alegeri la Baroul Argeș, pe 11 mai, la Ramada

Luni, 08 Aprilie 2019 11:52

Consiliul Baroului Argeș convoacă Adunarea Generală pentru alegeri în cadrul Baroului Argeş şi Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România, cu următoarea ordine de zi:
1. Alegerea decanului Baroului Argeş;
2. Alegerea membrilor consiliului Baroului Argeş;

Continuă furnizarea agentului termic, în Pitești

Luni, 08 Aprilie 2019 10:26

Ca urmare a scăderii temperaturilor exterioare, din această perioadă, TERMO CALOR CONFORT S.A., a decis, la solicitarea piteștenilor, continuarea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuințelor în regim continuu.
În perioada următoare, vom urmări evoluția temperaturilor exterioare și în funcție de aceasta adaptăm progamul de furnizare a agentului termic pentru încălzire.

 

Pagina 138 din 281

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea