Președinta Judecătoriei Pitești a promovat la Tribunalul Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:37

Judecătoria Pitești a rămas fără președinte.  Elena Camelia Pîrvu, președinta Judecătoriei Pitești a participat pe 16 septembrie la concursul de promovare în funcţii de execuţie a judecătorilor şi procurorilor, unde a optat pentru un post la Tribunalul Argeș, în cadrul Secției pentru Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale. Aceasta a promovat fără probleme concursul cu nota finală 9,90, după ce a obținut 9,60 la proba teoretică și 10 la proba practică. După ce a fost timp de mai mulți ani președintele Judecătoriei Pitești, aceasta a simțit nevoia unei schimbări. Iar ea s-a produs.

Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș, manifestări cu ocazia „Zilei Europene a Justiției”

Luni, 22 Octombrie 2018 17:34

Pe 25 octombrie, la sediul Curţii de Apel Piteşti și al Tribunalului Argeș vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătorirea „Zilei Europene a Justiţiei Civile”. Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii).

 

Adrian Preda, vicecampion european de box

Luni, 22 Octombrie 2018 17:22

# Clubul FC Argeş are sportivi cu care se poate mândri
Performanţă extraordinară pentru sportul argeşean!. După zece ani, Piteştiul are din nou un vicecampion european de box. Pugilistul piteştean Adrian Preda a devenit acum câteva zile vicecampion european după ce a pierdut finala Campionatului European de Box din Rusia. Această medalie de argint a venit la un an distanţă după ce judoka Eduard Şerban a devenit campion mondial de cadeţi. Prin rezultatele obţinute în ultimul timp de clubul FC Argeş-CSM Piteşti s-a demonstrat că efortul financiar depus de autorităţile locale nu a fost în zadar, iar cu multă răbdare, pasiune şi pricepere, se pot obţine performanţe şi la nivel internaţional.

Profesor din Argeș - în cartea recordurilor din România

Luni, 22 Octombrie 2018 17:20

# Colecționarul are peste 4000 de exemplare de trifoi

Laurențiu Oprescu, profesor de geografie și istorie se află în cartea recordurilor din România pentru colecția sa de trifoi cu 4, 5, 6, 7 și chiar 8 foi. Colecția este și cea mai mare din Europa. Ideea profesorului din Bughea de Sus a venit încă din copilărie. Acesta era elev și a pornit să adune trifoi alături de prieteni. Așa a ajuns acasă cu buzunarele pline și a dat drumul la colecție.

 

Ziua Mondială a Alimentației, marcată în școlile și liceele din Mioveni

Luni, 22 Octombrie 2018 17:14

Autoritățile din Mioveni au organizat pe 16 octombrie, în toate unitățile de învățământ, acțiuni specifice dedicate Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Cu ajutorul specialiștilor, cei peste 350 de elevi au primit informații utile privind avantajele unei alimentații sănătoase și importanța unei nutriții corespunzătoare. Un tehnician nutriționist le-a explicat elevilor importanța formării unor deprinderi de alimentație sănătoasă și a unor principii de bază ale alimentației care se le asigure sănătatea si buna condiție fizică. Potrivit celor mai recente date emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentaţia nesănătoasă: 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

Festivalul Toamnei, la Bradu

Luni, 22 Octombrie 2018 17:12

Vinerea trecută, de ora ora 16.00, la Bradu, s-a deschis Festivalul Toamnei. Primarul Dan Stroe a pregãtit o mulţime de surprize pentru locuitorii comunei, care au venit la eveniment cu mic, cu mare. Sărbătoarea  a fost organizată la Baza Sportivă din localitate, în imediata vecinătate a Primăriei.  Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de artiști  de muzică populară din partea locului, precum: Cristina Voicu, Claudia Șerbănescu, Emilia Ghinescu dar și de alți cântăreți de muzică ușoară.
Copiii din Bradu au pregătit un spectacol muzical artistic.

 

Eveniment dedicat eroilor neamului din Primul Război Mondial, la Stolnici

Luni, 22 Octombrie 2018 17:11

Primăria și Consiliul Local Stolnici, au organizat, duminică,   21 octombrie 2018,  un eveniment dedicat eroilor neamului din Primul Război Mondial, în cadrul general al Centenarului Marii Uniri. Festivitățile au avut loc la Monumentul Eroilor din sat Stolnici, comuna Stolnici, după următorul program:
- Intonarea imnului de stat de către fanfară
- Te Deum și slujba de pomenire a eroilor

Must și oaie la proțap duminică, la Băbana

Luni, 22 Octombrie 2018 17:10

Sărbătoare în toată regula, duminică, la Băbana, în spațiul de vis-a-vis de Primărie. Fii satului s-au întâlnit la un pahar de must, la o țuică și la o porție de oaie la proțap. Amfitrionul evenimentului, ca de obicei, primarul Bebe Ivan.  Acesta s-a ocupat, cu egală atenție, de primirea invitaților, de grătar, de băuturi. Sute de săteni au participat, cu plăcere, la sărbătoarea propriei comune. Aceștia nu numai că au venit la fața locului, ci au și adus, fiecare, coșuri cu bunătăți din propriile gospodării: fructe, prăjituri, mâncare, băutură. Ziua frumoasă a fost ca un premiu acordat unei comune ai cărei reprezentanți încearcă să țină pasul cu vremurile. Felicitări!

 

Ionuț Butoi, din nou în lotul pentru Jocurile Invictus

Luni, 22 Octombrie 2018 17:02

# Plutonierul major a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti în ediția precedentă

În lotul României de 15 persoane pentru Jocurile Olimpice Invictus, olimpiada militarilor răniți în teatrele de operații, se află și doi argeșeni. Plutonierul major Ionuţ Claudiu Butoi, eroul muscelean rănit în 2008 în Afganistan, va participa la tir cu arcul, la fel ca şi anul trecut, când a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti, iar caporalul Valentin Ciolan-Uţă, din Piteşti, va concura la Sydney la mai multe discipline, printre care şi aruncarea greutăţii.

Bolnavii nu vor mai face naveta. Centru de dializă la Curtea de Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:00

Un cetățean a fost cel care a semnalat problema la Ministerul Sănătății. Iar tentativa a fost una de succes. În Spitalul din Curtea de Argeș va fi amenajat un spațiu în care bolnavii își vor face tratamentul de dializă.
La Curtea de Argeș, la acest moment, 50 de persoane sunt bolnave de diabet și dependente de insulină. Acestea trebuiau să facă naveta undeva de trei ori pe săptămână la Pitești pentru tratament. Situația se va schimbă însă în perioada următoare, tratamentul fiind posibil chiar la Curtea de Argeș.

 

Guvernul a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale

Luni, 15 Octombrie 2018 13:09

Proiectul de lege prevede creșteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, pentru ca, din anul 2022, să fie aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referință (VPR):
* 1.265 de lei în 2019;
* 1.775 de lei în 2020;
* 1.875 de lei în 2021, adică suma aferentă VPR nou introdus de 75 de lei, la care se adaugă majorarea de 10% aferentă sporurilor, acordului global și altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții;

Câmpulungenii sunt așteptați să cumpere lemne de iarnă

Luni, 15 Octombrie 2018 13:07

# Depozitul din Câmpulung a fost aprovizionat
Vești bune pentru locuitorii din Câmpulung. Aceștia pot veni la depozitul de pe Valea Bărbușii și lua astfel lemne pentru iarnă.  Depozitul de lemne al Municipiului Câmpulung a fost aprovizionat cu material lemnos de către ocolul silvic din localitate. Doritorii pot veni să se aprovizioneze în fiecare zi, beneficiind de preţuri minime de vânzare. ”S-a aprovizionat depozitul de lemne cu material lemnos, în vederea achiziționării de către cetățeni pentru perioada de iarnă. Deci oamenii ce au nevoie de lemne, pot merge la depozit” a spus Mărgărin Blidaru (foto), viceprimarul Câmpulungului. A.I.

 

Bazinul din Curtea de Argeș este aproape gata

Luni, 15 Octombrie 2018 13:04

Locuitorii din Curtea de Argeș vor putea să înoate în bazinul pe care municipalitatea îl construiește. Complexul va avea un bazin mic și unul mare.
Lucrările la Complexul de Natație din Curtea de Argeș au intrat în linie dreaptă. În noiembrie, bazinul este așteptat să fie la dispoziția copiilor și a cetățenilor. Complexul va fi unul la dispoziția tuturor, fiind constuit atât pentru inițiere, cât și pentru performanță, respectiv relaxare.

S-a sfinţit noul sediu al Protoieriei Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2018 13:00

Protoieria Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are un nou sediu administrativ. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat slujba de sfințire a clădirii care a fost reabilitată cu ajutorul Primăriei Mioveni. La acest eveniment au participat preoții din protopopiat împreună cu reprezentanți ai administrației locale și centrale.
În cuvântul rostit cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre ajutorul pe care primăria Mioveni la acordat în timp pentru construcția bisericilor din oraș între care un loc important îl ocupă Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

 

“Olimpiada deţinuţilor”, în Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2018 12:57

Peste 100 de persoane private de libertate custodiate de penitenciarele Codlea, Craiova, Găești, București Jilava, București Rahova, Mărgineni, Mioveni, Spital Penitenciar Mioveni, Ploiești, Târgu Jiu și Timișoara au participat vineri, 12 octombrie, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni la activitatea interpenitenciară “Olimpiada persoanelor private de libertate”, ediția a V-a.  Numit generic “Olimpiada Deţinuţilor” şi aflat la a cincea ediţie, evenimentul este organizat de Penitenciarul Mioveni în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Clubul Sportiv Darts Mioveni, Clubul Sportiv Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, precum și Asociația „Sfinții Spiridon și Irina” și constă în competiţii sportive: de fotbal, tenis de masă şi darts.

 

Corabia Piraţilor - la Curtea de Argeş

Luni, 15 Octombrie 2018 12:53

# În ţară mai există doar trei astfel de obiective

Argeşul, prin Curtea de Argeş se poate mândri cu o corabie a piraţilor. Vorbim despre noul loc de joacă deschis în oraşul regal. Obiectivul din Curtea de Argeş este unul unic în judeţ şi foarte rar în ţară. Spre exemplu, în ţară mai există doar două astfel de parcuri cu o corabie a piraţilor. Locul de joacă a fost montat la Curtea de Argeş şi dispune de un întreg sistem de dotări. Vorbim aşadar despre un vapor, un leagăn pentru copii, un carusel pe arcuri, un rechin pe arc, un balansoar pe arc, girafă, două balansoare de metal, doi dinozauri pe arc, aparate de fitness şi două mese de tenis.

 

Continuă acțiunea „Ghiozdanul meu”, în localitățile județului

Luni, 15 Octombrie 2018 12:50

Acțiunea social-filantropică ,,Ghiozdanul meu” desfășurată în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a ajuns săptămâna trecută într-o altă etapă. Peste 200 de elevi din localitățile argeșene Berevoiești, Bughea de Jos și Călinești au primit ghiozdane și rechizite școlare necesare pentru procesul educativ.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența  părintelui consilier Andrei Diaconescu, ca reprezentat al Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei, cu sprijinul preoților din parohiile protopopiatului Câmpulung Muscel.

PRIMĂRIA MIOVENI, PARTENER ÎNTR-UN PROIECT SPORTIV ADRESAT TINERILOR

Luni, 15 Octombrie 2018 12:47

Proiectul sportiv iniţiat de Instituţia Prefectului – judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni, Asociaţiei Sportive „Sportul pentru toţi”, Primăriei Ştefăneşti şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş – „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” – a  ajuns la cea de-a patra ediţie. Proiectul se derulează în perioada 13 octombrie – 15 decembrie a.c..

 

După ce s-a căsătorit, Principele Nicolae a venit în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:46

# Alături de soție, acesta s-a recules la mormântul bunicilor
Imediat după ce și-au unit destinele, Principele Nicolae a venit, alături de soția sa, la Curtea de Argeș, unde se află mormintele bunicilor și străbunicilor lui. Cei doi au lăsat aici lumânările de cununie, dar și buchetul de mireasă.
Principele Nicolae a venit la Curtea de Argeș alături de soția sa Alina, dar și alături de socrii săi. Proaspeții căsătoriți au adus cele două lumânări de la cununia religioasă.

Toamna Piteșteană 2018, 8-14 octombrie

Luni, 08 Octombrie 2018 23:43

La cea de-a 13-a ediție a manifestării tradiționale, care se desfășoară în municipiul Pitești în perioada 8-14 octombrie, și-au exprimat intenția de participare 217 producători și comercianți din Pitești, din județul Argeș și din întreaga țară, după cum urmează:
- Produse agricole = 60 producători/comercianți;
- Terase alimentație publică = 13 agenți economici;

 

Pagina 148 din 281

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea