Taximetria a înflorit la… Curtea de Argeş

Luni, 10 Septembrie 2018 12:56

# 134 de taxiuri îşi desfăşoară activitatea în oraşul regal

La Curtea de Argeş, taximetria este una dintre afacerile bănoase. La acest moment, din informaţiile venite de la autoritatea locală, sunt înregistrate 134 de taxiuri.
Argeşenii sunt oameni inventivi. Aşa se face că la Curtea de Argeş, în „floare” la acest moment este… taximetria. Un număr record pentru ultimi ani, 134 de taxiuri sunt înregistrate la acest moment la primărie. Lucru care îi uimeşte chiar şi pe angajaţii biroului de specialitate din Primăria Curtea de Argeş.

Un vis împlinit! Casă construită, de la zero, la Călinești, pentru un tânăr fără posibilități

Luni, 10 Septembrie 2018 12:48

Lucian este un tânăr din comuna Călinești, care, până la această dată, nu avea un acoperiș deasupra capului. Un grup de binevoitori - coordonați activ de Bogdan Badea, sufletul proiectului – a pus umărul, fiecare cu ceea ce a putut, pentru împlinirea visului tânărului fără locuință. Așa încât, într-o sfântă zi de duminică, 2 august, toți cei care au fost, într-un fel sau altul, aproape,  au fost invitați la un grătar și un pahar cu suc... la casa lui Lucian. Preotul Cosmin Bologea, implicat, și el, alături de întreaga parohie din Turculești (Călinești) a oficiat o slujbă de sfințire.

 

Mănăstirea Piscul Negru - atracţia de pe Transfăgărăşan

Luni, 03 Septembrie 2018 12:48

# Mănăstirea se întreţine din vânzarea de dulceţuri şi icoane
Pe Transfăgărăşan, în această perioadă ajung zeci de  mii de turişti. Peisajul spectaculos, Bâlea Lac sau Bâlea Cascadă, Cetatea Poenari sau Mănăstirea Curtea de Argeș sunt doar o mică parte dintre obiectivele care atrag românii, dar şi străinii aici. La kilometrul 102, la cota 1200, găsim o mănăstire îngrijită doar de trei călugări – Mănăstirea Piscul Negru.

Înotătorii din Mioveni - în cantonament, la mare

Luni, 03 Septembrie 2018 12:43

În perioada 27 august - 3 septembrie 2018, sportivii secţiei de nataţie de la CS Dacia Mioveni 2012 se află în cantonament, la Costinești. Alături de ei se află antrenorul Viorel Ciobanu și intructorul Andreea Andrei. Timp de o săptămână, sportivii vor executa două-trei antrenamente pe zi – alergare pe malul mării dimineaţa, apoi exerciţii din gimnastică şi atletism, circuite de forţă şi jocuri sportive precum volei, fotbal, dar și alte activități intercalate de perioade cu odihnă.

 

Fost baschetbalist la Piteşti, „Faimos” la Exatlon

Luni, 03 Septembrie 2018 12:25

10 concurenți-vedete și 10 oameni obișnuiți au intrat în lupta pentru premiul de 100.000 de euro în cel de-al doilea sezon al reality-show-ului Exatlon România, de la Kanal D. Producția a debutat la postul TV pe 29 august. Printre concurenţi se află şi Adrian Tudor, fost baschetbalist al Piteştiului. Tudor este căsătorit la Piteşti, fiind legat sufleteşte de oraşul nostru.  În 2015, baschetbalistul a ajuns la BCM U Piteşti, aici unde a evoluat până în 2017.

În incinta Bisericii Turculești, din Călinești, au început lucrările la un centru social

Luni, 03 Septembrie 2018 12:19

Da, în țara în care nu se mai mișcă nimic, iată, din donații, din ajutorul oamenilor, din eforturile preotului paroh Cosmin Bologea, au început lucrările pentru un centru social în incinta Bisericii Turculești din Călinești. Se sapă, se excavează, se nivelează. În curând se vor turna fundațiile.
Pr. Cosmin Bologea: ”Încă din luna septembrie a anului 2017 am demarat un nou proiect.  Acela de a construi un CENTRU ce va include

 

Shaker - fiecare clipă petrecută aici face cât o vacanță!

Luni, 03 Septembrie 2018 12:17

# Shaker Club Budeasa: plajă cu piscină privată, club privat cu petreceri în aer liber, terase şi bar în aer liber, baldachine, masaj, jacuzzi... Vizitați-ne!

Locul preferat al tuturor, o evadare răcoritoare atunci când razele soarelui încing atmosfera! Ce poate fi mai plăcut decât să petreci o zi  la piscina în aer liber pe plaja SHAKER! Peisajul exotic combinat cu natura exorbitantă te fac să crezi că SHAKER este locul preferat al RELAXARII ȘI BUNULUI GUST. Mobilier rafinat, muzică bună, atmosferă sofisticată toate îmbinate construiesc SHAKER.

Turneu pentru CS Dacia Mioveni 2012, la Plopeni

Luni, 03 Septembrie 2018 12:12

Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012, pregătită de Daniel Gheorghe, a participat în perioada 1-3 septembrie 2018, la turneul amical de Divizia A, Cupa de Toamnă de la Plopeni. Competiţia a ajuns la a șaptea ediție și s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din localitate. Reamintim că pentru ediția de campionat 2018-2019, handbalistele din Mioveni vor juca în Seria C, alături de cele de la FC Argeș , CSU Târgoviște, Național Râmnicu Vâlcea, HC Activ CSO Plopeni și LPS Târgu Jiu, iar primul meci va fi jucat între CS Dacia Mioveni 2012 și FC Argeș, în data de 9 septembrie, la Pitești.

 

Bazinul de înot de la Mioveni s-a redeschis de la 1 septembrie

Luni, 03 Septembrie 2018 12:10

Închis la începutul lunii august, Bazinul de înot din Mioveni s-a aflat în revizie tehnică și a trecut printr-o serie de lucrări de întreținere, reparații, igienizare. Lucrările efectuate au presupus operațiuni de curățare a filtrelor de apă și de aer, și igienizare generală, atât în zona de înot, cât și a spațiilor de la vestiare și dușuri. De sâmbătă, 1 septembrie, bazinul a fost redeschis publicului, iar tarifele pentru intrare și prețul abonamentelor au rămas neschimbate.

Un magistrat argeșean, scrisoare deschisă către ministrul Justiției pentru susținerea procurorului general

Luni, 03 Septembrie 2018 12:02

# Peste 200 de magistrați, dintre care nouă argeșeni, printre semnatari

Antonia Diaconu (foto), procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, este inițiatorul unei scrisori adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care este exprimată susținerea față de procurorul general Augustin Lazăr.
Scrisoarea, pornită de la iniţiativa magistratului argeșean, este rezultatul unui efort comun, la care s-au alăturat colegi din toată ţara.

 

Turiştii pun probleme în Munţii Argeşului

Luni, 03 Septembrie 2018 11:56

# Aglomeraţie, lipsă de echipament şi slabă informare – printre situaţiile create de aceștia
Turiştii profită de vremea frumoasă şi de perioada bună a anului şi dau iama pe Transfăgărăşan. Aici, zilnic, dar în special pe week-end apar fel de fel de probleme la care trebuie să facă faţă salvamontiştii argeşeni.

Elevii de 10 - premiaţi de ISJ Argeş

Luni, 03 Septembrie 2018 11:49

Săptămâna trecută a fost festivitate de premiere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Instituţia a premiat cei 25 de elevi argeşeni ce au absolvit examenele naţionale cu media 10. Au fost în total 25 de elevi ce au fost premiaţi, 16 dintre ei luat la examenul de Evaluare Naţională media 10, iar alţi nouă elevi au terminat cu media maximă examenul de Bacalaureat. Pentru respectivii elevi au fost acordate şi diferite sume de bani, câte 1000 de elevi pentru cei de la Evaluarea Naţională şi 3000 de lei pentru cei de la Bacalaureat, aceste sume de bani venind din partea Guvernului.

 

Haideți să salvăm un om tânăr! Un profesor din Pitești a aflat, în luna de miere, că are cancer în faza a IV-a

Luni, 27 August 2018 13:45

# Alexandru Păușescu a avut primele simptome la nuntă, însă n-a bănuit că e ceva atât de grav, a crezut că suferă de hemoroizi # Tătal profesorului, care ne-a vizitat la redacție, ne-a povestit drama fiului său în spitalele din România # George Păușescu mai spune că s-au cheltuit peste un miliard de lei, inclusiv darul de nuntă și că  fiul său mai are nevoie de 40.000 de euro pentru continuarea tratamentului la o clinică din Turcia

Salariile au crescut masiv în MApN

Luni, 27 August 2018 13:40

# Dacă vrei să fii rezervist, te alegi cu o sumă decentă – lunar
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se află în situaţia de a da salarii decente militarilor indiferent de grad, de la simplul soldat la general. O comparaţie cu anul 2017 arată că soldele au crescut în medie cu 15-20%, dar există şi situaţii în care salariile au crescut spectaculos cu până la 50 la sută.

 

„Stăteam câte opt ore la pregătire după alte șase la liceu”

Luni, 27 August 2018 13:32

# Succesul absolventei de la Zinca, prima la Academia de Poliție
Victoria - Elena Dumitrescu este cu adevărat împlinită. A avut o perioadă plină - Bac și admitere la Academia de Poliție. Peste tot a trecut cu brio, iar acum oferă tuturor rețeta proprie a succesului. Note peste 9 au fost la Bacalaureat pentru absolventa de la Zinca Golescu: 9 la Română, 9,80 la Istorie și 9,80 la Sociologie. Apoi, la Academia de Poliție, la Română a obținut 9.70, la Istorie a obținut 9,40, iar la Engleză – 10 – de altfel și singurul din țară, iar media de 9.70 – cea mai mare.

Costin-Andrei Oncescu, tânărul obișnuit cu aurul

Luni, 27 August 2018 13:31

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două medalii de aur şi două medalii de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (Central European Olympiad in Informatics – CEOI 2018), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).  Costin-Andrei Oncescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, a fost laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, iar acum s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

 

Un argentinian a câștigat la turneul Comesad BCR Open

Luni, 27 August 2018 13:30

# Federico Coria “a predat” o adevărată lecție de tenis

Turneul de tenis Comesad BCR Open şi-a stabilit câştigătorii. Atât la dublu, cât şi la simplu, întrecerea fiind una de mare succes. La simplu s-a impus un argentinian, iar la dublu – un cuplu din România. Argentinianul Federico Coria l-a învins în două seturi, 7-5, 6-2, pe columbianul Cristian Rodriguez, în finala „Comesad BCR Open”. Coria a intrat în posesia unui CEC în valoare de 3.420 de euro și a 27 de puncte ATP.

Prefectul Emilian Dragnea: „Trebuie să atragem copiii către învățământul profesional”

Luni, 27 August 2018 13:29

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural Argeș, de vineri, 24 august, unul dintre subiectele dezbătute a făcut referire la numărul redus de tineri care se înscriu la școlile profesionale din județ. Prefectul Emilian Dragnea a atras atenția și asupra dezinteresului firmelor de a se implica alături de autoritățile locale în dezvoltarea învățământului profesional-dual.

 

Un campion mondial, premiat cu 10.000 lei de Primăria Pitești

Luni, 27 August 2018 13:24

În şedinţa Consiliului Local Piteşti, din luna august, primarul Cornel Ionică şi consilierul Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, i-au premiat pe judoka Eduard Şerban şi pe antrenorul Valentin Ioniţă. Titlul de campion mondial a fost obținut de tânărul sportiv în 2017 dar pentru că nu au existat bani prevăzuți în acest sens de către municipalitate, premierea s-a făcut în acest an. „Mai bine acum decât niciodată”, a fost și replica consilierilor locali prezenți la ședință.

Elevii din Mioveni s-au distrat în tabără la mare

Luni, 27 August 2018 13:23

Încă o serie de copii din Mioveni au încheiat sejurul oferit de autoritățile locale în tabăra de la Eforie Sud. Reamintim că în perioada 11-25 august a.c., elevii merituoşi din Mioveni, dar şi cei care provin din familii cu o situaţie financiară precară au fost trimişi în tabără la Eforie Sud de autorităţile locale. Cei 100 de tineri din Mioveni, care au beneficiat de acest program, au avut parte de activități distractive și sportive, jocuri pe plajă, vizite la diverse obiective din județul Constanța și mini excursii. Aceștia au fost la Delfinariu, la Acvariu, au vizitat Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, s-au plimbat pe Faleza Cazino Constanța, s-au plimbat cu vaporașul pe mare, cu Telegondola, au fost în parcul de distracții din Satul de Vacanță. Cheltuielile reprezentând transportul, cazarea şi toate mesele au fost suportate de Consiliul Local şi Primăria Mioveni.

 

Pagina 151 din 281

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea