Stadionul „Nicolae Dobrin” a fost reomologat

Luni, 30 Iulie 2018 12:53

Stadionul ”Nicolae Dobrin” a fost reomologat potrivit procedurilor legale in vigoare. La verificare au fost prezenți reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, ai I.S.U, Jandarmeriei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, clubului FC Argeș și ai Primăriei Municipiului Pitești. Această procedură permite ca stadionul să găzduiască competiții sportive de nivel național. Reamintim, că weekendul trecut pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” s-a desfășurat o nouă competiție importantă, respectiv Campionatul Național de Juniori și Seniori la Atletism. La eveniment au participat 53 de cluburi cu peste 400 de sportivi legitimați.

Planetariul Muzeului Județean intră în revizie

Luni, 30 Iulie 2018 12:52

Muzeul Judeţean Argeş anunţă că până pe 3 septembrie,. Planetariul se află în revizie tehnică. Spectacolele se vor relua din 4 septembrie. Planetariul este situat în aceeași clădire cu Muzeul Județean Argeș. Planetariul are un ecran cu diametru de 7 metri și oferă vizionarea unor proiecţii de planetariu, de cinematografie panoramica şi simultană şi de expoziţii virtuale de înalta definiţie. La nivel european, planetariul Muzeului Judeţean Argeş se încadreaza între cele mai performante planetarii digitale aflate în funcţiune şi în curs de realizare, la categoria planetarii medii educaţionale.

 

Participanți din 11 țări - la turneul internațional de tenis în scaun rulant din Argeș

Luni, 30 Iulie 2018 12:36

# Optimism și determinare la “Wheelchair Tennis Argeș Open”
Asociația „Primii pași spre performanță” condusă de sportivul Flavian Crăciun, în parteneriat cu Tenis Club AS și Federația Română de Tenis, va organiza cea de a II-a editie a Turneului Internațional “Wheelchair Tennis Argeș Open”. În perioada 2-5 august, Complexul Sportiv Star Arena din Bascov va găzdui o nouă ediție a turneului de tenis “BRD Argeș Open– Wheelchair Tenis”, eveniment aflat sub egida Federatiei Romane de Tenis și al Federatiei Internationale de Tenis. Competiția de tenis de câmp este destinată exclusiv sportivilor în fotolii rulante.

Pe 31 iulie, se sistează apa potabilă în cartierul Tudor Vladimirescu

Luni, 30 Iulie 2018 12:35

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi 31.07.2018, între orele 9.00 - 14.00. Sunt afectaţi utilizatorii din: cartierul Tudor Vladimirescu și cei de pe str. Banu Mărăcine. Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei noi la reţeaua existentă în cadrul lucrării „Înlocuire conductă de apă şi branşamente aferente str. Pantazescu-Gării, municipiul Piteşti“.

 

EuropeLab este, acum, la Memorialul Închisoarea Pitești

Luni, 30 Iulie 2018 12:33

Europe Lab a venit, anul acesta,  la Memorialul Închisoarea Pitești. Despre memorie, istorie, societatea actuală și acțiuni concrete cu peste 60 de tineri din toată Europa.
Forumul anual: 28-31 iulie 2018, Pitești, România Pentru a patra oară, Forumul Societății Civile UE-Rusia invită tineri profesioniști din întreaga Europă să se reunească la Forumul "Laboratorul Europei" pentru a se întâlni, a schimba idei, a lucra împreună la problemele actuale europene și a dezvolta inițiative transfrontaliere de proiecte. "Laboratorul Europei" are  loc în România, la Memorialul închisorii din Pitești.

Steaua „Uefanstastică” joacă la Bughea

Luni, 30 Iulie 2018 12:30

Iubitorii sportului rege din localitatea Bughea de Jos vor avea ocazia ca, de ziua comunei, să-i vadă pe viu pe „Uefantasticii” de la Steaua Bucureşti, jucători care au scris istorie în fotbalul românesc, dar şi european. Promotorul, Adrian Troscenco, împreună cu ex-fotbalistul Adrian Neaga au purtat o primă rundă de negocieri cu primarul Ion Dorel Tănăsescu, iar meciul va avea loc pe terenul sintetic din localitate pe 2 septembrie.

 

Maiorul Alin Berevoescu, prim-adjunct la ISU Argeş

Luni, 23 Iulie 2018 13:42

În urma promovării concursului organizat luni, 16 iulie, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, maiorul Alin Berevoescu va îndeplini funcția de prim-adjunct al inspectorului-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș. Cu o carieră militară de peste 12 ani în arma Pompieri, maiorul Berevoescu a ocupat diverse funcții de conducere la nivelul subunităților operative din județele Brașov și Argeș, precum și în echipa managerială a ISU Argeș (împuternicit șef Centru Operațional și împuternicit prim-adjunct al inspectorului-șef).

Grevă japoneză în sport. La Pitești, se pregătește un campionat național de atletism umbrit de proteste

Luni, 23 Iulie 2018 13:26

Sindicaliştii din MTS au declanşat greva japoneză, urmând ca în această săptămână să strângă semnături pentru greva generală. Ei spun că au ajuns să aibă cele mai mici salarii dintre toţi bugetarii.
Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, membru al BNS, a anunţat declanşarea grevei japoneze. Sindicaliştii au anunţat că pregătesc greva generală, fiind nemulţumiţi de salarii.

 

La Țițești a fost premiată o tânără de nota 10

Luni, 23 Iulie 2018 13:24

# Pentru media de la Bacalaureat, a primit 1000 de lei
Foarte puține comune din Argeș au ales să își premieze performerii examenelor din acest an. Una dintre puținele excepții a fost Țițeștiul, unde o tânără de 10 de la Evaluarea Națională a primit 1000 de lei.

Legea care măreşte intervalul de plată a amenzilor de la două la 15 zile, promulgată de Iohannis

Luni, 23 Iulie 2018 13:15

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, legea care prevede majorarea, de la 48 de ore la 15 zile, a perioadei în care persoanele pot plăti valoarea amenzilor la jumătate. Legea îşi propune eficientizarea şi facilitarea procesului de achitare a contravenţiilor.
”Prezenta lege reglementează măsuri pentru facilitarea achitării amenzilor contravenţionale prin constituirea unui cont unic de plată şi simplificarea procedurilor de urmărire a încasării amenzilor. (...) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal,

 

Bazinul Olimpic Pitești intră în revizie în august

Luni, 23 Iulie 2018 13:12

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului anunță că, începând cu data de 6 august, Bazinul Olimpic Pitești va fi închis, timp de o lună, pentru efectuarea reviziei tehnice anuale. Se vor realiza lucrări de curățenie și igienizare a întregului spațiu (operațiuni de curățare a filtrelor și igienizare a bazinului), astfel încât să fie respecate toate cerințele de siguranță și igienă pentru cei care desfășoară diverse activități în incinta complexului sportiv. Se vor derula intervenții la și la instalațiile hidraulice și electrice cu scopul de a preîntâmpina, la redeschiderea bazinului, orice problemă de ordin tehnic. Calitatea apei este asigurată prin efectuarea de măsurători, probe și analize periodice, prin filtrarea şi tratarea acesteia cu soluţii profesionale, care respectă normele igienico-sanitare în vigoare.

Peste 30 de jandarmi argeşeni au depus Jurământul Militar

Luni, 23 Iulie 2018 13:03

348 de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica" au depus astăzi Jurămâtul Militar, jurând credinţă patriei. 32 dintre aceştia sunt argeşeni.
La festivitate  au fost prezenţi  Ministrul Afacerilor Interne Carmen-Daniela DAN, Inspectorul General al Jandarmeriei Române colonel Gheorghe - Sebastian Cucoș, inspectori şefi ai Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene, printre care şi

 

Șase medii de 10 la Titularizare, dar și multe note puțin peste 1...

Luni, 23 Iulie 2018 12:59

Primele rezultate ale Titularizării în Argeș au adus diferențe mari între note. Pe linia I se află performerii -  șase note de 10, iar în linia de jos se află cei care au dorit să fie profesorii dar au luat note de 1.10, 1.30, respectiv 1.40. Candidaţii au concurat pe 45 de posturi titularizabile în Argeş, media minimă de repartizare fiind 7 iar pentru suplinire media minimă fiind 5, conform metodologiei.

Au contestat și au obținut media 10 la Bacalaureat

Luni, 23 Iulie 2018 12:56

# Trei tinere, toate din Câmpulung, și-au văzut visul împlinit
E foarte greu să obții media 10 la Bacalaureat. Însă, și mai dificil este să o obții după ce ai primit o altă notă, pe care ai contestat-o. Trei tinere din Câmpulung au crezut în ceea ce au scris în lucrări și au primit 10 după recorectare. Câmpulungul se poate mândri și în acest an cu trei medii de 10 obținute la Bacalaureat. Interesant este faptul că toate cele trei medii de 10 au venit după recorectarea lucrărilor.

 

1411 candidați la Bacalaureatul de toamnă

Luni, 23 Iulie 2018 12:55

În Argeș s-au finalizat înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă. La examen au fost înscrişi un număr de 1411 candidaţi.
Rămâne de văzut acum, și câți dintre candidații înscriși vor merge la probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă. Experiența ultimilor ani prezintă faptul că nu toți cei înscriși iau parte și la probe. Calendarul probelor la examenul de Bac 2018, sesiunea august-septembrie va fi următorul:

Tudorel Pieleanu, șeful IPJ Argeș: „Am considerat că pot face treabă mai bună în altă parte decât județul de unde sunt”

Luni, 23 Iulie 2018 12:48

# Cecilia Tatia, liderul de Sindicat al poliţiştilor din Argeş, a venit cu un afiș la prezentarea noului șef al Inspectoratului: „Guvernanți! Ați distrus și decapitat Poliția Română!”
A fost o săptămână plină la IPJ Argeș, cu promovare venită prin plic, dictată de la centru. Numirea lui Tudorel Pieleanu la şefia Poliţiei Argeş a stârnit nemulţumiri în rândul mai multor poliţişti din judeţ. Noul şef al inspectoratului a fost asociat într-o societate cu ministrul de Interne Carmen Dan, cea care l-a delegat să ocupe funcţia de conducere.

 

Slujbă de pomenire la 80 de ani de la moartea Reginei Maria și 91 de ani de la moartea Regelui Ferdinand

Luni, 23 Iulie 2018 12:45

În ziua de 18 iulie, în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, Părintele Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba parastasului la împlinirea a 80 de ani de la moartea Reginei Maria și 91 de ani de la moartea Regelui Ferdinand, în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși, conform eparhiaargesului.ro

Concurenţă acerbă la titularizarea din Argeş! Peste 900 de persoane “se bat” pentru 45 de posturi

Luni, 16 Iulie 2018 13:42

Examenul de titularizare din Argeş a adus o adevărată bătălie. Puțin peste 900 de persoane s-au luptat pentru doar 45 de posturi titularizabile. Doar 45 de posturi sunt în Argeş, în acest an, titularizabile. Dintre acestea, 20 sunt în învăţământul particular. Cele mai multe posturi, 21, sunt pentru Educatoare, din care 15 sunt în grădiniţe particulare. Apoi, cinci posturi sunt pentru disciplina educaţie fizică şi sport, câte trei pentru învăţător şi muzică instrumentală, câte două pentru matematică şi fizică şi câte unul pentru:

 

„Ne străduim să ducem stadiul academic înainte cam de capul nostru”

Luni, 16 Iulie 2018 13:39

# Rectorul Dumitru Chirleșan (foto dreapta), atrage atenția autorităților locale # Conducerea UPIT despre vizita de la Universitatea din Oradea: „Ceea ce ține de Oradea, ține de normalitate”

Conducerea Universității din Pitești a fost recent la o ședință la Universitatea din Oradea. Au fost profund mulțumiți de ceea ce au găsit acolo, în ceea ce privește susținerea mediului academic de către autoritățile locale.

În Argeș, s-a intrat la liceu cu media… 2.30!

Luni, 16 Iulie 2018 13:30

La nivelul judeţului Argeş s-a finalizat repartizarea electronică la licee. Cea mai mică medie cu care s-a intrat este de 2.30… Nivelul învăţământului argeşean se află în scădere în acest an, în ceea ce priveşte repartizarea electronică. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu este de 2.30 şi aparţine unei eleve de la Şcoala Generală din Coşeşti. Aceasta a intrat la Liceul Tehnologic din Mărăcineni.

 

Pagina 154 din 281

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea