Centru de Asistență Permanentă Medicală, inaugurat la Bârla

Luni, 16 Iulie 2018 13:20

Săptămâna trecută, primarul Gheorghe Voicu a inaugurat, în comuna Bârla, noul Centru de Asistenţă Permanentă Medicală. Începând de luni, 16 iulie, șapte medici vor asigura aici asistența medicală. Centrul va funcţiona în satul Mozăceni-Vale, într-un spaţiu modernizat unde cheltuielile cu funcţionarea sunt asigurate de la bugetul local, iar serviciile medicale vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Acest centru va deservi nu doar locuitorii din Bârla, ci și din localitățile limitrofe.

Înscrieri la programele de master derulate la Mioveni

Luni, 16 Iulie 2018 13:19

Facultatea de Energetică şi Facultatea de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor aduce în Mioveni, pentru al optulea an consecutiv, două specializări pentru masterat: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri) şi Concepţie şi Management în Productică (20 de locuri). Reamintim că locurile sunt fără taxă, iar o parte dintre cursuri se vor desfăşura în Mioveni, iar restul cursurilor și laboratoarele se vor susține la București. Admiterea se face pe bază de examen tip grilă.

 

Argeșul va avea, după o pauză lungă, echipă de handbal masculin la seniori

Luni, 16 Iulie 2018 13:05

# După trei ani, handbalul masculin renaște

Când nimeni nu mai credea, minunea s-a produs. Argeșul va avea după trei ani o echipă de handbal masculine la nivel de seniori. Aceasta va evolua în Divizia A și va fi susținută financiar de CSU Pitești. 2015-2016 a fost ultimul sezon în care Argeșul a avut echipă de seniori. Atunci, după numeroase nereguli semnalate și demonstrate la nivel de conducere -din punct de vedere al modului de administrare al bugetului, Consiliul Județean Argeș a oprit finanțarea, iar handbalul masculin la nivel de seniori s-a stins.

Magistratul piteștean Mirela Popescu rămâne șefa Secției penale a ICCJ

Luni, 16 Iulie 2018 13:00

Decizii, extrem de importante, adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii miercuri, 4 iulie 2018, când a avut loc ședința Plenului, dar și ședința Secției pentru judecători, hotărârile adoptate de judecătorii și procurorii din CSM fiind extrem de importante. Una dintre soluțiile Secției pentru judecători viza prelungirea delegării în funcția de președinte al Secției penale a Înaltei Curți și Casație și Justiție a judecătoarei Mirela Sorina Popescu, începând cu data de 25 iulie 2018, până la ocuparea funcției, dar nu mai mult de 6 luni.

 

Atelierul „Icoana din sufletul copilului” din Săpata, ediția a IX-a - o reușită

Luni, 16 Iulie 2018 12:16

Cu sprijinul Primăriei Săpata, tabăra de pictură și-a deschis porțile în ziua de 2 iulie, când elevi din mai multe unități școlare argeșene s-au înscris la concurs, iar truda lor s-a finalizat cu realizarea a peste 125 de icoane pe sticlă. Lucrările au fost minuțios lucrate de tinerii participanți, atent coordonați de dascălii acestora.
122 de copii din Argeș și din București s-au înscris la tabăra de pictură religioasă pe sticlă de la Săpata, care se desfășoară în fiecare an la Școala Gimnaziala ”Dumitru Udrescu”.

Rușinos! Două licee din Argeș - ZERO la Bacalaureat

Luni, 09 Iulie 2018 13:38

# Liceele din Ștefănești și Stâlpeni s-au făcut de rușine

Două licee din Argeș au avut promovabilitate 0 la Examenul din Bacalaureat. Pe lista rușinii sunt Liceele din Ștefănești și Stâlpeni. Cele două licee din Argeș intră într-un top al rușinii. Deși profesorii primesc salarii, în clase sunt zeci de elevi, există condiții de pregătire, niciunul elev nu a reușit să treacă de Bacalaureat. În plus, și notele obținute au fost unele foarte mici.

 

Primăria Mioveni trimite 100 de copii în tabără la mare

Luni, 09 Iulie 2018 13:37

100 de elevi din Mioveni vor fi trimiși, în iulie și august, în tabără la mare de către autorităţile locale. Copiii vor pleca în două serii și vor petrece câte 7 zile în Stațiunea Eforie Sud. Prima serie a plecat săptămâna trecută. Criteriile de selecţie a elevilor care-și vor petrece o săptămână la mare, sunt aceleași ca şi în anii anteriori, şi anume: cei cu situaţie financiară precară, cei cu rezultate foarte bune la

„Caravana Bergenbier EU SUNT 12” ajunge la Pitești cu trupa „Bere Gratis”

Luni, 09 Iulie 2018 13:35

Caravana EU SUNT 12, organizată de Bergenbier sub sloganul “Răcorim România“ ajunge luni, 9 iulie, în Piaţa Primăriei din centrul Piteștiului, unde, începând cu orele 16,00 se vor derula diverse evenimente sportive, concursuri, jocuri, activități de realitate virtuală toate însoțite de numeroase premii. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești are programat pentru seara de luni  un concert al trupei Bere Gratis care va începe la orele 21,30 în aceeași locație. Marți, 10 iulie, distracția continuă fiind programate diferite și atractive activități pentru piteșteni între orele 14,00-23,00. Pe parcursul ambelor zile va fi disponibil un bar de gheață, precum și o microberărie cu berar.

 

Trafic restricționat pe Transfăgărăşan!

Luni, 09 Iulie 2018 13:20

În această săptămână, traficul va fi restricţionat pe mai multe porţiuni de pe Transfăgărăşan. Astfel, în perioada de 9 – 10 iulie, pe DN 7C, între orele 9.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00, traficul va fi închis pe tronsonul cuprins între km. 62 - Barajul Vidraru și km. 151 - ieșire localitatea Cârțișoara, județul Sibiu, pentru desfășurarea unei competiții automobilistice. Și în ziua de 11 iulie, pe Transfăgărășan, între orele 9.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00, traficul va fi închis pe tronsonul cuprins între km. 151 - ieșire localitatea Cârțișoara, județul Sibiu și km. 115 - intrarea în tunelul Bâlea, județul Argeș, tot pentru desfășurarea unei astfel de competiții.

Un grup de pescari strânge bani ca să populeze cu pește apele din Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 13:17

# În replică, directorul AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu, anunță și el, în premieră, populări cu pește în barajele din județ # „Va fi ceva pește la Merișani, ceva la Budeasa și ceva la Golești”, spune Istrătescu

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup pe rețeaua de socializare Facebook și au propus ca în această toamnă să realizeze populări de pește în Barajul Budeasa. Grupul „Pescari argeșeni”, cu peste 4000 de membri, își dorește să strângă în jur de 5.000 de lei pentru așa numita campanie „Pește pentru argeșeni”, urmând a fi cumpărat puiet de crap. Fiecare pescar a fost rugat să doneze cât dorește pentru ca peștele din apele Argeșului să nu dispară.

 

Campanie de colectare alimente și materiale de construcții, la Mioveni, pentru sinistrați

Luni, 09 Iulie 2018 13:16

Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul persoanelor sinistrate afectate de fenomenele meteo din ultima perioadă, prin înfiinţarea unor centre de colectare alimente și materiale de construcții. Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş şi Primările Mioveni, Pitești și Câmpulung, au decis înfiinţarea unor astfel de puncte, unde cetăţenii pot

Eparhia Argeșului - tone de produse pentru cei afectați de inundații în Covasna

Luni, 09 Iulie 2018 13:14

Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului prin parohiile argeșene și muscelene, a organizat săptămâna trecută o colectă, care a fost dusă oamenilor din localitățile Bacel și Mărcuș din județul Covasna, grav afectate de inundațiile recente.Părintele Diaconescu Andrei, consilier eparhial, însoțit de preoții slujitori de la parohiile Fundeni – Protoieria Câmpulung Muscel; Găvana IV – protoieria Pitești și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni au

 

Pasionații de graffiti - invitați să-și arate talentul pe gardul de la intrarea Grădinii de Vară

Luni, 09 Iulie 2018 13:05

Consiliul Județean Argeș lansează o provocare amatorilor de graffiti din Argeș. Astfel, tinerii argeșeni, talentați în arta desenului stradal și graffiti, vor avea oportunitatea să se exprime creativ pe baza unei teme predefinite. Pentru acest lucru, pasionați de această artă urbană sunt invitați, sâmbătă, 14 iulie 2018, de la ora 12.00, în spatele Bibliotecii Județene Argeș.

Acte de vandalism la Mioveni

Luni, 09 Iulie 2018 13:04

Din păcate, odată cu venirea verii și a perioadei de vacanță, actele de vandalism asupra mobilierului stradal și asupra elementelor aflate în administrarea patrimoniului public al orașului s-au înmulțit în Mioveni. Din fericire, autorii au fost identificați ulterior sau chiar surprinși la locul faptei în unele cazuri și amendați. Îngrijorător este faptul că aceste acte antisociale se petrec nu doar în timpul nopții, ci și pe timpul zilei, în locuri publice.

 

Pericol permanent în nordul Argeșului. Al patrulea proiectil neexplodat găsit în ultima perioadă

Luni, 09 Iulie 2018 12:41

Situația din nordul Argeșului este una care pune pe jar pe toată lumea. Aici a fost descoperit un al patrulea proiectil neexplodat. Pirotehniștii au ridicat proiectilul pentru a-l distruge. Povestea din nordul județului Argeș, de la Nămăești – mai exact, este una care putea avea urmări grave. Mai ales când într-o perioadă scurtă de timp, aici se găsesc patru proiectile neexplodate – toate extrem de periculoase.

Act de vandalism în stațiile Publitrans din Pitești

Luni, 09 Iulie 2018 12:36

S.C. Publitrans 2000 S.A. se confruntă în mod fecvent cu acte de vandalism asupra obiectelor din patrimoniul societăţii, fiind în acelaşi timp afectate bunurile şi interesele publice. Cel mai adesea sunt distruse panourile ce conţin programele de circulaţie ale liniilor de transport, dar şi automatele de bilete. Cu titlu exemplificativ, vă prezentăm cazul petrecut în data de 3 iulie, când în staţia de pe Exerciţiu în zona magazinului Carpaţi, panoul cu programele de circulaţie a fost gasită smuls şi aruncat

 

Învățătura și sportul fac pereche bună! Două handbaliste gemene de la Mioveni, note mari la Bacalaureat

Luni, 09 Iulie 2018 12:32

Surorile Emilia și Ana Ciontoiu, handbalistele gemene ale CS Dacia Mioveni 2012, au demonstrat că practicarea sportului  de performanță nu exclude obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură. La Examenul de Bacalaureat, Ana are media generală 9,76 (9,65 Română, 9,90 Istorie, 9,75 Logică), iar Emilia - 9,13 (8,40 Română, 9,40 Istorie, 9,60 Logică). Cele două gemene de la Mioveni ne-au oferit câte un interviu, în urma notelor de la Bacalaureat.

TINERI DIN MIOVENI, PREMIAȚI LA MAJORAT

Luni, 02 Iulie 2018 13:27

De ziua lui, Mioveniul s-a fălit cu aripa tânără. 20 de tineri care au împlinit vârsta majoratului  au fost felicitați și premiați vineri, 29 iunie la Mioveni, în cadrul unei acţiuni devenită deja tradiţie. Premierea a fost făcută de către viceprimarul Aurel Costache care le-a urat tinerilor sănătate, noroc în viaţă şi succes la examenul de bacalaureat, primul hop serios din viaţa lor. Aceştia au primit câte o diplomă de cetățean major, un tort şi flori din partea organizatorilor. Premiile au fost oferite de Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, şi Cofetăria “Un băiat şi o fată”.

 

Fundaţia Groupe Renault România la debut: acţiuni de împădurire cu impact naţional

Luni, 02 Iulie 2018 13:22

În luna în care evidenţiem grija pentru protecţia mediului înconjurător – iunie - Groupe Renault România a lansat fundaţia cu acelaşi nume. Compania a anunţat crearea acesteia în cadrul unui eveniment organizat chiar în mijlocul naturii, la Gradina Botanică din Bucureşti.  Mobilizarea pentru o lume mai bună şi Accesul la artă şi cultură sunt cele două domenii sub care Fundaţia Groupe Renault România va activa în viitor.

Situaţie inedită în Poliţia Argeș: 11 comune fără şefi de post

Luni, 02 Iulie 2018 13:16

Unsprezece comune din Argeş îşi caută şefi de post. Situaţia este una inedită, niciodată nefiind înregistrat acest deficit de posture la nivelul unei funcţii totuşi importantă. Comunele descoperite sunt Albota, Uda, Budeasa, Cotmeana, Mărăcineni, Hârtiești, Aninoasa, Berevoiești, Schitu Golești, Bălilești și Albeștii de Muscel.
Albota, Uda, Budeasa, Cotmeana, Mărăcineni, Hârtiești, Aninoasa, Berevoiești, Schitu Golești, Bălilești și Albeștii de Muscel sunt comunele ce îşi caută şefi de post. Situaţia actuală reiese în special din cauza pensionările ofiţerilor şi agenţilor din ultima perioadă.

 

Pagina 155 din 281

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea