Pe 23 iunie, TOPOLOVENI SUMMER TOUR

Luni, 18 Iunie 2018 13:53

Pentru al patrulea an consecutiv, orașul Topoloveni este gazda unuia dintre cele mai îndrăgite concursuri de Mountainbike din România. Competiția ,,Topoloveni Summer Tour” adună, an de an, peste 500 de cicliști, amatori și profesioniști din toată țara, într-un eveniment devenit brand al Argeșului. Ciclismul de Topoloveni este deja binecunoscut în România, astfel că anul acesta organizatorii își doresc să bată recordul de concurenți. Evenimentul asigură entertainment atât pentru cicliști, cât și pentru suporteri, astfel că sâmbătă, 23 iunie 2018, sunteți așteptați, cu sau fără bicicletă, în Piața Primăriei din Topoloveni. Detalii și înscrieri pe www.ridersclub.ro -> Evenimente -> Topoloveni Summer Tour.

Nicole Cherry și Delia, la Zilele Orașului Mioveni

Luni, 18 Iunie 2018 13:51

Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni vă invită în perioada 29 iunie – 1 iulie la  Zilele Orașului Mioveni – 533 de ani de la prima atestare documentară.
Organizatorii evenimentului alături de o serie de sponsori și instituții, care au contribuit material și logistic, propun un eveniment încarcat de nostalgie, dar și de voie bună, distracție și concerte în fiecare seară. Pe langă toate acestea, vor fi prezenți comercianți și meșteri populari veniți din toate colțurile țării, iar grătarele încinse și berea rece nu vor lipsi nici ele.

 

Campionatul național de RALLYCROSS, la Mioveni

Luni, 18 Iunie 2018 13:46

Orașul Mioveni găzduiește etapa a II-a a Campionatului Național  de Rallycross în perioada 23-24 iunie 2018,  de la ora 11.00 pe Pista Bemo și are următoarele clase: juniori, H1, H2, H3, H4, Buggy 2 și Super Buggy și echipe. La eveniment vor participa aproximativ 25 de echipaje din  București, Târgu-Jiu, Pitești, Câmpulung Muscel, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Arad, Cluj-Napoca și Oradea. Cronometrarea se va face cu transponder pe sistem electronic ce permite o cronometrare eficientă la miime.

Elevii argeșeni așteaptă rezultatele la Evaluarea Națională

Luni, 18 Iunie 2018 13:43

# În Argeș a existat și un caz special: examen susținut din spatele gratiilor

În Argeș, 4788 de persoane s-au înscris la Evaluarea Națională. Dintre aceștia, la Limba și Literatura Română au ajuns 4716. În schimb, la Matematică au ajuns 4702 elevi. Marți, 19 iunie, se vor afișa primele rezultate și imediat se vor putea înregistra contestațiile. Unul dintre cele mai importante examene din viața oricărei persoane este Evaluarea Națională. La nivelul județului Argeș, mii de candidați au abordat extrem de serios acest pas al vieții, dorind note cât mai mari pentru a prinde un loc la liceul mult dorit.

 

Se schimbă modul de testare psihologică a polițiștilor

Luni, 18 Iunie 2018 13:41

# Noile modificări au fost publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial au fost modificat și completat Ordinul 23/2015 privind activitatea de psihologie în Ministerul Afacerilor Interne.
Ordinul de ministru vine cu o serie de schimbări în modul de evaluare psihologică a polițiștilor, cât și în rolul pe care îl are psihologul în cadrul activităților desfășurate. În ceea ce privește evaluarea psihologică în cadrul procedurilor de resurse umane,   vor fi evaluați și polițiștii reîncadrați/rechemați în activitate, cât și personalul contractual angajat în muncă.

Performanțele Lexford Castel, apreciate de ARACIP

Luni, 18 Iunie 2018 13:35

Școala privată Lexford Castel, administrată de Cătălin Gherzan, a trecut cu brio peste evaluările comisiilor ARACIP. Au fost efectuate toate evaluările necesare pentru acreditarea și avizarea unităților școlare private, iar profesionalismul echipei de educatori, învățători și profesori de la Lexford Castel a fost răsplătit de comisia ARACIP cu acreditarea claselor 0- IV și autorizarea pentru clasele V-VIII.

 

Au început înscrierile la creșele din Pitești pentru anul 2018-2019

Luni, 11 Iunie 2018 23:01

Începând de luni, 4 iunie, au început înscrierile la creșele de stat din Municipiul Pitești pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani. Pentru aceștia, în anul școlar 2018-2019, Primăria Municipiului Pitești pune la dispoziție 293 de locuri în cadrul celor 11 creșe care funcționează cu program prelungit.
Dosarele de înscriere pentru ocuparea unui loc în creșe pentru anul școlar 2018-2019 se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești, din Bd. I.C. Brătianu, Nr.56, astfel:

Poliția Locală va avea sediul renovat

Luni, 11 Iunie 2018 22:57

Veștile sunt bune și pentru Poliția Locală Pitești, instituție ce aparține de Primăria Pitești. Așadar, în perioada următoare, la sediul instituției vor avea loc lucrări de reparație și extindere. Investiția se ridică la suma de 511.000 de lei, banii fiind aprobați de la bugetul local. În suma de care vorbim vor fi efectuare lucrări precum reparația acoperișului, supraetajare și extinderea clădirii cu un spațiu pentru activitatea de dispecerat. M.M.

 

„De pe 15 și până pe 30 iunie - NU alimentăm!”

Luni, 11 Iunie 2018 22:55

# Amenințări din cauza prețurilor mari la carburanți!

Ca și în celelalte orașe ale țării, și în Pitești, săptămâna aceasta se pune la cale o grevă. Nemulțumiți sunt șoferii, cei care au ajuns să arunce cu banii pe carburanți.
Greva are loc la nivel național, deci și în județul Argeș. Mobilizarea a debutat deja pe rețelele de socializare, apelul organizatorilor fiind acela ca în toate oraşele din ţară să nu mai alimenteze nimeni maşinile cu carburanţi în perioada 15-30 iunie.

Două posturi de notar stagiar, scoase la concurs în Pitești

Luni, 11 Iunie 2018 22:52

Institutul Notarial Român organizează la data de 12 septembrie a.c. examenul pentru dobândirea calității de notar stagiar. Înscrierile la concurs se fac în perioada 2 iulie-17 august. Astfel, în toamna aceasta, au fost scoase la concurs 43 de locuri în 15 orașe ale țării, pentru cei care vor să devină notari stagiari, conform unui anunț recent al INR. Cele mai multe locuri sunt scoase la Concurs în București - 6, Cluj - 4, Craiova - 4. În Pitești au fost destinate examenului de dobândire a calității de notar stagiar doar două locuri pentru anul 2018. A.V.

 

Omul de afaceri Ion Lazăr: „Cer 1 milion de euro pentru prejudicii morale și de imagine”

Luni, 11 Iunie 2018 22:47

# Dosarul de șantaj „Atac de Argeș”, în pronunțare!

Dosarul în care directorul publicaţiei „Atac de Argeş”, Florin Paraschivescu, este acuzat de şantaj a rămas în pronunțare. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au cerut trei ani de închisoare cu executare pentru fiecare din cele șase infracțiuni de șantaj pentru care a fost acuzat Paraschivescu.

Directorul publicaţiei „Atac de Argeș”, Florin Paraschivescu, este cercetat pentru şantaj, fiind acuzat că a cerut bani unor oameni de afaceri şi primari din Argeș pentru a nu publica materiale despre ei.

Ecran uriaș de 15 mp montat în Piața Primăriei

Luni, 11 Iunie 2018 21:42

# Campionatul Mondial de fotbal se vede la Pitești
Vești bune pentru piteșteni. Municipalitatea a luat decizia ca Mondialul de fotbal din Rusia să se vadă la Pitești. Deja au fost întreprinse măsurile necesare pentru acest lucru. Pe 14 iunie, duelul dintre Rusia și Arabia Saudită se va vedea la Pitești. Acesta va fi meciul de debut al Mondialului 2018, Rusia fiind și țara gazdă a întrecerii.
Prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, Primăria Pitești a semnat deja contractul pentru achiziția unui ecran uriaș. Acesta are 15 mp și va fi punctul de atracție în perioada 14 iunie – 15 iulie.

 

Autospeciale noi pentru polițiștii argeșeni

Luni, 11 Iunie 2018 21:37

# Sunt așteptate mașini noi și la structurile de ordine publică și la secțiile de poliție rurală
Vești bune pentru polițiștii din județ! Săptămâna trecută, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a primit un număr de șaisprezece autospeciale Dacia Logan noi pentru structurile de poliție rutieră din județul nostru. Pe parcursul acestui an sunt așteptate și alte autoturisme în Argeș, în special pentru structurile de ordine publică și la secțiile de poliție rurală.

Cadrele didactice pensionare, sărbătorite la Mioveni

Luni, 11 Iunie 2018 13:54

În semn de prețuire și recunoștință pentru întreaga activitate didactică depusă în formarea și educarea tinerelor generații, autoritățile locale au organizat o ceremonie dedicată celor 12 cadre didactice din Mioveni, care la finalul anului școlar 2017-2018 își vor încheia activitatea.
Este vorba despre prof. Cănuță Elvira (Liceul “Iulia Zamfirescu” - Mioveni), prof. Ciobanu Maria (Școala „Liviu Rebreanu” - Mioveni), profesor învățământ primar Cârstea Niculina (Școala „Liviu Rebreanu - Mioveni), prof. Olteanu Cristina-Ileana (Școala George Topârceanu” - Mioveni), prof. logoped Teodoreanu Elena (Școala „Liviu Rebreanu” - Mioveni), prof. învățământ preșcolar Băluță Elena

 

Aproximativ 4800 de candidați din Argeș la Evaluarea Națională

Luni, 11 Iunie 2018 13:52

# Absolvenții claselor a VIII-a intră în focuri

Aproximativ 4800 de candidați încearcă la nivel județului Argeș să promoveze Evaluarea Națională. Va fi un examen dificil pentru elevii, însă tratat cu mare atenție în Argeș – de toată lumea, evaluatori și elevi.
Prima probă a Evaluării Naționale debutează chiar astăzi, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Apoi, pe 13 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Matematică, iar pe 14 iunie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Probele încep la ora 09.00 şi durează două ore. Pe perioada susţinerii examenului, în afara membrilor comisiilor şi candidaţilor, nimeni nu va mai avea acces în şcoli.

PRIMĂRIA MIOVENI, VIZITATĂ DE ELEVI

Luni, 11 Iunie 2018 13:51

La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Mioveni a primit vizita elevilor clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „George Topârceanu”.
Elevii, însotiți de prof. Elena Necșulescu, au fost primiți de primarul Ion Georgescu, au trecut prin birourile funcționarilor publici și s-au oprit în sala de festivități a instituției, unde au primit cadouri. Într-o atmosferă destinsă, de la teorie s-a trecut la practică, elevii adresând mai multe întrebări, dar și propuneri legate de orașul în care ei trăiesc.

 

Argeșeanul Ion Jinga, ales președinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională

Luni, 11 Iunie 2018 13:50

Reprezentantul permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, a fost ales, pe 5 iunie, prin aclamare, în plenul Adunării Generale ONU, preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională (Comisia I). Mandatul argeșeanului urmează să fie exercitat pe durata celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale, în perioada septembrie 2018 - septembrie 2019, informează un comunicat de presă transmis de Misiunea Permanentă a României pe lângă ONU.

Starețul Mănăstirii Glavacioc oferă săptămânal hrană caldă celor nevoiași

Luni, 11 Iunie 2018 13:49

„Ajutor la domiciliu” este un proiect, desfășurat prin Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – Sectorul Social, Filantropic și de Misiune în care părintele protosinghel Casian Crețu, starețul Mănăstirii Glavacioc, oferă săptămânal hrană caldă celor nevoiași. Mănăstirea Glavacioc este situată în comuna Ștefan cel Mare, fiind una dintre cele mai vechi din țară, datând din secolul XV. „Nu trece nepăsător pe lângă oamenii săraci, nu îi ocoli şi să nu-ţi fie ruşine să-i ajuţi.

 

Etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Luni, 11 Iunie 2018 13:48

Inspectoratul pentru Siituații de Urgență Argeș a organizat, săptămâna trecută, etapa județeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă. Competiţia a avut ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Astfel, membrii serviciilor voluntare şi private au avut de parcurs trei probe practice – „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, unde au demonstrat că şi-au însuşit modul de utilizare a

Dosarul „Publitrans”, amânat un an din lipsa raportului de expertiză

Luni, 11 Iunie 2018 13:47

Pe 4 mai 2017, Tribunalul București a amânat prima dată judecarea dosarului „Publitrans” pentru întocmirea raportului de expertiză după ce, anterior, a fost desemnat expertul contabil. Expertiză financiar-contabilă, care a fost cerută de către o parte dintre inculpaţii din ,,Dosarul Publitrans”, printre care şi primarul Tudor Pendiuc, este motivul pentru care judecarea cauzei a fost amânată mai bine de un an. Întârzierea prezentării acesteia a dus la amânarea a nu mai puţin de 13 termene.

 

Pagina 157 din 281

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea