Din iunie, Curtea de Apel Pitești implementează aplicațiile „Info-dosar” și „Dosare on-line”

Luni, 07 Mai 2018 12:47

Curtea de Apel Pitești pune în practică, din 4 iunie, două măsuri pentru creșterea calității actului de justiție și pentru asigurarea unei transparențe sporite a procedurilor judiciare.
Concret, începând cu 4 iunie 2018, Curtea de Apel Piteşti împreună cu instanţele judecătoreşti din circumscripţia sa teritorială,  vor utiliza aplicaţia informatică „Info-dosar”, care va facilita accesul on-line al părţilor şi al reprezentanţilor acestora la actele dosarului, transpuse în documente PDF. Aplicaţia are capacitatea de a importa din sistemul ECRIS de repartizare a cauzelor documente editabile de instanţă şi care vor putea fi

În caz de condamnare, deputatul Drăghici ar putea să beneficieze de proiectul privind închisoarea part-time

Luni, 30 Aprilie 2018 22:13

Acesta este doar unul dintre politicieni argeșeni care ar putea să beneficieze de “proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate”, în cazul  în care va primi o condamnare de până la cinci ani de închisoare.
Săptămâna trecută, a fost votat de Camera Deputaților proiectul de lege privind descongestionarea închisorilor sau pentru evitarea pe viitor a unor noi condamnări la CEDO din cauza condițiilor și a supraaglomerării din penitenciare.

 

Concluziile incendiului de vegetație de lângă Cetatea Poenari

Luni, 30 Aprilie 2018 22:07

# Președintele Consiliului Județean recunoaște că în afară de liftul de acces spre Cetate, trebuie realizate și alte lucruri la care nici nu s-a gândit înainte de incendiu # ISU Argeș: Incendiul a fost provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare
După mai bine de cinci zile de eforturi, misiunea pentru stingerea incendiului din apropierea Cetății Poenari a fost încheiată. Conform ISU Argeș, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare. Aproape 50 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterelor şi a dispozitivului Bambi Bucket au fost efectuate pentru lichidarea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu.

Performaţă de excepţie pentru sportivii alb-violeţi. FC Argeş are patru campioni mondiali la karate!

Luni, 30 Aprilie 2018 21:55

În perioada 20-22 aprilie, în Turcia, la Istanbul, s-a desfăşurat a IX-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Shotokan WSF. La startul acestei competiţii s-au aliniat 34 de ţări, de pe 4 continente şi aproximativ 1300 de sportivi. Aceştia au concurat la multiple probe de kumite(shobu ippon, shobu sanbon, wkf), kata, precum şi la probe de kumite şi kata pe echipe.

 

Fata șefului ISU Argeș a obținut o medalie de bronz la Campionatul Mondial de Karate din Turcia

Luni, 30 Aprilie 2018 21:49

În momentul izbucnirii incendiului de lângă Cetatea Poenari, șeful ISU Argeș, inspectorul-șef Bogdan Olar, era în concediu în Turcia. Acesta a însoțit-o pe fata sa la o competiție de karate. Între 20-22 aprilie, în Turcia, la Istanbul, s-a desfăşurat a IX-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Shotokan WSF. La competiţie, Raluca Olar, de la clubul Samurai Dojo, antrenată de senseiul Sebastian Ene, a obținut o medalie de bronz. Bucuria inspectorului șef Bogdan Olar nu a durat prea mult fiind informat de izbucnirea incendiului de lângă cetate. A doua zi, șeful ISU Argeș era deja prezent alături de ceilalți colegi ai săi la incendiu, preluând comanda operaţiunilor.

Prințesa Maya de Hohenzollern, la adăpostul de câini de la Mioveni

Luni, 30 Aprilie 2018 21:42

Adăpostul de câini fără stăpân din orașul Mioveni a primit ssăptămâna trecută, o vizită importantă. Alteța Sa Regală Prințesa Maya de Hohenzollern, Sylvie Bunz, reprezentanta celei mai mari și mai cunoscute organizații pentru drepturile animalelor din lume, PETA, și Carmen Arsene, președintele Federației pentru Protecția Animalelor din România, au vizitat adăpostul din Mioveni și au promis sprijinul în toate acțiunile pe care autoritățile locale doresc să le întreprindă in privința îmbunătățirii condițiilor de trai ale animalelor, precum și că vor sprijini demersurile de promovare a adopțiilor.

 

LICEUL TEHNOLOGIC TOPOLOVENI. Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu

Luni, 30 Aprilie 2018 14:26

# „FIRMA DE EXERCIȚIU – CEA MAI BUNĂ PRACTICĂ", ediția a X-a

Firma de exercițiu este o metodă inovativă de învățare ce vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi în vederea îmbunătăţirii adaptabilităţii acestora la cerinţele primului loc de muncă relevant. O metodă interactivă de învățare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și de aplicare interdisciplinară a cunoștințelor, o abordare care asigură condiții pentru probarea și aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.

Târg gastronomic organizat de elevii din Mioveni pentru colegii nevoiași

Luni, 23 Aprilie 2018 14:17

Aproximativ 3600 lei s-au strâns în urma unei acțiuni umanitare organizate, astăzi, de Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Mioveni . În scop caritabil, elevii au gătit după reţetele părinţilor şi au vândut produsele alimentare pentru a face o bucurie colegilor lor cu o situaţie materială precară. Mulţi elevi au venit cu prăjituri de toate felurile, pe care le-au vândut la preţuri cuprinse între 2 şi 5 lei. De asemenea, aceștia și-au donat jucăriile și au pictat tot în scop caritabil. Standurile cu prăjituri și jucării au fost amenajate în sala de sport.

 

Interes zero pentru reabilitarea Biroului Vamal Pitești

Luni, 23 Aprilie 2018 14:13

Spunem acest lucru pentru că reabilitarea sediului Biroului Vamal de Interior Pitești este inclus în proiectul programului de investiție publice al Agenției Naționale de Administrare Fiscală pe anul 2018, dar până la sfârșitul lunii martie documentația tehnico-economică pentru obiectivul de investiții nu a fost trimisă pentru a fi aprobată. Mai mult, instituția condusă de Geta Armanaschi trebuia să depună documentația către ANAF până la sfârșitul anului 2017, dar, pentru că nu a îndeplinit criteriile cerute, a fost returnată pentru a fi completată și modificată, lucru care nu s-a întâmplat nici până în acest moment.

Noi servicii pentru pacienți la spitalul din Ștefănești

Luni, 23 Aprilie 2018 14:12

Începând cu 1 mai, Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici”, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, își va lărgi paleta de servicii medicale în ambulatoriu cu două sectoare noi: recuperare neurologică, precum și servicii medicale paraclinice de radiologie – radiografie, ecografie, respectiv, în premieră pentru sistemul public, osteodensitometrie. Spitalul de Geriatrie şi Boli Cronice “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ştefăneşti este singurul spital public din regiunea Muntenia care acordă servicii medicale complete persoanelor în vârstă, în concordanţă cu necesităţile acestora.

 

ATENȚIE ȘOFERI!!! Traficul pe Podul din Racovița, pe DN73D a fost limitat vehiculelor mai grele de 7,5 tone!

Luni, 23 Aprilie 2018 14:08

La sesizarea Primăriei orașului Mioveni, o Comisie de Evaluare a Pagubelor, constituită în baza ordinului PrefectuluI, din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului de Stat în Construcții, Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și ai Primăriilor Mioveni și Țițești au efectuat vizite la o serie de obiective aflate pe raza orașului sau la granița cu localitățile învecinate.
Scopul a fost acela de a evalua starea tehnică și avariile survenite la podul Getica din Racovița, pe DN 73D, de analiză a unor situații reclamate de cetățenii din Clucereasa, precum și de a găsi soluții tehnice de reabilitare a podului mai sus menționat.

Dosarele „stăpânilor de sclavi” de la Tribunalul Argeș - pe final!

Luni, 23 Aprilie 2018 12:19

# „Victimele munceau și când nu era nimic de… muncit. Erau puse să care pietrele dintr-o parte în alta”

Rudele „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești s-au împărțit, săptămâna trecută, între Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș. Pe 18 aprilie, trei dosare, ce îi are ca inculpați pe romii din Gămăcești acuzați de trafic de persoane, s-au aflat pe rolul instanțelor din Argeș, două pe fond, la Tribunal, și unul în apel, la Curtea de Apel. Din acest motiv și rudele inculpaților s-au împărțit între instanțe pentru a fi alături de apropiații lor, mai ales că aproape toți inculpații din aceste dosare au grad de rudenie între ei.

 

Eveniment remarcabil! Culoare și fantezie la Simfonia Lalelelor, în anul Centenarului

Luni, 23 Aprilie 2018 12:05

# Primarul Cornel Ionică: „Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor”

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 41-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Apel umanitar. Ajutor pentru Gabi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:02

GABI. 41 de ani. Pentru mulți el este fostul coleg cameraman, prezent la toate evenimentele din Argeș, cu bune și cu rele. Pentru alții este colegul de la Consiliul Județean, colegul de pe Ambulanță, șoferul, fotograful...
Un om care a sărit în ajutorul oricui atunci când a fost nevoie. Acum, el are nevoie de ajutorul nostru.
Diagnosticul este CONDROSARCOM MEDIASTINAL. PROLAPS DE VALVĂ MITRALĂ, iar intervența chirurgicală se poate face numai în străinătate, costul operației fiind de 30.000 euro, pe lângă alte cheltuieli adiacente.
Cei ce vor să îi ofere un ajutor o pot face donând
în contul deschis la Raiffeisen Bank Agenția
Pitești 2 – RO 25 RZBR 0000 0600 2014 4321, pentru LAURENȚIU GABRIEL BĂLĂȘOIU.

 

Conferință națională în Argeș pe tema organizării rezidențiatului

Luni, 16 Aprilie 2018 14:00

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, va avea loc în Argeș o conferință de interes național cu două teme importante. Este vorba despre punerea în discuție a rezidențiatului în România, iar cea de-a doua temă o reprezintă sănătatea ca obligativitate în programul de învățământ. La această conferință vor fi prezenți profesori universitari din centre universitare, rectori, înalți demnitari din partea Ministerului Educației și Ministerului Educației. Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș și senatoarea Cristina Stocheci au precizat, la conferința de presă a PSD Argeș,  că a fost invitată la dezbatere și primul-ministru Viorica Dăncilă.

PROGRAM SIMFONIA LALELELOR - Ediţia a 41-a

Luni, 16 Aprilie 2018 13:54

# Joi, 19 aprilie 2018
ora 11,00: simpozion Ştiinţific International ,,Tendinţe Actuale în Ştiinţele Naturii"
Locație: Universitatea din Piteşti - Facultatea de Ştiinţe
ora 19,00: concert extraordinar dedicat ”Simfoniei Lalelelor “ susţinut de Filarmonica Piteşti
Locație: Filarmonica Piteşti

 

Împreună pentru Ana!

Luni, 16 Aprilie 2018 13:33

Este frumoasă, râde, glumeşte, dar trece printr-o perioadă mai grea decât am putea vreodată să ne imaginăm. Numele ei este Ana Maria Constantin şi a fost diagnosticată cu tumoare cerebrala maligna din creierul mic pana in creierul mare in data de 5 august. Deşi a fost operată în anul 2016 şi intervenţia a decurs bine, acum are nevoie de ajutorul nostru pentru a continua tratamentul. Familia a făcut eforturi enorme pentru ca Ana să îşi îndeplinescă visurile. Radioterapia si chimioterapia au fost facute in Turcia la spitalul Gaziosmanpaşa in Istambul. Pentru a achita tratamentul acolo au vandut apartamentul in care locuiau.

Reînhumarea, la Ștefănești, a Mariei Brătianu, moment de suflet la care a contribuit Consiliul Județean Argeș

Luni, 16 Aprilie 2018 13:32

# La eveniment au participat, alături de rude și oficialii locali, Ana Blandiana și Lucia Hossu Longin

Joi, 12 aprilie 2018, Fundaţia Academia Civică şi Memorialul Sighet au organizat, în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş, depunerea în cripta familiei Brătianu de la Florica a rămăşiţelor pământeşti ale Mariei Brătianu, fiica marelui istoric Gheorghe Brătianu și nepoata marelui om politic Ion I.C. Brătianu. Maria Brătianu s-a stins din viaţă în octombrie 2017 la Paris. Urna cu cenuşa Mariei Brătianu a fost depusă în cripta în care își doarme somnul de veci tatăl său, Gheorghe Brătianu.

 

Atenție argeșeni! Din luna mai, talonul mașinii se suspendă automat odată cu expirarea ITP-ului

Luni, 16 Aprilie 2018 13:27

Din data de 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului dacă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este expirată. „Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizează MAI.

Flacăra Centenarul, aprinsă la Bogați!

Luni, 02 Aprilie 2018 13:13

Flacăra Centenarului a fost aprinsă pe 28 martie în comuna Bogați. De la elevii din clasele primare, până la veteranii de război din comună, localnicii au luat parte, cu toții, la evenimentul organizat cu această ocazie.
La biserica Sf. Parascheva din Bogați, preoții au oficiat slujba de Te Deum pentru eroii Primului Război Mondial din comună. De aici, acțiunile s-au mutat la Monumentul Eroilor, din centrul localității, unde a fost aprinsă Flacăra Centenarului de către președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și de către primarul Ion Gârleanu.

 

Pagina 160 din 281

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea