„Teroristul” din Mușătești și-a recunoscut faptele, dar a fost condamnat la trei ani de închisoare

Luni, 12 Martie 2018 15:00

# Mesajul lui „Ibrahim” către liderul unei grupări pro-jihadiste din Franța: „Pentru mine, România înseamnă sărăcie, mizerie multă. Nu am prieteni musulmani aici pentru ideea mea”
Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de terorism. Decizia a fost atacată de acesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În timpul audierii sale, inculpatul și-a recunoscut faptele precizând că le regretă: „Recunosc săvârșirea faptelor așa cum sunt expuse în cuprinsul rechizitoriului și le regret”, se arată în dosarul de la Curtea de Apel Pitești.

Băiatul lui „Ibrahim” a rămas în grija bunicii

Luni, 12 Martie 2018 14:56

# Pastorul din Mușătești și peste 20 de familii au cerut instanței ca băiatul „teroristului” să rămână în grija bunicii sale

În dosarul lui Cătălin Ionuț Bălan, de la Curtea de Apel Pitești, în care acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de terorism, au fost depuse zeci de adrese din partea locuitorilor din comuna Mușătești.

 

Jalnic! Așa arată o instituție care a marcat întreaga zonă!

Luni, 12 Martie 2018 14:53

# Uite cum arată Spitalul Călinești!
La Călineşti, ruinele împart curtea cu un punct de lucru al Spitalului „Sf. Spiridon” Mioveni, unde funcționează mai multe compartimente, cu un azil de bătrâni şi cu Spitalul de boli cronice Călineşti, având ca for tutelar Consiliul Judeţean Argeş.

Ruinele pavilioanelor vechi ale Spitalului Călinești sunt lăsate în jungla nepăsării și a mizeriei. Cert este că proprietarul terenurilor şi al curţilor este Consiliul Judeţean, după cum ne-a precizat un cadru medical de la Spitalul de boli cronice Călineşti.

Angajații APM Argeș contraatacă: „Mariana Ionescu și-a dat demisia din cauza dosarului cu ANI și a celui de la IPJ Argeș”

Luni, 12 Martie 2018 14:52

Destituită în ianuarie 2016 de la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Argeș printr-o decizie a președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Mariana Ionescu a contestat decizia în instanță și a câștigat procesul. Curtea de Apel Pitești a decis reintegrarea sa pe funcția de director și plata salariului său indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere din care a fost eliberată, pe o perioadă de circa 2 ani. Doar că Mariana Ionescu a surprins, prima sa decizie de la integrare în fruntea APM Argeș în decembrie 2017 a fost concediul, iar apoi… demisia. Deși aceasta și-a motivat decizia preferând să-și continue activitatea în mediul privat, la propria sa firmă - SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL – angajații APM Argeș au cu totul altă variantă.

 

Regina Maria a României, omagiată la Curtea de Argeș

Luni, 12 Martie 2018 14:33

# Flacăra Centenarului a ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș, unde va sta aprinsă tot anul 2018, la mormântul Reginei Maria din Catedrala Episcopală.
Regina Maria a României, cea supranumită „Regina Soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, devotată poporului său, care și-a pus pe deplin amprenta în crearea României Moderne, a fost omagiată joi, 8 martie, în cadrul evenimentului organizat de Consiliul Județean, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Primăria Municipiului Curtea de Argeș.

Bogdan Berechet, fostul șef al IPJ Argeș, s-a întors la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice

Luni, 12 Martie 2018 14:29

La începutul lunii martie, inspectorului șef Bogdan Berechet i-a expirat împuternicirea pe care o avea, de 6 luni, la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. Astfel, potrivit unei informări făcute de IGPR, atribuţiile de inspector şef sunt preluate de cel care până acum a ocupat funcţia de adjunct al şefului IJP Argeş (următorul în ierarhie). Comisarul șef Cosmin Gabriel Gherghe, adjunct la IPJ Argeș, a fost desemnat interimar la comanda inspectoratului până când de la centru va veni o nouă împuternicire sau va fi scos la concurs postul.

 

Dosarul agresorilor polițiștilor din Curtea de Argeș - în pronunțare

Luni, 12 Martie 2018 14:26

Recursul celor doi agresori ai subcomisarului Laurenţiu Iordache şi ai agentul principal Cornel Oprescu este în pronunțare la Curtea de Apel Pitești. Instanța urmează să dea o hotărâre definitivă în acest dosar luni, 12 martie. Judecătorii au amânat de două ori pronunțarea până în acest moment.
Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în primă instanță, pe 27 iunie 2017, i-a condamnat la pedeapsa cu închisoarea pe cei doi agresori ai polițiștilor din Curtea de Argeș. Cosmin Dincuță a fost condamnat la

În Pitești, 81 de persoane beneficiază de venit minim garantat

Luni, 12 Martie 2018 14:23

În luna martie 2018, la nivelul municipiului Pitești, există un număr de 81 de titulari care beneficiază de venitul minim garantat, în baza Legii 416/2001, dintre care 22 persoane apte de muncă prestează activități conform unei hotărâri a Consiliului Local Pitești. Sunt declarate inapte persoanele care prezintă un certificat de expertiză sau persoanele care au în întreținere copii sub 7 ani.

 

„Cele mai multe plângeri împotriva polițiștilor sunt formulate de conducătorii auto”

Luni, 12 Martie 2018 14:21

# Afirmă Marius Ștefan, prim procurorul Pachetului Tribunalului Argeș

De cele mai multe ori conducătorii auto când consideră că sunt sancționați abuziv nu mai contestă procesul verbal, ci formulează direct plângere la parchet împotriva polițistului. De aceea, cele mai multe plângeri formulate împotriva polițiștilor argeșeni sunt făcute de conducătorii auto. Marius Ștefan, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș ne-a vorbit, pe larg, despre plângerile înregistrate împotriva polițiștilor.

Încep înscrierile la clasa pregătitoare. Aflați câte clase vor funcționa la unitățile de învățământ din Mioveni

Luni, 05 Martie 2018 13:50

Prima fază din calendarul de înscriere a copiilor pentru învăţământul primar va avea loc în perioada 8-26 martie. Este vorba de completarea şi depunerea cererilor.
Potrivit Ministerului Educaţiei, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. A doua etapă de înscrieri este prevăzută în perioada 12-18 aprilie.

 

Operaţiunea “Aducem Steagul Înapoi” soseşte şi la Piteşti

Luni, 05 Martie 2018 13:49

Steagul Uniunii Europene, primit de la Parlamentul European, de la Bruxelles, sosește la Pitești. Organizatorii acțiunii își arată astfel susținerea pentru apartenența României la valorile europene. Steagul Uniunii Europene, de mari dimensiuni, a fost expus în piețele centrale din orașele europene în care se află mari comunități românești, precum și în principalele municipii din România. Evenimentul este organizat de ActivAG Pitești, asociaţie civică argeşeană, membră a rețelei civice naționale Contract România.

Cu ocazia Zilei Protecției Civile, opt cadre de la ISU Argeș au fost avansate în grad

Luni, 05 Martie 2018 13:39

Pe 28 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a avut loc pentru sărbătorirea Zilei Protecției Civile din România. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari, rezervişti etc.
Pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în executarea misiunilor ce le-au fost încredinţate, au fost avansate în grad înaintea expirării stagiului minim, următoarele cadre:  

 

S-a încheiat Stagiul Național de Formare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă

Luni, 05 Martie 2018 13:28

În perioada 17-25 februarie, la Cabana Capra Transfăgărășan, la o altitudine de 1.700 metri, s-a desfășurat Stagiul Național de Formare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă, forma de specializare în meseria de salvator montan.
Pe parcursul a nouă zile, unitatea canină (conductor + câine) a trebuit să progreseze în așa fel încât, la examenul final, să dovedească capabilitatea accesului oriunde în zona montană, să execute misiunea de salvare prin găsirea a minimum două victime umane îngropate în zăpadă pe o suprafață de 2 hectare, după care să arate că se poate retrage în siguranță.

Primăria Pitești asigură permanență în adăposturile de noapte pentru oamenii fără domiciliu

Luni, 05 Martie 2018 13:16

Aproximativ 200 de persoane fără adăpost au apelat începând din noaptea de 25 februarie de serviciile de asistență socială asigurate de Primăria municipiului Pitești prin cele două adăposturi (din cartierele Găvana și Nord), unde au primit hrană caldă, cazare, haine, îngrijiri medicale, etc.
În cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială funcţionează Serviciul de Asistenţă Comunitară, care are în subordine două adăposturi de noapte pentru oamenii străzii. Adăpostul pe timp de noapte ”Speranţa” este situat în

 

13 ani de neurochirurgie în Pitești

Luni, 05 Martie 2018 12:54

# La Mulți Ani cu Atitudine! Conf. univ. dr. Mihai Popescu, șeful secției de neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Argeș

Se împlinesc 13 ani de când Piteștiul există pe harta nerochirurgiei românești. Atunci, un medic din București, Mihai Popescu, venea la Pitești să schimbe cursul istoriei. Acum 13 ani își  alegea un asistent șef  al unei secții inexistente, pe Cornelia Dinculescu, și pleca, știind ce au de făcut, într-o expediție spre necunoscut. Pentru că doar ei știau că trebuie oprit exodul spre Capitală al bolnavilor . Și cum credeți că a sărbătorit      doctorul cei ani?  Prin publicarea unei cărți, carte    apărută la Editura Universității  din Pitești, carte intitulată Discopatia vertebrală    cervicală.

Prejudicii de 15 milioane de euro, reținute în rechizitoriile emise de Parchetul Tribunalului Argeș în 2017

Luni, 26 Februarie 2018 15:33

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și-a prezentat activitatea pe anul 2017. Trebuie menționat că acesta are în subordinea sa cinci unități respectiv Parchetul Judecătoriei Pitești, Parchetul Judecătoriei Curtea de Argeș, Parchetul Judecătoriei Câmpulung, Parchetul Judecătoriei Costești și Parchetul Judecătoriei Topoloveni.

 

De Mărțișor, în centrul orașului Topoloveni se va aprinde Flacăra Centenarului

Luni, 26 Februarie 2018 15:31

Pe 1 Martie, între orele 16.00-18.00, se va aprinde Flacăra Centenarului la Topoloveni, în centrul orașului, la Monumentul Eroilor. La manifestările dedicate evenimentului, în piața Casei de Cultură  ”Pr. Ion Ionescu”, vor participa Fanfara ”Argeșul” și Grupul vocal ”Haiducii Vlădicii”. De asemenea, locuitorii din Topoloveni vor lua parte la o ceremonie de prezentare a simbolurilor Unirii și va fi un moment de cinstire a eroilor din Primul Război Mondial.

La Protecția Consumatorului Argeș, cele mai multe reclamații vizează telecomunicațiile

Luni, 26 Februarie 2018 15:28

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a încheiat în anul 2017 peste 1700 de procese verbale, fiind sancționați 1.100 de operatori comerciali. Valoarea totală a amenzilor acordate de instituția condusă de comisarul șef Violeta Nedelcu (foto) se ridică la 2.389.400 lei. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate în Argeș 1982 de reclamații. Peste 700  dintre ele au fost soluționate favorabil consumatorilor. Cele mai multe reclamații înregistrate în județul Argeș se referă la telecomunicații, adică serviciile de telefonie mobilă/fixă, servicii TV și internet etc. Cele mai multe reclamații la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au fost făcute online, prin formularul de sesizare online, sau pe email, însă mai sunt și multe persoane care aleg să vină personal la sediul instituției. A.V.

 

Marius Ştefan, şeful Parchetului Judeţean, despre moartea autorului triplei crime de la Stoeneşti: „Nu s-a stabilit, în prezent, dacă s-a sinucis”

Luni, 26 Februarie 2018 15:26

Încă nu se știe cauza morții lui Laurenţiu Durleci, tânărul care în primăvara anului 2016 a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci, pe tatăl acesteia, Filip Tinca  şi pe bunicul fetei, Paul Durleci. Autorului triplei crime de la Stoeneşti a murit la sfârșitul anului trecut după ce i s-a făcut rău în celula sa din cadrul Spitalului Penitenciar Mioveni. În acest caz, s-a format un dosar separat pentru moarte suspectă, ancheta fiind efectuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”. Necropsia a arătat că bărbatul a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, însă nu se ştie încă ce anume a provocat-o, dacă este vorba de ingerarea unor substanţe toxice sau altceva.

A început procesul în care Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a dat în judecată peste 290 de angajați

Luni, 26 Februarie 2018 15:21

Pe 21 februarie a avut loc primul termen, la Tribunalul Argeș, în procesul în care Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea s-a întors împotriva salariaților după ce Curtea de conturi a descoperit un prejudiciu semnificativ. 293 de angajați au fost dați în judecată de ABAAV. Următorul termen al procesului va avea loc pe 18 aprilie, după ce cauza a fost amânată.

 

Pagina 162 din 281

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea