Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș: „La nivelul inspectoratului nu au existat probleme în urma evaluărilor psihologice”

Luni, 05 Februarie 2018 14:02

# „Sesizările împotriva polițiștilor au scăzut în 2017 comparativ cu anul precedent”, mai precizează comisarul-șef Bogdan Berechet
Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș s-a organizat o conferință de presă  în care au fost prezentate principalele  rezultate obţinute de instituţie în anul 2017.  Cu ocazia acestui eveniment, comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș, ne-a acordat un interviu în care vorbește despre principalele probleme cu care s-a confruntat Inspectoratul pe parcursul anului trecut. Pe 30 august 2017, Bogdan Berechet a fost numit temporar șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș.

În Argeș, criminalitatea a scăzut pentru al șaselea an consecutiv

Luni, 05 Februarie 2018 14:00

La prezentarea principalelor rezultate obţinute de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, în anul 2017, au participat șeful instituției, cms-șef  Bogdan Berechet, adjuncții, cms-șef Gabriel Gherghe și cms-șef Iulian Olteanu, respectiv purtătorul de cuvânt, inspectorul principal de poliție Mădălin Zamfir. În urma prezentării bilanțului,  s-a constatat diminuarea criminalităţii în judeţ pentru al șaselea an consecutiv.

 

Ion Dumitru, primarul din Albota: ”Nu am avut noroc la ultima vânătoare...”

Luni, 05 Februarie 2018 13:45

”Ducele” de Albota a mers, pe jos, mulți kilometri, cu pușca în mână, week-end-ul trecut, în căutarea unui trofeu. Mistreții s-au lăsat, cu toate astea, destul de mult așteptați. La întoarcerea din escapadă, însă, Ion Dumitru ”împușcase”, totuși, ceva mult mai important, și anume ”trofeul” de vicepreședinte național al Asociației Comunelor. În ceea ce privește vânătoarea, deși unii colegi s-au lăudat că și-au umplut frigiderele de carne, ”Ducele” ne-a mărturisit că a prins doar... o răceală urâtă. Demonstrându-ne, iată, pe această cale, că nu este amator de povești... vânătorești! Nu este problemă, penultima vânătoare s-a lăsat cu succes, și, după ceva timp, cu o șiră plină de cârnați... Laurențiu Stoica

Mioveniul va fi reprezentat la Vâlcea la o competiție de șah

Luni, 05 Februarie 2018 13:43

În perioada 2-10 februarie 2018, la Băile Olăneşti, va avea loc Memorialul „Elisabeta Polihroniade” la Şah, competiţie la care participă cei mai buni şahişti din ţară. CS Dacia Mioveni 2012 va fi reprezentat la acest concurs de proaspătul campion judeţean - Marius Frâncu Sebastian, în vârstă de 8 ani. Competiția este organizată de ACS „Elisabeta Polihroniade”, Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Şah. Conducerea clubului îi urează mult succes.

 

Campanie de adopție gratuită a câinilor comunitari la Mioveni: ”Adoptă și TU un câine!”

Luni, 05 Februarie 2018 13:37

Iubitorii de animale își pot găsi un prieten loial pe viață. Sasha și Bubu sunt doi bulgări de veselie și drăgălășenie întruchipați în blăniță de cățel, care vor pune cu siguranță un zâmbet larg chiar și pe cel mai trist chip. Cele două suflete sunt vinovate de faptul că au îndrăznit să vină pe lume în locul nepotrivit: sub un balcon în prag de iarnă, acum trei luni! Aflate la Adăpostul Serviciului de Ecarisaj al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, cele două surori caută o familie care să le adopte și care să se bucure de iubirea necondiționată pe care aceste animale sunt dornice să o ofere.

Cele două licee din Mioveni pregătesc, anul acesta, 300 de elevi pentru bacalaureatul din vară

Luni, 05 Februarie 2018 13:20

În Mioveni au fost desemnate două Centre de Examen pentru evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale pentru examenul  naţional de Bacalaureat 2018.
Este vorba de Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu” Mioveni şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. La nivelul celor două licee, aproximativ 300 de absolvenţi aspiră la diploma de bacalaureat, 294 de tineri înscrişi la examenul maturităţii fiind din seria curentă şi 6 din promoţiile anterioare.

 

Sediul ISU Argeș va fi consolidat

Luni, 05 Februarie 2018 13:05

La sfârșitul anului trecut, în decembrie, s-a realizat raportul de audit energetic și certificatul de performanță al sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş. Aceste lucrări au fost realizate în vederea consolidării, mansardării şi anvelopării clădirii din str. Traian, nr. 26, Pitești. Valoarea estimativă a consolidării este de 914.550 lei, fără TVA. Urmează ca investiția să fie scoasă la licitație pentru a se stabili un constructor care să ducă la bun sfârșit lucrarea. Trebuie precizat că fondurile bugetare alocate şi cheltuite în anul 2017 pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la construcţiile administrate de unitate au fost în valoare de 47.592 lei, faţă de 32.266 lei  în anul 2016, în crestere cu 32,20 %.  A.V.

În două săptămâni, deputatul Radu Vasilică ar putea fi externat

Luni, 05 Februarie 2018 11:41

După cum știți, deputatul Radu Vasilică a fost grav rănit pe 25 noiembrie într-un accident de motocicletă. După mai multe zile de comă, perioadă în care a fost intubat, multiple fracturi de bazin şi de membre, şi o operaţie de amputare a unui picior, Radu Vasilică s-a întors, practic, din morți, fiindu-i oferită o a doua viață. Viață pe care parlamentarul vrea să o trăiască la maxim!

 

Seminar de nutriție la Vitality Spa

Vineri, 02 Februarie 2018 22:29

Vitality Sport & Wellness organizează marți, 6 februarie, de la ora 17.00, un seminar de nutriție susținut de nutriționistul Bianca Pătru. Vor fi dezbătute următoarele teme: principii alimentare sănătoase; calculul greutătii ideale; calculul metabolismului bazal; stabilirea tipului somatic; cântărirea participanților cu analizatorul de masa corporală Tanita care ne indică: kilogramele, grăsimea din organism, grăsimea viscerală, gradul de hidratare, vârsta metabolică, metabolismul bazal etc; discuție liberă (întrebări si răspunsuri) despre dietele contemporane și eficiența lor. Cei care doresc să se înscrie la seminar pot face acest lucru sunând la 0757 799 567.

Flacăra Centenarului s-a aprins la Muzeul Golești

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:29

Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Centenarul Marii Uniri constituie pentru toți românii, dar în mod special pentru argeșeni, un moment de sărbătoare, dar și de cinstire a memoriei înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.

 

Inculpații din ”Dosarul Cheresteaua”, în continuare, sub control judiciar

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:27

Săptămâna trecută, pe 23 ianuarie, a avut loc la Tribunalul Argeș verificarea măsurilor preventive la o parte dintre inculpații din dosarul „Cheresteaua 1”, în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis Brânză, patronul Andris. Instanța a menținut măsura preventivă a controlului judiciar față de mai mulți inculpați. „În baza art. 208 alin. 5 şi art. 362 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispuse faţă de inculpaţii

Acțiune împotriva braconajului pe Barajul Golești

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:25

În urmă cu câteva zile, membrii Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului și Poluării Argeș   împreună cu poliţişti din cadrul  Poliției oraşului Ștefănești au desfăşurat un amplu control pe barajul de acumulare Goleşti, având în vedere combaterea braconajului piscicol. În urma acestei activități s-au descoperit mai multe plase  tip monofilament,de aproximativ 300 de metri , ce  au fost distruse ulterior, iar peștele eliberat. Precizăm faptul că  nu  este prima activitate și în nici un caz ultima de acest fel.  Aceste episoade se fac periodic, tocmai pentru a combate aceste practici ilegale, respectiv braconajul piscicol.

 

 

AJOFM Argeș organizează selecție pentru studenții care doresc să lucreze în Germania

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:20

# Aceștia trebuie să cunoască bine limba germană
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș organizează selecție pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minim 2 luni). Pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană.

Beneficiarii programului „Bani de liceu”, în scădere în Argeș

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:35

La nivel naţional, peste 33.016 elevi beneficiază, în anul şcolar 2017-2018, de programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.
Sprijinul financiar prevăzut în cadrul acestui program este în cuantum de 180 lei pe lună. Ministerul Educaţiei desfășoară de peste 12 ani Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii.

 

Filarmonica Pitești a strâns peste 2.000 lei pentru salvarea vieții asistentei medicale Daniela Sîrbu

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:15

Pe 25 ianuarie, la Filarmonica Pitești a avut loc un concert susţinut de orchestra simfonică a instituției, dirijorul Cristian Oroşanu şi solistul Ioan-Dragoş Dimitriu (pian) cu scop umanitar pentru salvarea vieţii asistentei medicale Sîrbu Florina Daniela, diagnosticată cu tumoră malignă, având disecţie radicală a gâtului pe partea stângă. Publicul prezent dar și angajații Filarmonici au contribuit la strângerea de fonduri pentru salvarea unei vieți. S-a strâns, în total, suma de 2.273 lei. Daniela Sîrbu a suferit şase intervenţii chirurgicale, două în România şi patru la Spitalul de Stat AKH Viena.
Cei care vor să o ajute pot dona bani în contul RO10RNCB0022006404070002 deschis la Banca Comercială Română pe numele Sârbu Florina Daniela.

Cătălin Gherzan, managerul Şcolii Primare „Lexford Castel” din Piteşti: Performanţele şcolare ale copiilor care ne-au trecut pragul sunt cele care ne recomandă

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:10

Școala Primară „Lexford Castel” autorizată M.E.C.T.S își propune să devină una din şcolile de prestigiu din municipiul Pitești, apreciată de către elevi, părinţi şi comunitatea locală pentru eficienţa activităţii instructiv-educative, asigurarea condiţiilor materiale necesare unui învăţământ de calitate, pentru  rezultate deosebite în activitatea de performanţă şi pentru ancorarea şcolii în comunitatea locală şi europeană.

 

Tudor Mihăiță, prima centură neagră din România, susține un seminar, cu intrare gratuită, la Vitality Spa

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:01

Vitality Sport & Wellness este un mod de viață ce se rupe de cotidianul slujbei și grijilor de zi cu zi. Prin acest centru se abordează sănătatea, luând în considerare mișcarea, nutriția și relaxarea, prin combinația mijloacele terapeutice occidentale și orientale, dar și prin alte măsuri ce includ un program terapeutic regulat. Unul dintre obiectivele principale ale centrului este eliminarea stresului și oferirea de multiple variante pentru clienți de a păstra și crește echilibrul fizic și psihic într-un mediu și unic creat la cele mai înalte standarde.

“Omul de Fier” de la Barajului Vidraru, redeschis pentru vizitatori din aprilie

Luni, 22 Ianuarie 2018 20:54

”Monumentul Electricității”, cunoscut și drept ,,Omul de Fier” sau ”Statuia lui Prometeu”, amplasat în zona Barajului Vidraru, este închis de mai bine de doi ani, vizitatorii neavând voie să urce pe platforma Belvedere pentru a putea admira frumusețea împrejurimilor. În luna decembrie 2017, deputatul Dănuț Bica  a solicitat în scris ministrului Energiei să intervină pentru redeschiderea acestui obiectiv turistic. De curând Ministerul Energiei a răspuns la solicitarea deputatului precizând că „Omul de Fier” va fi redeschis accesului vizitatorilor pe 15 aprilie a.c.

 

Firma care aduce RMN-ul la Pitești s-a interesat de condițiile amplasării aparatului

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:36

Săptămâna trecută reprezentanți ai General Electric Healthcare, firmă care se ocupă cu furnizarea unui aparat RMN, au sosit la Spitalul Județean Argeș unde  au stat de vorbă cu conducerea unității. A fost semnat contractul pentru RMN, dar s-a discutat și despre locul unde urmează a fi amplasat echipamentul medical care va îmbunătăţi procesul de diagnosticare şi eficienţa intervenţiei chirurgicale, dar și despre perioada când va deveni operațional aparatul.

Câinele ”politic” al directorului de la IPEE Curtea de Argeș face furori pe internet

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:00

Liviu Nicolae, directorul comercial al IPEE Curtea de Argeș, este liberal vechi, cu funcții de conducere în organizația locală. Nu mai vorbim de intreprinderea pe care o manageriază, intreprindere în care lucrează sute de oameni. Pe lângă cele două seturi de atribuții pe care le îndeplinește cu bune rezultate, acesta mai răspunde, acasă, și de o mini-grădină zoologică. Fazani, păuni, iepuri, porumbei și alte cîteva zeci de specii exotice, rase de o înaltă calitate genetică, viețuiesc, în armonie, în curtea reședinței lui Liviu Nicolae.

 

Pagina 164 din 281

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea