Legea a fost votată! Pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP obligatoriu anual

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:46

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, datorită eliminării timbrului de mediu, în ianuarie 2017, numărul de automobile a crescut cu aproximativ 12%, adică 38 000 de unități, ajungând după primul trimestru, la o creștere de 80% (61 000 de exemplare). RAR a mai constatat că vârsta medie a automobilelor a crescut de la 8,7 ani (2016) la 10,5 ani.

DSP în control la spitalele din Argeș

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:40

Începând cu luna noiembrie, inspectorii de sănătate publică fac o serie de controale în unitățile sanitare cu paturi din județul Argeș. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș, instituție condusă de Sorina Honţaru (foto), au anunțat că, până pe 10 decembrie, spitalele județului vor avea parte de controale tematice, dispuse de Ministerul Sănătății, așa cum se întâmplă în fiecare an.

 

Un nou tip de înșelătorie telefonică face prăpăd și în Argeș

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:39

Mii de români sunt terorizați, în ultimul timp, de apeluri telefonice venite din ţări exotice. De obicei sunt apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă. Așa se face că, dorind să afle cine îi caută din state precum Maldive, Africa de Sud sau din alte țări din Europa, oamenii sună înapoi. Fără să ştie că un singur minut vorbit le poate adăuga la factură zeci de euro în plus, numerele de telefon la care sună nefiind altceva decât numere cu suprataxă.

CĂSĂTORII ÎN MIOVENI ÎN ULTIMA ZI DIN AN

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:37

# Acestea vor fi oficiate de primarul oraşului, Ion Georgescu.
În Mioveni, tradiţia căsătoriilor în ultima zi din an, înainte de noaptea de Revelion, va fi păstrată şi în 2017. Cei care doresc să îşi unească oficial destinele chiar pe 31 decembrie sunt aşteptați ca luna viitoare să îşi depună dosarul la Primăria oraşului. Cuplurile interesate se vor putea înscrie până pe 19 decembrie, iar actele vor putea fi depuse până pe 21 decembrie la Biroul de Stare Civilă din Primărie (la etajul 1, camera 19). Cununiile civile vor fi încheiate pe 31 decembrie, de la ora 18, la interval de 15 minute una de cealaltă, consecutiv, în ordinea depunerii actelor. Căsătoriile vor fi oficiate de primarul oraşului, Ion Georgescu.

 

O femeie din Mioveni are nevoie disperată de ajutor

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:34

Elena Angheluş este o femeie în vârstă de 46 de ani, din Mioveni, care se luptă cu un diagnostic groaznic: Sarcom Ewing (retroperitoneal pelvin), un cancer rar şi agresiv. Femeia a suferit deja mai multe intervenţii chirurgicale și urmează radioterapia costisitoare, care ar putea să-i lungească viața. Familia deja nu mai dispune de resurse financiare pentru a achita toate procedurile postoperatorii (necesarul pentru tratament este  de aprovimativ 3000 de euro). Cei care doresc să ajute o pot face prin intermediul “Asociației Împreună pentru Orașul Mioveni” în contul RO61BTRLRONCRT0411199601, deschis la Banca Transilvania din Mioveni.

La Mioveni, exercițiu al pompierilor de simulare în caz de incendiu

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:33

Pompierii au simulat, joia trecută, un exerciţiu de amploare la sediul Primăriei din Mioveni. În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu produs în arhiva instituţiei. Scopul simulării a fost de a vedea cum ar interveni salvatorii într-o astfel de situaţie. În plus, autorităţile au vrut să vadă şi cum colaborează cei aflaţi la fața locului. Acţiunea a fost organizată de către Detaşamentul de Pompieri Mioveni, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni.

 

RAMPĂ PENTRU PETRUŢ!”, SPECTACOLUL CARITABIL CARE A STRÂNS LACRIMI ŞI BANI

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:18

Un concert caritabil pentru sprijinirea lui Leonard Petruţ Dănescu, elev în clasa a VI-a B la Școala "George Topârceanu" din Mioveni,  care se deplasează în scaunul cu rotile, a fost organizat pe 23 noiembrie la Centrul Cultural Mioveni.
Au urcat pe scenă elevii Școlii "George Topârceanu", colegii lui. Sala de spectacole a Centrului Cultural s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să participe la acest spectacol, emoţionaţi de drama tânărului din Mioveni.

Mioveni: 114 de cereri de ajutoare de căldură

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:15

# Solicitările se primesc pe întreaga perioadă a sezonului rece
Potrivit Primăriei oraşului Mioveni, în perioada 1-20 noiembrie 2017,114 de cetăţeni şi-au depus dosarele pentru ajutoarele de încâlzire.
Cei mai mulți au optat pentru încălzirea cu gaze naturale (100), în timp ce pentru încălzirea încălzirea cu lemne au fost depuse 10 cereri şi doar 4 cereri pentru încălzirea locuinţei cu electricitate.

 

S-a modificat programul de funcționare al zonei de picnic din Mioveni

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:14

În sezonul rece, spațiul special amenajat pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făget va funcționa după un nou program, mai restrâns.
Astfel, zona de picnic va fi deschisă după programul: L - V: 09.00 - 17.00, iar S - D: 09.00 - 20.00.
Publicul vizitator va putea beneficia în continuare, după noul program, de facilitățile din zonă - locul de joacă, grătarele, foișoarele – toate puse la dispoziție gratuit de către autoritățile locale.

MATEI SECIU DIN MIOVENI, UN NOU TROFEU LA TENIS

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:39

Vitrina cu trofee a secţiei de tenis de câmp de la CS Dacia Mioveni 2012 a devenit mai bogată. Matei Seciu a reprezentat Mioveniul la Cupa “Libra Phoenix”, turneu desfășurat recent la Bucureşti și pe care l-a câștigat la categoria lui de vârstă (12 ani). Conducerea clubului îl felicită pentru aceste rezultate deosebite.

 

FELICITĂRI! PRIMUL LOC PENTRU FLAVIA OGREZEANU

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:38

Concurând recent la Cupa „Best Print” la tenis de câmp, competiție organizată în Ploiești de Federația Română de profil, sportiva Flavia Ogrezeanu a obținut primul loc la categoria 10 ani - dublu mixt (a jucat alături de Yannik Alexandrescu din București). Robert Bînă, antrenorul secţiei de tenis de la CS Dacia Mioveni 2012, se declară mulţumit de evoluţia elevei sale şi le mulţumeşte autorităților locale și conducerii clubului pentru suport și implicare.

ECOATITUDINE, cel mai important proiect de conștientizare din România, şi-a anunţat câștigătorii pentru anul 2017

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:20

Cea mai amplă campanie de educație ecologică și mediu din România, „EcoAtitudine (2010 –2020) = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” a ajuns la finalul ediției cu numărul 8, după un maraton de mai bine de nouă luni în slujba unui mediu sănătos. Premierea câștigătorilor din Argeș, școli și administrații publice locale, a fost făcută miercuri, 17 noiembrie, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu de către Gabriel Moiceanu, director executiv ADI SERVSAL Argeș, și Stere Crețu, redactor șef al revistei Infomediu Europa.

 

Managerul ”Lexford Castel”, Cătălin Gherzan, și președintele ALDE Pitești, ”moși” cu ”Suflet de copil”

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:19

Semne bune anul are, mai ales pe final de 2017 și început de 2018. Școala ”Lexford Castel”, al cărei manager este Cătălin Gherzan, a demarat un nou proiect destinat copiilor fără posibilități materiale. A invitat să i se alăture în acest proiect - ”Suflet de copil”, un ministru secretar de stat, pe Robert Tudorache, președinte ALDE Pitești.
Cei doi sunt și colegi de partid, buni prieteni și avocați de profesie.

Rata șomajului în scădere în Argeș

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:11

Din datele statistice, la finele lunii octombrie 2017, se constată că numărul total al șomerilor înregistrați la AJOFM Argeș a fost de 10.675 persoane, dintre care 2.061 șomeri indemnizați și 8.614 șomeri neindemnizați.
La sfârșitul lunii octombrie 2017, rata  șomajului  înregistrat în județul Arges a fost  4,16%, în scădere cu 0,1 p.p. față de luna precedentă și în scadere cu 0,66 p.p. față de luna octombrie  2016.

 

Balul săptămânalului Ancheta, un eveniment devenit tradiție

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:10

Vinerea trecută, săptămânalul argeșean “Ancheta” a adunat la un loc sute de personalități la ea de-a XV-a ediție a balului omonim, eveniment intrat deja în conștiința mediului politic, administrativ și de afaceri al județului. Anul acesta “Balul Ancheta” s-a desfășurat sub egida “Fabricat în Argeș”, un moment special fiind dedicat brandurilor argeșene, branduri cunoscute și recunoscute nu doar la nivel național ci și internațional.
Ca de fiecare dată, a fost lansat, cu această ocazie, și catalogul “Cei mai puternici oameni ai Argeșului”.

,,SPRIJIN PENTRU VIAŢĂ”- un proiect de succes, cu sute de voluntari implicați

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:03

# Inițiativă de suflet a elevilor și profesorilor Liceului Tehnologic Topoloveni

Liceul Tehnologic Topoloveni a iniţiat şi desfăşurat, în această toamnă, un nou proiect social umanitar, continuând astfel lunga tradiţie a acţiunilor de acest gen implementate cu succes de-a lungul ultimilor ani. Am dorit să trezim interesul copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, reprezentanţilor instituţiilor pentru gestul de solidaritate şi implicare socială în ajutorarea semenilor noştri.

 

Elevii Liceului Tehnologic Topoloveni, rezultate onorante la concursuri de profil

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:38

# TINERI LICEENI ÎN AFIRMAREA SPIRITULUI ANTREPRENORIAL

În 3 noiembrie 2017, sala de evenimente a Liceului Tehnologic Auto din Câmpulung Muscel a  gazduit  simpozionul-concurs  ”Dezvoltarea economică a județului Argeș, prin ochii viitorilor antreprenori”.  Simpozionul, aflat la prima ediție, s-a desfășurat pe cinci secțiuni adresate elevilor din învățământul liceal filiera tehnologică și din învățământul gimnazial.

Programul de funcționare al zonei de picnic de la Făget în sezonul rece

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:53

Pentru că vremea s-a răcit considerabil, în sezonul rece spațiul special amenajat pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făget, orașul Mioveni va funcționa după un nou program. Astfel, zona de picnic va fi deschisă după programul: L - V: 12.00 - 20.00, iar S - D: 08.00 - 23.00. Publicul vizitator va putea beneficia în continuare, după noul program, de facilitățile din zonă - locul de joacă, grătarele, foișoarele – toate puse la dispoziție gratuit de către autoritățile locale. De asemenea, instalația de tiroliană din zona de picnic Făget, pusă în funcțiune în acest an, a fost închisă, urmând a fi redeschisă în primăvară, odată cu încălzirea vremii. Pentru alte probleme sau pentru semnalarea unor nereguli în ceea ce privește organizarea și funcționarea zonei, vă rugăm să apelați numărul de dispecerat: 0348/457.102 sau 0736.202.067.

 

FABULOS!!! Carmen Amariei va antrena la Mioveni, alături de Luminiţa Huţupan Dinu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:42

CS Dacia Mioveni și-a reîntregit echipa de antrenori . Este vorba e încă un nume  de legendă al handbalului românesc - Carmen Andreea Amariei. Acesta va antrena alături de fostul portar al naţionalei de handbal feminin a României, Luminiţa Huţupan Dinu. Reamintim că handbalistele din Mioveni joacă în Divizia A (Seria B).

Peste zece școli din Argeș au nevoie de microbuze școlare

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:34

# Mihaela Crişan, adjunct ISJ Argeş: „Sunt localități unde șoferul trebuie să facă și două curse pentru a duce elevii la școală”

Mai sunt probleme cu transportul școlar în județul Argeș! Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Argeș spun că în ultimii ani lucrurile s-au îmbunătățit și că acum în județ există 151 de astfel de mijloace de transport. Cei drept acestea nu rezolvă în totalitate aceste probleme, iar în ultimii doi ani au fost solicitate microbuze de 12 unități școlare, iar numărul solicitărilor e în creștere. Din cele 151 de microbuze școlare din județ, 37, dintre care două autobuze, au fost achiziționate în 2015 prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar restul sunt achiziționate între 2012 și 2015.

 

Pagina 166 din 281

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea