În Topoloveni se va construi un bloc ANL nou

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:23

Marți, 7 noiembrie, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a avut  loc ședința extraordinară de consiliu local. Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele proiecte de hotărâri: • rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli ale orașului Topoloveni, în anul 2017; • Prioritizarea în cadrul amplasamentelor comunicate ANL a unui obiectiv de investiții de 60 unități locative, în vederea includerii în ”Lista obiectivelor de investiții cu finanțare în anii 2017-2018” în cadrul Programului de construcții locuințe pentru tineri în regim de închiriere, în orașul Topoloveni.

Trofeu pentru Flavia Ogrezeanu

Luni, 13 Noiembrie 2017 14:04

Sportiva legitimată la CS Dacia Mioveni și antrenată de profesorul Robert Bînă a câștigat trofeul "MEME", în cadrul competiției de tenis de câmp ce s-a desfășurat, în perioada 3-6 noiembrie, la Vâlcea. La categoria 10 ani fete, Flavia Ogrezeanu (foto), o mare speranță a tenisului de câmp din țara noastră, a cucerit trofeul. Conducerea clubului o felicită pentru acest rezultat deosebit.

 

Concurs de fotografie la Pitești

Luni, 13 Noiembrie 2017 14:03

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, Concursul de Fotografie sub genericul „Piteștiul Meu”, ediția a II-a. Concursul are ca temă „Clădiri și monumente din Pitești” și se desfășoară în vederea încurajării artei fotografice și pentru realizarea unor materiale de prezentare a orașului. Înscrierea participanților are loc în perioada 10 noiembrie – 12 decembrie 2017. Jurizarea și anunțarea câștigătorilor se vor face pe data de 14 decembrie, iar vernisajul expoziției și festivitatea de premiere se vor desfășura pe data de 15 decembrie, în Holul Primăriei Municipiului Pitești. Regulamentul și fișa de înscriere sunt postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești. Câștigătorii concursului de fotografie vor primi următoarele premii: Premiul I – 1200 de lei; Premiul II -  800 de lei; Premiul III – 600 de lei; Mențiune  - 400 de lei. A.V.

TÂRG DE CRĂCIUN LA MIOVENI

Luni, 13 Noiembrie 2017 13:52

În perioada 15-25 decembrie 2017, la Mioveni va fi organizată cea de-a doua ediție a “Târgului de Craciun”, pe platoul din Centrul Civic. Târgul de Crăciun poate fi vizitat zilnic, în perioada 15-25 decembrie, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: spații comerciale, zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, carusel, concerte și spectacole de folclor.

 

20 DE MEDALII PENTRU KARATIȘTII DIN MIOVENI

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:35

Sportivii secţiei de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 au participat recent în Târgu Secuiesc la Cupa României WSF, acolo unde au concurat peste 300 de sportivi.
CS Dacia Mioveni 2012 a fost reprezentat de 11 sportivi, elevi ai profesorului Sebastian Ene, care au reuşit să obţină nu mai puțin de 20 de medalii, dintre care 1 de aur, 4 de argint şi 15 de bronz. Iată rezultatele:

Șeful Centrului Regional Antidrog Pitești: „50% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți”

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:33

# Zeci de argeşeni au cerut sprijin Centrului Antidrog Piteşti
În primele nouă luni ale anului, în evidențele Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Piteşti erau înregistrați 58 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală, psihologică și socială, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat că din CRPECA Piteşti fac parte și Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş şi Vâlcea. Am stat de vorbă pe acest subiect cu subcomisarul Daniel Gheorghe, șeful Centrului Regional Antidrog Pitești:

 

Număr mare de solicitări de donări de sânge la Școala Militară

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:31

Săptămâna trecută, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” a găzduit ,,Coleta mobilă” a Centrului de  transfuzie sanguină Piteşti condusă de doamna doctor Chiran Monica. La acţiunea de donare de sânge au participat elevi ai Programului de studii postliceale cu durata de 1 an - formare subofiţeri, cadre militare şi personal civil din cadrul instituţiei şi a Centrului Intermediar de Arhive al Statului Major al Forţelor Terestre cu dorinţa de a duce speranţă celor aflaţi în suferinţă şi chiar de a salva o viaţă. Plecând de la considerentul că donarea de sânge este o procedură voluntară, sigură şi uşoară care salvează milioane de vieţi în fiecare an, militarii argeșeni s-au prezentat în număr foarte mare la acțiunea organizată de Centrul de transfuzie sanguină Piteşti. Deoarece numărul solicitărilor de donare a fost foarte mare, activitatea se va desfăşura, din nou, în data de 9 noiembrie 2017, la sediul instituţiei.

Bogdan Berechet, șeful IPJ Argeș: „Rămânem pe primele cinci locuri în țară în privința infracțiunilor de evaziune fiscală”

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:30

Săptămâna trecută, la sediul IPJ Argeș, au fost prezentate principalele activităţi ale inspectoratului în primele nouă luni ale anului.  Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a înregistrat cu 8,3% mai puține infracțiuni sesizate faţă de perioada similară a anului precedent. Este al șaptelea an consecutiv în care infracţionalitatea sesizată este în scădere. În schimb au crescut cu 1,46% numărul apelurilor primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. 1,6% dintre apeluri au fost false, iar în acest caz au fost aplicate sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășește 78.000 de lei.

 

Peste 150 de persoane din grupuri vulnerabile au fost angajate în urma bursei locurilor de muncă

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:25

Pe 3 noiembrie, AJOFM Argeș a organizat bursa locurilor de muncă pentru persoane aparținând unor grupuri vulnerabile, persoane cu dizabilități, tineri expuși riscului marginalizării sociale, persoane de etnie romă. Acțiunea s-a desfășurat la sediile agențiilor din Pitești și Câmpulung precum și la Centrul Cultural Ștefănești. La bursa locurilor de muncă au participat aproximativ 370 de persoane precum și 30 de agenți economici. La bursa care a avut loc în Pitești au participat 50 de persoane cu dizabilități și 7  agenți economici care au prezentat o ofertă de 97 locuri de muncă vacante disponibile. La bursa desfașurată în Câmpulung au participat un numar de 16  firme care au pus la dispoziția celor 250 cetățeni de etnie romă si 25 de tineri proveniți din centre de plasament, un număr de 300 de posturi vacante. Bursa locurilor de muncă desfășurată la Centrul Cultural Ștefănești a constat în participarea a 70 cetățeni de etnie romă și 7 firme participante. În urma interviurilor de angajare avute, 152 persoane au fost selectate in vederea încadrării. A.V.

Mioveni. Din 1 noiembrie se pot depune cereri pentru subvenții la încălzire

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:35

Serviciul de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni  primește, începând din 1 noiembrie 2017, cereri pentru acordarea ajutorului vizând încălzirea locuinţei pentru sezonul rece noiembrie 2017 - martie 2018. De aceste ajutoare pot beneficia, conform legii, familiile sau persoanele singure ale căror ven
Informaţii legate de actele necesare pentru acordarea ajutorului se pot găsi pe site-ul instituţiei: www.emioveni.ro.

 

Primarul Ion Georgescu: „Nu susțin robotizarea pe platforma Dacia… Reprezentații sindicatului uneori omit să prezinte realitatea pe de-a-ntregul”

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:31

# Peste 8.000 de oameni sunt așteptați la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, în Mioveni
Sindicatul Automobile Dacia va organiza, marți 7 noiembrie un miting de protest la care vor participa peste 8.000 de angajați din industria auto. Manifestația va avea loc în fața Centrului Cultural al orașului Mioveni. Toți angajații vor ieși în stradă, iar producția uzinei Dacia va fi oprită pentru cel puțin câteva ore. La ultimul protest de o asemenea amploare, activitatea a fost întreruptă pe parcursul întregii zile. Angajații de la Dacia vor protesta împotriva „transferului taxelor și impozitelor de la angajator la angajat pentru pentru obligativitatea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură; împotriva abandonării construției autostrăzii Pitești - Sibiu, vitală pentru industria auto din România; împotriva guvernului trădător al intereselor cetățenilor din România”, se arată într-un flyer creat de muncitorii uzinei Dacia.

Petreceți Crăciunul și Revelionul la Restaurant Club Mioveni!

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:29

Persoanele interesate să-şi petreacă Crăciunul şi Revelionul la Restaurant Club Mioveni vor avea parte de un meniu special, dar şi de muzică de cea mai bună calitate. Preţul meniului de Crăciun este de 100 de lei, iar cel de Revelion este de 200 de lei. Atmosfera va fi întreținută de Valentin Poienariu și Formația MODERN. Restaurant Club Mioveni este situat în incinta Pieţei Dacia, într-o zonă liniştită şi uşor accesibilă, fiind o locaţie selectă prin stil şi rafinament. Rezervările se fac până la data de 25 decembrie a.c., la telefoanele: 0348.730.073 şi 0725.104.868.

 

„Nu mai avem nicio milă de la nimeni. Zici că suntem câini”

Luni, 30 Octombrie 2017 22:35

# Stăpânii de sclavii de la Gămăcești își plâng singuri de milă
Pe 14 iunie a.c., s-a împlinit un an de când romii de la Berevoești, acuzați de sclavagism, se află în arest preventiv sau în arest la domiciliu. Doar cinci din cei 38 de inculpați cercetați pentru trafic de persoane au fost condamnați până acum. Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș s-au judecat alte două dosare în care sunt implicați romii de la Berevoești. La aceste termene, stăpânii de sclavi din Gămăcești au cerut, rând pe rând, înduplecare de la judecător, dorind să nu mai rămână în arest preventiv.

SĂRBĂTOAREA DOVLEACULUI LA MIOVENI

Luni, 30 Octombrie 2017 22:32

Costumaţi în dovleci, prinţese, vrăjitoare şi vampiri, preşcolarii din Mioveni au serbat, joia trecută,  prima ediţie a “Sărbătorii Dovleacului”.
Programul festiv a început cu parada costumelor şi a continuat cu o expoziţie tematică, dar şi cu  o serie de jocuri care au creat o atmosferă de poveste atât pentru prichindei, cât şi pentru părinţi.

 

Ceremonie de depunere a Jurământului militar în prezența prefectului Emilian Dragnea

Luni, 30 Octombrie 2017 22:30

În data de 24 octombrie a.c. prefectul Emilian Dragnea a participat la ceremonia de depunere a Jurământului militar de către elevii Programelor de studii postliceale de formare a maiștrilor militari și subofițeri de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”.
Depunerea jurământului militar este unul din cele mai emoționante momente din viața profesională a unui militar, deoarece reprezintă un act de maturitate patriotică și civică prin care un tânăr devine militar, având ocazia să-și dezvolte deprinderea de a lucra în echipă, de a fi buni camarazi și aș întări caracterul prin credință și responsabilitate.

Primul club de scrimă din Mioveni

Luni, 30 Octombrie 2017 22:29

Scrima este unul dintre sporturile în care românii au avut evoluţii constante la marile competiţii ale lumii, indiferent că a fost vorba de Campionate Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, scrimerii din ţara noastră au adus zeci de medalii dintre cele mai strălucitoare. Din acest motiv, în județul Argeș, s-a înființat primul club de scrimă - ASC “Spadasinii Argeșeni”, afiliat Federației Române de Scimă și care va avea o filială şi la Mioveni.

 

Mioveni: 1060 de femei au beneficiat de examinări gratuite pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin

Luni, 30 Octombrie 2017 22:27

Femeile din Mioveni şi din localităţile limitrofe au beneficiat gratuit, în perioada 11 septembrie – 20 octombrie 2017, de mamografii şi teste Babeş-Papanicolau gratuite, pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin. Astfel, în această perioadă, au beneficiat de controale medicale gratuite 1060 de femei, s-au realizat 718 teste Babeş-Papanicolau şi 342 de mamografii. Campania de Diagnostic Mobil este derulată de Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu Roche România, şi are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin, precum şi informarea populaţiei cu privire la importanţa controalelor medicale periodice. Acțiunea s-a bucurat de susţinerea Primăriei Mioveni, care  a asigurat amplasamentul, racordarea la electricitate, alimentarea cu apă şi paza, şi a Spitalul Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, care   a asigurat  personalul medical.

Armatei Române - Ceremonie militară și religioasă la Cimitirul Eroilor din Pitești

Luni, 30 Octombrie 2017 22:24

În 1944, pe 25 octombrie, Armata Română elibera ultima localitate românească de sub ocupație străină, orașul Carei, îndeplinindu-și misiunea nobilă de a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a statului român .
De ziua Armatei Române, 25 octombrie, a avut loc o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor din Pitești.
Cu această ocazie prefectul Emilian Dragnea a adresat un mesaj invitaților și militarilor prezenți:

 

CUPĂ PENTRU FLAVIA OGREZEANU

Luni, 30 Octombrie 2017 14:37

Concurând recent la "Cupa Proleasing" la tenis de câmp, competiție organizată în Prahova de Federația Română de profil, sportiva de la CS Dacia Mioveni 2012 a obținut rezultate foarte bune. La categoria 10 ani fete, Flavia Ogrezeanu (foto), o mare speranță a tenisului de câmp din țara noastră, a cucerit primul loc atât la categoria sa, cât şi la dublu mixt. Conducerea clubului o felicită pentru aceste rezultate deosebite.

Mioveni: Află când se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire!

Luni, 30 Octombrie 2017 14:29

Începând de miercuri, 1 noiembrie, va demara acțiunea de primire a cererilor și a declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2017 –  2018.
Cine poate beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei: familiile sau persoanele singure ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici de 615 lei.
Familie - soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu ori resedinţă şi/sau care locuiesc şi gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei;

 

Pagina 167 din 281

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea