Sosesc banii pentru finanțarea Spitalului de la Mioveni

Luni, 11 Septembrie 2017 23:12

Primarul Ion Georgescu a anunțat că în această săptămâna urmează să semneze contractul de finanțare pentru construcția Spitalului „Sf. Spiridon”. 20,8 milioane de euro, circa 93,7 milioane lei, vor ajunge la Mioveni pentru realizarea Spitalului Orășenesc S+P+6E din localitate. Banii vor fi alocaţi de Ministerul Dezvoltãrii prin Programlu Național de Dezvoltare Locală 2017-2020. Ion Georgescu a anunţat că este gata cu toată documentaţia, și că în această săptămână se va deplasa la Minister pentru semnarea contractului de finanţare.

Mesajul primarului Ion Georgescu, la început de an şcolar

Luni, 11 Septembrie 2017 23:02

Începutul unui nou an şcolar îmi oferă prilejul de a vă adresa urări de bine, sănătate şi putere de muncă, tuturor celor care, luni, 11 septembrie, cu bucurie, emoţie şi speranţă păşiţi din nou pragul şcolii, încrezători în valoarea şi forţa tinerei generaţii.
Văd cum în fiecare an, la început de septembrie, Mioveniul  se animă, capătă culoare şi viaţă. Este de-acum o realitate că acest tânăr oraş trăieşte şi prin frumoşii săi preşcolari şi elevi.

 

MIOVENI: O NOUĂ CAMPANIE DE ÎNCURAJARE A COLECTĂRII SELECTIVE

Luni, 11 Septembrie 2017 21:20

Primăria oraşului Mioveni, în parteneriat cu  Asociţia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges (A.D.I. Servsal) desfăşoară o campanie de monitorizare a platformelor de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile provenite de la populaţie şi de la agenţii economici.
Astfel, în perioada 4 - 23 septembrie a.c., la fiecare punct de colectare, între orele 9.00-18.00, vor exista voluntari care vor oferi informaţii cetăţenilor privind importanţa colectării selective a deşeurilor încă de la sursă.

Structura anului şcolar 2017-2018

Luni, 11 Septembrie 2017 12:31

Cursurile anului şcolar 2017-2018 încep azi, 11 septembrie și însumează 35 de săptămâni. Structura noului an școlar cuprinde semestrul I, între 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018 şi semestrul al II-lea - 12 februarie - 15 iunie 2018.
Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă: 23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018, vacanţă intersemestrială: 3 - 11 februarie 2018,vacanţa de primăvară: 31 martie - 10 aprilie 2018 şi vacanţa de vară: 16 iunie - 9 septembrie 2018.

 

S-a redeschis bazinul de înot din Mioveni!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:23

Închis la începutul lunii august, Bazinul de înot din Mioveni s-a aflat în revizie tehnică și a trecut printr-o serie de lucrări de întreținere, reparații, igienizare. Lucrările efectuate au presupus operațiuni de curățare a filtrelor de apă și de aer, și igienizare generală, atât în zona de înot, cât și a spațiilor de la vestiare și dușuri.
Bazinul, dat în folosință în 2013, a deservit în primă fază populația din Mioveni, însă a atras repede și alți practicanţi de înot din zonă ce erau nevoiţi să facă naveta la Piteşti.

Campanie de sterilizare gratuită în Argeş

Luni, 04 Septembrie 2017 12:19

# Organizaţia EDUXANIMA şi Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor
În perioada 04 - 23 septembrie, organizaţia EDUXANIMA, în colaborare cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere în Not, Kurth” din Germania şi „Tierhilfe KOS” din Austria derulează o Campanie de Sterilizare GRATUITĂ pentru câini şi pisici, cu şi fără stăpân din Topoloveni şi împrejurimi.
Toate animalele ce vor fi sterilizate vor beneficia şi de deparazitare externă gratuită şi de alte intervenţii chirurgicale necesare. Pentru persoanele ce deţin mai multe animale şi care nu au mijloc de transport, asigurăm, în limita posibilităţilor, transportul acestora.

 

ÎNOTĂTORII DIN MIOVENI, DIN NOU PE PODIUM

Luni, 04 Septembrie 2017 12:00

Înotătorii din Mioveni își confirmă din nou valoarea, prin rezultate remarcabile. Prezenți la "Maratonul Piteştiului la Înot”, concurs organizat la Bazinul de Înot descoperit din Ştrandul Piteşti, sportivii legitimați în cadrul CS Dacia Mioveni 2012, au adus clubului nostru locul II în clasamentul final. Echipa de natație a Mioveniului a fost formată din sportivi Rareş Voican, Delia Safcencu, Alessia Gubavu, Andra Mitu,Bianca Mândruţă, Raisa Nae, Adrian Nae, Andrei Duţulescu Rareş Mirea şi Alexandru Luana, pregătiți de profesorul Viorel Ciobanu. Conducerea clubului îi felicită pentru seriozitatea de care dau dovadă la fiecare competiție importantă unde reprezintă orașul Mioveni.

HANDBALISTELE DIN MIOVENI, TURNEU DE PREGĂTIRE

Luni, 04 Septembrie 2017 11:51

Echipa de handbal  a CS Dacia Mioveni 2012, pregătită de  Titel Răduţă şi Georgianos Macri, a încheiat stagiul de pregătire, iar în perioada 1-3 septembrie 2017, a participat la turneul amical de Divizia A, Cupa Toamnei Activ de la Plopeni. Echipele participante au fost HC Activ CSO Plopeni, CSM Bucuresti, HCM Buzău, CSU Neptun Constanţa, SCM Piteşti şi CS Dacia Mioveni. La fiecare partidă s-a acordat şi câte o cupă pentru cea mai bună jucătoare de la fiecare echipă, stimulându-se astfel dorinţa de afirmare a jucătoarelor. Compeţiţia s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din localitate.

 

Poliția Locală Pitești, la datorie

Luni, 04 Septembrie 2017 11:49

Joi,  31.08.2017, intr-o acţiune a Politiei Locale Piteşti , agenţii de la Serviciul Siguranţă Rutieră, au acţionat în mai multe zone din oraş ,  atât pentru depistarea si sancţionarea şoferilor ce parchează neregulamentar dar și a transportatorilor de persoane ce tranzitează oraşul si îmbarcă/debarcă pasageri în alte locuri decât cele prevăzute de lege.

Pacienţii pre şi post transplant - din nou la şcoală

Luni, 04 Septembrie 2017 11:42

Preocuparea Asociaţiei Transplantaţilor din România de a crea proiecte menite să le ofere stabilitate pacienţilor cronici şi un cadru  propice, aşa încât aceştia să înveţe să îşi gestioneze principalele probleme, să aibă posibilitatea de a comunica mult mai simplu cu specialiştii, să primească informaţii corecte şi de calitate, este una continuă.
În sprijinul pacienţilor şi a medicilor, ATR a gândit şi implementează de 4 ani „Şcoala de vară a pacienţilor cronici”.  În parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, timp de o săptămână, peste 100 de pacienţi cu transplant, dar şi cei aflaţi pe o listă de aşteptare sau simpli voluntari sunt din nou şcolari. Calificativele constau  în cunoştinţele pe care ei le-au dobândit de-a lungul cursurilor. Profesori le sunt medici, dar şi specialişti din alte domenii.

 

Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș: „E posibil să avem profesori în șomaj”

Luni, 28 August 2017 11:52

# Din cauză că la nivelul Argeșului există un deficit de zece clase de a IX-a, doi profesori sunt în situația de a nu îndeplini norma de predare # În Pitești există deficiențe de clase de a IX-a la „Dimitrie Dima”, „Astra” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”
În ședința Colegiului Prefectural, desfășurată săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș, a prezentat situația învățământului argeșean cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar. Tudosoiu a atras atenția opiniei publice că există posibilitatea în Argeș ca mai mulți profesori să intre în șomaj ca urmare a deficitului de clase de a IX-a, drept pentru care unii profesori nu vor putea să-și îndeplinească norma de predare. La nivelul județului există un deficit de zece clase de a IX-a, numai în Pitești existând cinci clase în minus față de anul trecut.

LICEUL TEHNOLOGIC TOPOLOVENI - OFERTA EDUCAŢIONALĂ. DE CE NOI?

Luni, 28 August 2017 11:47

I. Viziunea şcolii. “Mâine vom fi mai buni decât azi!”

Şcoala noastră îşi doreşte să devină o mare familie, un al doilea „acasă”, pentru toţi elevii noştri; o familie în care fiecare să se bucure de oportunităţi de educaţie şi instruire accesibilă, în domenii cerute pe piaţa muncii.

 

În Mioveni a crescut numărul căsătoriilor

Luni, 28 August 2017 11:46

Potrivit Biroului de Stare Civilă din cadrul Primăriei oraşului Mioveni, până la data de 22 august a.c., au fost încheiate 211 căsătorii. Numărul este mai mare cu 55 faţă de luna august a anului trecut (când au fost  înregistrate 156 căsătorii). De altfel, august este una dintre cele mai bogate luni ale anului în ceea ce privește numărul cuplurilor care își unesc destinele. De asemenea, până la această dată s-au înregistrat şi 102 decese, cu 5 mai puține decât în luna august a anului trecut(când s-au înregistrat 107 decese).

Pe 3 septembrie, FC Argeș 1998 - Dinamo 2000, în „Finala Legendelor”!

Luni, 28 August 2017 11:41

# Memoria lui Nicolae Dobrin va fi cinstită așa cum se cuvine # Pe teren vor putea fi văzuți, printre alții, Bogdan Vintilă, Dani Coman, Jean Barbu, Constantin Schumacher, Adrian Mutu, Vali Năstase, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Florentin Petre, Adrian Mihalcea, Jean Vlădoiu, Liviu Ciobotariu
După ce în această vară Primăria Pitești a cumpărat brandul FC Argeș și a reușit să readucă echipa pe harta fotbalului românesc, autoritățile locale mai pregătesc încă o surpriză piteștenilor care iubesc sportul rege.

 

Câteva zeci de argeșeni au participat la protestul persoanelor cu dizabilităţi în faţa Ministerului Muncii

Luni, 28 August 2017 11:22

# Flavian Crăciun, președintele unei unități protejate din Argeș „De la 1 septembrie sunt nevoit să-mi caut un nou loc de muncă” # „Parlamentarii PSD din Argeș, deși au fost contactați, nu au avut nicio reacție la solicitarea noastră”, mai precizează Flavian
Săptămâna trecută, au avut loc mai multe mișcări de protest la București, în fața Ministerului Muncii, la adresa unei iniţiative a Guvernului care le ia opţiunea companiilor de a cumpăra produse sau servicii de la asociații care angajează numai persoane cu handicap.  Câteva sute de persoane cu dizabilităţi, reprezentanţi şi susţinători ai acestora au participat la protest, reclamând că, de la 1 septembrie, persoanele cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate vor fi trimise în şomaj, ca urmare a adoptării OUG 60. Printre manifestanți s-au regăsit și mai mulți reprezentanți ai unor Unități Protejate din Argeș.

Pe 2 septembrie va avea loc Cupa Argeșului la role

Luni, 28 August 2017 11:18

Vara e pe terminate, dar distracția pentru cei mici continuă! Toți copiii sunt invitați sâmbătă, 2 septembrie, în parcarea din fața magazinului Decathlon Pitești, la un concurs pe role! Copiii sunt provocați să arate măiestria în datul pe role și, pe lângă acest lucru, cei mai buni vor putea câștiga și o mulțime de premii. Oricum, fiecare participant va pleca acasă cu amintirea unei zile de neuitat. Competiția se va disputa între orele 10.00-14.00, iar categoriile de concurs sunt: 7-9 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și mai mari. Înscrierile se fac direct la Decathlon sau pe site. Organizatorii primei ediții a Cupei Argeșului la role sunt Argeș Sport, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș (DJST) și Asociația Sportul pentru Toți Argeș. A.V.

 

Șeful ISU Argeș a debarcat de pe Național Arena în Colegiul Prefectural

Luni, 28 August 2017 10:53

Un mare fan al echipei roș-albastre, șeful ISU Argeș, Bogdan Olar, nu a ratat meciul din play-of-ul Ligii Campionei, desfășurat pe Național Arena, dintre FCSB și Sporting Lisabona, terminat cu scorul de 1-5 pentru echipa portugheză. Acesta a fost la meci împreună cu soția și cei doi copii. Doar că în următoarea zi inspectorul şef Bogdan Olar avea un raport de prezentat în fața primarilor argeșeni.

REZULTATE EXCELENTE PENTRU OINISTELE DIN MIOVENI

Luni, 21 August 2017 13:20

În  perioada 10-13 august a.c., plaja Cleopatra din Mamaia a găzduit Campionatul Naţional de Oină pe plajă. La competiție au participat şi sportivele de la CS Dacia Mioveni 2012. Echipa din Mioveni a concurat cu un lot format din 14 sportive (junioare I, II și III), care au reușit să urce pe podium. Astfel, echipa de junioare II a obținut primul loc, iar echipa de junioare III – locul al doilea. Fetele au fost însoţite de antrenorul Filofteia Dumitru şi coordonatorul secţiei, Dumitru Voiculescu.

 

Eveniment de marcă organizat de primarul Dumitru Drăgușin pentru locuitorii comunei Uda

Luni, 21 August 2017 13:05

În fiecare an, pe 15 august se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, prilej pentru argeşeni să se mai dezmorţească şi să se bucure de mici şi un pahar de bere rece. La 40 kilometri de Piteşti, în localitatea Uda, se organizează un târg anual la care se adună sute de argeşeni. Vin oameni atât din comună cât şi din împrejurimi. Și anul  acesta edilul cumunei Uda, Dumitru Drăgușin, a organizat un târg pe izlazul comunei unde au participat oameni din localitate și din comunele învecinate.

Elevii din Constanţa, în tabără la Mioveni

Luni, 21 August 2017 13:01

În perioada 16-24 august, în oraşul Mioveni se desfăşoară o tabără de vară, de care se bucură 18 elevi de gimnaziu din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. În această perioadă, oaspeţii de la malul mării au vizitat oraşul automobilului românesc (Centrul Cultural, Catedrala Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, Muzeul etnografic „C.I Năstase”, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” etc.),dar şi alte câteva obiective turistice din Argeş. Tabăra organizată ca un schimb de experienţă între miovenari şi constănţeni se derulează în baza unui parteneriat încheiat între cele două localităţi.

 

Pagina 170 din 281

«ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea