Mioveni. Trei victorii din trei meciuri pentru handbaliste

Luni, 10 Octombrie 2016 19:31

Echipa de junioare III a CS Dacia Mioveni 2012, antrenată de Silvia Purice, a învins în deplasare, sâmbătă, 8 octombrie, echipa LPS Slatina, scor 15-20 (2-9). Acesta este  al treilea succes consecutiv în Campionatul Național de Handbal Feminin Junioare III. Conducerea clubului le felicită pentru acest rezultat.

A reînceput vechea Daciadă, campionat sportiv școlar județean, cu pretenții de competiție națională

Luni, 03 Octombrie 2016 21:42

Prefectul județului, Cristian Soare, s-a ținut de cuvânt - și de capul instituțiilor colaboratoare - și, iată, a dat startul unui fenomen sportiv la nivel de școli, asemănător Daciadei de dinaintea evenimentelor din 1989. O inițiativă lăudabilă, inițiativă ce se dorește a ridica nivelul de sănătate fizică și psihică a elevilor, dar și pentru a se putea selecta, în viitor, campionii de mâine. ”Iată ce am făcut la Olimpiadă, am înfrânt” – a declarat, în urmă cu o lună, prefectul Soare. ”E nevoie de competiții de masă, de sport, pentru a putea avea, peste ani, pretenții sportive”.

 

Gabriel Moiceanu, Adi Servsal: ”Din păcate, am găsit gunoi. Din fericire, am găsit mai puțin”

Luni, 03 Octombrie 2016 21:32

Prezent la ultima conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, managerul Adi Servsal, Gabriel Moiceanu, a avut numai cuvinte de laudă pentru participanții activi la acțiunea de ecologizare desfășurată în week-end-ul trecut, acțiune intitulată ”Let`s do it, Romania”. Oficialul a remarcat faptul că, raportat la anii trecuți, cantitatea de gunoi găsită, în aceeași zonă, a fost ceva mai mică. Dar a fost...

Let's do it România! şi ADI SERVSAL ARGEŞ - curăţenie pe Transfăgărăşan. 300 de saci de gunoi, aruncat la întâmplare, adunaţi de Ecovoluntari

Luni, 03 Octombrie 2016 21:17

Sâmbătă, 24 septembrie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeş  şi voluntarii săi s-au raliat campaniei de curăţenie genrală „Let’s Do It, Romania“. Aşa cum se întâmplă de trei ani încoace, Ecovoluntarii din ONG-urile INGMED - studenţii de la ingineria mediului ai UPIT şi ZIMBRUL CARPATIN au luat la pas Transfăgărăşanul şi au adunat peste 300 de saci de gunoi lăsat pe marginea drumului, pe malul apei sau în pădure de turiştii certaţi cu bunul simţ şi respectul pentru mediu.

 

Au început cursurile gratuite la Palatul Copiilor Piteşti!

Luni, 03 Octombrie 2016 20:48

# Palatul Copiilor Piteşti, locul unde visurile devin realitate!

E o toamnă blândă şi parfumată, plină de soare, iar Strada Trivale e toată un zumzet.
În faţa Palatului Copiilor maşinile stau înşirate cuminţi, aşteptând să ducă şi să aducă zilnic la activităţile extraşcolare zeci de copii, mari şi mici, elevi dornici să înveţe lucruri noi şi interesante cu profesori devotaţi şi pasionaţi.
E limpede: au început cursurile la Palatul Copiilor Piteşti!

Ziua Mondială a a Animalelor, sărbătorită la Palatul Copiilor Pitești

Luni, 03 Octombrie 2016 20:47

Luna octombrie debutează cu un important eveniment ecologic marcat  la Palatul Copiilor Pitești și anume Ziua Mondială a Animalelor.
Proiectul educațional este unul de tradiție în instituție și este inițiat și organizat de către doamna profesoară Daniela Georgescu, coordonatoarea cercului de ecologie-silvicultură. Proiectul se va desfășura pe tot parcursul săptămânii și are numeroși parteneri educaționali din Municipiul Pitești și din județ –Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Grădinița Specială Sfânta Elena din Pitești, Şcoala  Gimnazială Ion Pillat, Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga, Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești, Şcoala Gimnaziala  Mihai Eminescu,  Liceul Tehnologic Dacia, Colegiul Național Zinca Golescu, Școala Gimnazială Moșoaia,  Școala Gimnazială Matei Basarab.
Ziua Mondială a Animalelor va fi  celebrată de către elevi și cadrele didactice prin diverse activități:

 

Seniorii și hățișurile tehnologiei actuale

Luni, 03 Octombrie 2016 20:31

# „Dialoguri IT” la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

În perioada 26 – 30 septembrie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a desfășurat cursul de inițiere în tehnologia informației, denumit „Dialoguri IT”. Cursul s-a adresat persoanelor de vârsta a III-a, iar perioada de desfășurare a fost aleasă având în vedere faptul că, pe 1 Octombrie, s-a sărbătorit cu mic, cu mare „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”.

Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, doctor de suflete, dar și de trupuri

Luni, 26 Septembrie 2016 13:16

# I.P.S. Calinic:  ”Animalele nu mănâncă substanțe iritante și excitante! Atunci, noi de ce trebuie să o facem?”  # Prelegere despre o alimentație sănătoasă, intitulată ” Piperul și apa carbogazoasă”

Condimentele au avut și mai au un rol mare din punct de vedere economic. Comerțul din vremurile de demult cu condimente din Orient era înfloritor. În medicină, condimentele sunt clasate ca și substanțe iritante și stimulatoare: „Câteva dintre substanțele iritante pe care la consumă oamenii zilnic, conștientsau inconștient, sunt piperul negru, cofeina, sarea, conservanții, zahărul artificialsau rafinat”, și lista poate continua cu multe alte produse, pe care fiecare dintre noi le știm și le mai și folosim.

 

Educație pentru sănătatea psihică. Ce este o relație funcțională și cum putem avea relații funcționale în familie, la lucru și între prieteni?

Luni, 26 Septembrie 2016 13:07

Relațiile noastre funcționale sunt vizibile atât pentru cei din jur dar mai ales pentru noi. Ne dau o stare de confort emoțional, ne dau siguranță, ne ajută să ne dezvoltăm ușor, de la sine.
Ce înseamnă că o relație este funcțională?  Înseamnă că pentru binele nostru și al celui cu care relaționăm avem așteptări realiste ce presupun implicare și efort constant pentru o comunicare eficientă. Ne respectăm reciproc și înțelegem că nu doar cel din fața noastră trebuie să fie cel care se modelează după noi ci și noi

Călușarii din Hârsești… s-au angajat la Leoni

Luni, 26 Septembrie 2016 12:34

# Trupa nu va fi aptă de dans în ziua primului salariu
Nu, călușarii din Hârsești nu pleacă nicăieri. Doar s-au angajat, unii dintre aceștia, la cunoscuta firmă. Moment punctat, pe Facebook, de Loredana Costache, cunoscut activist cultural, directoarea Căminului Cultural din localitate: Firma „Leoni” își mărește numărul de angajați cu buletin de Hârsești! De la jocuri populare la...locuri de muncă!
Cei mai tineri călușari ai mei, proaspăt absolvenți de școală profesională, recent înscriși la liceu- seral, intră în câmpul muncii!”

 

Concert caritabil, la Mioveni, pentru Marius Claudiu Din

Luni, 26 Septembrie 2016 12:23

Oraşul Mioveni, prin Centrul Cultural Mioveni, a organizat miercuri, 21 septembrie, de la ora 18, un spectacol caritabil pentru Marius Claudiu Din, un adolescent bolnav de cancer. Concertul a adunat câţiva artişti dornici să ajute la strângerea banilor necesari pentru tratamentul adolescentului de 15 ani.
Printre cei care au cântat pentru publicul adunat în sala de spectacol a Centrului Cultural Mioveni s-au numărat: Cenusa Marilena, Mihaela Chirițescu, Carmen Iordache Cernea, George Mărgineanu, Loredana Hereșanu Sfetcu, Andrei Hereșanu, Mitica Tava, Izabel Cristescu, George Nedelea, Gabriela Argeșanu, Class Music Band și Grupul Folcloric “Flori de primăvară”.

Flavia Ogrezeanu și Maria Nagy - aur la tenis de câmp

Luni, 26 Septembrie 2016 12:19

În perioada 17-18 septembrie 2016, la Curtea de Argeș s-a desfășurat turneul de tenis de câmp Cupa de Toamna – pe echipe. La competiție a participat și Flavia Ogrezeanu, legitimată la clubul CS Dacia Mioveni 2012, care a jucat alături de Maria Nagy, de la CS Ceramus Câmpulung. Cele două sportive au avut o evoluție foarte bună și au ocupat primul loc la categoria 10 ani. Pentru aceste rezultate, conducerea clubului le felicită.

 

Competiții pentru tenismenii din Mioveni

Luni, 26 Septembrie 2016 12:18

Sportivii secţiei de tenis a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 participă, în perioada 23 - 27 septembrie a.c.,  la trei competiţii importante. Astfel, la “Cupa Bucovina” – Bucureşti vor concura Flavia Ogrezeanu şi Alberto Nuţă, iar la Trofeul “Doru Badilă”- Bucureşti, sportivul Ștefan Bădiţă . De asemenea, la „Cupa Aditen”- Băile Govora vor concura Matei Seciu, Victor Dumitru, Mihai Ciungu şi Andrei Ciobanu. Conducerea clubului le urează mult succes.

Bazinul de Înot din Mioveni o alternativă pentru relaxare

Luni, 26 Septembrie 2016 09:57

Bazinul de Înot pentru Copii și Agrement Mioveni este locul ideal, atat pentru cei care acum învață tainele înotului, cât și pentru cunoscători. În perioada verii au fost efectuate lucrări de igienizare, de îmbunătăţire a sistemului de ventilaţie, de curăţare a filtrelor, deratizare, întreţinere şi reparaţii, pentru a oferi clientilor confortul si atmosfera necesara relaxării. Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 08.00 și 22.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 08.00 și 16.00. Pentru alte informatii privind înscrierea la cursurile de înot sau pentru detalii despre tarife apelați: 0725104856

 

Spectacol umanitar la Mioveni pentru un tânăr bolnav de cancer

Marţi, 20 Septembrie 2016 10:49

Oraşul Mioveni, prin Centrul Cultural Mioveni, va organiza miercuri, 21 septembrie, de la ora 18.00, un spectacol caritabil pentru Claudiu Marius. Spectacolul se va desfășura la Centrul Cultural Mioveni, iar în sală va fi amplasată şi o urnă, în care vor putea fi făcute donații.
În spectacol: Mihaela Chirițescu, Carmen Iordache Cernea, George Mărgineanu, Grul folcloric “Flori de primăvară”, Loredana Hereșanu Sfetcu, Andrei Hereșanu, Mitică Tavă, Izabel Cristescu, George Nedelea.

Ziua Comunei Rociu, un eveniment frumos, onorant - și onorat - de prezențe spectaculoase!

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

Duminica trecută, începând cu ora 12.00, în incinta Târgului Săptămânal au fost organizate manifestările prilejuite de cea de-a VIII-a ediţie a „Zilei comunei Rociu”. Acestea au fost minuțios pregătite de administraţia locală în frunte cu primarul Aurel Bălăşoiu și au cuprins, pe lângă acordarea unor diplome de fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar şi pentru tinerii din localitate care au devenit majori, momente artistice  oferite atât de grupurile şi interpreţii locali, cât şi de invitaţii acestui eveniment. Așa cum se cuvine unor buni creștini, totul a început cu o slujbă oficiată de un sobor numeros de preoți din parohiile comunei.

 

Loalnicii din Găvana reclamă gălăgia nunților de la Restaurantul Brădet

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Localnic: ”Este nesimţire din partea clienţilor, care dau dovadă de o lipsă de educaţie, să sfideze cu gălăgia pe cei din jur. ”

Restaurantul Brădet, din Găvana, este unul din puținele localuri din interiorul orașului care mai organizează nunți. Motivul este unul foarte simplu: la o nuntă vin mulți, se consumă alcool mult și, automat, se face multă gălăgie. Nunțile fiind organizate seara și noaptea, automat, după miezul nopții, în zona unui asemenea local poți să auzi, la un volum dat tare, muzică și discuții… cu bulină. Cam așa ceva a tot înregistrat și un cetățean care, din nefericire, locuiește în imediata apropiere a restaurantului. Acesta

Flavia Ogrezeanu, bronz la tenis de câmp

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

În perioada 10 – 13 septembrie a.c., a avut loc în Bucureşti turneul de tenis de câmp „CUPA TUDOR DAIMOND-ECHIPE”. La competiție a concurat și Flavia Ogrezeanu, legitimată la clubul CS Dacia Mioveni 2012, alături de Nagy Maria de la CS Ceramus Câmpulung. Sportivele au avut o evoluție  bună și au câştigat locul al treilea la categoria 10 ani. Robert Bînă, antrenorul secţiei de tenis de la CS Dacia Mioveni 2012, se declară mulţumit de evoluţia elevei sale şi le mulţumeşte autorităților locale și conducerii clubului pentru suport și implicare.

 

Educație pentru sănătatea psihică. Ce este comunicarea asertivă sau asertivitatea și cum ne ajută în viața de zi cu zi?

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

Mulți dintre noi se autocaracterizează ca fiind firi comunicative și totuși, în ciuda acestei declarații, nu înțelegem de ce apar neînțelegeri sau chiar conflicte și rupturi de relații, nu înțelegem de ce rămânem supărați că nu am fost înțeleși sau cei cu care am comunicat s-au supărat pe noi. Mulți spun, deasemenea, că ei știu să comunice spunând verde în față ce au de spus și se și mândresc cu acest fel de a fi, considerând că așa este perfect normal și, mai mult, e o dovadă de tărie de caracter să fii așa. Alții consideră că e o dovadă de bun simț să asculți lucruri care poate nici nu-ți folosesc sau e o dovadă de bună creștere să nu ripostezi atunci când cineva îți încalcă

Mioveniul va avea echipă de handbal feminin în Divizia A

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

CS Dacia Mioveni 2012 va avea pentru prima oară în istoria sa o echipă de handbal feminin, care a fost înscrisă în Divizia A (al doilea eșalon valoric), a anunţat preşedintele Adrian Ştefan într-o conferinţa de presă. Colectivul de antrenori este deja stabilit: Lucian Ghiulai - principal şi Claudia Iancu - secund.
Sportivele de la CS Dacia Mioveni 2012 vor juca în seria B, cu Naţional Brasov, ACS Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, CSU de Vest Timişoara, SC Mureşul Târgu Mureş, CS Extrem Baia Mare, CSS Caracal, CS Minaur Baia Mare,  CSM Slatina, CSU Oradea, ACS Avram Iancu Arad, CSU Reşita,  ACS Crişul Chişineu – Criş.

 

Pagina 182 din 281

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea