A început acţiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare comunitare în Piteşti

Luni, 11 Iulie 2016 22:21

# Acțiunea se va desfășura în cadrul unui  centru de distribuire, situat  în Piaţa Smârdan, etaj II
Începând cu data  de 11.07.2016  a început  acţiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare comunitare în municipiul Piteşti (în cadrul POAD 2015) în conformitate cu prevederile HGR nr.799/17.09.2014 cu modificarile şi  completările ulterioare.
Baza legală europeană pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) este constituită de Regulamentul nr.223/2014 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 martie 2014  care înlocuiește legislația europeană anterioară în domeniu. Cadrul legal național este Hotărârea de Guvern nr.799/2014 care stabilește cadrul colaborării instituționale necesar implementării POAD în România şi categoriile de persoane care vor beneficia de ajutoarele alimentare distribuite în cadrul POAD.

Educație pentru sănătatea psihică

Luni, 11 Iulie 2016 21:58

# De ce avem nevoie de astfel de educație?

Bolile psihice, apelarea la psiholog, psihoterapeut sunt subiecte tabu în viața noastră. Ascundem și considerăm rușinoasă orice tangență de acest tip cu noi sau familia noastră. Negăm evidențe legate de o eventuală origine psihică a bolilor organice și ne simțim în siguranță vorbind despre orice altfel de boală decât despre cele psihice. Nu avem vocabular emoțional. Nu știm să spunem NU fără să ne creem disconfort nouă sau fără să stricăm relații. Avem trăiri contradictorii, trăiri pe care nu le înțelegem.

 

Președintele C. J. Argeș, Dan Manu, prezent la deschiderea Conferinţei Internaţionale UNESCO „Tineretul şi Muzeele”

Luni, 11 Iulie 2016 21:47

Consiliul Judeţean Argeş, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în parteneriat cu Federația Europeană a Cluburilor pentru UNESCO şi Alumnus Club au organizat, în perioada 7-10 iulie 2016, la Muzeul Goleşti, ediţia a VIII-a a Conferinţei Internaţionale UNESCO “Tineretul şi Muzeele”, eveniment dedicat celor 60 de ani, de când România este membră UNESCO, precum și Sesiunea anuală de Studii și Comunicări Științifice, dedicată aniversării a 50 de ani de la înființarea muzeului etnografic în aer liber, de la Golești, ediția XLVII. Dintre cele opt ediții ale acestui eveniment, cinci au fost organizate la Muzeul Golești.
În acest an, temele de referință au fost următoarele:

COMESAD BCR OPEN - Pitești

Luni, 11 Iulie 2016 21:42

# 16.07 – 23.07.2016, Ediția  a III-a # 30.07 – 06.08.2016, Ediția a IV-a

Vara aceasta, timp de 2 săptămâni, Turneul internațional COMESAD BCR OPEN va transforma Piteștiul în principalul pol al tenisului profesionist din România. Turneul face parte din categoria ITF Futures, este organizat de către firma COMESAD, iar edițiile din acest an au ca partener principal și BCR-ul.
Meciurile se vor disputa la Baza sportivă COMESAD - Pitești (Aleea Petroliștilor nr. 6, Pitești, județul Argeș), dupa cum urmează:

 

Comemorare - 21 iulie, Biserica Sf. Vineri. Un an de la trecerea în neființă a dr. Petre Ionescu

Luni, 11 Iulie 2016 21:41

Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – ASTRA, filiala Argeș, vă aduce la cunoștință:
La data de 21 iulie 2016, ora 10, va avea loc la Biserica Sf. Vineri din Pitești (str. Sf. Vineri) comemorarea unui an de la decesul dr. Petre Ionescu, creatorul asistenței medicale neuro-psihiatrice din fosta Regiune Argeș. Dr. Petre Ionescu a fost primul membru al unei academii medicale occidentale – Academie Medico-Psihologique de France, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, singurul medic primar cu două specializări, fost medic militar (colonel doctor în rezervă), veteran de război.

Plata taxei de pașaport, a numerelor auto și permiselor de conducere se poate face și online

Luni, 11 Iulie 2016 21:36

# Informează Ministerul Afacerilor Interne și Instituția Prefectului Argeș

Odată cu intrarea în vigoare a O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.

 

Primarul din Călinești s-a căsătorit! Nași, Simona și Mihai Oprescu

Luni, 11 Iulie 2016 21:31

# Nuntă ca pe vremuri, cu 600 de invitați

Nuntă ca-n povești sâmbătă, 9 iunie. Primarul din Călinești, Gheorghe Ionescu, și-a unit destinele cu – deja – frumoasa sa soție, Gabi, fostă Nicolae. Edilul șef din Călinești și învățătoarea din Priboieni și-au jurat credință în fața lui Dumnezeu într-o biserică plină de rude și prieteni, slujba fiind oficiată de un impresionant sobor format din 16 preoți.

Biblioteca vie. Povești de viață de la Penitenciarul Colibași

Luni, 04 Iulie 2016 15:11

Cea de-a doua ediție a Proiectului BIBLIOTECA VIE, organizată la Biblioteca Județeană Argeș, cu prilejul Zilei Naționale a Penitenciarelor, a adus laolaltă angajați ai închisorii de la Colibași, colaboratori ai acestora și trei persoane private de libertate.
Proiectul se centrează pe ideea de poveste, transmisă oral de cei care respiră, într-un fel sau altul, aerul din spatele gratiilor. Personalul din penitenciar, cei care își desfășoară episodic activitatea acolo și, evident, deținuții, au jucat rolul de CĂRȚI VII, VORBITOARE, cărora oricine a fost interesat le-a putut adresa întrebări, timp de 30 de minute, în speranța că va înțelege mai multe din experiențele umane, trăite în zona gri a existenței.

 

Campanie de dezinsecţie la Mioveni între 4 și 10 iulie

Luni, 04 Iulie 2016 14:55

# Locuitorii orașului sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii şi animalele de companie
În perioada 04 -10 iulie a.c.,în Mioveni se vor desfășura operațiuni de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare pe domeniul public al oraşului, în scările de bloc, gospodăriile individuale, societăţi comerciale și în clădirile instituțiilor publice.
Primăria face apel către cetăţeni, asociaţiile de locatari sau proprietari și agenţii economici şi instituţiile publice să permită accesul agenților DDD pe proprietăţi.
De asemenea, locuitorii orașului sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece

Amalia Năstase, la a patra vizită în Argeș pentru a contribui la dotarea sistemului medical cu aparatură performantă

Luni, 04 Iulie 2016 14:50

La prima conferință de presă organizată la Consiliul Județean Argeș după alegerile din 5 iunie, președintele Dan Manu a ținut să prezinte o echipă de salvatori, o echipă de oameni inimoși, în frunte cu ambasadorul Amalia Năstase. Echipa este pentru a patra oară în județ, de fiecare dată venind să facă donații pentru zonele medicale sensibile.
Ecograf în valoare de 20.000 euro – donație la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești.  Salvaţi Copiii România a donat, săptămâna trecută, secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro. Cu ajutorul noului aparat, medicii vor putea diagnostica mult mai

 

Puncte de hidratare și prim ajutor în orașul Mioveni

Luni, 27 Iunie 2016 14:16

Având în vedere avertizarea meteorologică de disconfort termic, caniculă şi instabilitate atmosferică emisă pentru următoarele zile, autorităţile au deschis mai multe puncte de hidratare şi prim-ajutor în Mioveni.
Astfel, au fost create puncte de hidratare în următoarele locaţii: # Primăria oraşului Mioveni - Bdul Dacia nr. 1; # SC Construcţii - Reparaţii Mioveni - Bdul Dacia, bl. V2A, parter; # Piaţa Agroalimentară Dacia - strada Pieţei nr. 1; # Dispensar Uman Mioveni - strada Cărăneşti; # CS. Dacia 2012 Mioveni - Bdul Dacia, Şcoala Veche (sediul SVSU); # Centrul Cultural Mioveni - strada Învaţător Alexandru Popescu

Sărbătoarea călușului ”Rusaliile la Hârsești”

Luni, 27 Iunie 2016 14:04

Joia trecută, pe data de 19 iunie 2016, la Hârsești s-a desfășurat  ediţia a V-a a Sărbătorii Călușului, sărbătoare care coincide și cu Ziua Comunei Hârsești. Primăria comunei, dar și consiliul local au invitat, la Căminul Cultural din centru, întreaga suflare din Hârsești la o petrecere de la care nu au lipsit cântecul și voia bună.
Dumnezeu a ținut cu gospodarii organizatori, lăsând cerul cu nori, dar fără ploaie, așa că oamenii s-au putut bucura pe deplin de ziua comunei lor.
Pe scenă, cât timp s-au perindat formațiile de muzică, oamenii, veniți cu mic, cu mare, au putut să își stingă foamea și setea la mesele așezate, frumos, pe iarbă, iar copiii au beneficiat de prezența unui tobogan uriaș, dar și a numeroși vânzători de înghețată și dulciuri.

 

Zilele orașului Mioveni, prilej de mare bucurie pentru locuitori

Luni, 27 Iunie 2016 13:04

# Cu zeci de mii de spectatori, Mioveniul a fost capitala distracției din acest weekend

Zilele oraşului Mioveni, desfăşurate în perioada 24-29 iunie, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes, autorităţile locale marcând, printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi sportive, 531 de ani de atestare documentară. Deschiderea oficială a manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Mioveni au avut loc vineri, 24 iulie a.c., la Primăria Mioveni în prezența oficialităților locale și județene, a parlamentarilor din colegiul Mioveni și a delegațiilor străine din China, Rusia, Bulgaria și Republica Moldova.

SARBATOAREA CALUSULUI. „RUSALIILE LA HARSESTI”

Marţi, 14 Iunie 2016 15:24

# 19 iunie 2016 - editia a V-a. În Duminica Mosilor,  PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL va invita la „ZIUA COMUNEI HARSESTI”.

# Sa petrecem impreuna, in vatra satului, la caminul cultural din localitate,cu cantec, joc si voie buna, de   Sarbatoarea Rusaliilor!

# Seara se va incheia cu un spectaculos foc de artificii!!!

PROGRAMUL  ZILEI:

# 17.00:

- Cuvant de deschidere

- Decernarea diplomelor de  longevitate si fidelitate in  casnicie

 

Ecran de mari dimensiuni în centrul Mioveniului

Luni, 13 Iunie 2016 13:45

# Pe acesta se vor transmite meciurile Campionatului European de Fotbal

Campionatul European de Fotbal din 2016 va putea fi urmărit integral din centrul civic al oraşului Mioveni. “Suntem un oraş care susţine sportul, un oraş cu mii de microbişti şi un oraş francofon. Drept urmare, pe platoul din Centrul Civic vom amplasa un mare ecran la care să urmărim împreună, români şi francezi deopotrivă, meciurile care se disputa începând din 10 iunie, în cadrul Campionatului European de Fotbal din Franţa.

Handicapul moral al autorităților: Poliția a luat locul handicapațiilor

Luni, 13 Iunie 2016 13:38

# „Puterea exemplului nu este doar o formă de educație, ci este SINGURA” - Albert Einstein

Poliția Română este acea autoritate a Statului Român care veghează respectarea legilor. De cele mai multe ori ne întâlnim cu reprezentanți ai acestei instituții pe străzi, acolo unde de multe ori fac exces de zel, dovadă fiind multitudinea proceselor pierdute ale acestei instituții.
Sigur, nu este bine să generalizăm, dar iată că mai sunt și reprezentanți ai acestei autorități a statului care nu fac cinste funcției pe care o ocupă.

 

Mioveni. Proiectul ”Dublu click pe Educație” și-a desemnat câștigătorii

Luni, 13 Iunie 2016 13:13

Joi, 9 iunie a.c.,la Mioveni, 47 de scoli, gradiniţe, licee, ONG-uri şi Asociaţii din Arges şi-au ridicat calculatoarele câştigate în proiectul DUBLU CLICK PE EDUCAȚIE, realizat de Grupul Renault România şi Ateliere fără Frontiere. Vineri, 10 iunie a.c., va fi randul celor din Dambovita (18 organizatii) şi Bucuresti-Ilfov (10) să îşi ridice echipamentele IT. Reamintim că Renault a donat 500 de echipamente IT (desktopuri şi laptopuri) către organizaţii non-profit, instituţii educaţionale, culturale şi sociale din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Bucureşti şi Ilfov. Jurizarile programului de solidaritate digitală „Dubluclick pe educatie” au avut loc la sediile Grupului Renault din Mioveni şi din Bucureşti săptămâna trecută, unde au fost selecţionate proiectele eligibile acestei ediţii.

Micii automobiliști s-au întrecut la Palatul Copiilor Piteşti

Luni, 13 Iunie 2016 13:12

Zilele trecute s-a desfăşurat la Palatul Copiilor Pitești etapa județeană a concursului de automodele la care au participat echipaje de la Palatul Copiilor Pitești și de la Cluburile Copiilor din Câmpulung-Muscel și Topoloveni. Concursul s-a desfăsurat pe două secțiuni, îndemânare contratimp și viteză, în circuit de cinci minute, pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 10-14 ani, 14-18 ani. Toți participanții au dat dovadă de bune abilități în mânuirea și manevrarea automodelelor electrice și termice și au fost răsplătiți cu diplome conform clasamentului final.

 

Concurs de educație ecologică la Palatul Copiilor Pitești

Luni, 13 Iunie 2016 12:39

La Palatul Copiilor Pitești a avut loc, pe 08 iunie  2016, evaluarea lucrărilor înscrise la Concursul Regional de educație ecologică ,,ECO KIDS”, ediția 2016, cuprins în CAERI al MENCȘ, sub sloganul: „Ocrotim Planeta Viitorului Nostru”.
Concursul are ca scop educarea ecologică a tinerei generaţii, pentru conservarea mediului natural, ocrotirea planetei şi formarea responsabilităţii sociale faţă de colectivitatea în care trăim.
Organizatorii concursului au fost Palatul Copiilor Pitești (prof. Daniela Georgescu), Școala Gimnazială ,,Mircea Eliade’’ Pitești (prof. Iolanda Badea), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Argeș-prof. Simona Teodorescu, prof. Adrian Hernest.

Lucrări în plină desfășurare la noul spital de la Mioveni

Luni, 06 Iunie 2016 22:39

Oraşul Mioveni va avea un nou spital care va fi realizat în următorii 3 ani. Vă prezentăm mai jos primele imagini cu lucrările la această construcție, care va fi una foarte modernă şi  bine echipată din punct de vedere medical.
Noului spital este amplasat în incinta actualului Spital Orăşenesc Sfântul Spiridon Mioveni, va avea şase etaje și șapte secții, respectiv Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri.

 

Pagina 185 din 281

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea