De Ziua Copilului, micuții din Mioveni s-au întrecut în competiții

Luni, 06 Iunie 2016 22:14

Cei mai mici dintre cetățenii orașului Mioveni s-au întrecut, miercuri 1 iunie, în mai multe competiții organizate de CS Dacia Mioveni 2012, în parteneriat cu  Primăria orașului, Centrul Cultural Mioveni, școlile și grădinițele din oraș.
Astfel, micuții care au trecut pe la eveniment au putut să se distreze cu jocuri interactive, să participe la  curse cu obstacole, sa învețe cum se joacă oina și să participe la o competiție de minifotbal pentru fete.

Lacrimi de emoție și bucurie la Liceul Tehnologic Mioveni

Luni, 06 Iunie 2016 22:12

Joi, 2 iunie a.c., clasele terminale ale Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni şi-au luat la revedere de la liceul în care au învăţat timp de 4 ani, fiind un moment emoţionant pentru ei, dar totodată un nou pas în viaţa lor. Momentul festiv a dat prilejul conducerii liceului, reprezentanţilor autoritãţilor locale și celor de la ISJ Argeș să-i felicite şi să le adreseze îndemnul de a reprezenta cu cinste liceul în care s-au format.

 

Palatul Copiilor și Primăria Pitești, un parteneriat dedicat copiilor

Luni, 06 Iunie 2016 22:06

Copilăria, vârsta de aur a ființei umane, e timpul fericirii depline și al visurilor înalte și fără hotar.
1 Iunie nu a fost deloc o zi oarecare în Centrul orașului nostru. Palatul Copiilor Pitești a sărbătorit Ziua Internațională a Copilului organizând o activitate de amploare intitulată  ”Copilăria, inima tuturor vârstelor”, desfășurată în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești – un parteneriat de tradiție pentru cele două instituții.

Micii șahiști s-au întrecut la Palatul Copiilor Pitești

Luni, 06 Iunie 2016 13:42

Zilele trecute s-a desfășurat la Palatul Copiilor Pitești etapa județeană a concursului de șah, competiție aflată în Calendarul activităților educative extrașcolare al I.S.J. Argeș. Concursul a fost organizat de profesorii Dragoș Petrică și Marian Fotescu. Copiii cu vârste cuprinse între 6 -12 ani care urmează cursurile de șah din cadrul Palatului Copiilor Pitești și cluburile copiilor din județul Argeș s-au întrecut în această competiție a minții și a imaginației. Micii participanți au fost recompensați cu diplome și cupe în funcție de performanțe.

 

Modificare de program la Bazinul de Înot din Mioveni

Luni, 06 Iunie 2016 13:27

În perioada 01 iunie - 30 septembrie 2016, programul de weekend de  la Bazinul de Înot Mioveni va fi  modificat, astfel: S-D: 8,00 - 16,00; L-V: 08.00 - 22.00.  FUNCȚIONARE SAUNĂ: L-V: 08.00 - 22.00; S - D: 08.00 - 16.00. Mai multe informații pot fi obținute la numerele de telefon 0348.807.080  sau 0725.104.856.

Festivalul Călușului Argeșean

Luni, 06 Iunie 2016 13:24

JOI, 09.06.2016, ȘI VINERI, 10.06.2016, ORA 16. ASOCIAȚIA “CĂLUȘĂREII” STOLNICI, PRIMĂRIA COMUNEI STOLNICI, CONSILIUL LOCAL STOLNICI ÎN PARTENERIAT CU CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ, SUNT ONORAȚI SĂ VĂ INVITE LA CEA DE-A XXVIII-A EDIȚIE A FESTIVALULUI CĂLUȘULUI ARGEȘEAN

PROGRAM
- Ansamblul “Floricica” din comuna Bîrla, județul Argeș
- Ansamblul “Mugurelul” din orașul Costești, județul Argeș
- Formația de călușari “Ilie Martin” din Comuna Colonești, județul Olt

 

Noi locuințe sociale în Pitești! Căminul liceului CFR va fi reamenajat în locuințe sociale

Luni, 30 Mai 2016 00:00

Căminul (internatul) liceului ,,Mihai Viteazul” (fostul CFR) din municipiul Piteşti va fi transformat în bloc de locuinţe sociale, a anunţat Cornel Ionică. Lucrările de tranformare a căminului școlar în bloc de lucuințe sociale au fost avizate de Consiliul Local și sunt prevazuți în bugetul Primăriei Pitești banii necesari acestor lucrări. Reprezentanții administrației locale spun că a fost deja încheiat contractul de servicii cu privire la proiectul tehnic al imobilului și că a fost depusă documentația pentru certificatul de urbanism. Tot în acest sens, municipalitatea a mai avizat în urmă cu câteva luni achiziția  unui alt imobil pe Aleea Căminelor, care va fi și acesta reamenajat în locuințe sociale. E vorba despre un fost cămin de nefamiliști  al fostului Romtelecom (acum Telekom),  care are cca 20 de camere. L.G.

Cel mai longeviv localnic al comunei Vedea, în vârstă de aproape 105 ani, nu a primit nici măcar o diplomă

Luni, 30 Mai 2016 00:00

# Înțelepții comunei Vedea, uitați de autoritățile locale # Moțoi Gherghina, bătrâna din Vedea, în vârstă de 105 ani, uitată definitiv de autoritățile locale

Se zice în popor că ,,cine nu are un bătrân să-și cumpere” pentru înțelepciunea lor și pentru experiența de care beneficiază. Însă, iată că nu toată lumea este de părerea aceasta, cum ar fi și cazul reprezentanților Primăriei Vedea, în speță a primarului, Niculae Dochinoiu, și a viceprimarului, Florentin Popa, care, iată, din câte se observă, nu pun preț pe bătrânii satului. 

 

Greu de pensionat. Peste 140 de profesori pensionari ocupă locurile de muncă ale debutanților

Luni, 23 Mai 2016 11:31

Cea mai mare problemă cu care se confruntă învățământul argeșean este, în opinia inspectorului general al ISJ, Dumitru Tudosoiu, lipsa de posturi pentru profesorii tineri. Acest blocaj este cauzat de cadrele didactice mai în vârstă, care deși împlinesc vârsta de pensionare, optează pentru a rămâne la catedră.
În cea mai recentă conferință de presă susținută de Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș a punctat o problemă strigentă cu care se confruntă profesorii debutanți, lipsa locurilor de muncă: “Am putea menține și pensionarii în sistem, dar totuși, să ai 142 de prelungiri de activitatea în condițiile în care 10 posturi sunt în restrângere de

Mioveniul a fost capitala ciclismului în acest weekend

Luni, 23 Mai 2016 11:27

# Competiția ,,Turnirul Nobililor” și-a desemnat câștigătorii
Aproximativ 300 de ciclişti profesionişti şi amatori au luat startul sâmbătă, 21 mai, în Mioveni, la prima ediţie a competiţiei Turnirul Nobililor, ce face parte din circuitul Road Grand Tour. Din Mioveni şi din zonele limitrofe au participat 80 de ciclişti. Premiile sportivilor au fost cuprinse între 700 și 1.000 lei, plus câte un kit pentru ciclism, diplome și medalii.

 

Ziua Copilului, sărbătorită la Mioveni

Luni, 23 Mai 2016 11:23

Oraşul Mioveni se pregăteşte din nou de sărbătoare, de data aceasta pentru aniversarea celor mai mici dintre cetăţenii săi. Evenimente prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului se vor desfăşura sâmbătă, 28 mai, duminică, 29 mai, şi miercuri, 1 iunie, iar activităţile vor fi  diversificate.

Iată programul:
#  Sâmbătă, 28.05.2016
10.00 - Festivalul-concurs de poezie, cântec şi teatru francez „Anna de Noailles”, ediția a XII-a, la Casa de Cultură Racovița;

Sesiune științifică națională la Mioveni

Luni, 16 Mai 2016 13:32

În zilele de 27 şi 28 mai a.c., la Mioveni va fi organizată Sesiunea Ştiinţifică a Centrului de Dezvoltare a Creativităţii al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România intitulată „CREATIVIATE INGINEREASCĂ ÎN DOMENIUL PRODUCŢIEI-ENERGIEI-MEDIU”. Sesiunea se va desfăşura pe mai multe secţiuni şi va avea peste 100 de participanţi de seamă din domeniul ştiinţei. Secţiunile de desfăşurare sunt: Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei, Creativiate Inginerească în domeniul Producţiei - Energiei - Mediu, Istorie şi Medicină.

 

Încep înscrierile pentru clasele a V-a din cadrul liceelor

Luni, 09 Mai 2016 13:11

# Zinca Golescu, singurul colegiu din Pitești care are clase gimanziale

Mulți elevi ajung la liceu mai repede decât colegii lor, adică imediat după ce termină clasa a-IV-a. Asta datorită claselor gimnaziale înființate în cadrul liceelor, Argeșul nefăcând excepție. Admiterea în aceste clase speciale constă în probe de olimpiadă la matematică, română sau limbi străine plus, la unele şcoli, istorie şi geografie. În Argeş, clase de a-V-a se găsesc în cadrul liceelor: Zinca Golescu ( Piteşti),  Colegiul Carol I (Câmpulung) şi Colegiul Dinicu Golescu (Câmpulung). La Zinca Golescu sunt disponibile 30 de locuri, iar examenul se va susține în luna iunie.

Dispensarul Uman Mioveni a împlinit un an de la inaugurare

Luni, 09 Mai 2016 13:02

Investiţia de modernizare a Dispensarului Uman Mioveni susţinută cu fonduri de la bugetul local şi-a atins scopul şi astăzi, într-un cadru festiv, a avut loc sărbătorirea unui an de existenţă de la recepţia acesteia.
Reamintim că au fost amenajate 17 cabinete medicale, 5 locuri de parcare interioare pentru ambulanţe, dar şi laboratoare pentru analize.
De asemenea, s-a extins prin construcţie nivelul I al clădirii, cu 5 cabinete pe etaj şi 2 băi şi a fost realizată mansardarea imobilului.

 

Universitatea din Piteşti va intra într-un amplu proces de restructurare

Luni, 09 Mai 2016 12:38

# În urma iniţierii procesului de restructurare se vor reorganiza concursurile pentru ocuparea funcţiilor de decan.

După încheierea procesului de selecţie a decanilor, iată că Universitatea din Piteşti va trece printr-un alt proces, de această dată cu consecinţe mai importante şi mai radicale pentru resursa umană existentă în această universitate. Concursurile pentru ocuparea posturilor de decani s-au încheiat cu bine, fără contestaţii,  fapt care a întărit convingerea rectorului că aceştia au fost aleşi bine, că alegerile au fost dintre cele pe care lumea le aştepta. Acestea au

“Şcoala Altfel” la Universitatea din Piteşti

Luni, 25 Aprilie 2016 14:31

# Pregătire gratuită a elevilor claselor a XII-a şi a VIII-a pentru examenele de BAC şi de CAPACITATE, la matematică şi biologie

“Şcoala Altfel” este, pentru Upit, o săptămână de tradiţie şi oportunități. În aceste zile, copiii care au obosit să fie ascultaţi, se bucură să asculte şi, aici, la universitate, chiar au ce auzi şi ce vedea. Laboratoarele şi Centrele de cercetare sunt pline de inovaţii şi de premii, iar Centrul Regional de Cercetare şi Dezvoltare Auto este printre cele mai noi şi mai dotate din ţară (cu aparatură achiziţionată în 2015-2016, în valoare de 7 milioane de euro).

 

Elevii au vizitat stația de epurare Mioveni

Luni, 25 Aprilie 2016 14:28

Ziua Mondială a Pământului a fost sărbătorită și în acest an, la Stația de Epurare Mioveni prin deschiderea porților pentru publicul larg.
Vineri, 22 martie, peste 300 de vizitatori, de la preșcolari până la elevi de liceu, au avut astfel ocazia să afle de procesele de potabilizare a apei şi de tratare a apelor uzate menajere. La deschiderea oficială a evenimentului au participat reprezentanţi ai Primăriei oraşului şi ai conducerii S.C S.Ed.C Mioveni.
S.C S.Ed.C Mioveni, în colaborare cu şcolile de pe raza oraşului au organizat un concurs de desene, eseuri, poezie şi fotografie - "Importanța apei în natură și organism”, iar

Şcoala Altfel... în TREN

Luni, 25 Aprilie 2016 14:25

În săptămâna 18-22 aprilie, CFR Călători a organizat „Școala Altfel... în TREN”, venind în întâmpinarea părinţilor şi a cadrelor didactice cu propunerea unor călătorii individuale sau de grup pentru copii, pe distanţe scurte, la alegere. Pentru pasionaţii  mici şi mari de călătorii cu trenul, în funcție de zona geografică din care provin, CFR Călători a propus şi vizitele la următoarele muzee: Muzeul CFR din Bucureşti,  Muzeul locomotivelor de la Dej, Muzeul locomotivelor cu abur de la Reşiţa, Muzeul locomotivelor cu abur de la Sibiu, expoziția „Mic Muzeu CFR” din gara Bistriţa.

 

Școlile și grădinițele din Mioveni au fost dotate cu defibrilatoare

Luni, 25 Aprilie 2016 14:22

Aşa cum v-am informat, conducerea Primăriei a decis să instaleze defibrilatoare în toate școlile din oraş, dar şi în  alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Local. Astfel, luni 18 aprilie a.c., în sala de şedinţe a Primăriei a avut loc  şedinţa de instruire pentru folosirea celor 15 defibrilatoare achiziţionate.
Acestea au ajuns în următoarele locaţii:Primăria oraşului, Şcoala Gimnazială “George Topârceanu”, Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu”,Scoala Gimnazială Nr.1 Colibaşi, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, Grădiniţa “Tic- Pitic”, Grădiniţa “Campionii”, Grădiniţa “Florile Soarelui”, Piaţa Agroalimentară

Palatul Copiilor Pitești, o școală altfel...

Luni, 25 Aprilie 2016 14:03

S-a încheiat o săptămână bogată în activități  atractive și interesante pentru toți participanții.
Am început de luni cu Proiectul de voluntariat, caritate, incluziune socială „Să fii mai darnic, să fii mai bun”,  având ca participanţi,  elevi, cadre didactice  din Palatul Copiilor Piteşti şi instituţiile partenere – Grădinița Specială Sfânta Elena Pitești, Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești, Școala Gimnazială Ion Pillat Pitești,  Liceul Tehnologic „Dacia „ Piteşti, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, Fundația Sportivă  „Georgescu Gheorghe” Pitești. Principalele activități au fost:

 

Pagina 186 din 281

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea