Fondatorii Simfonei Lalelelor se revoltă: ”Nu are ce căuta pușcăriașul Cristian Cioacă la Simfonie!”

Luni, 18 Aprilie 2016 22:24

Ilarie Isac, unul dintre cei care au dat viață manifestării emblemă a Piteștiului, Simfonia Lalelelor, trage un semnal de alarmă asupra evoluției expoziției florale. De fapt, a involuției acesteia, după cum spune inginerul fondator al manifestării. Ilarie Isac și-ar dori să vadă din nou, la Pitești, o expoziție a frumosului, plină de culoare și gingășie florală. Într-un memoriu adresat redacției noastre, acesta își explică dezaprobarea față de cum a fost organizată Simfonia Lalelelor ultimele decenii.

Programul Simfoniei Lalelelor, ediția a 39-a

Luni, 18 Aprilie 2016 22:05

## Joi, 21 aprilie 2016
# ora 11,00 - Simpozion Știinţific ,,Tendinţe Actuale în Ştiinţele Naturii”. Universitatea din Piteşti – Facultatea de Ştiinţe
# ora 19,00 - Concert susținut de Filarmonica Pitești. Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești
## Vineri, 22 aprilie 2016
# ora 10,00 - Primirea invitaţilor. Primăria Municipiului Piteşti

 

Sportivii C.S. Dacia Mioveni 2012 au fost felicitați de autorități

Luni, 18 Aprilie 2016 22:00

Conducerea CS Dacia Mioveni 2012 a organizat, miercuri, o conferinţă de presă la care au fost prezenţi viceprimarul oraşului Mioveni, Aurel Costache, preşedintele clubului, Adrian Ştefan, întreaga conducere a clubului, antrenorul Sebastian Ene, responsabilul secţiei de Karate, sportivii medaliaţi la Campionatele Mondiale de Karate WSKU, care au loc în Bydgoszcz – Polonia , antrenorul Alin Oprescu, responsabilul secţiei de Handbal, Daniela-Petronela Bezdedeanu şi Valeriu Fianu, responsabilii secţiei de minivolei şi volei.

Săptămâna ”Școala altfel” la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Mioveni

Luni, 18 Aprilie 2016 21:59

Evenimentul „Şcoala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, lansat de Ministerul Educației, va avea loc în acest an în perioada 18 – 22 aprilie.
În acest sens, Centru Național de Informare și Promovare Turistică vine cu o ofertă pentru cadrele didactice sau elevii din oraş, și nu numai, de a vizita principalele puncte de interes și de a participa la activități inedite, în oraşul Mioveni.
Angajații Centrului au întocmit și un program special pentru elevi, care cuprinde, pe lângă vizite la Muzeul Etnografic „Prof. C. I. Năstase”, Catedrala “Sfinții Apostoli Petru

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni învață școlarii despre importanța apei

Luni, 18 Aprilie 2016 21:58

S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni au demarat o nouă campanie în școli. Primul proiect dedicat școlarilor este despre „Importanța apei în natură și organism”. Atât liceenii, cât și elevii de la gimnaziu, au învățat zilele acestea, în cadrul unor ore speciale, despre importanța apei, a Stației de Epurare și despre valoarea naturirii. Copiii au devenit „ambasadorii” Orașului în acest proiect, învățând să aibă grijă de apă, să nu polueze apele și natura, dar și să-i învețe pe ceilalți să se poarte civilizat, deoarece natura este importantă pentru a trăi sănătos.

A început campania de ajutorare a familiilor nevoiașe din Mioveni

Luni, 18 Aprilie 2016 21:56

Prieteni dragi, ne apropiem de sărbătoarea Învierii Domnului, un moment încărcat de emoție și speranță, în care ne dorim să fim mai aproape de semenii noștri greu încercați.
În perioada 11 – 29 aprilie a.c., Orașul Mioveni - Centrul Cultural Mioveni organizează o nouă ediţie a campaniei umanitare ”Venim în casa ta de Paște”. Partenerii noștri de nădejde sunt, ca de fiecare dată, Școala Gimnazială  “Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială  “George Topârceanu”, Școala Gimnazială  Colibași, Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, precum și voluntarii din oraș: AIV Mioveni și TEAM Mioveni.

 

A fost lansat programul educaţional EDUXANIMA în Piteşti

Luni, 11 Aprilie 2016 14:14

Luni, 4 aprilie 2016, de la ora 11.00, în sala de consiliu a Consiliului Judeţean Argeş, a avut loc evenimentul de lansare a programului de educaţie în şcoli – relaţionare om-animal intitulat EDUXANIMA.  Mesajul de deschidere la acest eveniment i-a aparţinut Andrei Arsene, directorul programului EDUXANIMA. Au urmat discursurile partenerilor acestui program: Carmen Arsene-Constantinescu (preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Grigore Florin Tecău (preşedintele Consiliului Judeţean Argeş), Mihaela Crişan (inspector general şcolar adjunct, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş), Cătălin Gherzan (managerul Şcolii Lexford Castel).

Activitate educativă la Biblioteca Judeţeană Argeş. Sănătate emoţională prin joc

Luni, 11 Aprilie 2016 13:55

Joi, 7 aprilie, de la ora 16.30, Asociaţia Pozitera şi Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, alătură de partenerii Minunino şi Editura Diana, au organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul intitulat „Sănătate prin joc, emoţie şi relaxare cu Asociaţia Pozitera!”. Echipa de psihologi a Asociaţiei Pozitera, formată din patru psihoterapeuţi specializaţi în psihoterapie pozitivă, Dana Popa, Luminiţa Ion, Crenguţa Belegan şi Lucia Neacşu, a promovat sănătatea emoţională prin joc, emoţie şi relaxare prin intermediul unui eveniment dedicat părinţilor şi copiilor Ce s-a întâmplat în cadrul acestui eveniment? Grupul-ţintă (familia cu copiii) s-a jucat, a descoperit lucruri noi despre identificarea şi gestionarea emoţiilor, pe care, în ultima vreme, uitase să le „citească”.S.D.

 

La Mioveni, tinerii sunt încurajați să iubească lectura

Luni, 11 Aprilie 2016 13:49

Asociaţia Curtea Veche cu sprijinul Grupului Renault România, oferă în zilele de 6 şi 7 aprilie volume din colecţia “Cărţile copilăriei” elevilor din judeţul Argeş și Dâmbovița în cadrul a două evenimentele organizate la Centrul Cultural Mioveni (ora 11:00) și la Sala de sport din oraşul Titu (ora 11:00).
La întâlnirile cu elevii au participat Cornel Ilie (trupa VUNK), Valentina Roman (director executiv, Asociaţia Curtea Veche), Liliana Tebeică (reprezentant Grupul Renault România, specialist Relații Publice) alături de reprezentanții celor două instituții locale.

Handbalistele de la Mioveni și-au aflat adversarele

Luni, 11 Aprilie 2016 13:48

Echipa de handbal junioare II a CS Dacia Mioveni 2012, pregătită de Alin Oprescu s-a calificat la Turneul Semifinal, etapă superioară a Campionatului Național. Turneul se va desfăşura în perioada 15-17 aprilie, iar echipa de la Mioveni a fost repartizată într-o grupă dificilă, alături de LPS Sebeş, LPS Piatra Neamţ şi HCM Baia Mare. Desemnarea localităţilor care vor găzdui competiţiile din faza semifinală se va face după analiza ofertelor depuse la Federaţie.

 

Rezultate promițătoare pentru tinerii înotători din Mioveni

Luni, 11 Aprilie 2016 13:47

În perioada 2-3 aprilie a.c., la Izvorani s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Înot (copii 10-11 ani, faza pe Regiune), competiţie la care au participat şi 12 sportivi de la CS Dacia Mioveni 2012, pregătiţi de profesorul Viorel Ciobanu. Sportivii Raisa Nae ( medalie de bronz – 50 m future, locul 6 la 50 m bras şi locul 8 la 200 m liber), Delia Safcencu (locul 5 la 50 m fluture şi locul 9 la 50 m spate), Mario Ţuica(locul 6 la 50 m spate), Adrian Nae ( locul 5 la 50 ma bras), Alessia Gubanu, Ioana Teianu, Antonia Ducan, Stefan Ilie , Iulian Prall, Alexandru Oncioiu, Robert Butoiu si Giuliano Tincoca, au obţinut rezultate bune la categoriile lor de vârstă, având în vedere că au concurat foarte mulţi înotători de top. Conducerea clubului îi felicită şi le urează mult succes şi la competiţiile viitoare.

Lunii pădurii - marcată de Muzeul Județean Argeș

Luni, 11 Aprilie 2016 13:44

Sărbătorită în fiecare an în intervalul 15 martie - 15 aprilie, Luna pădurii este una dintre sărbătorile ecologice cu cea mai îndelungată istorie, dar şi un bun prilej de reflecţie cu privire la importanța pădurilor, la rolul esențial pe care acestea îl au în conservarea echilibrului ecologic vital pentru existenţa şi evoluția vieţii pe pământ.
Aceasta sărbătoare îşi are începuturile în 1872, când, drept reacţie la despăduririle ce luau proporţii tot mai îngrijorătoare, a debutat organizarea sărbătorii sădirii arborilor în Statele Unite. În Romania, evenimentul a fost marcat prima dată în 1902, la iniţiativa lui Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucției Publice, sub denumirea

 

Prognoza meteo cu Radu Filoteu: „De Paşte vremea va fi închisă, umedă şi mai rece”

Luni, 11 Aprilie 2016 13:42

Radu Filoteu, şeful Serviciului Meteo Piteşti, ne-a prezentat o prognoză cu evoluţia vremii în perioada următoare. Caracteristica vremii în intervalul 11-18 aprilie este apropiată de normalul acestei perioade.
Astfel, luni, 11 aprilie, vremea va fi închisă, cu precipitaţii destul de consistente. Temperaturile maxime vor fi normale pentru datele din calendar: maxima va fi de + 17 grade Celsius. Pentru că cerul va fi acoperit pe timpul nopţii, temperatura va fi de + 10 grade Celsius. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt de 15 – 16 grade Celsius ziua, iar minimele sunt de 3 – 4 grade Celsius.

Apă Canal 2000 SA Piteşti se implică în programul educaţional „Şcoala altfel“

Luni, 11 Aprilie 2016 13:38

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti vine în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care derulează programul educaţional „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, prin deschiderea porţilor Uzinei de Apă Budeasa şi Staţiei de Epurare Piteşti în perioada 18 - 22 aprilie 2016. În acest sens, elevii şi cadrele didactice de la şcolile argeşene au posibilitatea să viziteze cele două obiective şi totodată să afle detalii despre istoria alimentării cu apă a oraşului Piteşti, precum şi informaţii despre procesele de potabilizare a apei şi respectiv tratare a apelor uzate menajere.

 

La Mioveni există cel mai mare spațiu de picnic din Argeș

Luni, 11 Aprilie 2016 13:35

Orașul Mioveni se mândrește cu unul dintre cele mai mari spații de picnic din județul Argeș. Prin intermediul acestui proiect, s-a demonstrat că picnicul și relaxarea în natură, se pot face respectând mediul. Acum că a venit căldura vă așteptăm să vă bucurați de natură și de zona amenajată care are 46.864 mp. și este împărțită în două: o zonă închisă, cu spații amenajate-acoperite și scena metalică, destinată diverselor spectacole; celălalt spațiu este destinat pentru picnic, amenanjată cu platforme din lespezi din piatră naturală, spații verzi, vegetație și iluminat public. Toți iubitorii de natură sunt așteptați în zona de picnic pentru a petrece câteva ore departe de agitația orașului.

Campionatul național de șah pentru deținuți a ajuns la ediţia a II-a

Luni, 11 Aprilie 2016 13:35

Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Mioveni a fost, astăzi, gazda unui eveniment inedit, a doua ediție a „Campionatului naţional de şah pentru deţinuţi”.  Acest eveniment a adus la Mioveni, 20 de persoane condamnate de la zece penitenciare din ţară, şi anume București-Jilava, Colibași, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galați, Mărgineni, Poarta Albă, Ploiești, Timișoara și Vaslui pentru a se întrece la concursul naţional de şah. 
Primele trei locuri la individual au fost ocupate de către deţinuţi custodiaţi de Penitenciarele Vaslui, Poarta Albă, Drobeta Turnu Severin.

 

O gafă cât o dinastie. Prințesa Maja de Hohenzollern a vizitat Piteștiul, însă organizatorii nu au inclus în itinerariu și Curtea de Argeș, unde odihnesc înaintașii săi

Luni, 11 Aprilie 2016 13:34

Prințesa Maja a Spaniei a vizitat, spătămâna trecută, orașul Pitești, însă, în intinerariul reprezentantei dinastiei Hohenzollern, nu a fost înclusă și o vizită la necropola regală de la Curtea de Argeș. Argeșul și România au pierdut ocazia de a fi promovate de o prințesă, în cele mai înalte cercuri europene. În schimb, prințesa a fost „desfătată” cu mâncare tradițională, și  lipsită de prezentarea istoriei scrise de familia din care face parte, pe aceste plaiuri.
Prințesa Maja Von Hohenzollern, o apărătoare înfocată a drepturilor animalelor, s-a aflat la Pitești, în cadrul unui proiect care vizează conștientizarea elevilor față de

Primăria Piteşti acordă 50 de lei copiilor cu rezultate bune la şcoală

Luni, 04 Aprilie 2016 22:21

Consilierii locali piteșteni au adoptat, cu majoritate de voturi, hotărârea prin care elevii şi studenţii cu rezultate bune la învăţătură, vor primi 50 de lei lunar. În total, este vorba despre 363 de burse acordate astfel: pentru 144 de elevi din ciclurile primar şi gimnazial, pentru 120 de elevi de liceu, pentru 91 de studenţi ai Universităţii de Stat, şi 9 ai universităţilor particulare. Criteriile generale după care se acordă aceste burse, sunt:
a) au rezultate deosebite la învățătură: au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului

 

Cele șapte izvoare tămăduitoare de la Merișani, loc de vindecare și curățire sufletească

Luni, 04 Aprilie 2016 22:06

De cum intri în comuna Merișani, dinspre Pitești, un drum forestier te îmbie să-l urmezi. Este drumul la capătul căruia îți este promisă tămăduirea. Aceasta vine prin credință și apă, cele două fiind legate încă de la începutul creștinismului, prin pogorârea Duhului Sfânt, în apa Iordanului, și prin mâinile lui Ioan Botezătorul. La Merișani, apa tămăduitoare s-a revărsat în șapte izvoare, de care sunt legate legende despre vindecări miraculoase.

Şcoala Gimnazială ”Tudor Muşatescu” a împlinit 37 de ani de existenţă

Luni, 04 Aprilie 2016 22:00

Anul 2016 marchează împlinirea a 37 de ani de existenţă a Şcolii Gimnaziale ”Tudor Muşatescu” din Piteşti. Cu acest prilej, elevii acestei şcoli, de la clasa O până la clasa a VIII-a, au organizat un spectacol aniversar, care a avut loc la Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti. La acest spectacol au fost prezenţi elevii şcolii, părinţi, profesori, învăţători. Acest eveniment aniversar a inclus: o paradă a uniformelor, intonarea imnului Şcolii Gimnaziale ”Tudor Muşatescu” din Piteşti, recital de poezii, cântece şi anecdote, dans sportiv, dans clasic, momente muzicale, demonstraţie de judo, dans de caracter, interpretarea unor scenete şi parodii din literatura clasică românească. Elevii-protagonişti ai acestui spectacol au fost coordonaţi de cadrele didactice.  Sabina DIACENCO

 

Pagina 187 din 281

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea