Şcoala Gimnazială ”Tudor Muşatescu” a împlinit 37 de ani de existenţă

Luni, 04 Aprilie 2016 22:00

Anul 2016 marchează împlinirea a 37 de ani de existenţă a Şcolii Gimnaziale ”Tudor Muşatescu” din Piteşti. Cu acest prilej, elevii acestei şcoli, de la clasa O până la clasa a VIII-a, au organizat un spectacol aniversar, care a avut loc la Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti. La acest spectacol au fost prezenţi elevii şcolii, părinţi, profesori, învăţători. Acest eveniment aniversar a inclus: o paradă a uniformelor, intonarea imnului Şcolii Gimnaziale ”Tudor Muşatescu” din Piteşti, recital de poezii, cântece şi anecdote, dans sportiv, dans clasic, momente muzicale, demonstraţie de judo, dans de caracter, interpretarea unor scenete şi parodii din literatura clasică românească. Elevii-protagonişti ai acestui spectacol au fost coordonaţi de cadrele didactice.  Sabina DIACENCO

Din luna mai, în Mioveni, cununiile vor fi oficiate la noua Casă a Căsătoriilor

Luni, 04 Aprilie 2016 13:37

Lucrările la Corpulul B al sediului Primăriei Mioveni, vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfârşitul lunii aprilie. Clădirea este situată lângă actualul sediu al instituţiei şi se se întinde pe o suprafaţă de 2.509 mp. În noua clădire, la demisol va funcţiona arhiva, la parter va fi mutat Biroul de Impozite şi Taxe și tot în noul corp va funcţiona Casa Căsătoriilor. De asemenea, la etajul I vor exista spaţii în plus destinate activităţilor

 

Cenaclul Flacăra, reînviat pentru o seară la Mioveni!

Luni, 04 Aprilie 2016 13:36

Vineri 8 aprile a.c., de la orele 19.00, în centrul civic al oraşului Mioveni va avea loc concertul „Remember Cenaclul Flacăra”, dar şi lansarea cărţii “Popor de somnoroase păsărele”, unde Andrei Păunescu va prezenta “IMN PENTRU MIOVENI”. Spectacolul va aduce pe aceeaşi scenă artişti care au cântat împreună în cadrul cenaclului, ca Emeric Imre, Magda Puskas, Cristi Buică, Vasile Mardare, Valentin Moldovan, Rareș Suciu, Maria Maria, Trupa „Totuși” - Ionel Tănase Tase și Vlady Săteanu. Locuitorii oraşului Mioveni, dar şi cei din zonele limitrofe sunt aşteptaţi la reproducerea fenomenului cultural românesc al anilor 1980.

Trei tenismeni din Mioveni participă la Turneul Campionilor

Luni, 04 Aprilie 2016 13:35

Havier Ilie, Matei Seciu și Victor Dumitru au fost sportivii C.S. Dacia Mioveni 2012 selectați să participe, în perioada 2 -3 aprilie, la Turneul Campionilor din București.  Competiția e organizată de MPG Tenis 10, la Baza Sportivă a Clubului "Voinicelul" din București. Aici, cei mai buni sportivi din țară, cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, au luptat pentru titlurile de campioni la categoriile lor.

 

Concurs de șah pentru elevii din Mioveni

Luni, 04 Aprilie 2016 13:35

Sâmbătă, 2 aprilie, în Sala de Sport a Școlii „Liviu Rebreanu” din Mioveni, s-a desfăşurat prima ediţie a “CUPEI PRIMĂVERII LA SAH”, unde au participat aprovimativ 80 de concurenţi (echipe mixte). Competiţia a fost dedicată elevilor din cadrul instituţiilor de învăţământ din oraşul Mioveni, ciclul primar, gimnazial şi liceal. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Primăria Mioveni, Clubul Sportiv de Sah “Micul Regat”Argeş, în parteneriat cu şcolile de pe raza oraşului.

Activități Educative cu ocazia Zilei Internaționale a Apei

Luni, 04 Aprilie 2016 13:31

S.Ed.C. Mioveni continuă seria activităților educative, în această perioadă, în colaborare cu Primaria Orașului Mioveni, s-a desfășurat un proiect educațional intitulat "Importanța apei în natură și organism".
Acțiunile s-au derulat în unitățile de învătământ din oraș și s-au axat în principal pe lecții deschise, de informare. Elevii au participat activ la discuțiile propuse pe tema importanței apei, iar la finalul fiecarei lecții le-au fost oferite materiale informative.

 

Țigara electronică este interzisă în baruri, doar de patroni!

Luni, 04 Aprilie 2016 13:27

România a adoptat de curând una dintre cele mai restrictive legi antifumat din Europa. Astfel, fumatul este interzis fară excepție în spațiile închise, instituții publice, locuri de joacă etc. Dacă în anumite locații, era de bun simț să nu fumezi, legiuitorul  a mers și mai departe, desființând și separeurile din baruri, restaurante, cafenele, destinate fumătorilor. De frica amenzilor și să nu li se închidă afacerile, patronii au mers și ei cât mai departe și au interzis până și țigara electronică.
Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun s-a votat, s-a

Cetăţeanul piteștean nu se poate lupta cu MONOPOLUL!

Luni, 04 Aprilie 2016 13:22

# Abuzul, la el acasă la firmele care dețin monopolul la utilități # O pensionară, pusă pe drumuri de firma de distribuție de curent, singură și stăpână pe tarla, deci liberă la abuzuri!

Este povestea unei pensionare din orașul nostru, contribuabilă onestă, cu plata la zi a tuturor utilităţilor, pe de o parte, și a unui  firme de furnizare  de servicii MONOPOL; dar nu de stat, pe de altă parte. Ce șansă are pensionara noastră în această luptă inegală? Niciuna!

 

Dispare plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru tinerele mămici

Luni, 28 Martie 2016 15:12

#  Propunerea - iniţiată de deputaţii PSD Rovana Plumb şi Adrian Solomon
Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a adoptat mai multe modificări substanţiale la legislaţia privind concediul şi indeminzaţia lunară pentru creşterea copiilor.  Aceste modificări vor intra, în următoarele zile, spre dezbatere şi adoptare în plen. Printre cele mai importante modificări propuse şi adoptate deja de Senat se numără:
- Nu mai există plafonul maxim al indemnizaţiei de 3.400 lei/lună;
- Mamele vor primi indemnizaţie lunară în cuantum de 85% din media veniturior nete realizate ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, însă nu mai puţin de 85% din salariul minim brut pe ţara - eliminându-se ISR-ul (indicele social de referinţă care era în valoare de 50 de lei) din lege;

Superconcurs de ciclism în orașul Mioveni: Turnirul Nobililor

Luni, 28 Martie 2016 15:03

Conducerea CS Dacia Mioveni 2012 a organizat, marţi,22 martie a.c., o conferinţă de presă, unde au participat preşedintele clubului, Adrian Ştefan, Constantin Ciocan, multiplu campion naţional la ciclism şi preşedintele Asociaţiei Judeţeane de Ciclism Prahova, Răzvan Jugănaru, multiplu campion naţional la ciclism, directorul sportiv,Constantin Ciobanu,conducerea celor două licee din Mioveni, responsabilul secţiei de karate, Sebastian Ene, reprezentanţi ai ISJ Argeş, D.J.S.T. – Argeş, precum şi cei ai consiliului director.

 

Flavia Ogrezeanu a obținut locul al doilea la competiția de tenis de la Sibiu

Luni, 28 Martie 2016 15:02

Duminică 20 martie a.c., a avut loc la Sibiu competiţia de tenis de câmp”CUPA PRO AS”, la care a concurat și Flavia Ogrezeanu, legitimată la  C.S Dacia Mioveni 2012. Micuța tenismenă, în vârstă de 8 ani, a avut o evoluție foarte bună și a adus în vistieria clubului o medalie de argint. Conducerea clubului o felicită pentru această reuşită.

Tenismenul Alexandru Istrate a obținut locul întâi pe echipe la Cupa ATH

Luni, 28 Martie 2016 15:01

Tenismenul Alexandru Istrate (CS DACIA MIOVENI 2012) continuă seria rezultatelor deosebite, astăzi câştigând concursul pe echipe la Cupa ATH  de la București. Tânărul jucător a făcut echipă cu Rareș Golescu şi a ocupat locul întâi. La această competiție au participat 16 echipe din țară.  Conducerea clubului îl felicită pentru acest rezultat.

 

Șapte karatiști din Mioveni, la Campionatul Mondial din Polonia

Luni, 28 Martie 2016 15:00

Conducerea CS Dacia Mioveni 2012 a organizat, marţi, 22 martie a.c., o conferinţă de presă, unde au făcute publice informaţii privind două evenimente importante care se vor petrece în următoarea perioadă: viitoarea deplasare a karatiştilor din Mioveni la Campionatele Mondiale de Karate WSKU( 1-3 aprilie 2016, Polonia) şi competiţia de ciclism-Turneul Nobililor, ce se va desfăşura la Mioveni în data de 21 mai 2016.
Astfel, la Bydgoszcz, Polonia, în perioada 1-3 aprilie, se vor desfășura întrecerile Campionatului Mondial de Karate Shotokan WSF. La această competiție mondială, şapte

Un weekend plin pentru tenismenii de la CS Mioveni 2012

Luni, 28 Martie 2016 14:53

Sportivii secţiei de tenis a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 au participat la finele saptămânii trecute la două competiţii importante în capitală. Astfel, sâmbătă 26 martie a.c., Flavia Orezeanu a participat la Cupa Antilopa, iar duminică, 27 martie, Ilie Havier şi Victor Dumitru, au reprezentat Mioveniul la Cupa AMG.

 

Ziua Mondială a Apei, marcată prin diverse acțiuni educative, de societatea Apă Canal 2000 S.A.

Luni, 28 Martie 2016 14:49

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat două acţiuni, după cum urmează:
1. concursul de fotografie „Apa, univers într-o picătură“, la care au participat 425 de elevi din clasele I-XII de la 34 unităţi de învăţământ din 16 localităţi argeşene;
2.  Zilele Porţilor Deschise - în perioada  22 - 24 martie 2016 grupuri de elevi şi cadre didactice vor vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti.
Concursul de fotografie „Apa, univers într-o picătură“ este organizat de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti în cadrul Programului Educaţional Piky, în colaborare cu

Sute de elevi tăiaţi de la ajutorul financiar European, la Stâlpeni

Luni, 28 Martie 2016 09:26

# Directoarea liceului, Gabriela Nedelcu: ”Întrebaţi degeaba la primărie, nu prea ştiu ei…”

Comuna Stâlpeni a fost una dintre puţinele localităţi din Argeş unde proiectele pe fonduri europene destinate educaţiei  au fost implementate transparent şi în folosul persoanelor beneficiare. Peste 200 de elevi au primit în urma proiectului “ A doua şansă”, câte două milioane de lei vechi, singura condiţie fiind participarea la cursuri speciale. Numai că, de când primarul Ion Popa a fost demis de fostul

 

Tenismenii din Mioveni participă la competiţii importante!

Luni, 21 Martie 2016 23:27

Sportivii secţiei de tenis a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 vor participa, la finele saptămânii acesteia, la două competiţii importante: Cupa DRIVE TENIS (Ploieşti) şi CUPA PRO AS (Sibiu). Lotul de tenis din Mioveni, antrenat de Robert Bînă, va participa cu următorii sportivi: Ilie Havier,  Seciu Matei, Ştefan Badiţa, Flavia Ogrezeanu şi Alberto Nuţă. Conducerea clubului le este alături şi le urează mult succes!

Alexandru Istrate, locul I la CUPA LIBRA 7

Luni, 21 Martie 2016 23:24

În perioada 12-15 martie a.c., Alexandru Istrate a reprezentat C.S Dacia Mioveni 2012 la Turneul de Tenis CUPA LIBRA 7, unde a câştigat finala competiţiei la categoria sa de vârstă. Competiția a fost organizată de Federația Română de Tenis și a fost rezervată juniorilor la cinci categorii de vârstă: 10, 12, 14, 16 şi 18 ani, atât la feminin, cât şi la masculin. La doar 10 ani, Alexandru Istrate se anunţă încă de pe acum un viitor nume de referinţă al tenisului românesc( a fost medaliat la peste 20 turnee organizate de Federaţia Română de Tenis). Conducerea clubului îl felicită şi aşteaptă în continuare rezultate cât mai bune la viitoarele competiţii.

 

Cum se va fuma de acum în Penitenciarul Colibași și cine îi amendează pe pușcăriași

Luni, 21 Martie 2016 23:18

Noua lege antifumat a provocat discuții aprinse, dar după ce a intrat în vigoare. Cât timp s-a aflat în dezbatere publică, prea puține voci s-au auzit dinspre ambele tabere. Așadar, acum au aflat fumătorii că potrivit legii nu-şi vor mai putea aprinde ţigările în spaţiile publice închise şi nici în locurile de joacă pentru copii, nici măcar cele în aer liber. O categorie și mai afectată de lege este cea a deținuților. Unde și când mai au voie să fumeze deținuții de la Penitenciarul Colibași, dar și personalul de aici? La aceste întrebări a răspuns purtătorul de cuvânt, Mihaela Matea.

Absurditățile din legea fumatului. Cum este definit “spațiu închis”

Marţi, 15 Martie 2016 22:04

Un sfert dintre adulții din România se declară fumători, iar patru din zece au încercat să renunțe la acest obicei în ultimul an. Intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în spaţiile publice, de luna viitoare, va face ca acest viciu să devină unul prohibitiv. De la 16 martie, fumatul va fi interzis în spațiile publice închise. Din acest moment, nu se va mai fuma în restaurante și cluburi, în școli și spitale, nici măcar în spațiile libere din apropierea locurilor de joacă pentru copii sau școli. Legea antifumat are câteva prevederi considerate absurde. Practic, legea redefineşte sensul cuvântului închis. Se consideră închis spaţiul care

 

Pagina 188 din 281

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea