Un zâmbet, o floare şi o îmbrăţişare…

Luni, 14 Martie 2016 15:03

# Spectacol organizat de Primăria şi Căminul Cultural Hârseşti de 8 Martie

Un zâmbet, o floare şi o îmbrăţişare a oferit primarul Ionel Moloiu fiecărei doamne şi domnişoare care s-a aflat în sala Căminului Cultural Hârseşti, marţi, 8 Martie, când femeile din localitate au fost sărbătorite printr- un tulburător spectacol literar-artistic dedicat fiinţei celei mai dragi, mama.
Într-o sală  plină de doamne şi domnişoare, de profesoare şi învăţătoare în activitate sau la pensie, de  mămici, bunici şi străbunici, ba chiar şi de bărbaţi dornici să ia parte

Prognoza meteo cu Radu Filoteu

Luni, 14 Martie 2016 14:59

Radu Filoteu, şeful Serviciului Meteo Piteşti, ne-a prezentat o prognoză cu evoluţia vremii în perioada următoare. Caracteristica vremii în intervalul 14-24 martie este apropiată de normalul acestei perioade. Astfel, luni, 14 martie, minimul în timpul dimineţii este de + 1 grad, iar maxima pe timpul zilei este de + 10 grade Celsius. Marţi, 15 martie, temperaturile minime şi maxime scad până pe 17 martie, după care vor creşte. Marţi, 15 martie: 0 grade Celsius temperatura minimă, iar cea maximă va fi de + 8 grade Celsius; Miercuri, 16 martie: - 1 grad Celsius, iar maxima va fi de + 8 grade Celsius; Joi, 17 martie: - 1 grad Celsius, iar maxima va fi de + 11 grade Celsius; Vineri, 18

 

Handbalistele junioare III de la Mioveni - turneu la Plopeni

Luni, 14 Martie 2016 14:56

Echipa de handbal fete junioare III de la CS Dacia Mioveni 2012 a participat în perioada 10-13 martie a.c., la Turneul de Sala I din cadrul Campionatului. Joi 10 martie, echipa de handbal junioare III a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012, pregătită de Silvia Purice, a înregistrat prima victorie cu CS KIRA Targoviste, scor 24-19.

Medalii pentru karateka din Mioveni

Luni, 14 Martie 2016 14:54

Micuții sportivii ai C.S. Dacia Mioveni 2012 au reconfirmat performanțele obținute până în prezent, având o prestație  bună în competițiile la care au participat.
Astfel, sportivii secţiei de karate a clubului CS Dacia Mioveni 2012 au participat în perioada 4-6 martie a.c., la Campionatul Național de Karate Shotokan WSF(Târgu Secuiesc), unde au participat peste 350 de sportivi din 27 de cluburi.

 

Voleibalistele de la CS Dacia Mioveni 2012, start în două competiţii importante

Luni, 14 Martie 2016 14:53

În perioada 18-20 martie 2016, echipa de Speranţe a CS Dacia Mioveni 2012 va participa la Braşov la meciurile programate în cadrul Turneului Semifinal seria a III-a alături de echipele: ACS Juvenil N. Titulescu (gazda) LPS Viitorul Piteşti, CNNT Craiova, CSV Craiova, CSS Lugoj. De asemenea, în perioada  26-27 martie a.c., CS Dacia Mioveni 2012 este gazda Turneului Semifinal de Minivolei, din cadrul seriei a IV-a, alături de echipele: CSS 5 Bucuresti, CSS Târgoviste şi CSM A Bucureşti.

În plină criză a sănătăţii, Argeşul nu are farmacii deschise non-stop

Luni, 14 Martie 2016 14:50

De ani buni, în Argeş există doar două farmacii care au program non-stop. Ambele farmacii fac parte din acelaşi lanţ farmaceutic. Nici un alt “nume” nu a riscat să ofere un program non stop.  Este clar că nu este rentabil să asigure un program non-stop, întrucât ar trebui să aibă mai mulţi angajaţi, cărora ar trebui să le mai plătească, pe lângă salariu, şi orele de noapte. Aşadar, şi în 2015, în Argeş au rămas doar două farmacii deschise non-stop şi nici nu se preconizează mărirea numărului lor. Casa de Asigurări de Sănătate, deşi plăteşte medicamentele compensate, nu le poate impune farmaciilor un program de lucru.

 

Piteştenii îşi aleg parteneri de viaţă străini. Sute de persoane s-au căsătorit cu cetăţeni din alte ţări

Luni, 14 Martie 2016 14:50

Intrarea României în UE, nu a adus doar libera circulaţie a românilor şi dreptul la muncă peste hotare, ci şi ocazia de a-şi găsi jumătatea peste hotare. Aşa se face că tot mai multi argeşeni formează acum familii mixte, având ca partener de viată, cetăteni străini. Cele mai libere de preconceptii s-au dovedid a fi femeile, acestea având cele mai multe solicitări  către Serviciului Public de Evidenţa, pentru eliberarea actelor necesare unei astfel de uniuni.

Rezultate bune pentru tenismenii din Mioveni

Luni, 14 Martie 2016 14:46

Micuții sportivii ai C.S. Dacia Mioveni 2012  au reconfirmat performanțele obținute până în prezent, având o prestație  bună în competițiile la care au participat.
Astfel, la Cupa AMG – București, la categoria portocaliu, cel mai tânăr sportiv al clubului, Ilie Havier, în vârstă de 8 ani, a câştigat medalia de argint.  De asemenea, Miruna Tudose a obținut medalia de bronz la Cupa de Tenis de la Ștefănești, iar Flavia Ogrezeanu a obținut o clasare pe locul al IV- lea  la Cupa Selgros – Prahova, fiind calificată la turneul  final. Precizăm că la acest concurs au participat sportivi din țară cu rezultate foarte bune în competițiile naționale. Antrenorul secţiei de tenis de câmp de la CS Dacia Mioveni 2012, Robert Bînă, se declară satisfăcut de evoluţia  sportivilor şi mulţumeşte conducerii clubului pentru susţinerea acordată.

 

Exclusiv. Bucătarul şefilor de stat şi al miliardarilor, găteşte la Piteşti. Oscar Zuckerman, românul care reinventat cookingul internaţional

Luni, 14 Martie 2016 14:41

# A gătit pentru preşedintele Poloniei şi pentru miliardarul Roman Abramovici

A gătit pentru şefi se stat, pentru oameni de afaceri de mare succes sau pentru artişti de renume. Este român de origine evreiască şi a sosit din Israel la Piteşti pentru a aduce un strop de fineţe, culoare şi bun gust amatorilor de bucătărie cu ştaif. Oscar Zuckerman este un om de poveste în sine şi un creator de poveşti în farfurie. Un interviu oferit, în exclusivitate, de unul dintre cei mai titraţi bucătari ai momentului, săptămânalului Atitudine în Argeş.

Sportul național românesc a fost promovat de CS Dacia Mioveni 2012 la târgul de Turism al României

Luni, 07 Martie 2016 22:35

În perioada 25-28 februarie 2015 a.c.,  în cadrul Targului de Turism al Romaniei(Bucureşti), Federaţia Română de Oină a organizat o campanie de promovare a sportului nostru naţional. Astfel, în spaţiul rezervat Federeaţiei, a fost amenajat un teren de oină, unde au avut loc demonstraţii pentru toţi cei prezenţi. Reprezentanţi ai celor mai importante companii de turism din ţară şi străinătate au apreciat, vineri, 26 februarie şi lotul de oină de la Mioveni, care a reprezentat cu cinste oraşul şi clubul. Lotul a fost format din 8 sportive, care au fost însoţite de reprezentantul secţei, Dumitru Voiculescu şi antrenorul Filofteia Dumitru. Sportivele din Mioveni au facut demonstraţii din jocul de oină şi au invitat la stand vizitatorii târgului, reuşind să contureze cu mandrie portretul Secţiei de Oină de la Mioveni.

 

Sistarea furnizării apei potabile în oraşul Ştefăneşti în perioada 8 - 17 martie 2016

Luni, 07 Martie 2016 22:21

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei în oraşul Ştefăneşti, în perioada 8 - 17 martie 2016, între orele 09.00 - 15.00, fiind afectaţi utilizatorii din această localitate, după cum urmează:
- 08.03.2016, între orele 09.00 - 15.00: str. Berecheţi, str. Pălădeşti, str. Libertăţii, str. Victoriei;
- 09.03.2016, între orele 09.00 - 15.00: str. Steriade 1, str. Steriade 2, str. Steriade 3, str. Livezilor, str. Mioriţei;

Ziua Dezrobirii Romilor a fost marcată la Mioveni

Miercuri, 02 Martie 2016 15:15

Miercuri, 24 februarie a.c., ora 11.00, în sala mare a Centrului Cultural Mioveni a avut loc un eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Prefectura Argeş – Biroul pentru romi şi reprezentanţii Partidei Romilor – filiala Argeș, în parteneriat cu Orașul Mioveni prin Centrul Cultural. 200 de elevi ai claselor V – VIII și cadre didactice de la Școala Gimnazială Colibași, “Liviu Rebreanu”, “George Topârceanu” și Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” au vizionat filmul documentar “Sclavia Romilor… Lungul drum către liberate”, primul film documentar de tip docudramă, despre robia romilor în Ţările Române. Evenimentul a marcat Ziua Dezrobirii Romilor (20 februarie).

 

Simularea Evaluării Naționale a decurs fără probleme. Adevăratul examen începe în luna iunie

Miercuri, 02 Martie 2016 14:48

Săptămâna trecută au avut loc simulăriile examenelor de Evaluare Naţională, la care trebuiau să participe 5.614 elevi argeșeni. La ultima probă, considerată și  cea mai dificilă de elevi, matematica, au absentat 335 de elevi. La școlile din Slobozia şi din Ştefan cel Mare, s-a înterupt curentul electric, dar simularea a decurs bine, întrucât  s-a folosit generatorul de rezervă. Pe data de 4 martie se vor afişa rezultatele finale ale simulării.
Elevii care au participat la Evaluarea Naţională la proba de Matematică au avut de rezolvat la primul subiect şase exerciţii, notate fiecare cu 5 puncte, iar la al doilea

Înotătorii Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012, la concurs în Ungaria

Miercuri, 02 Martie 2016 14:40

În perioada 27-28 februarie a.c., în modernul Complex Olimpic din Hodmezovasarhely (Ungaria), va avea loc Concursul Internaţional de Înot „Cupa Hod”. Sportivii de la CS Dacia Mioveni 2012, pregătiţi de prof. Viorel Ciobanu, vor fi alături de peste 400 de înotători din România şi Ungaria. Astfel, Rareş Voican, Delia Safcencu, Alessia Gubavu şi Giuliano Tincoca vor reprezenta oraşul Mioveni la această importantă competiţie. Conducerea clubului le este alături şi le urează mult succes.

 

Volei. Meci decisiv pentru junioarele de la CS Dacia Mioveni 2012

Miercuri, 02 Martie 2016 14:39

Duminică, 28 februarie a.c., echipa de volei-junioare a C.S. Dacia Mioveni 2012 va întâlni la fileu gruparea LPS Viitorul Pitesti, pentru disputarea ultimei etape din Faza I a Campionatului Naţional de Volei-Junioare – seria D. De la ora 11:30, suporterii echipei sunt așteptați în sala de sport Liviu Rebreanu Mioveni, pentru încurajarea fetelor, care vor disputa meciul decisiv pentru calificarea în Faza a II-a a Campionatului. Antrenorul, Fianu Valeriu îşi doreste un meci bun şi victoria echipei sale, care în acest moment este pe locul al III-lea, în serie (6 puncte), având şanse reale pentru calificare prin câştigarea acestei partide.

Tenismenii de la CS Dacia Mioveni 2012, start în două competiții

Miercuri, 02 Martie 2016 14:38

Sportivii secţiei de tenis a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 vor participa, la finele săptămânii acesteia, la două competiţii importante. Astfel, la Cupa AMG - Bucureşti, vor participa Ilie Havier şi Miruna Tudose, iar la Cupa Selgros - Prahova, participă sportivii Matei Seciu,Victor Dumitru, Flavia Ogrezeanu, Alberto Nuţă şi Ştefan Bădiţa, care vor fi însoţiţi de antrenorul Robert Bînă. Conducerea clubului le este alături şi le urează mult succes!

 

Degustare premium la Crama ,,Casa Vinului”

Miercuri, 02 Martie 2016 14:31

# Vinul Purcari, cartea de vizită și mândria Moldovei, a fost degustat, joi, săptămâna trecută, la crama ,,Casa Vinului”

Un eveniment cu gust rafinat a avut loc săptămâna trecută în Pitești, organizat de reprezentanții Cramei ”Casa Vinului”, care au fost gazda unei degustări de vinuri Purcari, cartea de vizită și mândria Moldovei.  Cunoscători, amatori și clienți ai celui mai reprezentativ magazin de vinuri din Argeș, ”Casa Vinului”, au luat parte, joi seara, la o degustare de vinuri Purcari, unde au fost prezentate mai multe sortimente de vinuri Purcari. Toți cei prezenți au putut degusta 4 sortimente de vinuri Purcari, sauvignon blanc,  chardonnay, bordo și roșu, moment în care au fost prezentate și când, cu ce și cum trebuie să consumăm fiecare sortiment prezentat în acea seară.

Poliția Locală a controlat taximetriștii din Pitești

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

Marţi, 16.02.2016, agenţi din cadrul Serviciului Siguranţa Rutiera de la Poliția Locală Piteşti au desfăşurat o acţiune privind activitatea şoferilor ce practică regimul „taxi” ce se desfașoară în municipiul nostru. Astfel s-au verificat peste 80 de autoturisme din mai multe staţii din oraş. S-au verificat documentele necesare pentru asfel de activitate și s-a urmărit în mod special modul cum parchează/staţionează sau dacă respectă locurile prevăzute de lege. În acest sens, în aproximativ două ore s-au aplicat 12  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 1700 de lei. Aceste acţiuni vor fi  desfăşurate săptămânal de către agenţii noştri pentru a asigura un climat de siguranţa a traficului rutier, cât și pietonal.
Ag. Sup.  Bogdan Aristanţoiu,
purtător de cuvânt Poliţia Locală Piteşti

 

Mircea Andrei, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel, a împlinit 52 de ani

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

# Sărbătoritul a fost totuși puțin nemulțumit, negăsind, printre zecile de cadouri primite, pe cel dorit

Râuri de șampanie au curs, vineri, la petrecerile date de Mircea Andrei, președintele PAM, la împlinirea a 52 de ani. Avocat celebru, cu o notorietate depășită doar de mărimea propriilor conturi, Mircea Andrei s-a bucurat de atenția meritată, primind sute de urări, personal, de la membri, simpatizanți și prieteni. Telefonul i-a sunat tot timpul, mai un ministru, mai un parlamentar, mai un om de afaceri, semn că sărbătoritul nu și-a pierdut nimic din influența și relațiile înalte dobândite în timp.

O școală din Mioveni, premiată în programul Olimpiadele K

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” din Mioveni a câştigat un premiu în valoare de 2000 euro în urma participării la programul Olimpiadele K. Banii vor fi folosiţi pentru investiţii în folosul şcolii.
Anul trecut, Olimpiadele K au provocat unităţile de învăţământ de stat din toată ţara să iniţieze şi să implementeze proiecte de educaţie alternativă într-un cadru relaxat, condimentat cu distracţie şi joacă.

 

Pagina 189 din 281

«ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea