Prof. Univ. Dr. Ionel Didea, rectorul Universității: ”Un oraș puternic, pentru a avea o comunitate puternică, are nevoie de o universitate puternică!”

Luni, 09 Martie 2015 22:09

# Realizări, dar și planuri de viitor îndrăznețe la Universitatea Pitești # În urma unui mega-proiect cu finanțare europeană, studenții vor beneficia de șase laboratoare noi, printre care și unul de automobile inteligente

Rectorul Universităţii de Stat din Piteşti, Ionel Didea, a făcut, săptămâna trecută, un bilanț provizoriu al celor primi trei ani de mandat la conducerea instituției. Proiecte finalizate dar, mai ales, proiecte mari, demarate, care încep să se vadă. Unele dintre ele sunt în derulare şi au un termen mai lung de finalizare, iar altele de abia încep anul acesta. Proiectul de care rectorul Ionel Didea este cel mai mândru, este cel care se adresează cu precădere

10 ani de la înființarea secției de neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Argeș

Luni, 02 Martie 2015 23:20

În luna februarie s-au împlinit zece ani de neurochirurgie la Pitești. Mai exact, acum zece ani, medicul neurochirurg Mihai Popescu a renunțat la avantajele oferite de un spital mare din București pentru a înființa aici, la peste 100 de kilometri de casă, o secție căreia îi trec pragul, lunar, mii de oameni. Frumoasa nebunie a doctorului Popescu a fost susținută, încă de la început, de asistenta șefă Cornelia Dinculescu. Echipa este, acum, după exact un deceniu, aceeași, ceea ce spune totul despre seriozitatea, devotamentul și implicarea celor doi în actul medical, în efortul de a salva vieți, de a aduce alinare celor aflați în suferință.

 

Calculatoare din partea Kaufland pentru Școala “Liviu Rebreanu”

Luni, 02 Martie 2015 22:37

În cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat, săptămâna trecută, la Școala “Liviu Rebreanu”, a fost finalizată şi în Mioveni campania "Ajutăm Împreună", realizată de Kaufland România şi Asociaţia "Scoala de valori". Cu ajutorul acestei campanii, Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" va fi beneficiara unui laborator de informatică de ultimă generaţie. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, colectivul şcolii, părinţi şi elevi.  În semn de mulţumire, elevii şcolii au prezentat un program artistic pentru cei prezenţi. Campania "Ajutăm împreună" s-a desfăşurat în perioada decembrie 2014 - februarie 2015, iar sumele strânse în urma campaniei au fost folosite pentru achiziţionarea de calculatoare în 102 scoli din oraşele în care activează Kaufland România.  Noile laboratoare de informatică din ţară au fost dotate cu 3.060 de PC-uri, fiecare laborator având 30 de calculatoare.

La Mioveni s-a deschis târgul de produse handmade

Luni, 02 Martie 2015 22:35

Târgul a început pe  27 februarie şi se va încheia duminică, 8 martie, și poate fi vizitat la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, între orele 10.00 – 18.00. Aşadar, miovenenii care vor să fie originali pot cumpăra pentru persoanele dragi tot felul de mărţişoare şi cadouri lucrate manual, unice sau de serie limitată: bijuterii, obiecte de decor, accesorii, felicitări, jucării croşetate, origami şi multe altele. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor  Dacia  Mioveni, în parteneriat cu Primăria oraşului şi Centrul Cultural Mioveni.

 

Primăria Corbi scoate la dans doamnele şi domnişoarele din comună

Luni, 02 Martie 2015 22:32

Cu prilejul celebrării reprezentantelor sexului frumos, primăria Corbi organizeaz[ ,,O seară dansantă”, în data de 7 martie, la Căminul Cultural Corbi - un eveniment dedicat tuturor doamnelor şi domnişoarelor din comună. Aşadar, toate reprezentantele sexului frumos,  indiferent de vârstă,  sunt invitate, sâmbătă seară, începând cu ora 18:oo, la Căminul Cultural Corbi pentru a petrece ,,O seară dansantă”.
Atmosfera va fi întreţinută de formaţia Marax Band, iar pentru intrarea mai rapidă în ritmul petrecerii, reprezentantele sexului frumos vor primii câte un cocktail.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului recomandă: Sfeştania, curăţitoarea caselor şi sufletelor

Luni, 02 Martie 2015 22:27

Un lucru recomandat de a fi făcut mai ales în post: sfeştania (sfințirea casei). În cartea Casa creştinului, Pr. Constantin Coman afirmă: „Casa nesfinţită, ca şi omul nebotezat, este vulnerabilă lucrării celui viclean şi a tuturor relelor, poate fi bântuită de duhuri rele şi de răutăţile oamenilor, de vrăjitorii sau blesteme. Dimpotrivă, casa sfinţită şi cei ce locuiesc în casa binecuvântată sunt ocrotiţi în faţa tuturor relelor dacă ei înşişi nu aduc răul în casă prin săvârşirea lui.”

 

Ziua protecției civile, sărbătorită la Mioveni

Luni, 02 Martie 2015 22:18

În acest an, la data de 28 februarie, s-au împlinit  82 de ani de PROTECŢIE CIVILĂ în România. Cu această ocazie, joi 26 februarie, la Primăria Mioveni a avut loc simpozionul „Protecţia populaţiei şi a bunurilor materiale în cazuri extreme – datoria tuturor”.
Activitatea a avut drept scop informarea elevilor asupra riscurilor prezente în comunitate, popularizarea măsurilor de prevenire a manifestării acestora, dar şi regulile de comportare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă.

Despre rolul mediatorului, la Penitenciarului Colibași

Luni, 02 Martie 2015 22:17

Marți, 24 februarie 2014, în cadrul Penitenciarului Colibași  și Penitenciarului Spital Colibași a avut loc Campania de informare privind medierea în rândul personalului angajat din penitenciare și al persoanelor  private de libertate. Această activitate s-a desfășurat în colaborare cu Uniunea Națională a Mediatorilor din România. Obiectivele campaniei au fost informarea personalului angajat din cadrul penitenciarului cu privire la procedura medierii, rolul mediatorului, legislația în domeniul medierii și aplicabilitatea procedurii, precum și informarea persoanelor aflate în detenție cu privire la modalitatea de a apela la un mediator și efectele acordului de mediere.

 

Ore de educaţie sexuală pentru tinerii din Mioveni

Luni, 02 Martie 2015 22:15

# De vorbă, despre metodele de contracepţie şi bolile cu transmitere sexuală. În timp ce în alte ţări cunoaşterea corpului uman începe la grădiniţă, discuţiile despre sex rămân în şcolile din România un subiect destul de „sensibil”. Faptul că sexualitatea este un subiect tabu în şcoala românească este confirmat de datele de la Ministerul Educaţiei care arată că aproximativ 14% din elevii din România urmează opţionalul de „Educaţie pentru sănătate”.
Pentru a veni în sprijinul elevilor, Primăria oraşului Mioveni şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş, au organizat în data de 26 februarie a.c.,  două seminarii la liceele din oraş.

Medalie de aur pentru micii dansatori din Mioveni

Luni, 02 Martie 2015 22:05

Dansatorii de la C.C.S.Dacia Mioveni au obţinut recent un rezultat foarte bun la cea de-a V-a ediţie a concursului naţional de dans sportiv Bucharest Dance Fest. Evenimentul a reunit, în cele doua zile de concurs, peste 400 de perechi de dansatori.  Oraşul Mioveni a fost reprezentat de trupa LITTEE SWEET ANGELS -coordonată de State Adrian şi Cristina Nicoloiu - care a obţinut locul I la categoria Dans Sportiv.

 

Raliul ”Frumuseții - Dacia”

Luni, 02 Martie 2015 22:04

Ziua Femeii va fi serbată la Mioveni printr-o serie de manifestări culturale, dar și sportive. Duminică, 8 martie, se va organiza Raliul „Frumuseții Dacia”, organizatorii fiind Primăria orașului Mioveni prin Centrul Cultural Mioveni, Direcţia Judeţeană pentru  Sport şi Tineret Argeş,  Automobil  Clubul  Român,  sucursala  Argeș,  Sprint Club Mioveni, cu sprijinul S.C. Automobile Dacia S.A. și al S.C. Giramex S.R.L.
În cadrul acestei competiții sunt așteptate doamnele și domnișoarele care posedă carnet de conducere, categoria B, pentru a se întrece pe circuitul ce va fi

Barajul Vidraru, în presa vremii şi-n amintirile martorilor săi activi

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# Se spune că Barajul Vidraru a fost construit ca un moft al lui Gh. Gheorghiu Dej,  deşi mulţi recunosc că era absolută nevoie de el # Cea mai spectaculoasă construcţie ridicată în Argeş, ar putea rămâne pentru noi de singura  de acest fel

Ar mai fi posibilă, astăzi, o construcţie precum cea de la Vidraru? Mulţi spun că nu! La nivelul anului 1966, amenajarea Vidraru a costat 1,47 miliarde lei, iar investiţia a fost amortizată în 28 de ani. O lucrare similară ar costa azi aproape 500 de milioane de euro. Şi chiar dacă s-ar găsi o alocare la nivelul

 

Concurs judeţean de creaţie la Mioveni: mărţişoare, felicitări şi colaje de primăvară hand-made

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Centrul Cultural Educativ Mioveni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş organizează un concurs de creaţie şi confecţionare de mărţişoare, felicitări şi colaje de primăvară. Evenimentul se înscrie în Calendarul activităţilor extraşcolare al ISJ şi este organizat împreună cu Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” - Mioveni, Şcoala Gimnazială - Vultureşti. Parteneri ai concursului sunt Şcoala Nr.1 - Mioveni, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” - Mioveni, Şcoala Gimnazială - Davideşti, Şcoala „Nicolae Cristescu” - Topoloveni, GPN „Campionii” - Mioveni, Şcoala Gimnazială „Traian” - Piteşti şi Şcoala „I.C. Lăzărescu” - Ţiţeşti.

Școala Primară Castelul Piraților - am fost, suntem și vom rămâne cei mai buni!

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Școala Primară Castelul Piraților te așteaptă, începând cu 23 februarie, pentru înscrieri în clasa pregătitoare. Vino să ne descoperi! Te vor întâmpina cadre didactice primitoare, dornice să te cunoască și bine pregătite. Vei găsi aici un spațiu ospitalier, plăcut amenajat, astfel încât activitățile educative desfășurate să nu fie încorsetate   într-un cadru rigid. Incinta noastră oferă culoare și lumină, căldură și intimitate, lăsând astfel imaginația copiilor să zburde nestingherită  spre reușită.

 

Kaufland a donat 30 de calculatoare noi Şcolii Gimnaziale „Alexandru Davila” din Piteşti

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Joi, 19 februarie, Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” a primit o donaţie constând în 30 de calculatoare noi, oferite de lanţul de magazine Kaufland în colaborare cu Organizaţia Nonguvernamentală „Şcoala de Valori” în cadrul campaniei naţionale „Ajutăm împreună”, proiect în care au fost incluse 102 şcoli din 72 de oraşe. Evenimentul a avut loc în laboratorul de informatică al Şcolii „Alexandru Davila”, în prezenţa conducerii unităţii de învăţământ, a reprezentanţilor retailerului Kaufland şi ai „Şcolii de Valori”, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Primăriei Piteşti, la festivitate participând şi aşii în informatică ai şcolii gazdă, părinţi şi cadre didactice.

Restaurant Club Mioveni organizează ziua femeii

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Dacă doriţi să faceţi o surpriză plăcută femeii iubite, Restaurant Club Mioveni vă invită să petreceţi sâmbătă 7 martie, de la orele 18.00, într-un cadru deosebit.  Doamnele şi domnişoarele vor fi întâmpinate cu şampanie, preparate  speciale şi vor avea parte de un program muzical oferit de formaţia DYAMANT. Locurile rămase libere sunt limitate, aşa încât vă sfătuim să vă grăbiţi pentru a vă rezerva locuri la petrecere. Preţul este de 40 lei/persoană. Rezervări la numerele de telefon: 0348 730 073 sau 0745 597 080.

 

A.J.F.P. ARGEŞ informează: cuantumul indemnizaţiei zilnice de delegare/detaşare s-a majorat la 17 lei

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Vă facem cunoscut că, în Monitorul Oficial nr.68/27 ianuarie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr.60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizaţiei zilnice de delegare şi detaşare, precum şi a sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare în situaţia în care acesta nu beneficiază de cazare în structuri de primire turistică, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului.

ANAF vă informează: cota de TVA de 9% pentru serviciile de cazare

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Hotărârea Guvernului nr.20/2015 pentru modificarea alin.6 al pct.23 din Titlul VI “Taxa pe valoarea adăugată” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG nr.44/2004, publicată în M.O. nr.46/20.01.2015, aduce modificări în ceea ce priveşte  cota redusă de TVA de 9% prevăzută la art.140 alin.2 lit.f) din Codul fiscal pentru serviciile de cazare în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară.
Cota de TVA de 9% se aplică pentru tipurile de cazare în structurile de primire turistică cu funcţiune de cazare prevăzute la art.21 din OG nr.58/1998

 

DIRECȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU SPORT ȘI TINERET ARGEȘ. OFERTA TURISTICĂ DIN CADRUL DJST ARGEȘ

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

Prezentarea Centrul de Agrement Corbeni
Centrul este situat în localitatea cu acelaşi nume, la o distanţă de 65 km. de municipiul Piteşti şi 20 km de municipiul Curtea de Argeş.

Modalitati de ajungere (si mijloace de transport):
Staţia de debarcare este Gara CFR Pitesti, 65 km (DN7C) până în tabăra transportul se efectuează contra cost, la cererea grupului.

Super premii la Campania “Contract individual APĂ-CANAL, pentru clienții casnici”

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

În perioada 15 februarie – 20 mai 2015, S.C S.Ed.C Mioveni lansează Campania “CONTRACT INDIVIDUAL APĂ-CANAL, pentru clienţii casnici”.
S.Ed.C Mioveni începe acţiunea de promovare a contractului individual de apă –canal în vederea stabilirii unei relaţii directe cu beneficiarul final, în situaţia de faţă comunitatea din Mioveni.
Cei interesaţi vor beneficia de contracte individuale pentru serviciile de  apă şi canal încheiate pe o perioadă nedeterminată.

 

Pagina 200 din 281

«ÎnceputAnterior191192193194195196197198199200UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea