Primăria Recea pune la bătaie, luna aceasta, un milion de euro

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

# Banii vor fi cheltuiți pentru modernizarea D.C. 122A
Obiectul contractului îl constituie achiziția publică de lucrări aferente investiției: “Modernizare DC 122A Deagu de Jos – Goleasca km 0+000-5+200, com Recea”, conform proiect tehnic. Valoarea estimată a contractului este de 4.491.491 lei fără TVA, reprezentând aproximativ 1.014.912 euro fără T.V.A. (1 euro = 4.4255 lei curs euro prevăzut în devizul general) reprezentând următoarele linii bugetare: - cap.1.3 – Amenajări pentru protecția mediului și

Consiliere, mediere, orientare profesională şi cursuri propriu-zise, toate gratuit!

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

# O şansă  cu adevărat reală pentru argeşenii fără un loc de muncă # În plus, cursanţii mai primesc mese calde şi subvenţii
Printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în Oameni”, 91 de persoane (şomeri tineri, şomeri vârstnici, şomeri de lungă durată, persoane inactive) din judeţul Argeş îşi vor găsi un loc de muncă după absolvirea unor cursuri de: sudor electric, lucrător în structuri pentru construcţii, îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ.

 

Ionuț Ștefănescu, fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, a închis una dintre afaceri din cauza vânzărilor slabe

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

Anunțam, cu câteva luni în urmă, că Ionuț Ștefănescu, fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, pare dornic să ocupe partea ultra-centrală a orașului.  După ce, anul trecut, a pus pe picioare o farmacie lângă Primăria Pitești, iată că tânărul întreprinzător nu s-a lăsat și a deschis un magazin alimentar de genul ”take away”,  un mix de restaurant-patiserie-cofetărie, amplasat pe strada Ana Ipătescu, în spatele pub-ului Guinness, în vecinătatea Teatrului Al. Davila. În spațiul respectiv a mai funcționat, până în urmă cu un an, o cofetărie, ulterior destinația fiind schimbată în magazin de îmbrăcăminte. După despărțirea de

Vizită de mare interes… pentru alții! Andrei Gerea a venit în Argeş pentru a ne vorbi de... Complexele Energetice Oltenia şi Hunedoara

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

Ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, deputat de Argeş, a efectuat vineri o vizită de lucru în judeţul nostru. A mers mai întâi la Institutul de Cercetări Nucleare și Fabrica de Combustibil Nuclear Mioveni după care, la ora 13, a avut o întâlnire cu mediul de afaceri din județ. După toate aceste activităţi, ministrul Andrei Gerea a susţinut şi o conferinţă de presă în care nu a spus nimic de Argeş, de problemele mediului

 

Performanţele şcolare ale copiilor care ne-au trecut pragul sunt cele care ne recomandă

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

# MOTO: AM FOST, SUNTEM ŞI VOM RĂMÂNE CEI MAI BUNI!

ŞCOALA PRIMARĂ CASTELUL PIRAŢILOR vă informează că, începând cu data de 23 februarie, vor începe înscrierile pentru  clasa pregătitoare şi clasa I. Ne aflăm déjà în al treilea an de funcţionare, iar rezultatele elevilor noştri ne fac mândri şi confirmă totodată profesionalismul cadrelor didactice precum şi mediul propice pentru învăţare şi dezvoltare oferit de unitatea noastră.

Mioveni: ofertă de studii universitare cu loc de muncă asigurat

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

În data de 13 februarie a.c., în sălile de sport ale liceelor “Iulia Zamfirescu  şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, le-a fost prezentată elevilor din clasele terminale oferta unei noi specializări: Energetică şi Tehnologii Nucleare de la Universitatea din Piteşti, dar şi informaţii despre proiectul ALFRED, un reactor nuclear de demostraţie răcit cu plumb.
De asemenea, Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti (ICN), şi-a prezentat oportunităţile de angajare.  

 

Şcoala Castelul Piraţilor. Performanţele şcolare ale copiilor care ne-au trecut pragul sunt cele care ne recomandă

Luni, 09 Februarie 2015 22:37

MOTTO: AM FOST, SUNTEM ŞI VOM RĂMÂNE CEI MAI BUNI !
Şcoala Castelul Piraţilor este autorizată M.E.N. din 2012 şi oferă copiilor dumneavoastră toate condiţiile să înveţe temeinic şi să-şi dezvolte abilităţi şi aptitudini ce îi vor ajuta să-şi formeze un viitor strălucit ca adult, într-o societate democratică. Prin activitatea desfăşurată, Şcoala Castelul Piraţilor pune accentul pe individualitate şi abilitatea fiecărui elev de a acţiona independent, de a se simţi autonom şi competent şi de a obţine performanţe.

În ianuarie 2015, lucrătorii Poliţiei Locale Piteşti au aplicat un număr de 741 sancţiuni contravenţionale

Luni, 09 Februarie 2015 22:34

În perioada 01.01.2015 – 31.01.2015,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor. O atenţie deosebită a fost  acordată creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare

 

Francezii au donat Primăriei Mioveni o ambulanţă şi două bărci de salvare

Luni, 09 Februarie 2015 22:29

Autorităţile din Mioveni au primit în dar de la oraşul Landerneau o autospecială (ambulanţă) şi două bărci pneumatice de salvare. Deşi nu sunt noi, acestea sunt într-o stare perfectă de funcţionare, fiind foarte utile localităţii. În acest context, reamintim că în ultimii ani conducerea din Landerneau a mai donat Mioveniului: aparatură medicală pentru Spitalul “Sf.Spiridon Racoviţa”(2011), 2 autospeciale de lucru pentru Detaşamentul de Pompieri „Cpt. Puică Nicolae”, (2012, 2013), 2 autospeciale-motopompe pentru S.C S.Ed.C Mioveni S.R.L (2014). Relațiile Mioveniului cu Landerneau sunt întreţinute de peste 26 de ani prin Asociaţia de Prietenie Mioveni – Landerneau.

La Mioveni încep simulările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Luni, 09 Februarie 2015 22:19

Ministerul Educației organizează pentru al doilea an simulări naționale ale examenelor de Evaluare Naționala și Bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a vor susține simulări ale examenului în zilele de 23, 24 și 25 februarie. Vor susține astfel de testări și liceenii de clasele a XI-a și a XII-a, care vor simula probe din cadrul Bacalaureatului în luna martie.
La nivelul oraşului Mioveni, aproximativ 650 de elevi vor susţine simularea examenului de bacalaureat, iar 300 de elevi de gimnaziu vor participa la probele pentru Evaluarea Natională 2015.

 

Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a președintelui Tribunalului Comercial Argeș, Ion Perșu

Luni, 02 Februarie 2015 23:37

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 29 ianuarie, mai multe decrete, printre care și Decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Specializat Argeş a domnului Ion Perşu, începând cu data de 1 februarie 2015 - pensionare. Ion Perşu a absolvit Facultatea de Drept Bucureşti, în anul 1986, după licenţă fiind detaşat la Judecătoria Curtea de Argeş, ca judecător stagiar, până în 1988. Din acel an, s-a mutat la Judecătoria Piteşti şi a fost magistrat în cadrul instanţei, până în 1993, an în care s-a mutat la Tribunalul Argeş. După doi ani de activitate aici, a devenit preşedinte al Judecătoriei Costeşti, funcţie pe care a deţinut-o timp de 7 ani. Din 2002, s-a transferat la Tribunalul Comercial. În ianuarie 2012, a fost numit preşedinte al acestei instituții, funcţie pe care a deţinut-o pînă în prezent.

Inițiativă demnă de toată lauda! ”Tineretul Conservator donează sânge de 8 ani. Tu când începi?”

Luni, 02 Februarie 2015 23:36

Tineretul Conservator Argeş a participat la cea de-a noua campanie de donare de sânge, ce are loc în fiecare ultimă zi de joi din luna ianuarie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piteşti. La acţiune au fost prezenţi aproximativ 30 de membri ai Tineretului Conservator, atât donatori cu experienţă, dar şi care se aflau pentru prima dată la donarea de sânge. Câţiva membri au putut dona trombocite de afereză, necesare bolnavilor de leucemie. Campania Tineretului Conservator se desfăşoară de aproape 8 ani de zile, în ultimii ani devenind acţiune naţională în cadrul organizaţiei, însă aceştia şi-au arătat disponibilitatea de fiecare dată când a fost nevoie urgentă.

 

Asociația Oamenilor de Afaceri și-a desemnat noul consiliu director

Luni, 02 Februarie 2015 23:35

# Omul de afaceri Virgil Dumitru a fost reales în funcția de președinte al Asociației

În data de 28.01.2015 a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş pentru alegerea noului Consiliu Director. Pe buletinele de vot, în mod democratic, au fost nominalizaţi în cadrul Adunarii un număr de 16 candidaţi pentru alegerea unui Consiliu Director de 11 persoane aşa cum s-a stabilit în cadrul Adunării.

Joi, 5 februarie - data la care Constantin Nicolescu află dacă scapă sau nu de închisoare

Luni, 02 Februarie 2015 23:28

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, data la care se va pronunța  în dosarul în care Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este acuzat de fraudarea de fonduri europene pentru reabilitarea unor şcoli. Fostul președinte al CJ Argeș a fost condamnat  de ultima instanţă o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în acest dosar. Decizia finală urmează să fie dată însă de Curtea de Apel.
Constantin Nicolescu pare încrezător că va scăpa de o sentință cu executare, ținând cont că dosarul se judecă la Curtea de Apel Pitești, unde exigențele

 

Frumos, dar periculos! Suntem în primele cinci cele mai bogate judeţe ale României datorită Uzinelor Dacia

Luni, 02 Februarie 2015 23:19

# Judeţul Argeş are cea mai mare contribuţie la exporturile României # Argeşul ocupă locul I la  evoluţia PIB-ului pe cap de locuitor

Stăm foarte bine la Produsul Intern Brut şi excelent la exporturi, iar pe deasupra, suntem şi în primele şase judeţe ale ţării în ceea ce priveşte nivelul de salarizare. Trei aspecte importante, din păcate, până mai de curând, doar pentru moralul argeşenilor, pentru că la nivel central am fost prea puţin luaţi

Cu deputatul de Argeș, Daniel Constantin, ministru al agriculturii, bunurile a două unități de cercetare din Argeș au bunurile scoase de Fisc la vânzare

Luni, 02 Februarie 2015 23:14

# ALO! Ministrul Agriculturii? Cercetarea din Argeș moare!
Anul 2015 a venit cu vești absolut dezastruoase pentru două unități de cercetare. Este vorba de INCDBH Ștefănești, institut ale cărui bunuri au fost scoase, din nou, de Fisc, la vânzare, pentru datorii neachitate; a doua unitate executată este Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură din Voinești, care administrează, însă, peste 50 de hectare de teren-livadă pe teritoriul județului nostru. Și pentru cei din urmă fiscul a întocmit o listă a bunurilor mobile pe care a decis să le ofere, celor interesați, la licitație.

 

Și argeşenii care n-au primit cardul de sănătate vor avea acces gratuit la serviciile medicale, chiar dacă au fost avertizaţi că... nu!

Luni, 02 Februarie 2015 23:01

# Luna februarie vine cu un compromis previzibil # Sistemul cardului naţional de sănătate se adaptează la situaţia din teren

De la 1 februarie, asiguraţii ar fi trebuit să beneficieze de servicii medicale strict în baza cardului de sănătate. Deşi cei mai mulţi argeşeni au intrat în posesia acestor instrumente  electronice, la nivel de judeţ, ca-n toată ţara,  există încă multe situaţii în care cardurile n-au ajuns la cei pe numele cărora

Muzeul Județean Argeș și-a deschis porțile pentru deținuții Penitenciarului Colibași

Luni, 02 Februarie 2015 22:58

Miercuri, 28 ianuarie 2015, 14 deţinuţi custodiaţi de Penitenciarul Colibaşi, au vizitat Muzeul Județean Argeș. Ieșirea în comunitate a fost organizată cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Obiectivele vizate au fost informarea deţinuţilor, precum şi stimularea interesului acestora faţă de importanţa acestei zile. Participarea deţinuţilor la astfel de activităţi are un rol important în reintegrarea socială de după momentul liberării din penitenciar. Urmare impactului avut asupra deţinuţilor, cele două instituţii- Penitenciarul Colibaşi şi Muzeul Județean Argeș, au decis continuarea relaţiei de colaborare.

 

Piteșteanca Mirela Sorina Popescu este noul șef al Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

# Încă un argeșean ajunge în vârful ierarhiei profesionale # Mirela Sorina Popescu a fost judecător la Tribunalul Argeș și la Curtea de Apel Pitești.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va trimite preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a magistratului Mirela Popescu la conducerea Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmând ca şeful statului să semneze decretul de numire în funcţie.

Ore de informare europeană în școli și licee argeșene

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

Centrul Europe Direct Argeș a început noul an cu o serie de activități de informare în școli și licee argeșene. Acestea se desfășoară sub forma orelor de informare europeană și au scopul de a îi familiariza pe tinerii argeșeni cu ceea ce înseamnă și reprezintă Uniunea Europeană.
În acest sens, săptămâna trecută, au fost derulate 3 activități la Școala Gimnazială Ion Minulescu dar și la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești.

 

Pagina 201 din 281

«ÎnceputAnterior201202203204205206207208209210UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea