Evenimentul primăverii în Argeș - Simfonia Lalelelor

Luni, 24 Aprilie 2023 10:23

În zilele trecute Piteștiul a strălucit, așa cum strălucește un buchet, mare, de flori. Simfonia Lalelelor 46!

Ediția acestui an a stat sub semnul jubileului - „Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor”, în primăvara lui 2023 împlinindu-se o jumătate de secol de la înflorirea primelor lalele plantate în spațiul public de către municipalitate!

În Parcul Lunca Argeșului au putut fi admirate mii de lalele înflorite, în toate culorile, peste 30 de specii diferite.

Peste 25.000 de vizitatori în cea de-a doua zi a festivalului “Simfonia Lalelelor”!

Duminică, 23 Aprilie 2023 10:20

Parcul ,,Lunca Argeșului” a fost un veritabil punct de atracție: peste 25000 de vizitatori în cea de-a doua zi a festivalului “Simfonia Lalelelor”!

Muzica, dansul și activitățile de timp liber au atras turiști și piteșteni, sute de copii încântați, alături de familiile lor, au animat parcul, ediția din 2023 devenind un eveniment memorabil pentru toți cei prezenți.

În timpul după-amiezii, pe scena din Lunca Argeșului au urcat tineri de la Palatul Copiilor și de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, care au încântat publicul cu diferite stiluri muzicale.

 

Concert extraordinar al Filarmonicii Pitești în Parcul Lunca Argeșului

Joi, 20 Aprilie 2023 08:22

 

Filarmonica Pitești organizează vineri, 21 aprilie, de la ora 19:00, în Parcul Lunca Argeșului, concertul vocal-simfonic dedicat Simfoniei Lalelelor. Intrarea este gratuită!

 

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ilie, participă, ca soliști, soprana Oana Șerban și tenorul Andrei Petre.

Ambasadorul Pakistanului, vizită în Argeș

Joi, 20 Aprilie 2023 07:35

 

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, președintele CCIA Argeș, George Caval, și directorul general Simion Zamfir s-au întâlnit miercuri, 19 aprilie 2023, cu Excelența Sa Dr. Zafar Iqbal, Ambasadorul Pakistanului în România. Obiectivul întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalități concrete care să conducă la dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre mediul de afaceri argeșean și cel din Pakistan.

 

Cristian Gentea, la inaugurarea Bazinului Olimpic: „Piteștiul va deveni un centru de forță al natației”

Miercuri, 19 Aprilie 2023 14:38

 

Miercuri, 19 aprilie, a avut loc deschiderea oficială a Bazinului Olimpic din Pitești. La inaugurare au participat atât reprezentanți din administrația locală și națională cât și nume importante din lumea sportului.

„Ne dorim ca Piteștiul să fie și un oraș al sportului! Cred că Bazinul Olimpic Pitești, Sala Polivalentă, viitoarele stadioane de fotbal și atletism, bazele sportive de la Anghel Saligny și Maracana din Ștrand, bazinul didactic de la ”Nenițescu”, viitoarea academie de tenis, cele șapte săli de educație fizică școlară și cele două de săli de sport îmi întăresc spusele și așa va fi. Legat fix de natație, mă gândesc că Piteștiul, cu un Bazin Olimpic modern, cu un bazin de 50 m în exterior, acoperit cu acel balon presostatic și cu viitorul bazin didactic de la Colegiul Nenițescu, care va începe în zilele următoare, va deveni în viitor un centru de forță al natației în România”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Grădinile în miniatură – un strop de magie la „Simfonia Lalelelor”

Marţi, 18 Aprilie 2023 16:16

Proiectul „Grădina mea – florile Piteștiului” continuă și în acest an. Mini-grădinile amenajate de preșcolarii și școlarii piteșteni vor putea fi admirate la „Simfonia Lalelelor” 2023!

Între 21-23 aprilie, ediția a 46-a a „Simfoniei Lalelelor” va găzdui, în Parcul „Lunca Argeșului”, în zona dintre scenă și pavilionul expozițional, grădinile de flori amenajate cu pasiune și creativitate de școlari, preșcolari și cadre didactice din 28 de unități de învățământ din Pitești.

Copii și tineri plini de energie și talent s-au implicat voluntar în acest proiect eco-friendly și vor utiliza materiale prietenoase cu mediul pentru a crea grădinile lor unice.

 

S-a plâns de bucurie la FC Argeș după ce echipa a obținut prima victorie din play-out!

Marţi, 18 Aprilie 2023 11:42

 

FC Argeş a câştigat primul meci din campionat după aproape jumătate de an. După victoria obținută împotriva celor de la Chindia Târgoviște, s-a plâns de bucurie la FC Argeş! Atât antrenorul Bogdan Vintilă, cât și jucătorii au fost cuprinși de emoţie.

FC Argeș a învins luni, 17 aprilie, pe teren propriu, cu scorul 1-0 pe Chindia Târgoviște, în ultimul meci al etapei a patra din play-out-ul Superligii. După această victorie, lupta pentru locurile de baraj a fost relansată. La Piteşti, unicul gol al partidei a fost marcat în minutul `19, când Calcan a executat o lovitură liberă centrând în careu, iar Grigore Turda a reluat cu o lovitură de cap în poarta lui Căbuz.

Opt nașteri, de Paște, la maternitatea Spitalului Județean de Urgență Piteşti

Marţi, 18 Aprilie 2023 10:55

A fost dublă sărbătoare pentru opt familii din Argeș! De Paște, acestea s-au mărit cu câte un membru.

Opt femei au devenit mame, de Paște, la Pitești. O fetiță și șapte băieței s-au născut, în cele două zile sfinte, în maternitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU).

„Duminică, la ora 15:00, a fost înregistrată nașterea primului băiețel. La 55 de minute distanță l-a urmat un altul, iar la 17:45 s-a născut al treilea. În aceeași zi, la 19:00, a venit pe lume și o fetiță. Luni, au ajuns în grija cadrelor medicale alți patru bebeluși, toți băieței. Nașterile, toate prin cezariană, au decurs fără complicații. Astfel, toți copiii născuți de Paște sunt sănătoși și vor ajunge acasă, alături de mamele lor, în această săptămână”, a transmis Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

 

Mircea Geoană – mesaj de Paște din fața Mănăstirii Curtea de Argeș

Marţi, 18 Aprilie 2023 10:47

 

În Sâmbăta Mare, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, l-a vizitat pe Arhiepiscopul Calinic, la Catedrala de la Curtea de Argeş.

„M-am reîntors cu plăcere la Mănăstirea Curtea de Argeș, matca identității naționale românești. Vă doresc să aveți bucurie în familie și vă îndemn să prețuiți timpul petrecut alături de cei dragi!”, a scris Mircea Geoană, pe Facebook.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, acesta a transmis și un mesaj special din fața Mănăstirii Curtea de Argeș:

Clinica de medicină dentară DR TEO: Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Vineri, 14 Aprilie 2023 08:12

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală.

Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

Au sosit la Pitești primele patru autobuze hibrid, din lotul de 20

Joi, 13 Aprilie 2023 14:53

Au ajuns la Pitești primele patru autobuze hibrid, din lotul de 20. Celelalte ar urma să sosească în municipiu până la începutul lunii iulie.

„Autobuzele hibrid Mercedes-Benz Conecto de 12 m, cu sedevistica, piesele şi consumabilele necesare întreţinerii în perioada de garanție, sunt contractate de către Municipiul Piteşti şi finanţate din fonduri europene. Designul interior, de la podea la fotolii, are elemente personalizate pentru lotul contractat, tapițeria fiind chiar unicat!

Grădina Zoologică Pitești - deschisă spre vizitare pe tot parcursul sărbătorilor pascale!

Joi, 13 Aprilie 2023 10:50

În perioada 14 - 17 aprilie, Grădina Zoologică Pitești va fi deschisă pentru vizitatori, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru adulți, de 4 lei pentru copii/elevi/pensionari și tot de 4 lei pentru vizitatorii care intră în componența unor grupuri organizate, de peste 10 persoane.

Copiii cu vârsta de până la 3 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au intrare gratuită.

 

Programul piețelor agroalimentare din Pitești, în perioada sărbătorilor pascale!

Joi, 13 Aprilie 2023 10:41

 

În perioada 14-17 aprilie 2023, piețele agroalimentare din Pitești vor funcționa după următorul program:

- Vineri, 14 aprilie 2023: 06:30 - 20:30;

- Sâmbătă, 15 aprilie 2023: 06:30 - 14:30;

- Duminică, 16 aprilie 2023: închis;

- Luni, 17 aprilie 2023: închis.

În perioada 14-17 aprilie 2023, Târgul săptămânal va fi închis.

 

 

În Mioveni s-au montat primele dispensere de pungi pentru excrementele de animale!

Joi, 13 Aprilie 2023 10:34

 

Au fost montate, în Mioveni, trei dispensere de pungi pentru excrementele de animale! Cine nu se conformează este amendat de Poliția Locală!

Acestea au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia (zona centrală), zona S-uri, urmând ca altele să fie montate în perioada următoare.

Excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați în mod regulat. Acestea pot fi o sursă de contaminare pentru ceilalți câini și sunt periculoase și pentru sănătatea umană.

 

Echipamente stomatologice de ultimă generație pentru elevii și preșcolarii din Mioveni!

Joi, 13 Aprilie 2023 10:21

 

Cei peste 5.000 de elevi și preșcolari înscriși în unitățile de învățământ din Mioveni beneficiază de servicii stomatologice gratuite, oferite prin intermediul Cabinetului de specialitate al Liceului Teoretic "Iulia Zamfirescu" Mioveni, cu ajutorul și profesionalismul doctorului stomatolog Rizea Cristina Elena și a asistentei de stomatologie Anton Sofia.

Zâmbete și dinți frumoși cu sprijin financiar din partea SN Nuclearelectrica SA!

La finalul anului trecut, cabinetul stomatologic a fost dotat cu echipamente medicale noi, de ultimă generație, achiziționate de Consiliul Local cu sprijinul S.N. Nuclearelectrica S.A., care a oferit o sponsorizare în cadrul proiectului "Nucleu de Bine", implementat în perioada octombrie 2022 - martie 2023.

Anunț privind închirierea pășunilor

Joi, 13 Aprilie 2023 10:06

Model de anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spatii/teren (domeniul PUBLIC/PRIVAT)

1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact:

Comuna Stolnici, CUI: 4469493, sat Stolnici, strada Principală, județul Argeș, telefon/fax: 0248676201, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoană de contact: Minca Florea Daniel.

 

O viață nouă pentru biserica ”Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” din Valea Călinești

Miercuri, 12 Aprilie 2023 20:14

# De Sfintele Sărbători Pascale poți contribui și tu la renașterea monumentului istoric

După ani de frământări, biserica din Călinești-Vale începe să arate așa cum s-a dorit. Lăcașul, monument istoric, este așezat în partea centrală a satului Valea Călinești, pe un platou situat în stânga pârâului Râncăciov.

Biserica este ridicată, așa cum rezultă din pisania veche, la 1735. Tradiția vorbește și despre existența, anterior, a unei biserici mici din lemn, care a adăpostit slujbele din sat înaintea acesteia.

Biserica construită din 1735 este grav avariată de cutremurul din 14 octombrie 1802.

 

Mii de PET-uri au fost adunate din lacul Pitești

Miercuri, 12 Aprilie 2023 20:09

În ultimele zile o cantitate foarte mare de PET-uri s-a adunat în acumularea Pitești (Prundu), fiind o sursă de poluare a apei și având un aspect neplăcut.

Într-o singură zi, 6 salariați ai Sistemului de Gospodărire a Apei Argeș au strâns din lac 350 de kg de pet-uri. Acțiunea de colectare a deșeurilor din apă a fost una foarte dificilă pentru că s-a făcut manual, din bărci, iar gunoiul a fost transportat la mal sac cu sac. Pe lângă acestă muncă, din bugetul instituției a fost achitat și costul predării acestora la depozitul de deșeuri.

 

Ministrul Mediului vrea cotă de vânătoare de peste 400 de exemplare la ursul brun! ONG-urile de profil se opun

Miercuri, 12 Aprilie 2023 13:36

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că va cere reintroducerea unei cote de vânătoare de peste 400 de exemplare la ursul brun, așa cum era înainte de 2016. În anii trecuţi, urşii au făcut prăpăd în gospodării şi livezi şi chiar au ucis oameni. Nici Argeşul nu a fost scutit de pagube şi pierderi de vieţi omeneşti. Ministrul a spus în repetate rânduri că viaţa oamenilor are prioritate şi chiar a încercat o serie de măsuri pentru a elimina urşii agresivi. Mai nou, Barna vrea măsuri mai dure, dar organizaţiile de mediu sar ca arse.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Fațetele dentare

Miercuri, 12 Aprilie 2023 12:21

Fațetele dentare stau la baza unei proceduri de înfrumusețare dentară care implică aplicarea unor “proteze” subțiri din porțelan sau material compozit pe suprafața dinților. Aceste “proteze”sunt proiectate să acopere imperfecțiunile dentare, cum ar fi petele, fisurile, decolorările și denivelările, astfel încât să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai uniform.

Procedura de aplicare a fațetelor dentare începe prin pregătirea dinților existenți prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț dentar de pe partea frontală a acestora. Această etapă este importantă pentru a asigura o aderență mai bună a fațetelor și pentru a obține un aspect natural.

 

 

Pagina 23 din 280

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea