Echipă completă la DNA Pitești

Miercuri, 01 Martie 2023 08:15

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești și-a întregit echipa. De luni, 20 februarie, la DNA Pitești a început activitatea și Nicolae Argeșanu (foto), fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Acesta a promovat, în luna ianuarie, concursul pentru un post de execuție în cadrul instituției. Pe 9 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat numirea la Direcţia Națională Anticorupție a procurorilor declaraţi admişi la interviul organizat în perioada 18-20 ianuarie 2023. Pe această listă s-au numărat și trei procurori care au ocupat locurile scoase la concurs pentru completarea echipei DNA Piteşti: Simona-Ştefania Constantinescu, fosta şefă a Anticorupţiei piteştene, Hortensia Livia Cioara, care lucrează de câteva luni cu delegare la DNA, respectiv Nicolae Argeşanu.

 

O piteșteancă defilează, săptămâna aceasta, la Hotelul Ritz din Paris!

Marţi, 28 Februarie 2023 14:16

Cei mai de seamă designeri români vor avea prezentările colecțiilor lor la Săptămâna modei de la Paris, în cadrul Hotelului Ritz Paris, pe data de 2 Martie. Federația Română de Design Vestimentar și Accesorii împreună cu Guvernul României organizează acest eveniment la care sunt prezentate colecțiile designerilor români: Cătălin Botezatu, Clara Rotescu, Denis Predescu, Cristallini etc.

În cadrul acestui eveniment va fi prezentată și o colecție pentru copii și adolescenți semnată Clara Rotescu în care vom fi reprezentați de modele copii și adolescenți de la Kids Model Agency și școlite de Kids Model Academy.Unii dintre cei mai frumoși copii ai României, vor prezenta în cadrul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri, Hotel Ritz Paris – Salon Vandome, colecția designerului Clara Rotescu din cadrul Paris Fashion Week (kidstopmodel.com).

 

Şoferii care rămân fără permis, mai pot conduce 15 zile! Cine este vizat?

Marţi, 28 Februarie 2023 09:00

Potrivit unei noi reglementări, conducătorii auto cărora li se suspendă permisul auto mai pot conduce 15 zile, timp în care pot contesta măsura luată de polițiștii rutieri. Dar nu toţi şoferii beneficiază de acest drept, ci numai două categorii.

Potrivit Adevărul.ro, este vorba de șoferii care produc un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale după ce „nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere sau depășirea”. De asemenea, sunt vizaţi șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor.

Au început înscrierile la Pitești Half Marathon, ediția a 4-a!

Luni, 27 Februarie 2023 11:11

S-au deschis înscrierile pentru cea de-a patra ediție a competiției sportive Piteşti Half Marathon, ce va avea loc în acest an, într-o zi de duminică, pe 7 mai.

Dacă îți dorești să faci parte din această experiență sportivă și distractivă, te poți înscrie la oricare dintre cele trei probe: cros, cursă populară sau semimaraton, iar dacă o faci în următoarele două săptămâni, vei beneficia de taxa de participare redusă!

Piteşti Half Marathon este un eveniment anual, ce reunește alergători de toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică, pentru a experimenta împreună satisfacția de a trece linia de sosire, indiferent de timpul în care au reușit să parcurgă traseul.

 

Procurorul Daniel Vișan a cerut să iasă la pensie. Ce a decis CSM

Luni, 27 Februarie 2023 11:07

Daniel Vișan (foto), unul dintre cei mai apreciați procurori ai Argeșului, a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Reunită în ședință pe 21 februarie, secția pentru procurori a CSM a decis, însă, amânarea analizării cererii de eliberare din funcție prin pensionare a lui Daniel Vișan, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Daniel Vişan, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a solicitat eliberarea din funcţie prin pensionare, având o vechime de peste 25 de ani în profesie. Vișan a fost absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. A început cariera de procuror în oraşul natal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Din 1998 vine în județul Argeş unde lucrează mai întâi ca procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Ulterior ocupă funcţia de procuror-şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din cadrul acestei unităţi de parchet, iar în cele din urmă pe cea de prim-procuror. Urmează ca solicitarea de pensionare a lui Daniel Vișan, să fie analizată de CSM într-o ședință viitoare.

DIICOT Pitești – Peste jumătate dintre cauzele de soluționat au ca obiect traficul de droguri

Luni, 27 Februarie 2023 11:05

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Pitești a prezentat raportul de activitate pentru anul 2022. Instituția condusă de procurorul șef Antonia Diaconu a avut, pe parcursul anului trecut 1.332 de cauze de soluționat. Dintre acestea, cele mai multe au avut ca obiect infracțiunile privind traficul de droguri.

„Din numărul cauzelor de soluționat ponderea cea mai însemnată au avut-o cauzele având ca obiect infracțiunile de trafic de droguri (59,23 % - 789 cauze din 1.332), urmată de cauzele având ca obiect infracţiunile de criminalitate informatică (13,36% - 178 cauze din 1.332), cauzele având ca obiect infracțiunea de pornografie infantilă (10,96%-110 cauze din 1.332), cauzele având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane şi proxenetism (7,51% - 100 cauze din 1.332 cauze), cauzele având ca obiect infracţiunile economice (2,63%-35 cauze din 1.332 cauze), cauze având ca obiect infracţiunile de spălare de bani (2,55%-34 cauze din 1.332).”, se arată în raportul de activitate al instituției.

 

O învăţătoare din Argeş a câştigat Locul I la Gala ,,Profesorul Anului din mediul rural 2023”

Luni, 27 Februarie 2023 11:01

Scriam, săptămâna trecută, despre devotamentul învăţătoarei Nicoleta Gavrilă, care predă la Şcoala Gimnazială Valea Mănăstirii din comuna Țițești, singurul dascăl din Argeş, nominalizat la o gală naţională de profil. Povestea învăţătoarei, dar şi a copiilor pe care-i ajută să devină oameni mari a impresionat tot judeţul. Iar eforturile Nicoletei Gavrilă au fost încununate cu un succes răsunător: Locul I la Gala ,,Profesorul Anului din mediul rural", la categoria „Prevenirea abandonului Școlar”.

Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea 3 benzi de circulaţie pe sens!

Luni, 27 Februarie 2023 10:51

Schimbări importante de infrastructură! CNAIR a anunţat că a realizat documentaţia pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A1, Bucureşti – Piteşti. Durata contractului de proiectare este de 18 luni, din care 17 luni pentru realizarea a trei studii de fezabilitate.

”După validarea documentaţiei, CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă aferentă contractului de proiectare. Proiectul are ca scop creşterea capacităţii de transport şi eliminarea blocajelor de trafic, asigurând un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.

 

Comedie de zile mari la Topoloveni

Miercuri, 22 Februarie 2023 09:16

Pe 10 martie, la ora 18:30, actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Paula Chirilă vă invită  la o comedie politică la nivel înalt: ”Cafeaua domnului ministru”. ”De fapt, vă invit să începem războiul. Războiul comediei împotriva prostiei, războiul râsului împotriva celor care ne vor triști. Personajele? Cât se poate de contemporane”, spune Bebe Cotimanis.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură “Pr.Ion Ionescu “Topoloveni. Prețul biletului: 50 RON. Vă așteptăm să vă luați prin cultură doza de umor necesară pentru fiecare!

PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 22 Februarie 2023 08:07

# Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO  - Zâmbim oricând împreună!

Multitudinea de  inovații tehnologice în medicina dentara poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficienta  consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

 

Eveniment cultural la Pitești: Poveste de Iubire

Miercuri, 22 Februarie 2023 07:55

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești organizează Spectacolul muzical-artistic sub genericul „Poveste de Iubire”, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 18.00, în Sala de concerte a Filarmonicii Pitești.

Evenimentul stă sub semnul Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români, dar și a Mărțișorului și Zilei Internaționale a Femeii, a primăverii și a renașterii vegetale și spirituale.

Manifestarea va cuprinde recitaluri muzicale susținute de Grupul Folk „P620” (coordonator Andrei Bulf), Ansamblul Folcloric „Zavaidoc” (coordonator, Valentin Grigorescu) și momente artistice oferite de Clubul „Total Dance” (coordonator, Alfred Schieb) și de „Nicoleta Andrei&Olimpic Argeș Gym” (coordonator, Nicoleta Andrei). Prezintă studenta la actorie Loredana Dicu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

„Școala altfel”, cu salvamontiștii argeșeni

Marţi, 21 Februarie 2023 11:54

Salvamont Argeș susține diverse activități în cadrul programului ”Școala altfel”.

„Având în vedere faptul că în perioada următoare vor fi foarte multe activități în cadrul programului ”Școala altfel” organizate de instituțiile de învățământ, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, susține - pe baza unor acorduri anterior încheiate între instituția noastră și școala respectivă - diverse activități de popularizare a specificului de salvare montană, a mersului pe munte și comportamentului în natură.

Acestea constă în prezentarea de slide-showuri cu fotografii montane, explicarea activității noastre, prezentarea echipamentului specific, eventual a câinilor de avalanșă. Ele se vor desfășura pe parcursul a 1-2 ore, în funcție de vârsta, capacitatea de înțelegere și de concentrare a copiilor. Inițierea unei astfel de colaborări se face printr-un e-mail pe adresa noastră  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  în care se specifică școala, numărul de clase participante, numărul de elevi, vârsta acestora și perioada propusă.

 

O învăţătoare din Argeş - model de bună practică la nivel naţional!

Marţi, 21 Februarie 2023 11:03

Argeşul are cu ce se mândri! O învăţătoare din comuna Ţiţeşti este singurul dascăl din județ care a fost nominalizat la o gală destinată cadrelor didactice din mediul rural și organizată de un ONG, la nivel național. În contextul în care tot mai mulţi profesori se plâng de condiţiile şi de salariile din învăţământ, Nicoleta Gavrilă, care predă la Şcoala Gimnazială din satul Valea Mănăstirii, comuna Ţiţeşti, dovedeşte extraordinare calităţi umane şi profesionale. Un bun exemplu pentru mulţi profesori din ziua de azi...

Comuna Ţiţeşti este considerată zonă defavorizată, iar abandonul şcolar este un real pericol, din cauza sărăciei în care trăiesc multe familii. Cu toate acestea, învăţătoarea Nicoleta Gavrilă a reuşit să nu piardă niciun copil. Dacă elevii nu au avut caiete, pixuri şi îmbrăcăminte, învăţătoarea s-a ocupat personal ca cei mici să aibă tot ce le trebuie. Mai nou, elevii primesc o masă la şcoala, prin Programul Naţional „Masă caldă”, dar au fost momente când chiar învăţătoarea se îngrijea ca elevii ei să aibă zilnic ceva de mâncare.

 

Fundația Leul Albastru construiește un loc de mai bine pentru generațiile de azi și de mâine

Marţi, 21 Februarie 2023 07:57

Am început să cunoaștem realitățile sociale din mediul rural încă din 2011, când organizam acțiuni umanitare în cătune uitate de lume, unde copiii nu văzuseră niciodată o carte. Am văzut bucuria nemărginită din ochii copiilor, iar dorința noastră a fost ca această speranță să prindă aripi în sufletele lor și să le călăuzească pașii spre școală. Localitățile din mediu rural se confruntă cu mai multe probleme de ordin social-economic, având deficite în ceea ce privește nivelul de educație, ocuparea locurilor de muncă, o rată scăzută a prevenției medicale și tratarea precară a problemelor de sănătate.

 

 

Luna iubirii sărbătorită la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 21 Februarie 2023 07:51

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș marchează ”luna iubirii” printr-o nouă expoziție inedită.

Astfel, în perioada 14 – 28 februarie 2023, cu prilejul Sărbătorilor Îndrăgostiților – Sfântul Valentin și Dragobetele, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va putea fi vizitată expoziția de romane de dragoste și de cărți despre destinații romantice intitulată ”Romanul de dragoste. Cele mai citite romane de dragoste din toate timpurile”.

Expoziția este realizată de bibliotecara Dumitru Sabina.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul Comunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 20 Februarie 2023 20:52

PRIMARUL DE ŞTEFĂNEŞTI

De, te-ai pus cu jurnalista,

Mai bine scoteai batista!

Că acum eşti bun de plată:

Cheltuieli de judecată...

FIII LUI “BRÂNZĂ”

Se zice: “fiii lui peşte”,

Dacă nu fac nicio brânză,

Sentinţa îi priponeşte

Ca păianjenul cu pânză!

 

Procurorul Nicolae Argeșanu a început activitatea la DNA Pitești

Luni, 20 Februarie 2023 14:45

 

Nicolae Argeșanu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, a început activitatea, de luni – 20 februarie, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești. Acesta a promovat, în luna ianuarie, concursul pentru un post de execuție la DNA Piteşti.

Conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să fie asigurată de cei doi prim-procurori adjuncți: Mihai Andrei Gheorghe și Daniela Felicia Ciocîrlan. În perioada următoare, unul dintre cei doi adjuncți va fi, cel mai probabil, delegat interimar ca prim procuror la Parchetul piteștean.

Şeful Statului Major al Apărării a cerut suplimentarea efectivelor americane în România!

Luni, 20 Februarie 2023 13:21

Generalul argeşean Daniel Petrescu, în calitate de Şef al Statului Major al Apărării, este permanent preocupat de poziţia României în NATO, care implică drepturi şi obligaţii, mai nou pe fondul războiului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, care poate afecta securitatea ţării noastre. În contextul noilor provocări, Petrescu a vorbit despre cât de important este ca efectivele americane din România să fie suplimentate.

„M-am întâlnit cu o delegație de cursanți din cadrul programului CAPSTONE al Universității Naționale de Apărare a Statelor Unite ale Americii, condusă de generalul (r.) Tod Wolters, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR).

 

 

Curtea de Apel Pitești rămâne pe primul loc în privința numărului de dosare soluționate de un judecător pe an

Luni, 20 Februarie 2023 11:02

 

Curtea de Apel Pitești a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pentru anul 2022. În cadrul unei conferințe de presă, judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al instanței, a vorbit despre volumul de activitate al instituției pe parcursul anului trecut.

În anul 2022 au fost înregistrate pe rolul Curții de Apel Pitești și al instanțelor arondate un număr de 156.602 dosare, în creștere comparativ cu anul 2021, când au fost înregistrate 153.810 dosare. La Curtea de Apel Pitești au fost, anul trecut, 14.846 de cauze, dintre care 10.867 au fost cauze nou-intrate, la care s-au adăugat 3.979 dosare mai vechi, nesoluționate.

Echipa de baschet masculin a României va juca la Pitești împotriva Bulgariei și Ciprului

Luni, 20 Februarie 2023 10:57

 

Pitești Arena este gazda meciurilor pe care echipa națională de baschet masculin a României le susține în cadrul Grupei F a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.

Ultimele două jocuri ale campaniei aduc în orașul nostru reprezentativele Bulgariei (23.02, ora 19:00) și Ciprului (26.02).

Iată lista de prețuri a biletelor: PELUZE - 20 LEI; TRIBUNE - 30 LEI; VIP + ACCES AUTO (parcare subterană) - 100 LEI. Tichetele pot fi achiziționate online sau accesând platforma www.biletel.ro. De asemenea, acestea pot fi achiziționate de la Casa de Bilete (amplasată la intrarea în sală, pe strada Basarabia, nr. 35).

 

Pagina 28 din 280

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea