Federaţia Naţională a Părinţilor nu vrea examen de admitere la liceu!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 12:02

Noile legi ale Educaţiei au încins spiritele. Deşi promitea dezbateri şi transparenţă, ministrul Ligia Deca este acuzată că ţine la secret legile care vor schimba învăţământul din România. Adevăratele bătălii se dau în culise, unde şefa Educaţiei pare să asculte de cine trebuie. În realitate, nemulţumirile sunt diverse, iar în sistem se vorbeşte pe la colţuri că legile sunt făcute să favorizeze afacerile cu manuale, precum şi meditaţiile. Una dintre nemulţumiri, pe care Ligia Deca nu pare să o ia în seamă, este formulată de Federaţia Naţională a Părinţilor care cere ca elevii de clasa a VIII-a să susţină doar Evaluarea Naţională, nu şi examen de admitere pentru intrarea la liceele de prestigiu. De asemenea, nici Bacalaureatul nu scapă de criticile federaţiei.

 

Colegiul Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung – scrisoare deschisă către Iohannis pentru a nu desfiinţa specializarea „învăţător”!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:15

29 de licee pedagogice din toată ţara, printre care şi Colegiul Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel, au semnat o scrisoare deschisă către preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Ministerul Educaţiei, cu scopul de a împiedica desfiinţárea specializării „învăţător”. Potrivit proiectului de lege a învăţământului preuniversitar, semnat de ministrul Ligia Deca, liceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători pentru prima dată de la înființarea acestora.

Potrivit Edupedu.ro, conținutul scrisorii deschise este următorul:

 

Campania de donare de sânge de la Câmpulung a fost de succes!

Marţi, 24 Ianuarie 2023 23:09

# PSD Argeș - reprezentare generoasă și inimoasă!

Televiziunea Digi 24 în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Consiliul Județean Argeș, Primăria Câmpulung Muscel și Centrul de Transfuzii Pitești au organizat o campanie de donare de sânge, pentru pacienții care au nevoie de acest medicament vital. Cea mai bună reprezentare au avut-o social democrații argeșeni, care s-au prezentat în bloc la donare. Felicitări!

O echipă numeroasă a PSD Argeș a fost prezentă la eveniment. Echipa a fost condusă de către Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, și de deputatul Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș.

Sancţiuni aspre pentru şoferii care sunt prinşi că vorbesc la telefonul mobil

Marţi, 24 Ianuarie 2023 23:05

Anul 2023 aduce sancţiuni serioase pentru şoferii care sunt surprinşi că vorbesc la telefon în timpul deplasării. Potrivit noilor modificări ale Codului Rutier – se aplică suspendarea pentru 60 de zile a permisului, în loc de 30 de zile.

De asemenea, în acest an, valoarea punctului de amendă a fost îngheţată la 145 lei. Conform Antena3.ro, conducătorii auto care sunt prinşi că folosesc telefonul în timp ce conduc riscă amenzi cuprinse între patru şi opt puncte. În acest caz, amenda este cuprinsă între 580 şi 1.160 de lei.

Cu menţiunea că dacă amenda e plătită în 15 zile lucrătoare, suma va fi redusă la jumătate: 290, respectiv 580 lei, iar punctele punctele de penalizare se şterg după şase luni din momentul în care au fost primite.

 

Trustul de presă al Universităţii din Piteşti are şi radio!

Marţi, 24 Ianuarie 2023 22:29

Chiar la finalul lui 2022, trustul de presă UPIT MEDIA s-a îmbogăţit cu un studio radio. Astfel, Universitatea din Piteşti are, în acest moment, televiziune, radio şi publicaţie, toate funcţionând online. Potrivit conducerii universităţii, studioul radio va sta sub sloganul UPIT MEDIA – întotdeauna pe frecvența voastră.

Studenţii de la specializarea Jurnalism, dar şi masteranzii de la Comunicare şi Relaţii Publice vor avea posibilitatea să facă practică TV, radio sau de presă scrisă chiar în trustul de presă al universităţii, sub îndrumarea unor cadre didactice competente. De asemenea, mediul socio-economic argeşean poate urmări emisiunile şi articolele postate pe upitmedia.ro., pentru a fi la curent cu noutăţile din mediul academic.

În ultimii ani, Universitatea din Piteşti a investit masiv în acest proiect, pentru a oferi studenţilor şi masteranzilor cea mai modernă infrastructură care să-i ajute în pregătirea lor.

 

Mai multe olimpiade și concursuri școlare vor fi organizate în Pitești

Marţi, 24 Ianuarie 2023 09:59

Calendarele olimpiadelor, concursurilor naționale și campionatele naționale sportive, în anul școlar 2022-2023, au fost publicate de Ministerul Educației. La Pitești vor fi organizate două olimpiade naționale, cele de geografie și de limba rusă modernă, un concurs național de chimie și alte trei campionate sportive, de oină, kaiac-canoe și lupte greco-romane.

Olimpiada Națională de Geografie, clasele VIII – XII: Fazele pe județ se țin pe 4 martie. Etapa națională este în zilele 9-14 aprilie, la Pitești, potrivit calendarului oficial.

Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă: Etapa județeană va avea loc pe 11 martie 2023, iar etapa națională va avea loc, la Pitești, între 27-30 aprilie.

Concursul de Chimie „Petru Poni”: Faza pe județ se desfășoară în data de 22 aprilie. Etapa națională are loc, la Pitești, între 11-14 mai 2023.

 

Actriţa Daniela Nane predă la Universitatea din Piteşti!

Marţi, 24 Ianuarie 2023 09:27

Surpriză de proporţii! Universitatea din Piteşti a cooptat-o pe îndrăgita actriţă Daniela Nane în rândul profesorilor. Aceasta va preda studenţilor de la secţia de Actorie care funcţionează în cadrul Facultăţii de Istorie, Litere şi Arte. Un alt mare actor care se regăseşte în mediul academic piteştean este Adrian Titieni.

Pas cu pas, Universitatea din Piteşti reuşeşte să pună pe picioare o secţie de actorie solidă, unde studenţii au şansa de a învăţa tainele acestei nobile meserii chiar de la mari actori ai scenei şi ai filmului.

 

Adversar facil pentru CS Dacia Mioveni 2012 în Cupa României la handbal

Luni, 23 Ianuarie 2023 19:55

S-au tras la sorți meciurile din optimile Cupei României la Handbal Feminin Fan Courier! CS DACIA MIOVENI 2012 va juca împotriva CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI, ocupanta locului secund în Divizia A, seria A. Celelalte meciuri din faza următoare a Cupei României la handbal feminin sunt:

CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI – L.T.L.R. TURDA

CSM SLATINA – CSM ROMAN

CS GLORIA 2018 BISTRIȚA – SCM RM. VÂLCEA

CSM CORONA BRAȘOV – CSM GALAȚI

CSM TG JIU – CS MĂGURA CISNĂDIE

HC DUNĂREA BRĂILA – SCM GLORIA BUZĂU

CSM BUCUREȘTI – CS RAPID BUCUREȘTI.

 

Naționala de handbal a României va juca la Pitești!

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:01

A fost semnat Protocolul de colaborare dintre Primăria Municipiului Pitești și Federația Română de Handbal ca echipa națională de handbal feminin să desfășoare la Pitești un cantonament de pregătire, care să includă și supermeciul de calificare la mondiale cu Portugalia! Între 1 și 10 aprilie 2023, fetele se vor antrena în orașul nostru în vederea disputării barajului de calificare. Meciul tur de calificare cu naționala Portugaliei va avea loc în 8 aprilie, de la ora 17:00, în polivalenta „Pitești Arena”!

Returul se va disputa pe 12 aprilie, în Portugalia, iar echipa calificată va participa la Mondialul 2023 desfășurat în Danemarca, Norvegia și Suedia, între 30 noiembrie și 17 decembrie! Așadar, în 8 aprilie, vom fi cu toții în „Pitești Arena” pentru a le susține pe fetele noastre!

Piața ”DACIA” din Mioveni, program special

Luni, 23 Ianuarie 2023 13:37

Având în vedere că zilele de 23 și 24 ianuarie 2023 sunt declarate zile libere, conducerea Primăriei Mioveni informează că programul de funcționare pentru Piața Agroalimentară „Dacia” va fi unul special. Astfel, luni, 23 ianuarie - programul va fi până la ora 15.00, iar marți, 24 ianuarie, piața va fi închisă. Programul va reveni la normal începând de miercuri, 25 ianuarie.

 

Campaniile de colectare a deșeurilor vegetale din luna ianuarie

Luni, 23 Ianuarie 2023 13:37

A doua campanie de colectare a deșeurilor vegetale din luna ianuarie va avea loc în această săptămână, după următorul calendar:

- Colibași și Făget: 23 ianuarie - din fața gospodăriei.

- Racovița și Clucereasa: 24 ianuarie - din fața gospodăriei.

- pentru zona Mioveni, deșeurile se vor prelua de la platformele de colectare în ambele zile (23, 24 ianuarie).

Relații suplimentare la DISPECERAT (NON STOP): 0736.202.067; 0348/457.102

ATENȚIE! Celelalte categorii deșeuri (voluminoase, DEEE, menajere) nu fac obiectul campaniei noastre.

Programul de colectare a deșeurilor în zilele de 23 și 24 ianuarie, în Pitești

Luni, 23 Ianuarie 2023 13:35

Luni și marți, 23 - 24 ianuarie 2023, activitatea de colectare a deșeurilor în municipiul Pitești se va desfășura conform graficelor specifice zilelor normale de lucru.

Operatorul Salubritate 2000 S.A. recomandă utilizatorilor să asigure accesul personalului serviciului de salubrizare la recipientele de colectare, în cazul în care luni și/sau marți este zi de colectare.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: tel: 0248 636 886, dispecerat: 0248 636 535, fax: 0248 215 308, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Robert Glinţă se retrage din înotul de performanță: "A venit timpul să fac un pas înapoi"

Marţi, 17 Ianuarie 2023 16:01

Piteșteanul Robert Glință, în vârstă de 25 de ani, și-a anunțat retragerea din sportul de performanță.

În ultima perioadă, înotătorul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. De altfel, la Campionatele Mondiale de Înot de la Melbourne, din luna decembrie, acesta s-a retras înainte de proba de 50 de metri după ce a acuzat dureri la spate.

Robert Glință se retrage din activitate având în palmares o medalie de aur la Campionatele Europene din 2021 de la Budapesta, în proba de 100 de metri spate.

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul de handbal dintre Dacia Mioveni și Rapid București

Marţi, 17 Ianuarie 2023 09:02

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul Dacia Mioveni - Rapid București, din etapa XIII a Ligii Florilor, ce se va juca la Sala Sporturilor Mioveni, joi, 19 ianuarie, de la ora 19,00! Prețul unui bilet este 20 de lei.

„Vă așteptăm la un nou spectacol handbalistic în care fetele noastre întâlnesc o echipă de top a handbalului național și european! Biletele se pun în vânzare la sediul clubului din Mioveni, Bd Dacia, nr.3 (Școala Veche) (L-J orele 09,00 - 16,00) și la Sala Sporturilor Mioveni ( tel. 0749863882) zilnic, până la ora meciului”, informează CS Dacia Mioveni 2012.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Radiografia dentară

Marţi, 17 Ianuarie 2023 08:47

Radiografia dentară reprezintă o etapă preclinică esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect și complet în vederea efectuării manoperelor stomatologice, ajută medicul dentist să vizualizeze problemele dentare încă din fază incipientă, ceea ce vă poate ajuta să economisiți timp și bani.

Aceasta ilustrează elemente care nu sunt vizibile la un simplu consult stomatologic, cum ar fi:

• Carii;

• Chisturi;

Doliu în lumea medicală argeșeană. A murit dr. Camelia Șerb

Luni, 16 Ianuarie 2023 18:02

Doliu în lumea medicală din Argeș. S-a stins din viață dr. Camelia Șerb, manager al Spitalului de Boli Cronice din Călinești, soția medicului ortoped Dragoș Șerb. A murit într-un spital din Capitală, duminică seara, fiind internată de căteva săptămâni. Aceasta suferea de o boală incurabilă. Camelia Șerb avea doar 55 de ani.

"Cu tristețe în suflete, colectivul Spitalului de Boli Cronice Călinești deplânge trecerea în veșnicie a celei care a fost manager timp de 10 ani, doamna doctor Camelia Eugenia Șerb.

Noi vă mulțumim că ați fost un om bun, înțelegător și devotat misiunii de ajutorare a celor aflați în suferință. Rămâneți veșnic în inimile noastre!

 

Cardul de energie pentru plata facturii. Cine beneficiază, cum se obține, cum se folosește!

Luni, 16 Ianuarie 2023 12:08

Ajutorul acordat din partea Guvernului este sub forma unui card, emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie. Cei care beneficiază de acest ajutor, îl pot folosi pentru plata serviciilor de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, paleţi și alte materiale de încălzire.

Cine beneficiază?

- Pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și venituri mai mici sau egale cu 2000 lei;

- Pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 lei;

La mulți ani, Cătălin Gherzan!

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:40

 

14 Ianuarie, ziua de naștere a domnului manager al Lexford Castel, Cătălin Gherzan! Îi dorim și ne dorim eficiență si calitate în activitatea educațională!

 

Anii petrecuți împreună, cu scopul de a ridica educația la un alt nivel, ni-i dorim să-i continuăm la același nivel, beneficiind de tot sprijinul dumneavoastră!

Mulți ani fericiți, Cătălin Gherzan!

 

 

Campanie de donare de sânge la Câmpulung

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:16

Televiziunea Digi24, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", Consiliul Județean Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Câmpulung Muscel și Centrul de Transfuzii Pitești organizează o campanie de donare de sânge, pentru pacienții care au nevoie de acest medicament vital care se găsește numai în venele noastre. Sângele nu poate fi cumpărat sau fabricat, ci numai donat.

 

Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș: ”După cum știți, donez anual sânge, de ani de zile. Nu o spun din mândrie, este un gest pe care îl consider ca pe o datorie față de semenii noștri. Cred că fiecare dintre noi a avut, dacă nu personal, măcar o cunoștință care, la un moment dat, a avut nevoie de sânge! Nu aveam cum să nu răspundem pozitiv la această invitație!”.

Cristian Boureanu și fosta iubită au sărbătorit împreună Anul Nou

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:13

 

Fostul deputat de Argeș, Cristian Boureanu, a petrecut Anul Nou alături de fosta sa iubită, modelul Cristina Belciu la un restaurant din Băile Felix. Cei doi au avut o frumoasă poveste de dragoste, care s-a încheiat după cinci luni de pasiune, în primăvara anului trecut.

Norocul în dragoste pare să-l ocolească pe Boureanu, care în viața sa a bifat câteva relații de lungă durată, chiar două căsnicii, care s-au încheiat cu multe lacrimi și suspine. Relația cu Cristina Belciu a fost cu totul diferită de ceea ce s-a petrecut în trecutul amoros al fostului politician. Și încă nu se știe dacă cei doi și-au mai dat o șansă.

 

Pagina 31 din 281

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea