Andrei Marius Andrei - locul 1 la un concurs de șah rapid

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:38

Andrei Marius Andrei, șahistul de la CS Dacia Mioveni 2012, a obținut locul 1 la concursul de șah rapid under 14, "Cupa Elite" (omologat FIDE) organizat de clubul Noul Regat Crisade din Pitești, sâmbătă 10 decembrie. Concursul a fost arbitrat de Cristache Toculeț, Adrian Stănescu și Adelina Toculeț. Regula: Ritm de joc 15 minute KO, 6 runde.

La festivitatea de premiere a fost prezent și marele maestru internațional Mircea Pârligras, triplu campion al României la seniori. Parteneri instituționali ai evenimentului au fost Federația Română de Șah si Fundația Culturală Ilfoveanu și Badea. Andrei este antrenat de prof. Mihail Șerban. Are 14 ani și este elev la Școala Liviu Rebreanu din Mioveni. Îl felicităm pentru rezultatul obținut!


Clinica de medicină dentară Dr. TEO - ORTODONȚIA

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:21

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație.  Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orală.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dintilor, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Rezultate remarcabile! Doi elevi geniali din Argeș - premiați de Ministerul Educației

Luni, 19 Decembrie 2022 14:37

# Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” - singura instituție de învățământ din județ premiată de ministrul Ligia Deca

Ministerul Educației a premiat, pe 12 decembrie, la Opera Națională din București, excelența din învățământul preuniversitar! Au fost recompensați elevii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale din acest an, cadrele didactice îndrumătoare, precum și unitățile de învățământ pe care elevii premiați le-au frecventat. Elevii români s-au clasat pe podium la toate competițiile internaționale la care au participat! În total, au fost recompensați 123 de elevi, fiind premiați cu 171 de distincții. În același timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (124), precum și unitățile de învățământ din care provin laureații (70).

Din 19 decembrie, se mută Policlinica Spitalului de Pediatrie Pitești

Luni, 19 Decembrie 2022 13:46

Atenție, argeșeni! Ambulatoriul Spitalului de Pediatrie Pitești intră în proces de modernizare. Din acest motiv va fi imposibilă derularea activității în cabinetele actuale. Astfel, s-a luat decizia ca o parte dintre ele să fie păstrate în clădirea Spitalului de Pediatrie, dar în spații diferite, în timp ce alte specialități vor fi mutate în clădirea unde a funcționat până recent Centrul de Vaccinare, care este situată pe Bulevardul Eroilor, lângă Poliția Locală Pitești și Inspectoratul Școlar Județean.

„De luni, 19 decembrie, se mută Policlinica Spitalului de Pediatrie Pitești. Pediatria, Chirurgia, Ortopedia, Neurologia rămân în cadrul spitalului, dar în alte locații, iar Dermatologia, ORL-ul, Oftalmologia și Stomatologia se mută la fostul Centru de Vaccinare, vizavi de spital”, ne-a precizat dr. Tudor Ionescu (foto), managerul Spitalului de Pediatrie Pitești.

 

Lista centrelor de vaccinare din Argeș în care se administrează noul vaccin COVID-19

Luni, 19 Decembrie 2022 13:43

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în cinci centre de vaccinare din Argeș și, la cerere, la medicii de familie.

În judeţul nostru se poate efectua gratuit,  la cerere, vaccinarea  anticovid,  în centrele  organizate la nivelul  următoarelor  unități medicale:

1. Spital Orășenesc Costești, situat în Costești, Str. Industriei nr.19. Nr.  telefon centru de vaccinare: 0248.673.550;

2.  CMI Dr. Păunescu Magdalena, situat în Pitești, Str. Războieni nr.2. Nr. telefon: 0752.212.061

 

Vești bune! Maria Axinte: „Dosarul de clasare ca monument istoric a întregului complex al închisorii Pitești a repornit spre autoritățile responsabile”

Luni, 19 Decembrie 2022 13:41

În luna octombrie, Fundația Memorialul Închisoarea Pitești, prin fondatoarea Maria Axinte, transmitea o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, prim-ministrului Nicolae Ciucă și ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, în care le cerea să dispună, de urgență, finalizarea procedurii de clasare definitivă a întregului complex al fostei închisori Pitești din Pitești. Acest apel pentru salvarea clădirii a fost semnat de mai multe persoane. Se dorea, astfel, conservarea și protejarea ei de orice intenție de demolare. Totul a plecat după ce o firmă a cerut desființarea celularului fostei închisori Pitești, adică locul unde au fost torturați sute de deținuți politici în cadrul Experimentului Pitești. Conarg SA, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, care deține corpul de clădire cunoscut ca „celularul” fostei închisori,  dorea să demoleze imobilul pentru a face un bloc de locuințe. Planurile au fost însă stopate!

 

Pe 19 decembrie va avea loc Gala Sportului Argeșean

Luni, 19 Decembrie 2022 13:40

Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, organizează Gala Sportului Argeșean. Cei mai buni sportivi argeșeni vor fi premiați luni, 19 decembrie 2022, începând cu ora 17.00, la Teatrul Alexandru Davila din Pitești.

Muzică, dans și activități în Piața Primăriei, la Târgul de Crăciun Pitești!

Luni, 19 Decembrie 2022 13:20

Colinde și concerte vă așteaptă la Târgul de Crăciun Pitești, în Piața Primăriei. Vă invităm să luați parte la evenimentele pregătite pentru perioada următoare:

- Miercuri, 21 decembrie, ora 18:00: „Argeșul autentic” – spectacol de colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou;

- Joi, 22 decembrie, ora 17:00: spectacol susținut de copiii de la Palatul Copiilor din Pitești;

- Marți, 27 decembrie, ora 17:00, Musicando con Adina Sima – trupa „Good Vibes”.

 

Weekend de senzație la Mioveni!

Luni, 19 Decembrie 2022 13:19

Celebra Theo Rose a dat startul sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din Mioveni! Și în acest an Magia Crăciunului a fost prezentă în Centrul Civic al orașului, unde Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni au pregătit o serie de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. În perioada 16 - 18 decembrie, timp de trei zile și trei seri, a fost marcată cea de-a șasea ediție a “Târgului de Crăciun” de la Mioveni cu spectacole și concerte live, cu surprize și artiști de top!

Pe scena Târgului de Crăciun au încântat publicul prezent în număr mare Theo Rose alături de trupa sa, Emilia Dorobanțu, Taraful Cătălin Iancu, Georgiana Neagu & Band, Nicoleta Oancea & Band, Andrei Bănuță & Band și mulți alții.

Toate drumurile duc la “Târgul de Crăciun” Mioveni!

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:40

Hai la Târgul de Crăciun din Mioveni! Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni vă invită la cea de-a VI-a ediție a Târgului de Crăciun, ce se va desfășura în perioada 16-18 decembrie 2022. Târgul de la Mioveni este o destinație de neratat, unde Theo Rose va fi mesagerul Crăciunului! Și în acest an Magia Crăciunului va fi prezentă în Centrul Civic al orașului Mioveni, unde autoritățile locale au pregătit o serie de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.

Devenit un eveniment de brand al orașului Mioveni, cea de-a șasea ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni oferă publicului trei zile și trei seri de distracție cu artiști de top, concerte live, spectacole și activități artistice tematice, produse tradiționale, dulciuri cât cuprinde, vin fiert, multă lumină și culoare, alături de surprizele plăcute de care vor avea parte, deopotrivă, atât cei mici cât și cei mari.

 

Fosta judecătoare Mariana Vârgă: „Mutați Scutul Anti-rachetă de la Deveselu pe teritoriul statelor din spațiul Schengen!”

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:38

Aderarea României la spațiul Schengen (Spațiul european de liberă circulație a persoanelor și bunurilor) a fost refuzată de către Republica Austria. Pe acest subiect, fosta judecătoare Mariana Vârgă, actual avocat în Baroul București și fost presedinte al Tribunalului Argeș, a precizat următoarele:

„În condițiile în care poporul român riscă sa fie expus unui atac nuclear iminent, și nu popoarele din spațiul Schengen, în cazul în care scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu, punct strategic pentru apărarea Europei, va fi ținta unui astfel de atac, recunoștința statelor din spațiul Schengen este nulă și exprimată prin dispreț, exploatare și cotropirea României.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Importanta endodonției

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:00

Endodonția se adresează afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor din jurul rădăcinei dentare.

În timp, oricine poate acuza dureri acute la nivelul unui dinte. În acest caz, de obicei, este nevoie de un tratament de canal.

Tratamentul endodontic se realizează în următoarele situații:

• Atunci când există un dinte cu o carie mare care s-a extins până la nerv;

• Atunci când există inflamație la nivelul pulpei dentare sau infecție la nivelul rădăcinii;

 

 

Moș Crăciun vine cu ATV-ul

Miercuri, 14 Decembrie 2022 08:40

„Moș Crăciun pe ATV” revine la Budeasa! Organizatorii anunță că Moș Crăciun va lăsa sania și renii deoparte și va veni pe ATV, încărcat de cadouri.

„Pentru că ne dorim din suflet ca acest eveniment să devină tradiție, dar mai ales să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, anul acesta, Moșul, ajutat de domnul primar Mihai Rachieru și de grupul celor pasionați de ATV-uri, va veni cu cadouri mai multe și mai frumoase. Așadar, vă asigurăm că împreună depunem toate eforturile ca până în Ajunul Crăciunului să pregătim toate cadourile, iar Moșul să ajungă pe la toți copiii din comuna Budeasa.  În urma negocierilor cu Moș Crăciun, am stabilit ca acesta să ajungă în Comuna Budeasa în Ajunul Crăciunului (24 Decembrie).  Detaliile organizatorice și informațiile privind ora și locul de unde Moșul va începe să împartă cadouri vor fi furnizate mai aproape de eveniment. Vă așteptăm cu drag”, a transmis Primăria Budeasa.

 

În anul 2023, Educația primește numai 2,1% din PIB - cel mai mic procent din istoria recentă!

Miercuri, 14 Decembrie 2022 08:07

Ministerul Educației primește numai 2,1% din PIB, în anul 2023. Este cel mai mic procent din ultimii mulți ani. În timp ce federațiile din sistem au luat foc la aflarea unei asemenea vești, ministrul Ligia Deca (foto) s-a arătat mulțumită de acest procent. Același ministru care, în  2013, declara că Educația are nevoie de 6% din Produsul Intern Brut. Dar s-au schimbat vremurile, iar Deca ne-a arătat tuturor poziția umilă în fața președintelui, Klaus Iohannis, chiar în ziua în care a fost numită în fruntea Ministerului Educației.

 

 

Deși are afaceri în Austria, fostul senator Mircea Andrei condamnă atitudinea față de România în problema ”Schengen”

Marţi, 13 Decembrie 2022 14:12

Respingerea aderării României la spațiul Schengen a fost și este taxată dur de majoritatea românilor. O voce cu greutate, printre aceștia, este și cea a fostului senator Mircea Andrei, fost președinte de partid din Argeș. Grea atât prin funcțiile pe care le-a avut și le are – politician, avocat, persoană implicată în numeroase foruri și activități. Grea și prin prisma faptului că una din principalele afaceri ale lui Mircea Andrei se derulează chiar în Austria.

Cum nu poți fi, într-o asemenea situație, în două luntri, avocatul menționat declară: ”aleg, zilnic, să fiu român!”

Școlile trebuie să stabilească regulamentele, pentru a le permite elevilor să intre în curtea școlilor după program sau în vacanțe

Marţi, 13 Decembrie 2022 14:08

Legea care prevede deschiderea curților școlilor pentru elevi, după program și în vacanțe, a fost adoptată de Parlament, context în care unitățile de învățământ au la dispoziție 120 de zile de la intrarea în vigoare a măsurii pentru a introduce prevederi legate de acces și de modul în care vor putea fi folosite curțile și terenurile de sport deținute. De asemenea, școlile vor trebui să stabilească și orarul de acces după încheierea cursurilor, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare.

„În rândul adolescenților, nivelurile activității fizice sunt în scădere față de 2014, în timp ce comportamentele sedentare sunt în creștere accentuată. Această situație a fost agravată de ultimii doi ani de pandemie de COVID-19, în care lipsa activității fizice și a relaționării socio-afective au generat efecte negative asupra dezvoltării și stării de bine a copiilor prin inactivitate și sedentarism, prelungirea timpului de utilizare a diverselor ecrane, afectarea somnului și alimentației, ce conduce la creșterea în greutate, probleme cu vederea, musculatura”, susțin parlamentarii., potrivit Edupedu.ro.

 

Spectacol la cote maxime la Sala Sporturilor din Mioveni și din Pitești

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:35

Pe 7 și 9 decembrie au fost momente intense în Sala Sporturilor din Pitești și în Sala Sporturilor din Mioveni, acolo unde s-au desfășurat finalele în cadrul Cupei Liceelor ”Viitorii Campioni”, competiție organizată de Consiliul Județean Argeș.

Pe 9 decembrie, la Mioveni, echipele de masculin și feminin la volei și handbal au arătat că nu doar pasiunea, ci și orgoliile pot ajunge la cote aproape la fel de înalte ca în competițiile profesioniste. Gazdele de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și-au adjudecat marele titlu la handbal feminin, în competiția cu LPS ”VIITORUL” Pitești, într-un meci trăit la intensitate maximă și de primarul Ion Georgescu.

S-au aprins luminile de Sărbători la Bradu!

Marţi, 13 Decembrie 2022 11:54

# Săptămâna trecută a fost redeschis și patinoarul. Intrarea este liberă!

Primăria Bradu a încântat toată comunitatea cu ceea ce a pregătit pentru sărbătorile de iarnă. Chiar în ziua Sf Nicolae, o zi plină de semnificaţii creştine, primarul Dan Stroe a aprins bradul de Crăciun şi iluminatul festiv în localitate. A creat astfel o atmosferă magică. Pentru a se asigura că brădenii vor avea parte de o comună care să completeze magia Sărbătorii Crăciunului, primarul Dan Stroe, alături de întreaga echipă a primăriei,  a creat unele din cele mai frumoase decoraţiuni şi odată cu aprinderea iluminatului de sărbătoare a deschis şi patinoarul amenajat spre bucuria celor mici şi a celor mari.

 

Proiecte importante la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea prin PNRR

Luni, 12 Decembrie 2022 12:03

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea va beneficia de fonduri importante prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Reabilitarea acumulărilor existente care necesită intervenții pentru exploatarea în condiții de siguranță. Astfel au fost acceptate pentru finanțare nouă proiecte:

- “Îmbunătățirea condițiilor de funcționare în siguranță pentru acumularea Budeasa, județul Argeș”;

- „Îmbunătățirea condițiilor de funcționare în siguranță pentru acumularea Bascov, județul Argeș”;

Direcția Silvică Argeș a scos la vânzare 1.200 de pomi de Crăciun

Luni, 12 Decembrie 2022 11:02

 

 

Cum Crăciunul se apropie, românii au intrat în febra cumpărăturilor. Iar brazii nu au cum să nu fie la mare căutare în această perioadă. Peste 30 de mii de pomi de Crăciun sunt oferiți spre vânzare de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid și 25 de lei specia brad, cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajunge la 25/35 de lei pentru un exemplar de molid/brad cu înălțimea între 2 și 3 metri, cei cu înălțimi de peste 3 metri fiind considerați comenzi speciale.

Acestea sunt prețurile practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva, iar daca aceștia sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la preț se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare. Nu se pune însă problema în județul nostru, pentru că brazii pot fi achiziționați doar de la sediile de ocoale silvice.

 

Pagina 34 din 282

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea