Marius Nicolaescu și doctorul Viorel Enache au susținut integrarea României în spațiul Schengen, chiar la Bruxelles

Luni, 12 Decembrie 2022 10:56

 

 

Integrarea României în spațiul Schengen este o temă fierbinte a momentului. Austria se opune, în ciuda faptului că țara noastră ar întruni toate condițiile impuse, după cum susțin ai noștri. Ѕăptămâna trecută, un grup de români s-au aflat la Bruxelles, cu pancarte pe care scria că România merită în Schengen. Printre cei prezenți s-au aflat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, și medicul Viorel Enache, ambii PЅD-iști.

Așteptarea a luat sfârșit! Sportul piteștean s-a mutat în casă nouă, la Sala Polivalentă

Joi, 08 Decembrie 2022 12:03

 

Pitești Arena, cea mai modernă sala polivalentă din țară, a fost inaugurată joi, 8 decembrie. A fost tăiată panglica de către primarul Cristian Gentea, împreună cu Mihai Covaliu - președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român și cu Atilla Cseke -ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației.

La eveniment au mai luat parte Paul Stănescu – vicepreședinte al Senatului României, Marius Budăi – ministrul Muncii și Solidarității, Marian Neacșu – secretar general al Guvernului, Lia Olguța Vasilescu – primarul municipiului Craiova, Ion Mînzînă – președinte al CJ Argeș, Radu Perianu – prefectului județului Argeș, parlamentari argeșeni, secretari de stat, primari din județ și mulți alții.

 

Noul sediu al Judecătoriei Costești, realizat în proporție de 50%

Miercuri, 07 Decembrie 2022 08:29

Lucrările la noul sediu al Judecătoriei Costești sunt realizate în proporţie de 50%, a anunțat, recent, Ministerul Justiției. Proiectul „Demolare construcții existente și construcție sediu nou Judecătoria Costești” este în curs de execuție din ianuarie 2022, iar termenul estimat pentru finalizare este iunie 2023. Contractul pentru construirea clădirii a fost câștigat de asocierea de firme: SC CONARG AG SRL, SC ELECTRONET CONCEPT SRL, SC CON GAZ PREST SRL, SC IFMA SA. Valoarea lucrărilor este de 21.417.091,21 lei cu TVA.

La Mioveni au fost premiate cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsătorie

Miercuri, 07 Decembrie 2022 07:20

Cuplurile din orașul Mioveni care, anul acesta, au aniversat o jumătate de secol de căsnicie neîntreruptă au fost premiate de administrația locală, în cadrul unui proiect de suflet, devenit deja tradiție în comunitate. Reprezentanții Centrului Cultural Mioveni au trecut pragul căminelor celor 22 de familii norocoase, cărora le-au oferit un premiu simbolic, o diplomă aniversară și un buchet de flori, în semn de recunoștință pentru modelul pe care îl oferă generațiilor viitoare, dovedindu-și dragostea, respectul, încrederea și devotamentul reciproc.

„Cadourilor materiale li se alătură urările sincere de sănătate, prosperitate și unitate pe care comunitatea locală le adresează celor 44 de seniori care anul acesta au aniversat cea de 50-a aniversare a căsătoriei, simbolizată prin Nunta de Aur”, a transmis Centrul Cultural Mioveni.

 

 

Ducele de Albota, mesaj dur către colegii primari: „Cei care sunteți zgârciți, să dea Dumnezeu să pierdeți alegerile!”

Marţi, 06 Decembrie 2022 14:08

Primarii argeșeni se vor reuni la Muzeul Golești pentru a sărbători Ignatul. Tradiția spune că atunci se taie porcii, iar edilii vor veni pregătiți cum se cuvine. Vor sacrifica porci și vor pregăti pomana porcului din care se vor înfrupta toți invitații. Carnea rămasă după după ospăț va ajunge în centrele din subordinea DGASPC Argeș, pe masa de Crăciun a copiilor și a bătrânilor instituționalizați. În acest an, evenimentul va avea loc pe 21 decembrie, iar primarul de la Albota, Ion Dumitru, și-a anunțat prezența în stilu-i hâtru, atât de caracteristic. Ba chiar i-a ironizat pe primarii care, în anii trecuți, s-au afișat cu porcii la eveniment și au donat grăsimea, iar carnea au mâncat-o cu ai lor.

 

PNL Argeș l-a scos la înaintare pe fostul primar Dorin Bărbuceanu!

Marţi, 06 Decembrie 2022 13:35

Observăm că PNL Argeș a scos artileria grea! Fostul primar al Ștefăneștiului, profesorul Dorin Bărbuceanu, a fost activat pe linie politică. L-am zărit de 1 Decembrie la manifestările organizate la Pitești, dar și la conferința de presă a PNL Argeș de săptămâna trecută. Probabil că amintirile îi chinuiesc pe liberali, iar cele patru mandate ale lui Bărbuceanu în fruntea Ștefăneștiului, încă mai cântăresc greu.

Nu știm ce strategii născocește șefa Alina Gorghiu și ce așteaptă de la alegerile locale din 2024, dar afișarea lui Dorin Bărbuceanu aduce semne de întrebare pentru PNL. La un moment dat, dacă ne amintim bine chiar anul trecut, liberalii au prezentat un tânăr de la Ștefănești – ca potential candidat la primărie. Între timp, nu s-a mai auzit nimic de el, nici pe la conferințe nu l-am văzut, deci l-or fi scos din joc. Noroc cu Bărbuceanu care – profesor de matematică fiind – e destul de bun la calcule…

 

De Crăciun, fii mai bun! O familie cu patru copii are nevoie DISPERATĂ de ajutorul semenilor

Marţi, 06 Decembrie 2022 11:22

# Preotul din Cârstieni (Călinești) a reușit să îi ajute și să le pună, temporar,  un acoperiș deasupra capului. Să ajutăm și noi!

Ce poate fi mai frumos, pentru suflet, decât să dăruiești? Apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului ar trebui să fie, cu atât mai mult, un prilej să hrănim și să curățim sufletul cu ajutorul faptelor bune. De astfel de fapte bune are nevoie o familie greu încercată, familie formată dintr-o bunică, o mamă și patru copii mici. Aceștia au primit, deja, un ajutor salvator de la preotul Daniel Mandu.

Clinica de medicină dentară Dr. TEO - PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Marţi, 06 Decembrie 2022 11:09

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență, consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

 

De Sfântul Nicolae se deschide patinoarul din Bradu!

Marţi, 06 Decembrie 2022 10:17

 

 

Marţi, 6 decembrie, la Baza Sportivă Bradu, de Sfântul Nicolae, va fi zi de mare sărbătoare şi bucurie.

”Vom inaugara patinoarul unde toţi locuitorii comunei, de la pitici la bunici, pot petrece cu bucurie vacanţa şi sărbătorile de iarnă. Vă aşteptăm cu drag, ca în fiecare an, să petrecem cu bucurie, împreună, o seară minunată!”, transmite primarul Dan Stroe.

C.S. Dacia Mioveni 2012 adaugă un nou sponsor

Marţi, 06 Decembrie 2022 10:06

Lucrurile se mișcă bine pe plan sportiv, la Mioveni. un club dinamic ce atrage, iată, noi sponsori. Societatea argeșeană ”Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL” vine în sprijinul CS Dacia Mioveni 2012.

„Ne bucurăm să anunțăm un nou sponsor care se alătură susținerii clubului nostru și echipei de handbal, societatea argeșeană, ”Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL”!  Răzvan Mihai Pîrvu, administratorul societății, a fost prezentat handbalistelor și staff-ului tehnic al echipei, la Sala Sporturilor Mioveni.

 

 

Studenții din anul 1, care au fost olimpici în liceu, vor putea primi până la 6.000 de euro pe an pentru cercetare

Marţi, 06 Decembrie 2022 09:00

# Cererile se depun până pe 25 decembrie la universități

Absolvenții de liceu care au obținut premii sau mențiuni la competițiile naționale sau internaționale recunoscute de Ministerul Educației, în timpul liceului, și care din anul universitar 2022-2023 urmează cursurile unei facultăți, pot primi câteva mii de euro pe an pentru cercetare prin programul de granturi pentru cercetare-dezvoltare și inovare “Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”. Guvernul a adoptat marți, 29 noiembrie, o hotărâre de guvern (HG) prin care majorează premiile pentru laureați, modificând și completând HG nr. 403 din 2017.

 

Acțiunea „Foc de artificii”, în plină desfășurare

Marţi, 06 Decembrie 2022 08:02

# Atenție! Să sesizați poliția când constatați că sunt vândute ilegal articole pirotehnice!

Poliţia Română a demarat, începând cu data de 21 noiembrie, acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”. Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Creează amintiri pentru o viață întreagă, la Târgul de Crăciun Pitești!

Marţi, 06 Decembrie 2022 07:59

Târgul de Crăciun Pitești și-a deschis porțile pentru vizitatori, iar milioane de luminițe s-au aprins! Zilnic, în Piața Primăriei, Târgul de Crăciun te așteaptă - de luni până vineri, între 11:00 și 21:00, iar sâmbăta și duminica, între 11:00 și 22:00 - ca să descoperi surprize potrivite pentru întreaga familie.

Decorațiuni luminoase de poveste, inspirație pentru cadouri, trenuleț, carusel, cutie poștală pentru scrisorile către Moșu’, lângă bradul împodobit cu sute de decorațiuni, vin fiert sau ceai aromat, turtă dulce, produse tradiționale cu scorțișoară, ghimbir, nucșoară, portocale, măr copt, ciocolată - ce-i mai parfumat, mai cald și mai dulce ca să-ți încălzească mâinile, inimile și zâmbetele găsești la Târgul de Crăciun Pitești!

Alina Gorghiu a ținut locul primei doamne la parada de 1 Decembrie de la București

Luni, 05 Decembrie 2022 16:23

Șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, în calitate de președinte al Senatului, a apărut chiar lângă Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, organizată în Capitală.

Din motive necunoscute presei, prima doamnă Carmen Iohannis nu a participat la eveniment, iar prezența Alinei Gorghiu, chiar în locul dediat soției președintelui României a încins spiritele.

Se vede că la Centru, Alinuța se bucură de o poziție privilegiată, dar în Argeș e aproape invizibilă. Deși se afișează peste tot, PNL-ul contează tot mai puțin în județul nostru, unde PSD-ul e fruncea.

 

ȚEAPĂ! Ministerul Educației nu primește nici în 2023, 6% din PIB

Luni, 05 Decembrie 2022 14:55

Educația rămâne și în 2023 cu mâna întinsă! Potrivit Edupedu.ro, Guvernul Ciucă amână din nou articolul 8 din Legea Educației nr 1/2011, prin care bugetul Educației Naționale să fie 6% din PIB. Practic, anual, Guvernul (oricare ar fi el), refuză să acorde 6 procente din PIB pentru Educației.

Produsul Intern Brut pe 2023 a fost la 1.552,1 miliarde lei. Bugetul pentru Educație ar fi trebuit să fie de 93 de miliarde de lei, dacă s-ar aloca 6% din PIB. Dar acest lucru nu se va întâmpla, pentru al 12-lea an consecutiv.

De Ziua Națională a României, deputatul Adrian Miuțescu - cu ochii la camera foto și cu mâna la corazon

Luni, 05 Decembrie 2022 13:26

Nici 1 Decembrie nu mai e ce-a fost odată! Mai nou se consumă pe social media, iar politicienii și-au învățat lecția. Deputatul Adrian Miuțescu de exemplu, urmărește camera foto de parcă ar fi artist. Și și-a demonstrat abilitățile chiar de Ziua Națională, când a participat la evenimentele organizate la Pitești. Într-una din imaginile publicate pe Facebook, Adiță se ține cu mâna de corazon și privește camera foto cu mare interes. Mare patriot, Adrian Miuțescu!

Apoi, tot pe Facebook, Miuțescu a postat un mesaj în care a vorbit despre valori și eroi. Dar imaginea la care facem referire vorbește de la sine despre nevoia stringentă de publicitate a deputatului partidului Forța Dreptei.

 

Cinci eroi din Argeș, premiați de Prefectură. Exemple de umanitate

Luni, 05 Decembrie 2022 12:51

Au fost momente festive, pe 30 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului Argeș. Prefectul Radu Perianu a premiat umanitatea. Cinci argeșeni, angajați MAI  și MAPN, au fost felicitați pentru curajul de care au dat dovadă pe parcursul acestui an, prin acţiunile lor fiind salvate vieți și bunuri.

Cinci nume, cinci oameni, exemple de umanitate și responsabilitate:

- plutonier adjutant șef Valentin Gabriel Gîrteajă;

- comisar șef Ion Dragoș Tinca;

- căpitan Iulian Necuță;

- plutonier major Marius Cristinel Ilă;

- căpitan Ionuț-Adrian Usturoi-Neamțu.

Apă Canal 2000 S.A. publică lista restanțierilor pe localități

Luni, 05 Decembrie 2022 12:38

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. aduce în atenția utilizatorilor finali ai serviciilor furnizate /prestate, din cadrul asociațiilor de proprietari restanțiere din Pitești, Costești, Topoloveni, Ștefănești și Bascov, situația debitelor datorate către Operator la data de 28.11.2022, cu rugămintea de a achita sumele restante, pentru a se evita astfel efectul nedorit al unei posibile debranșări de la rețeaua publică de apă. Listele cu restanțieri sunt disponibile pe site-ul www.apacanal2000.ro

 

POLIȚIȘTI ARGEȘENI AVANSAȚI ÎN GRAD, DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Joi, 01 Decembrie 2022 12:41

 

Cu prilejul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, un număr de 74 de polițiști argeșeni au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. Este vorba despre 24 de ofițeri și 50 de agenţi de poliţie, care s-au remarcat în mod deosebit în executarea misiunilor.

„Prin Dispoziția Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, pentru merite deosebite în activitatea profesională, un număr de 74 de polițiști din cadrul inspectoratului, au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Șeful IPJ Argeș a fost avansat la grad de chestor

Joi, 01 Decembrie 2022 12:34

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 29 noiembrie, mai multe decrete. Printre acestea se află și cel privind acordarea gradului de chestor de poliție șefului Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Marian Badea.

„Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Badea Marian din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în informarea administrației prezidențiale.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, și ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne, Președintele României decretează: Domnului comisar-șef de poliție Badea Dumitru Marian i se acordă gradul profesional de chestor de poliție”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

 

Pagina 35 din 282

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea