Medic nou la Spitalul din Mioveni!

Joi, 01 Decembrie 2022 12:15

De luni, 5 decembrie 2022, în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni își va începe activitatea Raluca Onilă, medic cu specializarea în Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.

Dr. Raluca Onilă are 33 de ani, este absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie"Victor Babeș" din Timișoara, iar experiența acumulată ca rezident în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara și la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - Prof. Dr. “Nicolae Paulescu” din București este îmbogățită permanent prin participarea la cursuri și stagii de perfecționare.

Concurs de tăiat și preparat porci, la Golești

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:21

# Primarii argeșeni vor fi bucătari pentru casele de copii și bătrâni

Consiliul Judetean Arges organizează, miercuri - 21 decembrie, la Muzeul Golesti, evenimentul ”Traditii și obiceiuri de Ignat din comuna mea”. O manifestare tradițională și, în același timp, filantropică. În tradiția populară, Sfântul Ignat este frate cu Moș Crăciun, căci el este cel care, bătând la ușa unui om, l-a anunțat că, după el, vine Moș Crăciun și că fiecare gospodar trebuie să taie un porc pentru copiii săi!

 

 

Echipa de handbal de la Mioveni reia meciurile din Liga Florilor

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:11

Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 reia meciurile Campionatului Național, Liga Florilor, sâmbătă, 4 decembrie. Cu această ocazie, sunteți invitați toți, cu mic cu mare, în tribunele Sălii Sporturilor Mioveni la un meci ”tare”, în care handbalistele, antrenate de prof. Robert Licu, întâlnesc CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipa de pe locul III al clasamentului.

Meciul este programat pentru ora 17:00 și contează pentru etapa VIII a Ligii Florilor.

 

SC Apă Canal 2000 SA recomandă: Protejaţi contoarele de apă împotriva înghețului!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 10:11

Intrarea în sezonul de rece aduce, pe lângă bucuria aproprierii sărbătorilor de iarnă, şi grija pentru ca în casele noastre să fie bine şi să beneficiem de utilităţile fără de care cu siguranţă ne-am îngreuna traiul. Astfel, este necesar ca utilizatorii să ia măsuri de protejare a instalaţiilor de alimentare cu apă pentru a evita apariţia problemelor legate de îngheţul acestora. După cum prevede şi regulamentul serviciului, utilizatorii au obligaţia de a asigura protecţia şi integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent. În cazul funcţionării anormale în condiţii de îngheţ, reparaţiile şi/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

 

Proiectul noului stadion „Nicolae Dobrin” a intrat în linie dreaptă

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:52

# Gentea: „În doi ani și jumătate vom avea această bijuterie la Pitești”

Săptămâna trecută, s-a dat avizul final, în ședința CTE interministerială, pentru obiectivul de investiții construire stadion „Nicolae Dobrin”. Urmează emiterea unei Hotărâri de Guvern, iar proiectul intră în linie dreaptă.

Construcția noului stadion „Nicolae Dobrin” se va face cu finanțarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Astfel, Piteștiul va avea un stadion nou, de 100 de milioane de euro! Municipiul Pitești va contribui doar cu suma de 1,7 milioane de euro, din valoarea totală a proiectului.  În plus, va mai suporta și costurile demolării actualului stadion de la Pitești.

 

Clinica Dr. Teo - TEHNOLOGIA WATERLASE

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:51

Prevenția în cazul pacienților care au anxietate în cadrul vizitelor la dentist este uneori imposibila.

Terapia cu laser Waterlase:

• Reduce semnificativ sângerările, inflamația post operatorie  și durerea post tratament

• Reduce semnificativ nevoia de retratare.

• Reduce timpul de intervenție

• Elimina riscul apariției unei infecții si sterilizează zona pe care acționează

 

Sala Polivalentă va fi inaugurată pe 8 decembrie

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:25

Sala Polivalentă din Pitești este în prag de inaugurare! Evenimentul va avea loc pe 8 decembrie, de la ora 10:00. Imediat după inaugurare, la „Pitești Arena” se va desfășura Campionatul Național de Ashihara Karate, ediția 2022, unde s-au înscris în jur de 500 de tineri.

„Am trecut de ultimul aviz. Pe 8 decembrie vom avea inaugurarea, la ora 10.00. Imediat va începe Campionatul Național de Karate, prima competiție pe care o va găzdui noua sală. Sunt deja 500 de tineri înscriși. Gândiți-vă ce va fi aici, în Pitești! Vă mai dau o veste bună! În 2023, România a fost desemnată să găzduiască două dintre cele mai importante evenimente sportive ale baschetului juvenile: Campionatul European Under 20 și Under 16. Piteștiul și Craiova au fost desemnate să le organizeze”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Pe 1 Decembrie se aprinde iluminatul festiv la Mioveni

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:13

Începând cu data de 1 Decembrie, Mioveniul va intra sub spiritul sărbătorilor de iarnă! De Ziua Națională a României, de la ora 18:00, în Centrul Civic, se vor aprinde luminițele de Crăciun.

De 1 Decembrie vor fi organizate și mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale a României. Programul manifestărilor:

- ora 11:00 – depuneri de coroane la Monumentele Eroilor  din cartierele Racovița, Făget, Colibași, Clucereasa și de la Școala „Liviu Rebreanu” Mioveni.

- ora 13:00 –  depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Centrul Civic. Defilare militară și monumente artistice.

 

Spitalul Mioveni a fost premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:51

# Managerul Mircea Stoian: „Am atras și fonduri europene, dar și medici”

Spitalul Orășenesc Mioveni a fost premiat pentru proiectul intitulat „Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a unității spitalicești”, proiect finanțat cu fonduri europene.

Joi, 24 noiembrie 2022, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a organizat Gala „România modernizată cu fonduri europene”, eveniment în cadrul căruia au fost premiate 14 proiecte de succes, finanțate cu fonduri europene 2014–2020 din POCU, POIM, POAT, POC, POR și POCA, în contextul asigurării îndeplinirii obligațiilor de comunicare ale României, în calitate de stat membru UE, precum și pentru îndeplinirea obligațiilor de comunicare aferente programelor operaționale și autorităților de management.

Rezultatele extraordinare pentru echipele de oină din cadrul CS Dacia Mioveni 2012

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:41

Rezultate extraordinare pentru secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012 la Campionatul Național de Oină în sală Senioare și Junioare I, desfășurat pe 19 noiembrie în Vatra Dornei. Sportivele de la Mioveni s-au întors acasă cu rezultate extraordinare. Echipa de oină junioare I a câștigat titlul național, iar echipa de senioare a CS Dacia Mioveni 2012 a reușit să ajungă în finală, devenind vicecampioană națională.

Rezultate la Junioare I:

ACS Avântul Frasin - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-10

Someșul Cășeiu - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-8

ACS Șoimii Târgu Lăpuș - CS Dacia Mioveni 2012 - 0-8

 

O nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. Vezi ordinea de zi

Luni, 28 Noiembrie 2022 11:07

# Stația de epurare de la Spitalul Călinești dar și propunerea de cumpărare a unor terenuri la Pitești – două puncte fierbinți pe ordinea de zi

 

Se convoacă Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă ordinară pentru data de 28.11.2022, ora 15:00, atât cu participarea fizică a consilierilor județeni în sala de ședințe din Bulevardul Republicii, nr. 71, cât și în sistem on - line, pentru aprobarea mai multor proiecte. Unele dintre acestea chiar interesante.

Se pare că Spitalul Călinești va avea, în sfârșit, canalizare și stație de epurare. Se mai dorește alcătuirea unei comisii de negociere în vederea achiziționării unor terenuri necesare amenajării unei parcări pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș.

Sistarea furnizării apei potabile în comuna Bascov, în data de 28 noiembrie

Luni, 28 Noiembrie 2022 10:32

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de luni 28.11.2022, între orele 9 - 16, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Serelor şi Mierluşeşti.

„Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a reţelei noi de apă la intersecţia străzii Serelor cu strada Mierluşeşti. Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, informează conducerea societățiii Apă Canal 2000 SA.

 

Cristian Dolofan și Traian Pavel participă la o competiție sportivă în Croația

Vineri, 25 Noiembrie 2022 15:49

 

Deși Campionatul Național de Raliuri Betano 2022 a ajuns la final, echipa DTO Rally continuă competițiile. Echipajul format din Cristian Dolofan și Traian Pavel este prezent, în acest weekend, în Croația, la Rally Show Santa Domenica, una dintre cele mai vizitate competiții de raliu din Europa Centrală. După un sezon dedicat macadamului, echipajul DTO Rally Team s-a întors pe suprafața sa favorită.

„Participările internaționale nu se opresc aici pentru sportivii din România! Cristian Dolofan și Traian Pavel vor fi prezenți în acest weekend în Croația, la Rally Show Santa Domenica, după un sezon dedicat macadamului, echipajul DTO Rally Team întorcându-se pe suprafața sa favorită. Le urăm mult succes celor doi. Max gas!”, a transmis Federația Română de Automobilism Sportiv.

Aruncarea de gunoi pe spațiul public este aspru sancționată!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:30

# Primarul din Băbana a ajutat la depistarea unui astfel de caz

Rețelele sociale au început să joace un rol tot mai mare, nu numai în modă sau în publicitate, ci și în viața de zi cu zi. Iată, mai jos, cum o postare pe o astfel de rețea a dus la sesizarea unei instituții a statului și la repararea unei acțiuni urâte. Ce s-a întâmplat? Un cetățean a observat cum dintr-un camion se descarcă și aruncă gunoi pe domeniul public, mai exact pe marginea unui drum. Imagine pe care o regăsim în majoritatea localităților din țară. Doar că cetățeanul respectiv a filmat totul, apoi, cu ajutorul primarului din Băbana, Bebe Ivan, a fost sesizată Garda de Mediu. Un gest de normalitate care, dacă ar fi făcut mai des, ne-ar ajuta să mai scăpăm de munții de gunoaie care ne înconjoară. Felicitări tuturor celor implicați!

 

În atenția posesorilor de mașini din Argeș! Poliția rutieră poate ridica și vehiculele parcate pe trotuare

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:22

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuar, nu numai a celor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă.

„Acest proiect, iniţiat în 2019 pentru a corecta o inadvertenţă din Codul rutier, a fost cerut de primari de toate culorile politice, care s-au confruntat şi se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor. Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilităţi, mame şi copii mici nevoiţi să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini.

ADIO vizite non-stop în spitale! Ministerul Sănătății a lansat un proiect prin care restricționează vizitele aparținătorilor

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:14

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare publice. În acest sens, fiecare pacient va primi, la internare,  un cod numeric unic care va fi comunicat aparţinătorilor. Pacienții nu mai pot fi vizitați la orice oră în spitale. Programul pentru vizitatori va fi de luni până vineri între orele 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 20.00. Durata vizitei va fi de 30 de minute.

 

Elevii navetiști vor primi o sumă forfetară pentru transport

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:02

# După cum a anunțat prefectul Radu Perianu, aproape 10% din elevii argeșeni fac naveta la școală

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o OUG care prevede acordarea unei sume forfetare pentru elevii care fac naveta la școală. Suma acordată elevilor navetiști va crește de până la 4 ori. Astfel, se acordă o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru. Menționăm faptul că elevii vor beneficia de plata în avans a sumei forfetare.

După 15 ani, Filarmonica Pitești va avea un nou pian de concert!

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:01

Un nou pian pentru Filarmonica Pitești! Conducerea instituției de cultură a semnat contractul pentru achiziția pianului YAMAHA C7X SERIES, în valoare de 255.246,12 lei, inclusiv TVA. Banii vin din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Mă bucur că, în perioada următoare, marii pianiști ai României, respectiv ai lumii, vor avea la dispoziție un asemenea pian”, a precizat Gabriel Niță (foto), managerul Filarmonicii Pitești.

 

Ministerul Educației, amendat după ce a eliminat bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Joi, 24 Noiembrie 2022 16:00

Se face dreptate! Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat Ministerul Educației cu suma de 10.000 de lei, după ce ministerul a eliminat  bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a.

„Fapta Ministerului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare.”, a anunțat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării , într-un comunicat de presă, citat de Edupedu.ro.

 

Dacia Mioveni are antrenor de națională!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:15

Robert Licu, „Tunarul” naționalei din anii ’90, este noul antrenor principal al Daciei Mioveni!

Profesorul Robert Ioan Licu, 53 de ani, antrenor maestru cu specializarea handbal, a semnat cu clubul nostru pentru preluarea băncii tehnice a echipei de handbal.

Robert Licu, fostul inter dreapta al Naționalei României, este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naționale, cu 1054 de goluri în 254 de selecții. Are o vastă experiență ca jucător, fiind dublu campion național, câștigător a două Cupe ale României, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial cu echipa națională.

 

Pagina 36 din 282

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea