Târg de Crăciun cu Ducu Bertzi și Gașca Zurli! Piteștiul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:11

Suntem tot mai aproape de sărbătorile de iarnă, așa că pregătirile sunt pe ultima sută de metri. A început numărătoarea inversă pentru deschiderea Târgului de Crăciun. Una câte una, căsuțele, bradul, decorațiunile, proiecțiile și luminile recuceresc Piața Primăriei pentru a transforma centrul orașului într-un cadru de poveste.

Târgul de Crăciun va fi deschis miercuri, 30 noiembrie 2022, la ora 18:00, de sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de invitatul special, Ducu Bertzi, ale cărui colinde vor răsuna în centrul orașului, iar, odată cu acest eveniment, va avea loc aprinderea luminițelor festive.

Târgul te așteaptă cu multe surprize pentru întreaga familie, zilnic, până în 02.01.2023! Vei găsi decorațiuni pentru casă, obiecte de artizanat, dulciuri, jucării pentru cei mici, cadouri și obiecte hand-made. Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschisă pentru fotografii și relaxare, într-un decor magic, în timp ce, în Atelierul lui Moș Crăciun, cei mici vor învăța lucruri noi, prin activități specifice sărbătorilor de iarnă.

Clinica de medicină dentară Dr. TEO: Albirea cu laserul Biolase

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:02

Un zâmbet alb și strălucitor crește încrederea în sine oricui la orice vârstă. Pentru a obține un zâmbet perfect și luminat una din procedurile cele mai rapide de estetică dentară profesională și cu rezultate eficiente este albirea cu laserul Biolase.

Beneficii ale procedurii de Albire Dentară Profesională:

• Poate oferii dinților  o nuanță  de 4-6 nuanțe mai deschisă;

• Procedură rapidă (aproximativ 20 de minute pentru ambele arcade);

 

 

Atac al unui urs într-o gospodărie din Câmpulung! Cum au intervenit autoritățile

Marţi, 22 Noiembrie 2022 16:14

S-a întors ursul la Câmpulung! Un exemplar de urs brun a intrat, în data de 21 noiembrie,  într-o gospodărie, aflată la ieșirea din municipiu, pe Valea Unchiașului, unde a distrus cotețul porcilor. La fața locului au fost prezenți primarul Elena Lasconi, jandarmi, polițiști, un echipaj SMURD și un inspector al Gărzii Forestiere.  Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, animalul fiind îndepărtat în pădure.

S-a constatat, însă, că primarul municipiului Câmpulung nu încheiase un contract de prestări servicii, pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, cu gestionarul fondului de vânătoare, respectiv cu AJVPS Argeș, conform OUG 81/2021. Dacă situația ar fi fost mai gravă, putea avea loc o tragedie.

Acțiunea echipei de intervenție, constituită la Câmpulung, a fost explicată pe larg de Garda Forestieră Ploiești. 

Dolo Trans Olimp angajează mecanici auto!

Vineri, 18 Noiembrie 2022 09:47

 

Dolo Trans Olimp angajează mecanici auto cu experiența, pentru service-ul de camioane situat in com. Bradu/Argeș!

Cerințe:
* Experiență relevantă în domeniu;
* Responsabilitate, implicare, punctualitate.


Vi se oferă:
* Condiții foarte bune de lucru;
* Salariu motivant.

Pentru detalii, puteți suna la nr. de telefon: 0752495860.

 

Bogdan Olar, inspectorul șef al ISU Argeș, a trecut în rezervă

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 14:21

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Bogdan Olar, a trecut în rezervă, începând de miercuri, 16 noiembrie. Până la organizarea unui nou concurs, interimatul va fi asigurat de colonelul Alin Berevoescu, prim adjunct al ISU Argeș.

„Sunt mândru că am făcut parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și salut cu respect și onoare viața de pompier. Fiecare sirenă, alarmă vor trezi în mine emoția unui militar adevărat.”, a precizat colonelul Bogdan Olar.

În urmă cu 25 de ani, Bogdan Olar ieșea de pe băncile Liceului militar Constantin Brâncoveanu Ploiești și urma să aleagă arma „Pompieri” la Academiei de Poliție Al. I. Cuza. Și-a început cariera la Detașamentul de Pompieri Pitești. A fost absolvent și al Cursului de Expert al Mecanismul European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO – USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.

Târg de joburi și internship-uri, la Universitatea din Pitești

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 13:33

 

Universitatea din Pitești organizează joi, 17 noiembrie 2022, între orele 10.00-14.00, Career Hub - Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenții și absolvenții UPIT, dar și pentru elevii din liceele argeșene. Evenimentul se desfășoară la sediul Universității din Pitești, Corpul central, Strada Târgu din Vale, nr.1.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (C.C.I.A. Argeș), Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Asociația Studențească AIESEC.

 

Career Hub-UPIT este unul dintre cele mai importante evenimente de carieră dedicat studenților și absolvenților UPIT, respectiv angajatorilor, care facilitează întâlnirea cererii cu oferta de locuri de muncă și stagii de internship.

 

Un angajat al Primăriei Pitești - reținut în dosarul blocului construit ilegal

Marţi, 15 Noiembrie 2022 17:48

Continuă cercetările în dosarul privind construcția unui bloc de locuințe din Pitești, zona Tancodrom. După ce în februarie 2022, dezvoltatorul imobiliar în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, acum a venit rândul și altor persoane să răspundă pentru faptele lor.

Luni, 14 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și au reținut doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și de 51 de ani, din București, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Este vorba despre reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii.

Dani Mocanu și fratele său – trimiși în judecată în urma scandalului de la benzinărie

Marţi, 15 Noiembrie 2022 16:35

 

Cântărețul Dani Mocanu, fratele său Ionuț Nando Mocanu și alți doi prieteni ai acestora au fost trimiși în judecată în urma scandalului iscat la o benzinărie din Pitești. Incidentul a avut loc în această vară, pe 23 august, atunci când cântăreţul de manele Dani Mocanu împreună cu mai mulți indivizi din grupul său au atacat cu brutalitate un alt bărbat, care a ajuns de urgenţă la spital.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a unui număr de patru inculpaţi, din care:

- un inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor; tulburarea ordinii şi liniştii publice; lovire sau alte violenţe, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal; art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;

 

 

Mioveni. 270 de persoane s-au testat împotriva cancerului colorectal! Campania continuă!

Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:41

# Cabinetul pentru testare este în Colibaşi, lângă Şcoala Generală

Așa cum v-am informat, proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II - Sud-Muntenia”, derulat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni, Fundaţia Renaşterea și Instituția Prefectului Argeș, a ajuns și  în oraşul Mioveni.

Terenul de sport al școlii din Moșoaia nu va mai fi pe câmp

Marţi, 15 Noiembrie 2022 08:34

La o zi distanță după ce redactorii „Atitudine în Argeș” au scris că terenul de sport al Școlii Gimnaziale Moșoaia” se află pe câmp, conducerea primăriei a început procedurile necesare pentru împrejmuirea sa. Mai bine mai târziu decât niciodată!


Spuneam în ediția trecută că au trecut 10 luni de la renovarea terenului de sport de la școala din Moșoaia, de către un ONG, interval în care Primăria nu a găsit timpul necesar nici măcar de a-l împrejmui.

Deși este situat lângă școală, terenul de sport zici că este al nimănui, fiind situat pe un câmp. Iată că autoritățile locale au luat în sfârșit măsuri.

 

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, prezent la împlinirea a 103 ani de educație la Liceul Odobescu

Luni, 14 Noiembrie 2022 21:12

Colegiul Național Alexandru Odobescu, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ liceal din țară, a aniversat 103 ani de educație de calitate!
”Liceul de Matematică și Fizică nr.1 Pitești”, cum se numea când l-am absolvit eu, mi-a oferit cele mai frumoase momente în anii adolescenței și m-a pregătit pentru cele mai mari satisfacții ale vieții profesionale!  La mulți ani și multe generații de absolvenți de elită!” – Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

Experiențe inedite, în Italia, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Băiculești

Luni, 14 Noiembrie 2022 16:14

 

O echipă de elevi de la Școala Gimnazială Băiculești a participat, în perioada 6-12 noiembrie, în orașul italian Milano, la „Short-term exchange of groups pupils programme”, o serie de activități de formare înscrise în cadrul proiectului internațional „Cut! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118”, finanțat prin programul Erasmus+.

 

Scopul proiectului este de conștientizare, în rândul elevilor, a efectelor nocive ale abuzului de alcool asupra organismului, dar și de îndrumare spre promovarea unui stil de viață sănătos, atât pentru ei cât și pentru familiile și comunitatea din care fac parte, și creșterea calității procesului instructiv educativ prin formarea continuă la nivel european.

 

Clinica Dr. TEO - ORTODONȚIA

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:35

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație.  Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala.  Ortodontia nu se aplica doar pentru aliniamentul perfect al dintilor ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:
• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;
• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;
• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

Un argeșean – printre candidați în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:32

Opt candidaţi s-au înscris pentru două posturi de membru în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Printre aceștia se află și avocata Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș.

Fosta judecătoare și-a dat demisia, încă de la sfârșitul lunii octombrie, din partidul Alianța Pentru Patrie. Motivele plecării sale din partidul lui Codrin Ștefănescu sunt următoarele: „Nu se respecta nici Statutul, nici programul partidului. Iar eu lupt pentru țara mea, nu pentru interese de grup!”, ne-a precizat Mariana Vârgă.

Acum aceasta vrea să facă din nou justiție. Primul său obiectiv este CNCD, acolo unde își dorește să lupte împotriva discriminării.

După ce a cochetat și cu politica, Mariana Vârgă și-a lansat candidatura, din partea societății civile, pentru un loc în conducerea CNCD.

 

UPIT a sărbătorit 60 de ani de existență! Și viitorul sună bine: toate drumurile duc spre o Universitate Națională

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:14

 

 

Și a fost Gala UPIT 60, la Filarmonica Pitești! Moment aniversar la care au luat parte, alături de comunitatea academică argeșeană, invitați de marcă.  Rând pe rând, au luat cuvântul Gigel Paraschiv - secretar de stat la ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu - fost ministru al Educației și președintele Consiliului Național al Rectorilor, Tudor Prisecaru – secretar de stat la Ministerul Cercetării, Mihnea Costoiu - rectorul Universității Politehnica București, Anton Hadăr – președinte Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Valentin Popa – rectorul Universității din Suceava, Carol Schnakovszky – rectorul Universității din Bacău și mulții alții. Au fost prezenți și au vorbit despre importanța universității pentru mediul argeșean Cristian Gentea – primarul Piteștiului, prefectul Radu Perianu, Adrian Bughiu - vicepreședintele CJ Argeș și Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului. Un discurs aparte, plin de replici speciale și tâlcuri, l-a avut și ÎPS Calinic.

Aur și pietre prețioase în valoare de aproape două milioane de lei, scoase la licitație de către ANAF

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:07

ANAF organizează, în perioada imediat următoare, licitații publice pentru vânzarea de obiecte din metale și/sau pietre prețioase care au un preț cumulat de pornire a licitațiilor de aproape două milioane de lei.

 

„Pentru licitațiile care se vor organiza în București, la sediul ANAF din str. Dimitrie Gerota nr. 13, sector 2, în data de 23.11.2022, prețul total de pornire a licitațiilor pentru 34 de gropuri care cuprind obiecte din aur, argint și pietre prețioase este de peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, astfel de acțiuni de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitație publică vor avea loc și în Târgu Jiu sau Brașov, astfel:

 

Cristian Gentea propune elaborarea unei platforme civice pentru educație

Luni, 14 Noiembrie 2022 10:58

Cristian Gentea, primarului municipiului Pitești, a propus Universității din Pitești realizarea Consiliului de Susținere Publică a Educației și elaborarea unei platforme civice în acest sens, două dintre proiectele pe care și le-a asumat încă din perioada campaniei electorale din 2020. În cei doi ani de mandat, edilul susține că a reușit să mențină activ dialogul între primărie și principalii contributori la procesul educațional. De asemenea, a sprijinit și promovat activitățile cu caracter educativ la nivelul municipiului. S-a mizat, astfel, pe implicarea activă a structurilor academice în toate proiectele importante pentru Pitești și în deciziile locale.

„Sunt foarte atașat de învățământ, educație și cercetare, așa încât, în urmă cu doi ani chemam universitarii să fie alături, să facem mai mult pentru noi toți. Dincolo de pregătirea educațională și de formarea cunoștințelor, trebuie să formăm și caractere. Să facem așa încât absolvenții de liceu să fie atrași să rămână să studieze aici, studenții să nu migreze, tinerii să nu plece din oraș!

Baze pentru o viitoare colaborare între mediul de afaceri argeșean și cel grec

Luni, 14 Noiembrie 2022 10:48

 

Timp de două zile, o delegație oficială a Municipiului Meteora, Regiunea Tesalia din Grecia, condusă de primarul Alekos Theodoros s-a aflat la Mioveni.

Vizita a reprezentat un prim pas care va sta la baza viitorului Acord de Cooperare și Înfrățire dintre cele două administrații, proceduri care au demarat în urma discuțiilor celor două părți.

Cu o economie locală susținută în general din turism, servicii și agricultură, Meteora este al doilea marea centru al ortodoxiei din Grecia după Athos, reușind să atragă anual peste 2 milioane de turiști, mai mult de 10% dintre aceștia fiind români.

 

Testări gratuite de Ziua Mondială a Diabetului, la Mioveni

Luni, 14 Noiembrie 2022 10:44

Locuitorii din Mioveni își pot testa gratuit glicemia luni, 14 noiembrie 2022, în intervalul orar 11.00-17.00, în cadrul unei campanii a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș și Spitalului Orășenesc Mioveni, în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni.

În acest scop vor fi amenajate de administrația locală două centre de testare situate în următoarele locații: fostul Centru Cultural Mioveni, (bl. V2b - parter) și clădirea stadionului, lângă Piața Agroalimentară „Dacia”.

Procedura de măsurare a glicemiei este simplă, nedureroasă și gratuită.

Medic de la Spitalul Județean Argeș – arestat preventiv pentru 30 de zile

Joi, 10 Noiembrie 2022 14:59

 

Tribunalul Argeș a dispus joi, 10 noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a doctoriței Liliana Berca, medic de medicină internă,  specializarea Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (24 de acte materiale). Hotărârea instanței nu este definitivă, urmând să fie contestată la Curtea de Apel Pitești! Dacă decizia instanței va rămâne la fel, urmează ca doctoriței să i se suspende contractul de muncă.

„În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arge?. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen. şi art.202 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatei B.L.I., cercetată pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (24 de acte materiale), prev. de art. 289 al. 1 Cp rap. la art. 35 al. 1 Cp cu aplic. 6 din Legea 78/2000. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.11.2022 şi până la data de 09.12.2022 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.”, se arată în decizia Tribunalului Argeș.

 

Pagina 37 din 282

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea