Percheziții la Spitalul Județean Argeș. Un medic a fost reținut

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 17:16

Două percheziții au fost făcute în cursul zilei de miercuri,  9 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Un medic al unității medicale a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Conform informațiilor noastre, este vorba despre Liliana Berca, medic în secția de Diabetologie a Spitalului Județean Argeș.

DTO Rally caută mecanici de curse!

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 13:14

DTO Rally Team își completează echipa de mecanici de curse!

Candidatul ideal trebuie sa fie:

- pasionat de sportul cu motor

- bine organizat si atent la detalii

- disponibil pentru deplasări la evenimente sportive (in tară și in afară)

- cunoscător al principiilor de funcționare mecanice si electrice

- posesor de permis, cat B

„Oferim:

- salariu fix + diurna pentru deplasare la curse;

- training la locul de munca cu privire la particularitățile motorsportului.”, informează conducerea DTO Rally.

 

Viitorul cămin de la UPIT a revenit la viață! 150.000 de lei pentru a muta o conductă de sub locul unde se construiește clădirea

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 10:39

La viitorul cămin de la Universitatea din Pitești a apărut o problemă similară cu cea de la Sala Polivalentă. Dacă la Pitești Arena s-a descoperit că pe sub teren trecea o reţea de canalizare pluvială, a cărei mutare a costat municipalitatea în jur de 11 milioane de lei, la căminul care urmează a fi construit în Târgu din Vale s-a găsit sub pământ o conductă care făcea imposibilă realizarea obiectivului. Din fericire, costul mutării ei nu se ridică la nivelul milioanelor de lei, fiind doar de 150.000 de lei, conform conducerii UPIT.

Clinica Dr. TEO - IMPLANTUL DENTAR

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 08:48

Clinica Dr. TEO - IMPLANTUL DENTAR
• Implantul dentar reprezintă soluția cea mai sigură, modernă și conservatoare pentru înlocuirea unui dinte,  rata de succes  a acestuia ajungând până la 98%.
• Alegerea implantului dentar se face individualizat, în funcție de nevoile fiecărui pacient, iar cum majoritatea pacienților nu se pot resemna cu lipsa unui dinte prea mult timp este necesar reducerea acestor etape pentru a-și putea recăpăta zâmbetul cât mai repede.
• În funcție de tipul de implant folosit, procesul de integrare poate varia, iar pe lângă acest factor se adaugă experiența medicului, starea de sanătate a pacientului și respectarea regulilor de igiena orala.

 

Slujbă de resfințire a bisericii parohiei Priboienii de Jos, protoieria Topoloveni

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 08:06

# Printre preoți - și afaceristul Florin Păcioianu

După șapte ani de lucrări executate la biserica satului, locuitorii de pe Valea Cârcinovului au primit în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a săvârșit slujba de târnosire a acestui sfânt locaș de rugăciune.
Momentul ales a fost deosebit datorită faptului că biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din comuna Priboieni a aniversat 100 de ani de la punerea pietrei de temelie în ziua de 17 aprilie 1922. Pentru a marca împlinirea unui veac de la începerea lucrărilor de construire a bisericii parohiale, în curtea bisericii a fost înălțată o cruce comemorativă din piatră de Albești-Muscel. …

Primarul de la Vlădești a picat examenul la gramatică

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:59

Supărat că nu a fost invitat de către directorul școlii din localitate la „Festivalul Toamnei”, Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a simțit nevoia să certe cadrul didactic pe rețelele de socializare. Edilul și-a permis chiar să amenințe susținând, pe Facebook, că în urma lipsei de colaborare dintre cele două părți, primărie și școală, vor avea de suferit copiii.
Iar postarea primarului a avut un puternic impact emoțional, mai ales din punct de vedere gramatical. În cinci propoziții au fost făcute cel puțin șapte greșeli de scriere. Nici nu mai vorbim despre diacritice. Despre virgule, nici atât! „Trebuia chemat urgent la școală și băgat direct în clasa a doua”, vorba unui consătean al primarului.  Că tot era supărat edilul că nu a fost chemat la evenimentul desfășurat la școala din Vlădești! În concluzie, edilul mulțumește celorlalte cadre didactice care ”FACE” tot posibilul să mențină colaborarea dintre instituții.
A.V.

 

 

Mioveni - campanie gratuită de sterilizare

Marţi, 08 Noiembrie 2022 07:44

În perioada 22-23 noiembrie se va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân.
Campania este organizată cu sprijinul Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura.
Acțiunea va avea loc începând cu ora 9.00, pe platoul Făget.

Tribunalul a decis! Nouă foști parlamentari de Argeș își vor recupera pensiile speciale

Luni, 07 Noiembrie 2022 18:45

# Fostul deputat Sandu Nichita află în decembrie dacă va primi înapoi indemnizația
Zece foști parlamentari de Argeș au dat în judecată Camera Deputaților și Senatul pentru a-și recupera pensiile speciale. Până în prezent, nouă foști reprezenți ai județului în Parlament au câștigat la Tribunalul Argeș dreptul de repunere în plată a indemnizațiile cuvenite în baza Legii privind statutul senatorilor și deputaților. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. În privința celui de-al zecelea fost parlamentar de Argeș, instanța se va pronunța în dosar abia pe 8 decembrie. Iulian Cristache, Adrian Duță, Filip Georgescu, Georgiu Gingăraș, Gheorghe Marin, Nicolae Ionescu, Ion Burnei, Constantin Tămagă, Nițu Vasile și  Sandu Nichita au reclamat pierderea indemnizațiilor de plată pentru limită de vârstă, toți fiind la pensie.

 

Se oprește apa în comuna Poiana Lacului

Luni, 07 Noiembrie 2022 18:16

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa din data de 08.11.2022, ora 16:00, până la data de 09.11.2022, ora 24:00, lucrări pentru remedierea unei avarii survenite în staţia de pompare Sămara din comuna Poiana Lacului.

În perioada menţionată alimentarea cu apă potabilă va fi întreruptă, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Dealul Viilor-Lunca, Dealul Viilor, Dealul Oraşului, Metofu şi în satul Sămara.

Apă Canal 2000 SA îşi cere scuze pentru disconfortul creat abonaţilor afectaţi de această oprire.

A murit preotul Gheorghe Bărănescu, fostul primar de la Băiculești

Luni, 07 Noiembrie 2022 16:11

 

Preotul Gheorghe Bărănescu, fostul primar al comunei Băiculești, a încetat din viață. Trupul neînsuflețit va fi depus la Mănăstirea Tutana.

„Cu durere în suflet vă anunțăm că Preotul Bărănescu Gheorghe s-a mutat la cele veșnice! Trupul va fi depus la Mănăstirea Tutana până miercuri dimineața, după aceea va fi mutat la Biserica din Vale până joi când va fi înhumarea la ora 12! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat, în această dimineață, familia preotului.

Zis și „Popa Vijelie”, Gheorghe Bărănescu a fost primarul comunei Băiculești timp de patru mandate. De numele preotului Bărănescu se leagă și reabilitarea Mănăstirii Tutana, al cărei preot paroh a fost. Episodul reabilitării mănăstirii a fost povestit și de ÎPS Calinic.

 

Atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2022 14:11

Spitalul Orăşenesc Mioveni și Asociația "Hello Mama" organizează pe 16 noiembrie, de la ora 10.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca speakeri pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andreea Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC.
Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

Primarul Piteștiului a făcut cumpărături de la Târgul de Toamnă școlar

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:13

Putem spune că a devenit deja o tradiție la Pitești, Târgul de Toamnă în unitățile școlare.  Activitate încurajată de conducerea Primăriei Pitești. S-a întâmplat vineri, într-o frumoasă zi de toamnă.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea: ”Am participat cu interes la evenimentul antreprenorial organizat la Școala ”Nicolae Simonide”. Elevi, părinți, cadre didactice s-au implicat și au realizat atât produse tradiționale din fructe și legume, cât și obiecte hand-made pe care le-au expus la vânzare. Îi felicit pe toți pentru activitățile de antreprenoriat și integrare în comunitate!”.

 

Patru sportive din Mioveni selectate în lotul național de oină

Luni, 07 Noiembrie 2022 11:43

Patru sportive ale CS Dacia Mioveni 2012, Farcaș Georgiana, Pantazoiu Ștefania, Crețu Alexia și Manea Ștefania, au făcut parte din echipa lotului național de oină care a participat în Republica Moldova la tradiționala Cupă a Unirii.


Prof. Filofetia Dumitru, antrenorul secției de oină a CS Dacia Mioveni 2012, a fost și antrenorul echipei naționale de oină – feminin. Competiția s-a derulat în data de 22 octombrie, la Chișinău - Ghidighici.
Echipa națională feminină de oină a României a câștigat Cupa Unirii, dar cel mai valoros câștig l-a avut sportul nostru național, care a unit pentru aceeași pasiune, români cu români.

Zece elevi de la Școala Gimnazială Băiculești merg în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus+

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:58

 

O echipă de zece elevi de la Școala Gimnazială Băiculești participă, în perioada 6-12 noiembrie, în orașul italian Milano, în cadrul proiectul international Erasmus + „Cut! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118”.

Sunt implicați opt parteneri din șase țări europene, România fiind reprezentată de elevii Școlii Gimnaziale Băiculești. Copiii sunt însoțiți de profesorul Cosmin Mazilescu - inițiatorul și coordonatorul proiectului și de profesoara Camelia Pătru. În cadrul proiectului mai participă trei instituții de învățământ din Italia și câte una din Polonia, Franța, Belgia și Grecia.

 

Elevii Liceului "Dinu Lipatti" au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:14

Spitalul de Pediatrie va avea unul din cele mai frumoase locuri de joacă din județ, pentru că, de săptămâna trecută, curtea interioară a spitalului a devenit o adevărată lume de basm.

În urma unei investiții prin care la spital a fost amenajat un bazin pentru rezerva de apă, a fost construit și un zid de susținere a dealului din spatele spitalului. Acest zid a devenit o carte de povești, prin munca de mai bine de o lună a elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Zi de zi, grupe de câte 40 de copii au pictat zidul care a devenit o operă centrală a acestui spațiu care este deja în curs de transformare într-un loc de joacă destinat copiilor internați la Spitalul de Pediatrie.  

Mioveni: De la 1 noiembrie se depun cererile pentru subvenții la încălzire

Duminică, 06 Noiembrie 2022 11:12

 

# Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie

Direcția de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni primește, începând din 1 noiembrie 2022, cereri pentru acordarea ajutorului vizând încălzirea locuinţei pentru sezonul rece.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective, începând cu luna următoare pentru cei ce au depus documentele după data de 20 a lunii, începând cu luna depunerii cererii pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data depunerii cererii.

 

Expoziția de fotografie „Puncte de vedere, de Mihaela Stănciulescu - la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:32

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Puncte de vedere”, disponibilă în perioada 9 -23 noiembrie 2022. Expoziția prezintă o selecție de fotografii, realizate de Mihaela Stănciulescu, din arhiva personală. Vernisajul va avea loc miercuri,  9 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00, la sediul Fundației, situată în Pitești, str. Armand Călinescu nr.2 .

Pe 9 noiembrie va avea loc Gala UPIT 60

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:02

Universitatea din Pitești celebrează 60 de ani de învăţământ universitar în judeţul Argeș! Astfel, la 1 octombrie 1962, prin deschiderea Institutului Pedagogic de 3 ani (facultăţile Filologie, Matematică, Ştiinţe naturale), oraşul Piteşti devenea Centru Universitar. Pentru a marca șase decenii de activitate, conducerea UPIT organizează un eveniment aparte. Astfel, pe 9 noiembrie va avea loc Gala UPIT 60. Va fi o zi plină de evenimente.

 

Clinica Dr. TEO - zâmbim oricând împreună!

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 08:21

 

Clinica Dr. TEO a adus pe piața de profil un nou concept: OPEN TO SEE care întărește încrederea pacienților prin transparența actului medical și siguranța că necesitățile lor le sunt îndeplinite. De aceea, pentru fiecare caz în parte echipa de medici concepe un plan de tratament individualizat,
care ține cont atât de particularitățile clinice, cât și de dorințele și așteptarile pacientului.

Tel.: 0736/407.404, 0786/529.684

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor la Mioveni

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 07:27

În perioada 22-23 noiembrie, în perimetrul zonei de picnic Făget, se va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân. Campania este organizată cu sprijinul Asociației Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura. Programările se fac la numărul de telefon 0733.438.006, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

 

Pagina 38 din 282

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea