Au fost finalizate lucrările din jurul Sălii Polivalente din Pitești

Luni, 24 Octombrie 2022 11:14

Au fost finalizate amenajările exterioare și parcările suplimentare de la Sala Polivalentă Pitești. Astfel, s-a trecut și de ultimul hop, iar zona din jurul obiectivului a fost reconfigurată. Urmează ca în această săptămână să fie recepționate lucrările. Iar în scurt timp va avea loc mult așteptata inaugurare!

„Am efectuat o nouă vizită în teren la Pitești Arena! Foarte important este faptul că ne-am încadrat în termenele propuse!Așadar, toate lucrările ce ne revin au fost efectuate, iar zona din jurul Sălii Polivalente a fost reconfigurată! Săptămâna viitoare urmează recepția, iar apoi suntem gata de mult așteptata inaugurare! Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în bunul mers al lucrărilor!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Primarul Nicolae Rachieru: „Îi felicit pe reprezentanții mediului de afaceri pentru faptul că luptă să reziste pe o piață tot mai impredictibilă”

Luni, 24 Octombrie 2022 10:54

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat, săptămâna trecută, Topul Firmelor din Argeș 2022, o radiografie a celor mai performante firme din Argeș pe baza rezultatelor financiare centralizate din anul anterior.

Evenimentul, ajuns anul acesta la cea de-a XXVII-a ediție, a fost onorat de prezența numeroasă a celor mai importante companii din Argeș, a reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a României (în persoana președintelui Mihai Daraban, a secretarului general Ovidiu Silaghi și a consilieruluiȘerban Mihăilescu), a reprezentanților administrației locale - Consiliul Județean Argeș, Instituția Prefectului Județul Argeș, Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și a reprezentanților mediului academic – Universitatea din Pitești. De asemenea, au răspuns invitației parlamentari de Argeș sau primari.

 

Târg de toamnă - de succes! - la Școala Minulescu din Pitești

Luni, 24 Octombrie 2022 10:48

Târgul de toamnă ,,Ca la bunica acasă”, organizat, joia trecută, la Școala Gimnazială „Ion Minulescu” Pitești s-a dovedit o experiență antreprenorială de succes pentru elevi.

Primarul Cristian Gentea, prezent la acest eveniment, a transmis aprecierea sa elevilor, profesorilor și părinților pentru implicarea în acest proiect de antreprenoriat, care încurajează bucuria copiilor de a fi expozanți și vânzători. Cu această ocazie, edilul a menționat includerea Școlii Gimnaziale ,,Ion Minulescu” în Planul național de redresare și reziliență – renovare energetică, însemnând lucrări de reabilitare și termoizolare în unitatea de învățământ pentru creșterea eficienței energetice.

Eduard Novak, ministrul Sportului, în vizită în Argeș

Luni, 24 Octombrie 2022 10:43

 

Eduard Novak, ministrul Sportului, efectuează o serie de deplasări  și vizite în teritoriu, cu scopul de a promova Strategia Națională pentru Sport. Este vorba despre un document strategic cadru, elaborat de Ministerul Sportului, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Iar ministrul Eduard Novak împreună cu fosta campioană mondială și olimpică la gimnastică Silvia Stroescu vor sosi și la Pitești, pe 24 octombrie.

Ministrul Sportului va vizita Prefectura, Consiliul Județean Argeș și Primăria Pitești, unde va avea loc și o conferință de presă, de la ora 12.00. Apoi va vizita sediul CSM Pitești, unde va avea loc o întâlnire cu sportivii argeșeni, Sala Polivalentă și Școala „Ion Minulescu” Pitești, unde are loc proiectul „Hercules”- inițiere volei.

 

Notă internă, la DGASPC Argeș! Documentele trebuie aduse la conducere de către salariați conform unui program

Luni, 24 Octombrie 2022 10:34

# Dacă ai întârziat la semnat, vei fi sancționat!

O notă internă, semnată de directorul general Tatiana Eftime, a pus pe jar salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș! O parte dintre ei consideră că sunt puși la zid, după ce directorul a stabilit o abatere disciplinară nouă pentru salariați. Tatiana Eftime a dat o notă internă prin care s-a stabilit un program în vederea aprobării/avizării/semnării de către conducere, reprezentată atât de director, cât și de directori adjuncți, a tuturor documentelor rezultate din îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către salariații DGASPC Argeș. Programul de semnat a fost stabilit astfel: luni – joi, între orele 8:00 – 14:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

1400 de locuri noi de muncă la Pitești. Au început lucrările pentru Argeș Mall

Luni, 24 Octombrie 2022 09:24

 

Prime Kapital a propus, în urmă cu patru ani, la Pitești, un proiect de regenerare urbană prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din mijlocul orașului, într-un spațiu modern și atractiv. Joi, 20 octombrie 2022, proiectul celei mai mari investiții private din Pitești, din ultimii 30 de ani, trece în faza de execuție!

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania va dezvolta un centru comercial, investiție ce va genera, în mod direct, 1.400 de noi locuri de muncă. De asemenea, va fi rezolvată o necesitate de infrastructură rutieră în zonă, prin construirea pasarelei auto-pietonale care va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Vor fi eliminate și riscurile la care se supun piteștenii, în fiecare zi, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. După finalizarea pasarelei, în 2023, aceasta va fi cedată autorităților locale în mod gratuit.

 

Atenție, copii! Secția de karate de la CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri

Miercuri, 19 Octombrie 2022 14:10

Secția de karate a clubului sportiv CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri pentru copiii care au vârsta de peste șase ani, adolescenți, dar și pentru tinerii care au trecut de majorat. Cursurile sunt gratuite.

”Vă oferim educație, disciplină și performanță, prin practicarea unui sport adus la rang de artă! Alege să fii parte dintr-un colectiv cu rezultate remarcabile la nivel național și internațional!”, informează CS DACIA Mioveni 2012 .

Antrenori: Sebastian Ene - 5 Dan antrenor emerit, maestru al sportului și Ciprian Bohaciu - 4 Dan. Contact: 0721236051 – sensei Sebastian Ene.

Fostul subprefect de Argeş, George Rizescu: „Au dispărut oamenii, domnilor, și o dată cu ei a dispărut și omenia”

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:38

Pandemie, război, inflaţie şi sărăcie. Cam acestea sunt temele care ne frământă de doi ani încoace. Simplii muritori, oameni care am uitat educaţia şi valorile, care trăim duşi de val, încrâncenaţi faţă de răul din lume şi totuşi, atât de puţin dispuşi să lucrăm binele.

Aştia suntem... Şi uneori mai vine cineva să ne arate, ca într-o oglindă faptele noastre. „UNDE au dispărut oamenii?”, se întreabă retoric scriitorul George Rizescu, fost subprefect al Argeşului. Să ne întrebăm şi noi, mai des, cine suntem şi de ce suntem?

 

Gimnastele din Pitești, medaliate la turneul internațional de la Iași!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:07

Lotul de gimnastică „Olimpic Argeș Gym” al Centrului Cultural Pitești s-a întors de la Turneul Internațional ,,IAȘI TROPHY" 2022, desfășurat în perioada 7-9 octombrie, cu nu mai puțin de cinci medalii:

• 1 medalie AUR - categorie junioare IV;

• 1 medalie ARGINT - categorie junioare III;

• 3 medalii BRONZ - categorie junioare II.

 

Primarii din Hârsești și Stolnici – vizită la Constantin Bălăceanu-Stolnici

Miercuri, 19 Octombrie 2022 07:53

# Academicianul a împlinit 99 de ani dar lucrează încă la numeroase proiecte

Cei doi primari de pe Valea Cotmenei, Ionel Moloiu – edilul din Hârsești și Sevastian Roșu Pupăză – Stolnici au fost, săptămâna trecută, să îl vadă pe academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Acesta a împlinit, în luna iulie, 99 de ani și i-a primit cu multă bucurie pe cei doi, deși se afla într-o perioadă de convalescență.  Savantul și-a amintit, cu multă bucurie, perioada copilăriei și adolescenței, pe care și le-a petrecut la Stolnici, dar și de numeroasele incursiuni pe care le făcea prin Hârsești, unde poposea la prieteni de familie.

 

 

Un nou medic ortoped, la Spitalul Mioveni

Marţi, 18 Octombrie 2022 23:45

Un nou medic specialist ortoped activează, de săptămâna trecută, în cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni. Medicul Vlad Florin Obreja are 31 de ani, a terminat Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Carol Davila” din Bucuresti şi a efectuat rezidenţiatul la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor” Bucuresti. Este membru al Societăţii Române de Ortopedie și Traumatologie - SOROT, precum și membru al European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA).

Acesta va face echipă cu Theodor Popa, medic specialist Ortopedie și Traumatologie.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist.

 

Primăria Mioveni - ajutoare pentru încălzirea locuințelor. Acte și condiții necesare

Marţi, 18 Octombrie 2022 23:41

Primăria orașului Mioveni, prin Direcția de Asistență Socială, informează că, începând cu data de 1 noiembrie 2022, cetățenii cu venituri mici, vor putea depune dosarele pentru a beneficia de ajutorul de încălzire. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Depunerea dosarelor se va face la sediul Primăriei Mioveni, de marți, 1 noiembrie, după următorul program:

 

 

Tatiana Eftime - singura candidată pentru funcția de director general la DGASPC Argeș

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:43

# Proba scrisă va avea loc pe 24 octombrie

Concurs fără contracandidați, cu rezultat previzibil, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș! Tatiana Eftime, actualul director general interimar al instituției, este singurul candidat înscris la concursul organizat de Consiliul Județean Argeș. Este vorba despre un concurs de promovare, ci nu de recrutare. Adică persoanele care nu sunt numite într-o funcție publică nu au putut să se înscrie la concurs. În plus, pentru a participa la examen, trebuiau îndeplinite următoarele condiții de către candidați:

 

Fie iarna cât de grea... Ministrul Educaţiei dă asigurări că şcolile vor rămâne deschise!

Marţi, 18 Octombrie 2022 09:00

Au existat voci în spaţiul public care s-au exprimat pentru închiderea fizică a şcolilor şi trecerea acestora în online, pe seama preţurilor tot mai mari la energie electrică şi gaze, şi a unei necesare economii. Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca nu se joacă cu focul, aşa că exclude posibilitatea închiderii unităţilor de învăţământ. Experienţa din pandemie a demonstrat că şcoala online e un compromis care aduce grave deservicii elevilor.

 

 

Proiect Erasmus+ “Slow down Education in the Nature” ajuns la final

Marţi, 18 Octombrie 2022 08:55

În vara anului 2020, Liceul Tehnologic Topoloveni a câștigat un nou proiect Erasmus+ cu finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu titlul „Slow down education in nature” cu numărul de referință 2020-1-LV01-KA229-077522_3.

Astfel, în perioada de implementare și desfășurare a activităților proiectului (2 noiembrie 2020 - 1 noiembrie 2022), partenerii implicați, Școala Gimnazială Stalgene din Letonia, Școala Primară Palade din Estonia, Școala Gimnazială Lazo Angelovski din Republica Macedonia de Nord și Liceul Tehnologic Topoloveni din România au desfășurat activități menite să crească gradul de

Semafoarele inteligente de la Piteşti nu sunt chiar aşa deştepte! Poate în 2023...

Luni, 17 Octombrie 2022 10:51

Traficul din Piteşti e un fiasco! Am spus-o de câte ori am avut ocazia, nu-i o noutate că suntem aşa vehemenţi. Altceva ne interesează de data asta. Cum putem rezolva dificultăţile din trafic fără să facem campanie electorală, cum încearcă PNL-ul? Foarte simplu! Vedem cine face parte din comisia de sistematizare a circulaţiei. Din partea CL Piteşti, nimeni alţii decât aleşii PNL şi USR, care nu au competenţe în domeniu. Deci aici ne-am lămurit. Şi tocmai un consilier liberal, Răzvan Şerbănoiu, dă vina pe semafoarele inteligente care (spune el) nu sunt chiar atât de inteligente.

 

Se caută medici stomatologi în Argeș. Salariul net este, în medie, de 2.000 – 3.000 de euro

Luni, 17 Octombrie 2022 10:39

Deficitul de medici la nivel naţional se agravează, în urma pandemiei de COVID-19, indiferent de specializare. Așa se întâmplă și în cazul medicului stomatolog, cele mai multe anunțuri de angajare, de pe platforma BestJobs, fiind disponibile atât în Bucureşti, cât şi în Vâlcea, Cluj, Prahova şi Argeş. Un medic stomatolog are un salariu care variază, în medie, între 2.000 şi 3.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online.

„Pandemia de COVID-19 a accentuat deficitul de medici la nivel naţional, indiferent de specializare. Pentru rolul de medic stomatolog în cadrul unei clinici, este necesară, pe lângă diploma în medicină dentară, şi experienţa anterioară ca medic stomatolog. Salariul net pe care îl poate accesa o persoană pentru această poziţie este, în medie, de 2.000 – 3.000 de euro şi în prezent sunt multe poziţii deschise atât în Bucureşti, cât şi în Vâlcea, Cluj, Prahova şi Argeş”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs pentru zf.ro.

Finanțări PNRR. Primăria Pitești a depus proiecte de aproximativ 43 de milioane de euro

Luni, 17 Octombrie 2022 09:46

# Vezi lista proiectelor

Pe 10 octombrie, Ministerul Dezvoltării a lansat al doilea apel de proiecte, pentru o alocare financiară de aproximativ 986 de milioane de euro. În cele 20 de minute, cât a fost deschis apelul Ministerului Dezvoltării, Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Dezvoltare și Managementul Proiectelor, a depus o serie de proiecte a căror finanțare este în valoare de aproximativ 43 de milioane de euro – mai precis, 228.199.359,14 lei fără TVA.

Cele 14 proiecte depuse vor contribui la eficientizarea energetică și la consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Proiectele municipiului Pitești, depuse în cadrul PNRR – COMPONENTA 5, RUNDA 2, sunt:

 

Un polițist din Curtea de Argeș și-a dat demisia după ce a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influență

Luni, 17 Octombrie 2022 09:27

 

# A primit bani pentru a ajuta o persoană să obțină permisul auto

Un agent de poliţie din Curtea de Argeș a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat la domiciliu pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă. Alexandru Ionuț C., șef post poliție, este acuzat că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș ca să ajute o persoană să obțină permisul auto.

Un polițist din Argeș - arestat la domiciliu pentru trafic de influență

Vineri, 14 Octombrie 2022 15:03

 

Un agent de poliţie din Argeș a fost reținut pentru trafic de influenţă. Alexandru Ionuț C. este acuzat că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Permise ca să îi ajute soția să promoveze proba practică.

În cele din urmă, pe 13 octombrie, agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore în cadrul unui dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență.

Vineri, 14 octombrie, Tribunalul Argeș a dispus faţă de polițist măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Pagina 40 din 282

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea