Actualitate

Simfonia Lalelelor - evenimentul primăverii! „Prin fiecare petală colorată ne scriem istoria noastră”

Luni, 22 Aprilie 2024 11:28

Piteștiul a fost în sărbătoare, iar Parcul Lunca Argeșului a devenit pentru trei zile inima vibrantă a Simfoniei Lalelelor! Deschiderea oficială a celei de-a 47-a ediții a Simfoniei a debutat la Filarmonica Pitești, fiind făcută de doctorul inginer Ilariu Isac, cetățeanul de onoare al Piteștiului și președintele Societății Naționale a Pomicultorilor din România.

 

Spectacol extraordinar Irina Rimes și Zdob și Zdup

Joi, 18 Aprilie 2024 13:31

 

 

# Programul Simfoniei Lalelelor

Între 19 - 21 aprilie, va avea loc ediția cu numărul 47 a Simfoniei Lalelelor! Organizat de către Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., S.P.E.P. Pitești, A.D.P. Pitești, Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, evenimentul se va desfășura în Parcul „Lunca Argeșului”, dar și în zona centrală a orașului, unde va avea loc deschiderea festivalului. Deschis printr-un concert special al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești, susținut în seara de joi, 18 aprilie, în Sala Simfonia, la Centrul Multifuncțional, programul evenimentelor organizate de către municipalitate, pe parcursul celor trei zile de sărbătoare a piteștenilor, este următorul:

“Colibași - MIOVENI: 35 de ani de la ridicarea la rangul de oraș!“

Joi, 18 Aprilie 2024 13:31

 

Data de 19 aprilie constituie un pas major în istoria orașului Mioveni! La 19 aprilie 1989, prin Decret Prezidenţial, comuna Colibași, devine oraşul Colibaşi. 7 ani mai târziu, în 1996, ca urmare a unor demersuri făcute de către autorităţile locale, oraşul Colibaşi revine la vechea denumire, Mioveni.

Cu această ocazie, Centrul Cultural Mioveni, organizează un simpozion aniversar, vineri, 19 aprilie 2024, ora 12.00, în sala de spectacole a instituției. La eveniment vor participa personalități marcante în evoluția orașului.

 

 

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei care leagă Argeș Mall de zona centrală a Piteștiului

Joi, 18 Aprilie 2024 12:20

 

A fost inaugurată pe 18 aprilie, pasarela auto-pietonală care face legătura între cartierul Tudor Vladimirescu și zona centrală a municipiului Pitești, prin Bulevardul Republicii. Construcția, care marchează deschiderea Argeș Mall, va fi oferită de către dezvoltatorul Prime Kapital autorităților locale pentru folosul comunității.

Pasarela auto-pietonală are o lungime totală de 450 m și este alcătuită dintr-un tronson dublu-sens cu o lungime de 186 m peste calea ferată spre strada Tg. din Vale și două tronsoane simplu sens de urcare și coborâre, cu o lungime cumulată de 264 m, paralel cu Bd. Republicii. Suprafața totală carosabilă și pietonală a pasarelei este de peste 4.000 mp.

 

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei, pentru care s-au folosit 3.500 mc de beton (echivalentul a aproximativ 50 de case) și peste 2.000 de tone de metal.

Impresionantă expoziție de grădini de flori, la Simfonia Lalelelor

Joi, 18 Aprilie 2024 11:05

Proiectul „Grădina mea – florile Piteștiului” continuă: mini-grădinile amenajate de preșcolari și elevi piteșteni vor putea fi admirate la „Simfonia Lalelelor” 2024!

În cadrul celei de-a 47-a ediții a „Simfoniei Lalelelor”, Parcul „Lunca Argeșului” va găzdui, în zona dintre scenă și pavilionul expozițional, o impresionantă expoziție de grădini de flori, amenajate cu pasiune și inovație de elevi, preșcolari și cadre didactice din 29 de unități de învățământ din Pitești.

Copii și tineri plini de energie și talent s-au implicat voluntar în acest proiect eco-friendly și vor utiliza materiale prietenoase cu mediul pentru a crea grădinile lor unice.

 

Pagina 3 din 1121

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea