Actualitate

Acțiune de comemorare a generalului Gheorghe Băgulescu

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:22

Săptămâna trecută, s-au împlinit 132 de ani de la nașterea marelui patriot român, generalul Gheorghe Băgulescu.  În 1926, Băgulescu s-a căsătorit la București cu Elena Dimitriu, de naționalitate franceză. A fost înaintat la gradul de general de brigadă în trupele de munte pe 14 septembrie 1940 „ca un exemplu al îndeplinirii datoriei și tăriei de caracter. Generalul Gheorhge Băgulescu, ce a purtat actul Marii Uniri de la Alba Iulia la București, a fost comemorat joia trecută,  în Franța, la cimitirul militar Trabuquet din Menton.

 

Petrecere de Halloween la Lexford Castel

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:11

Copiii înscriși la Școala Lexford, din Pitești, au petrecut, de minune, de Halloween. Pirați, prinți, prințese, zombie, cerșetoare sau vrăjitoare, cu toții s-au distrat de minune la petrecerea organizată fix pe gustul lor. Cadrele didactice s-au transformat, și ele, în personaje de poveste, spre încântarea celor mici. Decorul a fost, de asemenea, pregătit temeinic, cu pânze de păianjen, pălării de vrăjitoare și alte chestii înfricoșătoare.

Biserica ce poartă hramul „Preacuvioasei Sfinte Parascheva” din Rociu, a fost sfințită

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:07

# Slujba a fost oficiată de IPS Calinic
Duminică, 4 noiembrie, începând cu ora 9.00, în comuna Rociu, sat Șerbănești,  a  avut loc slujba de sfințire a unei noi biserici,  ce poartă hramul „Preacuvioasei Sfinte Parascheva”, Această slujbă  a fost oficiată de către Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoți. Placa de temelie a acestui lăcaş de rugăciune a fost turnată, după cum ne-a spus primarul Bălăşoiu, în anul 1997, iar după 21 ani lăcaşul de cult a putut fi finalizat şi urmează a fi sfinţit la sfârşitul acestei săptămâni.

 

A început judecata în dosarul lichidatorului Dumitrana

Luni, 29 Octombrie 2018 17:19

Pe 7 iulie 2017, la Judecătoria Pitești, a fost înregistrat un dosar pe numele lichidatorului Laurențiu Dumitrana, în care acesta este cercetat pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii. Lichidatorul este acuzat de procurori de bancrută frauduloasă. La mai bine de un an de la trimiterea în judecată a dosarului, instanța a decis judecarea, pe fond, a inculpatului. Primul termen al procesului a avut loc pe 25 septembrie, cauza fiind amânată la solicitarea lui Laurențiu Dumitrana de a-și angaja un avocat.

Un grup de pescari a populat cu pește apele din Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 17:17

# Pescarii argeșeni au alocat, pentru populări, aproape aceeași sumă de bani ca AJVPS Argeș

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup, pe rețeaua de socializare Facebook, și au strâns bani ca să populeze cu pește apele din județ. Fiecare pescar a donat cât a putut ca peștele din apele Argeșului să nu dispară. O acțiune de toată lauda!

 

Pagina 586 din 1121

«ÎnceputAnterior581582583584585586587588589590UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea