Actualitate

Ziua Mondială a Alimentației, marcată în școlile și liceele din Mioveni

Luni, 22 Octombrie 2018 17:14

Autoritățile din Mioveni au organizat pe 16 octombrie, în toate unitățile de învățământ, acțiuni specifice dedicate Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Cu ajutorul specialiștilor, cei peste 350 de elevi au primit informații utile privind avantajele unei alimentații sănătoase și importanța unei nutriții corespunzătoare. Un tehnician nutriționist le-a explicat elevilor importanța formării unor deprinderi de alimentație sănătoasă și a unor principii de bază ale alimentației care se le asigure sănătatea si buna condiție fizică. Potrivit celor mai recente date emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentaţia nesănătoasă: 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

 

Festivalul Toamnei, la Bradu

Luni, 22 Octombrie 2018 17:12

Vinerea trecută, de ora ora 16.00, la Bradu, s-a deschis Festivalul Toamnei. Primarul Dan Stroe a pregãtit o mulţime de surprize pentru locuitorii comunei, care au venit la eveniment cu mic, cu mare. Sărbătoarea  a fost organizată la Baza Sportivă din localitate, în imediata vecinătate a Primăriei.  Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de artiști  de muzică populară din partea locului, precum: Cristina Voicu, Claudia Șerbănescu, Emilia Ghinescu dar și de alți cântăreți de muzică ușoară.
Copiii din Bradu au pregătit un spectacol muzical artistic.

Eveniment dedicat eroilor neamului din Primul Război Mondial, la Stolnici

Luni, 22 Octombrie 2018 17:11

Primăria și Consiliul Local Stolnici, au organizat, duminică,   21 octombrie 2018,  un eveniment dedicat eroilor neamului din Primul Război Mondial, în cadrul general al Centenarului Marii Uniri. Festivitățile au avut loc la Monumentul Eroilor din sat Stolnici, comuna Stolnici, după următorul program:
- Intonarea imnului de stat de către fanfară
- Te Deum și slujba de pomenire a eroilor

 

Must și oaie la proțap duminică, la Băbana

Luni, 22 Octombrie 2018 17:10

Sărbătoare în toată regula, duminică, la Băbana, în spațiul de vis-a-vis de Primărie. Fii satului s-au întâlnit la un pahar de must, la o țuică și la o porție de oaie la proțap. Amfitrionul evenimentului, ca de obicei, primarul Bebe Ivan.  Acesta s-a ocupat, cu egală atenție, de primirea invitaților, de grătar, de băuturi. Sute de săteni au participat, cu plăcere, la sărbătoarea propriei comune. Aceștia nu numai că au venit la fața locului, ci au și adus, fiecare, coșuri cu bunătăți din propriile gospodării: fructe, prăjituri, mâncare, băutură. Ziua frumoasă a fost ca un premiu acordat unei comune ai cărei reprezentanți încearcă să țină pasul cu vremurile. Felicitări!

Ionuț Butoi, din nou în lotul pentru Jocurile Invictus

Luni, 22 Octombrie 2018 17:02

# Plutonierul major a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti în ediția precedentă

În lotul României de 15 persoane pentru Jocurile Olimpice Invictus, olimpiada militarilor răniți în teatrele de operații, se află și doi argeșeni. Plutonierul major Ionuţ Claudiu Butoi, eroul muscelean rănit în 2008 în Afganistan, va participa la tir cu arcul, la fel ca şi anul trecut, când a fost cel mai medaliat membru al echipei româneşti, iar caporalul Valentin Ciolan-Uţă, din Piteşti, va concura la Sydney la mai multe discipline, printre care şi aruncarea greutăţii.

 

Pagina 590 din 1121

«ÎnceputAnterior581582583584585586587588589590UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea