Actualitate

Stagiul militar poate fi reintrodus în România

Luni, 13 August 2018 12:38

Tinerii ar putea face din nou armata obligatoriu. Anunțul vine de la nivel înalt, de la Mihai Fifor, Ministrul Apărării.  Mihai Fifor a invocat modelul altor state din zonă, cât şi faptul că serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, nu anulat. „Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar” – a spus Mihai Fifor, la şedinţa de bilanţ după primele şase luni de mandat. Serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat prin legea 395 din 2005. Ultima încorporare a recruţilor a fost în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în iunie 2006.
A.I.

 

Stonebird Festival de la Corbi, un succes răsunător

Luni, 13 August 2018 12:36

Un Untold, de Argeș, este pe cale să se nască. Prima ediție a Stonebird Festival a fost un real succes. Acesta s-a desfășurat, în perioada 10 – 12 august, la Corbi, un loc fascinant unde tradițiile, natura, istoria și rock-ul s-au întâlnit pentru un mix perfect, prin grija primarului Virgil Baciu. Vedetele Stonebird Festival au fost Dave Evans, primul solist al legendarei trupe AC/DC, şi bateristul american Mike Terrana.

DSP Argeș va începe, în septembrie, controalele în școli

Luni, 13 August 2018 12:35

Direcția de Sănătate Publică Argeș va derula, în perioada 1 septembrie-15 octombrie, un control tematic care vizează respectarea legislaţiei în vigoare privind unităţile de învătământ preuniversitar şi cabinetele medicale şcolare. De asemenea, vor fi verificate toate unitățile de învățământ din județ pentru a se asigura că normele privind alimentația sănătoasă în școli sunt respectate.

 

FC Argeș, fără drept de promovare!

Luni, 30 Iulie 2018 14:31

# Cristian Gentea (foto), președintele FC Argeș:  „Am vorbit cu câțiva posibili finanțatori. Avem în continuare discuții cu ei”
Pe 20 iulie 2018 a fost termenul oficial până la care se putea schimba statutul juridic al FC Argeș, din public în privat, fapt ce ar fi permis dreptul clubului de a promova în Liga I. Însă acest lucru nu a fost realizabil. Astfel se face că alb-violeții chiar dacă se clasează la sfârșitul sezonului competițional pe un loc promovabil, există șanse foarte mari ca să rateze intrarea în primul eșalon. Mai multe informații despre posibilitatea promovării echipei în prima Ligă am aflat de la Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului.

Șahul devine obligatoriu pentru elevii scutiți de sport

Luni, 30 Iulie 2018 14:21

Elevii scutiţi la orele de educaţie fizică şi sport vor practica şahul, conform unei hotărâri a ministrului educaţiei naţionale, Valentin Popa.
”Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah. Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens”, se arată în comunicatul citat.

 

Pagina 611 din 1121

«ÎnceputAnterior611612613614615616617618619620UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea