Varujuan Vosganian și noul său roman - ”Copiii războiului”

Luni, 27 Februarie 2017 14:23

# Lansare-eveniment la Biblioteca Județeană Argeș
Varujan Vosganian a ținut - miercuri, 22 februarie, la Biblioteca Județeană Argeș - una dintre lecțiile sale memorabile, adevăr prefirat printre degete de metaforă, despre istoria noastră recentă, insuficient luminată, incomplet tălmăcită și neasumată. Prilejul i l-a oferit lansarea romanului ”Copiii războiului”, publicat anul trecut, la ”Polirom”.
Și de această dată, Varujan Vosganian strălucește. Romanul este un joc de nuanțe și subtilități. Sociale - pentru că surprinde lumi la răscruce de regimuri, de secole, de

Expoziția ”Vasile Nicolau - un erou muscelean” - la Muzeul Municipal Câmpulung

Luni, 27 Februarie 2017 14:21

Joi, 23 februarie 2017, ora 17.00, Muzeul Municipal Câmpulung Muscel a avut loc  vernisajul expoziției ”VASILE NICOLAU-UN EROU MUSCELEAN”. Expoziția constă în obiecte personale, brevete şi decorații ce au aparținut ofițerului de cavalerie Vasile Nicolau, participant la campaniile Primului Război Mondial și prefect al Județului Alba. Obiectele expuse aparțin fiului, domnul Ioan Constantin Nicolau, și au fost puse la dispoziția Muzeului pentru a omagia prin acest eveniment personalitatea eroului muscelean. Expoziția este deschisă în perioada 22 februarie-22 martie 2017, la secția de Istorie și Artă Plastică a Muzeului.

 

Festivalul-concurs național al cântecului popular românesc ”Tita Bărbulescu”

Luni, 27 Februarie 2017 14:13

# 3-4 martie, Topoloveni - Casa de Cultură ”Pr. Ion Ionescu” # În concert, grupul vocal ”Doruri muscelene”, dar și trupa preoților din Topoloveni, ”Haiducii Vlădicii”

Cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs Naţional al Cîntecului Popular Românesc „Tita Bărbulescu“ va avea loc în perioada 3-4 martie 2017, la Casa de Cultură Pr. Ion Ionescu, din Topoloveni.
Programul festivalului care se va desfășura la Casa de Cultură ”Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni

Ultimele bilete la ”Luna de Teatru la Mioveni”

Luni, 27 Februarie 2017 14:01

Pe 3 martie, regalul de teatru, care timp de trei ediții a strâns în sala de spectacole de la Mioveni mii de iubitori ai acestei nobile arte, continuă cu o nouă ediție, extinsă de acum pe parcursul întregii luni martie. Astfel, în perioada 03 - 26 martie, Primăria Orașului MIOVENI vă invită să vă bucurați de acest veritabil Mărțișor Cultural, în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului ”Luna de Teatru la Mioveni”.

 

O lună de teatru de calitate, la Mioveni

Luni, 27 Februarie 2017 13:59

În perioada 3 - 26 martie, Primăria Orașului MIOVENI vă invită să vă bucurați de un adevărat Mărțișor Cultural, în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului ”Luna de Teatru la Mioveni”. Astfel, în decursul lunii martie,în zilele de vineri și duminică, se vor derula nouă spectacole de teatru, inclusiv teatru pentru copii.
Din distribuție vor face parte artiști consacrați și nume cunoscute ale scenei românești, precum Maia Morgenstern, Dan Puric, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Mircea Rusu, Claudiu Istodor sau Gheorghe Ifrim și Mirela Oprișor.

Dan Drăgoi, poetul luminilor târzii

Luni, 27 Februarie 2017 13:50

A debutat în 1978, cu ”Dreptul la demnitate”. A fost mângâiat, literar, pe creștet de Nicolae Dragoș și Adrian Păunescu. Timpul care s-a scurs de la îmbobocire i-a înflorit, în sângele fierbinte, o livadă de versuri, pe cât de îmbietoare, pe-atât de secretă până la sfârșitul anului trecut, când și-a luat inima în dinți și a publicat cel de-al doilea volum. ”Lumini târzii” echivalează cu o a doua naștere. Apărut la Editura ”Tiparg”, volumul adună suta de poezii, toate respirând ritm, rimă, melancolie, dragoste târzie, orizont transcendent.

 

Ana Maria Puiu și romanul ei de adolescentă invincibilă

Luni, 27 Februarie 2017 13:48

Este elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Zinca Golescu” și își dorește să urmeze Facultatea de Istorie. Are memoria evenimentelor și a datelor. Simte contextul cu agerime de reporter și face totul ca să înțeleagă ce se întâmplă. În ciuda vârstei, nu e deloc fragilă. Răspunde măsurat, responsabil la întrebări.
Romanul cu care a debutat, de Ziua Îndrăgostiților, la Biblioteca Județeană Argeș, spune multe despre cine este și despre cum gândește. ”Te crezi invincibil?” a fost scris aproape pe nerăsuflate și cumva pe ascuns. Au știut că scrie numai prietena și colega de bancă și sora ei, Ioana, care a și trădat-o.

ABC-ul familiei - de la ascultare la colaborare în relația cu copilul tău

Luni, 27 Februarie 2017 13:48

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, a găzduit miercuri, 22 februarie, în cadrul Secției Tinerilor workshopul cu tema „ABC-ul familiei. De la ascultare la colaborare în relația cu copilul tău.”
Sub îndrumarea psihologului Andreea Iuliana Bâță, reprezentant al Asociației Psihoeu – Copii și adulți în echilibru, atât părinții cât și cadrele didactice participante și-au expus, pe rând, experiența proprie în interacțiunea cu proprii copii.

 

Oportunități europene pentru tinerii argeșeni

Luni, 27 Februarie 2017 13:46

Săptămâna trecută, Centrul Europe Direct Argeș a susținut sesiunea de informare „Șansa mea în Europa”, pe teme ce abordează voluntariatul și oportunitățile de dezvoltare pe care un tânăr le are în Uniunea Europeană. Evenimentul s-a adresat elevilor de la Școala Gimnazială „Vintilă Brătianu” din Ștefănești și a avut loc în cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș.

Expoziție de fotografie suedeză, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 27 Februarie 2017 12:22

Centrul Europe Direct Argeș organizează - miercuri, 1 martie, ora 18.00, în holul central -  vernisajul expoziției de fotografie SWEDISH DADS, autor - JOHAN BAVMAN din Suedia. Expoziția este cu intrare liberă și poate fi vizitată în intervalul 1 - 16 martie.
Denisa Popescu

 

Varujan Vosganian și ”Copiii războiului” la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 13:42

Miercuri, 22 februarie, la ora 17.00, scriitorul Varujan Vosganian își va lansa, la Biblioteca Județeană Argeș, cea de-a treia carte de proză, romanul de 552 de pagini - ”Copiii războiului” (Ed. Polirom, 2016). Aidoma celorlalte două, ”Cartea șoaptelor” și ”Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri”, ”Copiii războiului” pune un diagnostic secolului 20 și societății românești, în particular, iar diagnosticul este Suferința Instituționalizată și promovată ca produs de consum, cu etichetă strălucitoare și slogan sforăitor.

Proiect educațional. Mărțișorul la Conacul Brătianu de la Florica

Luni, 20 Februarie 2017 13:36

Consiliul Județean Argeș prin Centrul de Cultură “Brătianu” desfășoară în perioada 20- 24 februarie 2017, orele 10,30, la sediul său din Ștefănești, proiectul educațional Mărțișorul la Conacul Brătianu de la Florica.
Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de Simion Florea Marian, unul din etnologii importanţi ai începutului de secol XX, ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani - obicei pe care ţăranii îl repetau în fiecare început de primăvară ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului. În

 

Oportunități de studii universitare în Suedia

Luni, 20 Februarie 2017 13:35

Miercuri, 1 martie, Biblioteca Județeană Argeș organizează – în parteneriat cu Ambasada Suediei la București, Centrul FILIA, Study in Sweden și Europe Direct Argeș – o suită de sesiuni de informare privind oportunitățile de studii universitare gratuite în Suedia. Liceenii și studenții, doritori să afle detalii despre cele 900 de specializări, puse la dispoziție prin intermediul a 35 de programe, sunt invitați să planifice vizite, în intervalul orar 12.00 – 16.00, din oră în oră, la numărul de contact 0248.223080 sau 0248.223030/int. 112. Denisa Popescu

Serata ”Eminescu, jurnalistul” la biblioteca județeană Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 13:31

Animată de președintele Filialei Argeș a Federației Societății Civile Române, Constantin Băjenaru, secondat cu însuflețire de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și de Revista ”Cronica Timpului”, Serata ”Eminescu, jurnalistul” a poposit – joi, 9 februarie – la Biblioteca Județeană Argeș. A fost prima escală din cadrul turneului național, proiectat să aibă loc în 2017, după ce, vreme de trei ediții, manifestarea s-a desfășurat doar în București.

 

Arta de a vorbi frumos și convingător - curs de dictie și intonație la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 13:30

Vorbirea, sunetul, cuvântul s-au născut din necesitate și reprezintă  procese  care se învață pe tot parcursul vieții. Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să învățăm o exprimare corectă, concisă și clară.
În premieră, Biblioteca Județeana Dinicu Golescu Argeș a organizat, în perioada 6-10 februarie, cursul „Arta de a vorbi frumos și convingător”.
Acesta a fost dedicat copiilor cu vârsta de 11 și 12 ani. Grupa de cursanți a fost organizată în ordinea înscrierilor, fiind constituită din 15 participanți.

Ziua lui Dragobete - ”Iubește Fete” - la Casa de Cultură a Studenților Pitești

Luni, 20 Februarie 2017 13:29

Casa de Cultură a Studenților Pitești va desfășura evenimentul prilejuit de sărbătoarea tradițională Ziua lui Dragobete – ”Iubește Fete”, ce va avea loc în data de 25 februarie 2017, începând cu ora 12:00 în Sala de Spectacole a CCS (Club Hush). În cadrul evenimentului vor avea loc: dansuri populare, obiceiuri și tradiții, momente specifice dedicate Zilei lui Dragobete, prezentate de tineri și studenți din cadrul CCS Pitești cât și Ansamblurile ”Muguraș Măgura” și ”Doruleț”. În cazul în care există tineri sau studenți doritori să participe cu momente artistice dedicate evenimentului, sunt așteptați pentru înscrieri până luni, 24.02.2017, la sediul CCS Pitești sau nr. tel: 0741.661.009 – Prof. Roxana Dumitrache Stoicovici. Intrarea este gratuită.

 

Să convingi sau să te lași convins? Cum comunicăm nonverbal?

Luni, 20 Februarie 2017 13:25

# Centrul Europe Direct Argeș și Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Vineri, 24 februarie, la ora 11.00, Centrul Europe Direct Argeș și Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” organizează conferința cu tema ”Comunicarea nonverbală și rolul ei persuasiv”. În fața publicului, se va afla conf. univ. dr. Loredana Ivan, de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Participanții la conferință vor asista la demontarea unor mituri legate de comunicarea pe acest palier și vor primi sfaturi practice, bazate pe cele mai noi cercetări în domeniu.

CODE Kids - copiii fac coding în bibliotecile publice

Luni, 20 Februarie 2017 13:21

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC evenimentul de lansare a proiectului ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.
În județul Argeș, proiectul este susținut la nivel județean de Mihaela Penaru și Eduard Fîșcă (Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș) iar la nivel local de către doamnele bibliotecare Marilena Ghinea (Biblioteca Publică Locală Merișani), Mirela Ionescu (Biblioteca Publică Locală Bradu), Oana Marinică Mustățea (Biblioteca Publică Topoloveni), Steluța Jugănaru (Biblioteca Publică Vlădești) și Ioana Bondoc (Biblioteca Publică Beleți Negrești).

 

Concerte pentru flaut şi harpă la Filarmonica Piteşti

Luni, 20 Februarie 2017 13:19

Filarmonica Piteşti organizează, în parteneriat cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Leonard Boga, revin, ca solişti, harpista slovenă Tina Žerdin şi flautistul Matei Ioachimescu. În program: François Borne - Fantezia Carmen pentru flaut şi orchestră, John Williams/Gottfried Rabl - Suită din filmul E.T. şi Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia nr. 1 în sol minor, op. 13.

Evenimente dedicate Sărbătorii Dragobetelui și Zilei Internaționale a Femeii, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 11:36

1. 23 februarie, ora. 13.00, Sala de Conferințe - Sunetul muzicii. Pe ritmuri de Dragobete – Recital muzical-coregrafic, susținut de elevi și profesori de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești. Responsabil: Iulia Ciucă;
2. 23 februarie, ora. 10.30, Penitenciarul Colibași - Cultura în spații neconvenționale. Sărbătorile dragostei la români – Prelegere, prezentare power-point, lectură, audiții muzicale și donație de carte, prilejuite de Sărbătoarea Sf. Valentin, Dragobetelui și cea a Mărțișorului. Responsabil: Iulia Ciucă;

 

Pagina 62 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea