Concerte pentru flaut şi harpă la Filarmonica Piteşti

Luni, 20 Februarie 2017 13:19

Filarmonica Piteşti organizează, în parteneriat cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Leonard Boga, revin, ca solişti, harpista slovenă Tina Žerdin şi flautistul Matei Ioachimescu. În program: François Borne - Fantezia Carmen pentru flaut şi orchestră, John Williams/Gottfried Rabl - Suită din filmul E.T. şi Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia nr. 1 în sol minor, op. 13.

Evenimente dedicate Sărbătorii Dragobetelui și Zilei Internaționale a Femeii, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 11:36

1. 23 februarie, ora. 13.00, Sala de Conferințe - Sunetul muzicii. Pe ritmuri de Dragobete – Recital muzical-coregrafic, susținut de elevi și profesori de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești. Responsabil: Iulia Ciucă;
2. 23 februarie, ora. 10.30, Penitenciarul Colibași - Cultura în spații neconvenționale. Sărbătorile dragostei la români – Prelegere, prezentare power-point, lectură, audiții muzicale și donație de carte, prilejuite de Sărbătoarea Sf. Valentin, Dragobetelui și cea a Mărțișorului. Responsabil: Iulia Ciucă;

 

Senior (argeșean) al literaturii române - performanță literară demnă de Cartea Recordurilor!

Luni, 13 Februarie 2017 11:54

# Dan Rotaru a scris un volum de peste 400 poeme în numai 3 luni.

Dan Rotaru nu mai are nevoie de nicio prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Dovadă stă ultimul volum de versuri, ”Vâltori de liliac”, ce tocmai s-a născut, parte a unui proiect susținut de Universitatea Petre Andrei din Iași. (S.V.)

”Zici ca mine” la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 13 Februarie 2017 11:45

În cadrul Clubului de Făurit Povești, care se va desfășura la Biblioteca Județeană Argeș - joi, 16 februarie, ora 16.30, la Sala Tinerilor - va fi celebrată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ – ZICI 2017. Evenimentul le este dedicat deopotrivă copiilor și părinților, pentru care Biblioteca Județeană Argeș a pregătit o sesiune specială de lectură, care va culmina cu prezența online a autoarei de cărți pentru copii – ANDREEA DEMIRGIAN. Sesiunea de lectură va fi urmată de un atelier de exerciții practice - metode și tehnici de lectură - susținut de actrița OLGA PODARU, de la Teatrul Al. Davila din Pitești. Evenimentul de va desfășura sub egida LITWORLD și CITIM ÎMPREUNĂ ROMÂNIA. Denisa Popescu

 

Sănătatea - reflectată în mica publicitate din presa românească interbelică

Luni, 13 Februarie 2017 11:13

Reclama este sufletul comerțului. Așa cum o știu toți afaceriștii de astăzi, o știau toți oamenii de afaceri, negustorii sau precupeții din perioada interbelică, perioada în care România a atins o mare dezvoltare economică. O selecție de imagini despre ceea ce însemnau reclama și publicitatea, în presa din perioada interbelică, o prezintă expoziția ”Sănătatea – reflectată în mica publicitate din presa românească interbelică”, organizată la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, de Secția Presă/Legislație. Selecția a fost facută din revistele ”Albina” și ”Realitatea ilustrată”.

Gala laureaţilor Festivalului Internaţional „Mihail Jora”

Luni, 13 Februarie 2017 11:09

Filarmonica Piteşti, în parteneriat cu Societatea Muzicală Bucureşti şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, organizează vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Turneul laureaţilor Concursului Naţional „Mihail Jora” la Piteşti. Evenimentul, inclus în Concertele Societăţii Muzicale, îi are ca solişti pe soprana Gloria Tronel, tenorul George Vîrban, pianistul Dimitri Malignan şi violoncelistul Cornelius Zirbo, câştigătorii ediţiei de anul trecut ai prestigiosului concurs.

 

Concert de harpă la Filarmonica Piteşti

Luni, 13 Februarie 2017 11:08

Filarmonica Piteşti organizează joi, 16 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic pentru harpă şi cu muzică de balet. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea revine, ca solistă, harpista Miruna Vidican. În program: Claude Debussy - Dans sacru şi dans profan pentru harpă şi orchestră de coarde, Marcel Tournier - Feeria, Léo Delibes - Baletul Coppélia şi Baletul Sylvia,  Charles Gounod - Balet din din opera Faust şi Jules Massenet - Suita de balet Cidul.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” vă prezintă cărțile săptămânii

Luni, 13 Februarie 2017 11:07

”O carte este un bun companion. O carte aleasă potrivit este un prieten pe viaţă, care la o atingere, îşi toarnă inima ei în inima noastră” (Douglas Jerrold).
În acest sens, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş vă invită în ”universul carţii” şi vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o largă paletă editorială, din care am selectat mai multe titluri.

 

”Mânuțele colorate” de la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 13 Februarie 2017 11:03

În sprijinul ideii că activitățile artistice antrenează deopotrivă mintea și inima, Secția Tinerilor din cadrul Bibliotecii Județene Argeș a propus un nou atelier creativ. Dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani, atelierul de pictură urmărește cultivarea spontaneității, exprimarea liberă a emoțiilor, dezvoltarea imaginației și a limbajului plastic, dezvoltarea abilităților de relaționare, prin comunicarea dintre membrii grupului de lucru. Într-o atmosferă destinsă, cei mici au descoperit bucuria de a inova cromatic, de a modela suprafețe, de a adapta tehnici la culori și contexte și, ca un corolar, au exersat cunoașterea de sine. Carmen Frîncu

Ziua internațională a cititului împreună

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

În ziua de 16 februarie, va fi celebrată, în peste 100 de țări, ”Ziua Internațională a Cititului Împreună”. În Argeș, evenimentul - o premieră - se va desfășura la Biblioteca ”Dinicu Golescu”, în cadrul Secției Tineri, prin intermediul căreia, de altfel, Biblioteca a fost selecționată, dintre cei peste 80 de aplicanți, de coordonatorul național al proiectului.

 

Consilierea de carieră - o profesie care arde

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Argeș a organizat – marți, 31 ianuarie, la Biblioteca ”Dinicu Golescu” - în parteneriat cu Departamentul de Consiliere și Orientare pentru Carieră din cadrul Universității București, dezbaterea cu tema ”Consilierea de carieră: perspectivă comparată elevi-studenți”.
Directorul Departamentului, Marian Crăciun, secondat de colega sa de la Universitatea Politehnică, Nicoleta Rizoiu, le-au prezentat psihologilor din instituțiile argeșene, de învățământ gimnazial și liceal, evoluția din ultimii trei ani a domeniului, structurată pe niveluri de servicii prestate.

Personalităţi argeşene la bibliotecă

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

În această lună, secţia ”Ştiinţă şi Tehnică” din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş, vine în întâmpinarea dumneavoastră, a cititorilor, cu un nou proiect cultural intitulat sugestiv: ”Să ne cunoaştem personalităţile argeşene”. Având ca subtitlu: ”Cu cine îmi împart luna mea de naştere?” lansăm invitaţia de a descoperi alături de ce personalitate locală vă sărbătoriţi ziua.

 

Și eu am murit odată cu Ion Lică Vulpești

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Trecerea la cele veșnice a scriitorului Ion Lică Vulpești a căzut ca fulgerul peste confrații și peste cititorii lui. E drept, avea 78 de ani, suferea de boli știute și neștiute, pe care le trata mai mult sau mai puțin conștiincios, și în niciun caz nu se gândea că va trăi cât să ne îngroape pe toți.
Moartea prozatorului surprinde, amărăște, poate chiar doare, pentru că, odată cu Ion Lică Vulpești, dispar un tipar de poveste și o lume.

Reciclăm cu Europe Direct Argeș

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeș, Centrul Europe Direct a organizat, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Pitești, o activitate cu tema  “Comportamentul Ecologic Responsabil”.
Voluntara centrului de informare europeană, Oriana Popescu, prin intermediul prezentărilor interactive le-a readus aminte tinerilor ce înseamnă să avem un comportament ecologic adecvat, cum să economisim şi cât de important este să reciclăm şi să avem grijă de natură.

 

Violonistul Florian Rago la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Florian Rago, solistul concertului simfonic din 9 februarie, va interpreta vineri, 10 februarie, de la ora 19.00,  la Centrul Multifuncţional, în cadrul unui recital cameral, 24 Capricii pentru vioară solo, compuse de Niccolo Paganini. Absolvent al  Royal College of Music și Royal Academy of Music, violonistul Florian Rago a susţinut recitaluri şi concerte în Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Este câștigător al Medaliei de Aur în Osaka International Music.

Paganini la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale compuse de Carl Maria von Weber, Niccolo Paganini şi Robert Schumann. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Alexandru Iosub, în premieră, este violonistul Florian Rago. În program: Carl Maria von Weber - Uvertura la Oberon, Niccolo Paganini - Concert nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re major, op.6, şi Robert Schumann - Simfonia nr. 3, Renana.

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Constantin Olteanu

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:45

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr.Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11- 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-2014). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu -FlorinDobrinescu (1943-2003);universitarul Constantin I. Dumitrescu (1936-1980); inginerul Ion C. Vasiliu (1936-2000);

Exponatul lunii la Muzeul Județean Argeș - ferăstraşul mic

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:40

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna februarie 2017, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, Ferăstraşul mic (Mergellus albellus Linnaeus, 1758). Una dintre cele mai mici specii de raţe din ţara noastră, are lungimea de 38-44 cm, anvergura aripilor de 56-69 cm, iar greutatea de 500-800 gr. Aparţine subfamiliei ferăstraşilor (ordinul anseriforme – lebede, gâşte, raţe).

 

Caragiale, în ediție liliputană, la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:32

Expoziția, dedicată omului-spectacol Caragiale - cum a fost și continuă să fie, fără excepție, considerat de critică - valorifică fondul de cărți, enciclopedii, dicționare, albume, reviste și fotografii al Bibliotecii Județene Argeș.
Comedie și dramă, într-un echilibru admirabil, frizând perfecțiunea, opera lui Caragiale surprinde natura umană, dezbrăcată de toate veșmintele și acoperămintele care-o fac, de altminteri, suportabilă. Așa se explică actualitatea invocată la fiecare pas și cu fiecare etapă de rostogolire a timpului peste noi. Românii se definesc prin Caragiale în aceeași măsură în care se măsoară și se cântăresc prin Eminescu și ”Miorița”.

Mioveni. Unirea Principatelor, în concurs

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:25

Miercuri, 25 ianuarie 2017, la Casa  de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, de la ora 10.00, a avut loc un concurs şcolar pe echipe cu tema ”Unirea Principatelor Române de la proiect politic la realitate istorică”, la care au participat liceenii din oraş. Elevii au prezentat  aspecte şi au răspuns la mai multe întrebări legate de Unirea Principatelor Române. Acestia au fost evaluaţi de către o comisie de specialitate, fiind premiaţi de către organizatori. Organizatorii evenimentului au fost Casa de Cultură, Primăria orașului Mioveni, ISJ Argeș, în parteneriat cu Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni.

 

Pagina 63 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea