Lumea de aramă a artistului Constantin Samoilă

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:01

Înviat ca Lazăr, după un puseu de hipertensiune de 30 cu 17, artistul Constantin Samoilă expune exuberant pe simezele Bibliotecii Județene Argeș. Are 78 de ani și o poftă nebună de viață. Arhitectura și portul popular din zona Muscel, legendele locului și relația cu sacrul îi ocupă mintea, sufletul și timpul și-i frământă palmele. Donează tot ce lucrează.

Fotografia ca artă

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:59

În această săptămână, secţia ,,Ştiinţă şi Tehnică” din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş, vă propune expoziţia: ,,Fotografia ca artă”. Expoziţia reuneşte mai multe lucrări de specialitate şi ne învaţă despre arta fotografiei, care reprezintă o modalitate de a ne înfrumuseţa viaţa,  ajutându-ne să reînviem momente din trecut. Dacă vă place să fotografiaţi şi să vă simţiţi creativi şi plini de inspiraţie, vă aşteptăm să aprofundaţi aceste lucruri prin intermediul expoziţiei noastre în perioada 18 ianuarie- 1 februarie 2017.
Zina Ionescu-bibliotecar

 

Cursuri de public speaking, de dicție și intonație

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:57

Din 7 februarie, Biblioteca Județeană Argeș reîncepe cursurile de public speaking, respectiv de dicție și de intonație, destinate adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani. Atent orientați de Ramona Postu, bibliotecară cu vocație și cu dedicație, copiii vor învăța să construiască un discurs, pornind de la tehnicile de oratorie consacrate. Își vor lărgi astfel potențialul de comunicare, conștientizând atât importanța argumentului în susținerea unei idei, cât și dantelăria nonverbală, care îmbracă argumentul în veșmântul adecvat cauzei pentru care a fost invocat. Înscrierile se fac zilnic, pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numărul de telefon 0248.223030/int. 120.Denisa Popescu

Cărțile săptămânii la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:52

”O carte este un bun companion. O carte aleasă potrivit este un prieten pe viaţă, care, la o atingere, îşi toarnă inima ei în inima noastră” (Douglas Jerrold).
În acest sens, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş vă invită în ”universul carţii” şi vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o largă paletă editorială, din care am selectat mai multe titluri.

 

Creativ și recreativ. Ateliere pentru copii la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:11

Biblioteca Județeană Argeș continuă, în 2017, seria atelierelor și a cursurilor de dezvoltare creativă, solicitate din plin anul trecut. Atât pentru vârstele preșcolare, cât și pentru ciclul gimnazial, Secția pentru Copii și Tineret pune la dispoziție un evantai de posibilități de modelare a aptitudinilor latente. Cursul de bune maniere, atelierele de pictură, origami, mărgelit, reciclare, quilling, cel creativ și recreativ pentru părinți și copii permit jocul cu mintea și cu sufletul, astfel încât, la capătul lui, copilul să devină conștient de ceea ce își dorește și poate să realizeze cu forțe proprii. Înscrierile se fac zilnic, pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Denisa Popescu

A fost odată ca niciodată...

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:10

Iată genericul sub care – luni, 16 ianuarie – Biblioteca Județeană Argeș și Școala Populară de Arte și Meserii au organizat, pentru publicul fidel, spectacolul omagial, dedicat poetului național. Copii, adolescenți, tineri, iubitori de poezie și de arta actorului, au recitat poeme din lirica eminesciană și au interpretat fragmente din texte dramatice, arhijucate pe scenele adevărate, precum ”Gaițele” lui Alexandru Kirițescu. Talentul, farmecul dulce al copiilor – vegheați îndeaproape de îngerul lor păzitor, actorul Adrian Duță – costumația, dorința sinceră de a stârni emoție artistică și admirație au fost răsplătite de aplauzele spectatorilor care, timp de două ore, au respirat în ritmul altui veac.
Denisa Popescu

 

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:08

“De apropare două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâşiem.” (Mihai Eminescu)
La împlinirea a 167 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Biblioteca Orășenească Topoloveni a marcat, luni, 16 ianuarie, acest eveniment printr-o expoziție de carte dedicată acestei zile, precum și două manifestări, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Ion Mihalache”. Elevii prezenți la activitate au recitat din poeziile marelui poet, au făcut prezentări pe tema operei și cu privire la viața din spatele creației, demonstrând, încă o dată, că iau “rolul” cărții în serios, promovând educația și cultura.

Simpozion despre Mica Unire, la Mioveni

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:08

Data de 24 ianuarie este considerată de către români, drept Mica Unire sau Unirea Principatelor Române (Țara Românească și Moldova), săvârșită la data de 24 ianuarie 1859 de către domnitorul Alexandru I. Cuza. Astfel, Primăria, Consiliul Local prin Centrul Cultural Mioveni, au pregătit un eveniment pentru a marca această dată.
Miercuri, 25 ianuarie 2017, ora 18.00, în sala de spectacol a Centrului Cultural Mioveni, va avea loc evenimentul “Hai să dăm mână cu mână”, cu prilejul împlinirii a 158 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

 

Start la acțiunile marca Europe Direct Argeș

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:07

În data de 13 ianuarie 2017, Centrul Europe Direct Argeș a organizat sesiunea de informare „Călătorie prin Europa”, dând startul activităților din acest an.

Evenimentul s-a adresat elevilor de la Școala Gimnazială „Ion Pillat” din Pitești și a avut loc în cadrul aceleiași instituții. Aici am fost întâmpinați de elevii clasei pregătitoare, un grup de copii frumoși, veseli și dornici să învețe cât mai multe despre ce înseamnă Uniunea Europeană.

Seară Brahms, joi, la Filarmonica Piteşti

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:55

Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, o seară muzicală Brahms. Alături de violonistul Gabriel Croitoru, revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti dirijorul Adrian Morar. În program: Johannes Brahms - Concert pentru vioară în Re major şi Simfonia nr. 3 în Fa major.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, peste o mie de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, inclusiv London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony. Apreciat pentru tehnica sa de însuşi

 

EVENIMENT! Doi argeșeni au marcat, decisiv, învestirea lui Donald Trump din 20 ianuarie!

Luni, 23 Ianuarie 2017 21:51

# Lucrarea ”PREȘEDINȚII STATELOR UNITE ALE AMERICII ÎN VIZIUNE INFORMALĂ” – prima parte, oferită, gratuit, pe site-ul www.atitudineinarges.ro

Vineri, 20 ianuarie 2017, a fost instalat, oficial, la Casa Albă, cel de-al 45-lea președinte al SUA, Donald Trump. La eveniment au participat, din partea României, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și primul ministru al țării, Sorin Grindeanu.

Vidraru 50 - lansare de album și expoziție omagială la Biblioteca Județeană

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:19

Albumul monografic și expoziția omagială VIDRARU 50 dau măsura frumuseții nepervertite, a minții strălucite, a voinței, a patriotismului, în ultimă instanță, a eroismului, pe care românii le-au zidit, precum odinioară Manole pe Ana, în Barajul și în Hidrocentrala de la Vidraru. Autorii albumului sunt Paul Gheorghiescu – inginer cu peste 40 de ani de activitate în domeniul hidroenergetic, membru de onoare al Comitetului Român al Marilor Baraje, Ducu Gheorghiescu – inginer, salvamontist și fotograf, membru al Societății Fotografilor Americani, Ion Turcu, ridicat la ceruri, lui îi aparțin cele mai multe dintre fotografiile din album, intrate acum în colecția Asociației Rest.Art din Curtea de Argeș, sub egida căreia a apărut lucrarea.

 

Biblioteca Județeană, la ceas de bilanț

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:21

Instituție cultural-centenară, Biblioteca Județeană Argeș ”Dinicu Golescu” s-a impus, de-a lungul anilor, ca un important centru de informare, de educație și cultură, nu numai la nivel comunitar, ci și la nivel național iar,  in ultimul timp, internațional.   Am încercat sa aflăm de la managerul Bibliotecii Județene Argeș” Dinicu Golescu”, domnul Octavian - Mihail Sachelarie, câteva date statistice și nu numai, care dau o imagine globală asupra activității bibliotecii în anul 2016.

Ziua culturii naționale la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:20

Mihai Eminescu – model identitar, a cărui forță renaște, cu fiecare ciclu al devenirii noastre, la fel de vie, de strălucitoare, de puternică, deși pe alte constante și paliere de interpretare – este omagiat, în aceste zile, la Biblioteca Județeană Argeș. Expoziția de cărți, enciclopedii, dicționare, albume, manuscrise și reviste – gândită și ordonată sugestiv în vitrine de Adela Dinu și Ileana Baibarac, sub genericul ”A fost odată ca-n povești...” - celebrează deopotrivă Ziua Culturii Naționale care, deloc întâmplător, ținând cont de maiestatea lui Eminescu, este sărbătorită în ziua nașterii sale – 15 ianuarie. ”Lacrimă și poezie eminesciană” se intitulează recitalul de poezie, pe care-l vor susține astăzi, la ora 14.00, tot la Biblioteca Județeană Argeș, copiii talentați de la Școala de Arte din Pitești, coordonați de actorul Adrian Duță. Denisa Popescu

 

Picătura de înţelepciune

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:48

În această săptămână, secţia ”Ştiinţă şi Tehnică” din cadrul Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeş, vă propune expoziţia: ”Picătura de înţelepciune”.
Expoziţia reuneşte mai multe lucrări cu caracter filosofic, psihologic şi religios şi oferă cititorilor momente de reflecţie asupra sensului existenţial al vieţii şi ne îndeamnă să credem că este de ajuns să îmbunătăţeşti, să optimizezi toate acţiunile fundamentale umane şi întreaga viaţă se poate transforma în bine. Cărţile expuse fac parte din fondul de carte al secţiei şi se pot împrumuta la domiciliu din spaţiul expoziţional: ”Raftul cu idei creative”. Zina Ionescu - bibliotecar

Cărțile săptămânii

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:47

”O carte își dobândește valoarea, ca un prieten, prin lunga însoțire cu ea.” (Tudor Vianu).

În acest context, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă invită într-o incitantă călătorie în ”universul cărților” și vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o largă paletă editorială din care am selectat mai multe titluri.

 

Silvestru D. Voinescu - Un destin asumat

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:43

# 2 ianuarie1935-13 septembrie 2005. Într-un decor de iarnă autentică, vineri, 06 ianuarie 2017, ora 12, în holul Bibliotecii Județene Argeș „Dinicu Golescu'', s-a vernisat o expoziție de fotografii, documente și volume aflate în fondul bibliotecii care omagiază pe cel care a fost domnul Silvestru D. Voinescu, mentorul acestei instituții vreme de 40 de ani. 

Viața prin ochi de copil la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:42

Autoritatea publică, Biserica și Biblioteca au organizat – joi, 12 ianuarie – un eveniment de mare sensibilitate, ai cărui protagoniști au fost copiii din centrele de plasament din județ. ”Viața prin ochi de copii” este proiectul pus în operă de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. În cadrul proiectului, desfășurat în holul central și în sala de conferințe ale Bibliotecii, arta decorativă, cântecul, poezia, dansul, tradiția populară i-au ținut pe cei  mici în priză. Creativitatea a fost cuvântul de ordine, cei mai buni dintre cei buni fiind răsplătiți pe măsura emoției artistice provocate. Au salutat cu multă căldură inițiativa IPS Calinic - arhiepiscop de Argeș și Muscel, Ionel Voica - secretarul județului Argeș, sociologul Octavian Mihail Sachelarie – directorul Bibliotecii ”Dinicu Golescu”. Denisa Popescu

 

Greutățile unui război de țesut descoperite la Negrași, punctul „FÂNTÂNA ILINII”

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:40

# Exponatul lunii ianuarie la Muzeul Județean Argeș

Muzeul Judeţean Argeş expune, în luna ianuarie, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, Greutățile unui război de țesut descoperite la Negrași, punctul „FÂNTÂNA ILINII”.
Piesele, opt greutăţi provenind de la un război de ţesut din secolele II-III d.Hr., prin forma lor simplă şi lipsită de orice aspect artistic sau estetic ne poate face să le vedem ca pe ceva banal. Am mizat, după cum se va observa, din descrierea de mai jos, pe contextul în care au fost descoperite şi au condus spre identificarea funcţionalităţii lor.

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Nicolae Ernst

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:30

Continuăm serialul intitulat Portrete postume pentru prieteni, putând semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa, inaugurat, de publicația noastră, în săptămâna 11–17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935 – 2005), director emblematic al Bibliotecii județene Dinicu Golescu Argeș (1964 – 2004). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937 – 2008); muzeologul Iulian Ilie – Rizea (1934 – 1996); istoricul Valeriu–Florin Dobrinescu (1943 – 2003); universitarul Constantin I.Dumitrescu (1936 – 1980); inginerul Ion C.Vasiliu (1936 – 2000); actorul Constantin Zărnescu (1931 – 2003); profesorul Ion M.Dinu (1920 – 2009); inginerul Gheorghe Poțincu (1933 – 2002); inspectorul școlar Marian Stoica (1937 – 2012); preotul Marin Drăgușin (1929 – 2014); managerul Sava Costache (1928 – 1998).

 

Pagina 64 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea