Filarmonica Pitești - concert simfonic extraordinar la mijloc de ianuarie

Luni, 16 Ianuarie 2017 13:14

Filarmonica Piteşti deschide joi, 19 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor anului 2017 printr-un concert simfonic extraordinar, cu pagini muzicale semnate de Bach, Mozart, Ceaikovski şi Rimsky-Korsakov. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Alexandru Ganea, solist va fi violonistul Alexandru Tomescu.

Eveniment la Biblioteca Județeană Argeș. Octavian Mihail Sachelarie - confesiuni imposibile. Reîntoarceri afective

Luni, 19 Decembrie 2016 22:41

Modificat atât cât să-ți îngăduie să privești și din cealaltă parte a oglinzii, titlul volumului lansat miercuri, 13 decembrie, de directorul Bibliotecii Județene Argeș, Octavian Mihail Sachelarie, este, de fapt, ”Imposibila reîntoarcere. Confesiuni afective”. Publicat la editura craioveană ”Scrisul Românesc”, volumul surprinde prin registrul abordat.
Alcătuitor de studii de specialitate – sociologia comunicării, a lecturii, a educației, a managementului de bibliotecă – directorul Sachelarie alege acum să coboare din turnul profesiei și să se amestece printre suflete ca un muritor de rând. Așa se explică pasajele despre singurătate ca - paradoxal – unic leac împotriva singurătății, despre liniștea

 

Muzeul Județean Argeș. Decernarea premiilor pentru cercetare ştiinţifică în domeniul istoriei şi biologiei

Luni, 19 Decembrie 2016 22:34

Muzeul Judeţean  Argeş a organizat joi, 15 decembrie, ora 10.00, în sala Amfiteatru,  Festivitatea de decernare a Premiilor pentru cercetare ştiinţifică în domeniul istoriei şi biologiei, ediția a VI-a.
În semn de preţuire a celor care desfăşoară activitate de cercetare ştiinţifică,  Consiliul Ştiinţific al Muzeului Judeţean Argeş a instituit în anul 2011 premiile pentru cercetare ştiinţifică. Acestea se acordă pe bază de candidatură şi înscriere la competiţia de premiere.

Sărbători de iarnă la Muzeul Municipal Câmpulung

Luni, 19 Decembrie 2016 22:26

În luna decembrie, seria manifestărilor dedicate Sărbătorilor de iarnă la Muzeu debutează cu concert de colinde, Moș Crăciun și lansare de carte la secția de etnografie și artă populară. În decorul deja familiar al spațiului tradițional muscelean din Vila Ștefănescu, miercuri, 21 decembrie 2016, începând cu ora 17.00 un grup de copii de la Complexul de servicii pentru copilul în dificultate vor susține un program artistic, în compania lui Moș Crăciun. De la ora 18.00, vine rândul oamenilor mari. Dl. Ioan Doru Pavel lansează volumul "Unul pe față, unul pe dos", lucrare autodefinită ca fiind o culegere de scrieri, iar dna. Maria Chirtoacă continuă aparițiile publicistice din seria lirică cu "Adevărul gol-prostuț". Vă aşteptăm cu drag!

 

Copiii din Mioveni au strâns, în urma unei campanii umanitare, 7.000 de lei pentru colegii lor mai puțin norocoși

Luni, 19 Decembrie 2016 22:18

Marţi, 13 decembrie a.c., elevii Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” au gătit după rețetele bunicilor, au vândut produsele şi vor bucura cu bănuții strânşi colegii care au o situaţie materială precară. Elevii au propus creaţii alimentare care s-au dovedit a fi adevărate răsfăţuri pentru papilele gustative ale celor prezenţi. Bucătarii de ocazie au pregătit sărmaluţe, tiramisu, rafaelo, clătite, plăcinte, foietaje, tarte,  ciocolată de casă, salam de biscuiţi sau chec. În urma acestei campanii s-au strâns peste 7000 de lei.

Profesoara Steluța Istrătescu a lansat un nou roman

Luni, 19 Decembrie 2016 22:17

”Tatăl meu, Actorul” (Editura ”Sympoesium”, Iași) este titlul acestei cărți a întrebărilor fundamentale - ”De ce?”, ”Ce facem cu viața noastră?”, ”Ce rămâne după noi?” - pe care profesoara de limbă și literatură engleză, Steluța Istrătescu, a început s-o scrie acum mai bine de trei decenii. A inspirat-o un băiețel de cinci ani, astăzi bărbat în toată firea, care-i cânta obsesiv, ori de câte ori mergea să-i viziteze mama, șlagărul lui Ducu Bertzi, la modă, ”M-am îndrăgostit numai de ea”. Ce se va fi declanșat în ființa artistică a Steluței Istrătescu, în ce fel se vor fi răsturnat perspectivele, autoarea nu poate spune. Cert este că paginile, începute și abandonate atunci, au văzut lumina tiparului acum.

 

Concert de colinde la Catedrala „Sf. Gheorghe” Topoloveni

Luni, 19 Decembrie 2016 22:15

Sîmbătă, la ora 17,  la Catedrala Sf. Gheorghe, Topoloveni, un superb  concert de colinde i-a încântat pe toți cei prezenți, reușind să îi introducă, prin muzică, în spiritul și căldura Sărbătorilor de Iarnă care se apropie. Din program nu au lipsit artiștii locali, dar nici invitații speciali. Audiența a fost încântată de Grupul vocal ”Doruri Muscelene” - Văcarea, com. Mihăești, condus de celebrul rapsod Liviu Iana, de Grupul de colindători ”Brădulețul” - Galeș, pregătiți de neobositul Grațian Bădescu, dar și de interpreții de melodii populare - și nu numai - Eusebiu David și Ana Maria Iorgulescu. Corul ”Pr. Ion Ionescu” Topoloveni a fost, ca de obicei, la înălțime, iar Grupul vocal ”Haiducii Vlădicii”, sau, așa cum li se mai spune, trupa preoților din Topoloveni, au întregit un eveniment cultural de ținută. Felicitări organizatorilor.

Adriana Mitu a lansat povești terapeutice la Biblioteca ”Dinicu Golescu”

Luni, 19 Decembrie 2016 13:06

Marți, 13 decembrie, de la ora 18.00, Editura Diana și Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș au organizat conferința „Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești” și lansarea primelor patru pachete terapeutice (povești și puzzle-uri), care au fost susținute de Adriana Mitu, trainer de dezvoltare personală și parenting.
Evenimentul s-a adresat atât părinților, cât și copiilor, abordând elementele esențiale care stau la baza formării unei relații sănătoase și armonioase dintre aceștia.
Invitata specială a acestui eveniment a fost psihologul clinician Elena Sachelarie, care a vorbit despre terapia prin jocuri și povești ca o alternativă la metoda tradițională de educare a copiilor prin mecanismul recompensă-pedeapsă:

 

„Mihaela se întoarce!”, la Biblioteca Județeană

Luni, 19 Decembrie 2016 13:04

Luni, 19 decembrie 2016, la ora 10.30,  Editura Diana și Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș îi invită pe părinți și pe copii la întâlnirea cu spiritul magic al copilăriei prin intermediul unui eveniment editorial deosebit. Este vorba despre lansarea cărții de colorat „Mihaela și Moș Crăciun”, prin care Editura Diana dorește să le trezească copiilor de azi același sentiment de bucurie trăit de părinții lor și să le picure în suflet un strop din eternitatea și inocența copilăriei trăite de părinții lor.
După mai bine de douăzeci și cinci de ani de absență nemotivată de la întâlnirile cu copiii, iată că „MIHAELA”, îndrăgitul personal din desenele animate românești vine la întâlnirea cu copilăria, care va avea loc în sala de conferințe a bibliotecii.

Bibliotecile subiective ale Magdei Grigore

Luni, 19 Decembrie 2016 12:58

Publicat la Editura ”Alean”, sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, volumul din seria ”Biblioteci subiective”, autoare – Magda Grigore, a fost primit cu brațele deschise luni, 12 decembrie, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”.
Apariție inedită, dar necesară – profilul timpului reconfigurează planul editorial – potrivit cuvântului de întâmpinare al poetului Alexandru Mărchidan, directorul Editurii ”Alean”, volumul dă seamă de starea literaturii argeșene din ultimii zece ani. Articolele de analiză critică vizează creația a 35 de scriitori de varii formate, genuri, texte și

 

Până la sfârșitul lunii decembrie, la Biblioteca Județeană Argeș, Pîrvu Mutu Zugravu, la ediția a VIII-a

Luni, 19 Decembrie 2016 12:57

Expoziția județeană de icoane, organizată, an de an, de Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș – prin grija meticuloasă a preotului Cosmin Bloju – a avut vernisajul miercurea trecută, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”, pe simezele căreia va și rămâne până la sfârșitul lunii decembrie.
45 de lucrări, realizate după canon, de studenți, masteranzi și absolvenți ai Facultății de Teologie din Pitești, Specializarea ”Artă Sacră”, au primit binecuvântarea Arhiepiscopului de Argeș, prin intermediul soborului care a deschis, solemn, expoziția. Desenul clar, precis, coloritul strălucitor și realismul compozițiilor, elemente definitorii

Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeș - raftul cu idei creative

Luni, 19 Decembrie 2016 12:56

În spiritul sarbătorilor de Crăciun, secţia de ,,Ştiinţă şi Tehnică” din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş a organizat o expoziţie intitulată ,,Drumul spre credinţă”- expoziţie ce reuneşte mai multe lucrări cu tematică religioasă şi care se desfăşoară în perioada dintre 12-30 decembrie 2016. Cărţile expuse fac parte din fondul de carte al secţiei şi se pot împrumuta la domiciliu din spaţiul expoziţional: ,,Raftul cu idei creative”. Expoziţia noastră se adresează tuturor cititorilor preocupaţi de viaţa spirituală şi celor care doresc să aprofundeze mai multe teme cu caracter religios.
Ionescu Zina - bibliotecar

 

„Moş Crăciun în vizită la Florica” , ediția a VIII-a a

Luni, 19 Decembrie 2016 12:55

# Conacul Brătienilor din Ştefăneşti, luni, 19 decembrie 2016

Consiliul Județean Argeș și Centrul de Cultură „Brătianu” vor organiza luni, 19 decembrie 2016, începând cu orele 10,00, la Conacul Brătienilor din Ştefăneşti, ediția a VIII-a a evenimentului dedicat sărbătorilor de Crăciun  „Moş Crăciun în vizită la Florica”. 
Crăciunul aduce cu el magia colindelor care răsună peste tot în jurul nostru, încă de la începutul lunii decembrie. Cuvântul colind are o semnificație aparte și el, chiar dacă ne este prea puțin cunoscută astăzi: cântec de rugăciune și bucurie. Temele cele mai des întâlnite în colindele tradiționale sunt legate de viața familială (de fată, de

Gală vieneză, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 19 Decembrie 2016 12:52

Filarmonica Piteşti încheie joi, 22 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor anului 2016 printr-un concert simfonic extraordinar de Crăciun,  sub genericul „Gală vieneză”. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti şi dirijorul Florin Totan vor aduce în faţa publicului pagini de mare popularitate, îndrăgite de iubitorii genului. În program: Carl Maria von Weber – „Invitație la dans”, Johannes Brahms - Dans ungar nr. 1, Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura la „Răpirea din Serai”, George Bizet - Uvertura la „Carmen”, Gioachino Rossini - Uvertura la „Wilhelm Tell”, Dmitri Șostakovici - Vals din Suita a II-a de jazz,  Leroy Anderson – „Sleigh Ride”, Johann Strauss Sr. – „Galopul suspinelor”, Johann Strauss Jr. – „Fruhlingsstimmen”, Kaiser Vals, polca „Tunete și fulgere”, valsul „Dunărea albastră”, Polca fierarului, Radetzky Marș. 

 

Biblioteca Județeană Argeș. Artă persană, la superlativ

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:20

Iarăși generos cu ai săi concetățeni doctorul în istoria islamului, Mihai Cernătescu, prin mijlocirea căruia - joi, 8 decembrie - a fost vernisată, la Biblioteca Județeană Argeș, o nouă expoziție de artă persană.
Vitrinele, simezele, holul au rezonat imediat cu timpul grav, impregnat în obiectele cu patină, cele mai multe dintre ele aflate în proprietatea Ambasadei Republicii Islamice Iran la București. De altfel, vernisajul s-a desfășurat cu participarea înaltului oficial al statului-oaspete, care a subliniat importanța raporturilor cordiale, pe care cele două națiuni, română și iraniană, le-au dezvoltat de-a lungul anilor.

Ateliere de modelaj în plastilină și confecționare măști

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:17

Biblioteca Județeană Argeș Dinicu Golescu a organizat joi, 08.12.2016, de la ora 16.30, două ateliere pentru copii, de modelaj în plastilină si confecționat măști.
Atelierele s-au adresat copiilor cu vârstă  cuprinsă  între 7 și 11 ani.
Modelajul este una dintre cele mai importante activități pentru copii. El stimulează dezvoltarea motricității fine și are efecte pozitive în pregătirea copilului pentru scris, pentru cunoaștere, îi dezvoltă creativitatea și îl ajută să se exprime prin artă. În cadrul atelierului de modelaj în plastilină,  copiii și-au pus în valoare talentul și creativitatea

 

Trandafirii visători ai Tatianei Ciurea

Miercuri, 14 Decembrie 2016 23:01

Galeria  ”Metopa” este toată o lumină. Pe simeze, până la jumătatea acestei luni, tremură, sfioase, lucrările Tatianei Ciurea. Compozițiile care au consacrat-o – minimaliste, inspirate de prefacerile și de miracolul naturii, contururi multiplicate în formule subtile, sesizabile prin juxtapunere – se lasă surprinse de suita de trandafiri, și ei urmând o traiectorie aparent previzibilă.
Capitolul nou, deschis de Tatiana Ciurea, susține tema formei, gândite ca reper, ca structură pe care se poate broda la nesfârșit. Trandafirii atât de delicați, mai degrabă

Anul comemorativ Antim Ivireanul

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:42

Biblioteca Județeană Argeș a fost – marți, 29 noiembrie – gazda evenimentului dedicat Anului Comemorativ Antim Ivireanul. Invitatul special al manifestării, în centrul căreia s-a aflat Mitropolitul Țării Românești, a fost preotul-lector univ. dr.  Radu Tascovici. Acesta și-a început prezentarea cu o captivantă introducere în atmosfera sfârșitului de secol 17 și începutului de secol 18, în Țările Române, subliniind particularitățile culturale ale Țării Românești, în perioada domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Odiseea existențială a mitropolitului, originat din Iviria (Georgia sau Gruzia), excepționalele sale calități artistice, lesnea deprindere a limbilor străine, efortul de răspândire a

 

Seară Ceaikovski, joi, la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:41

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un program integral Ceaikovski. Alături de orchestra simfonică a instituţiei revine dirijorul Iulian Rusu, contrabasistul Petru Iuga fiind în premieră la Filarmonica Piteşti.
În program: Piotr Ilici Ceaikovski - Marș slav, op.31, Variațiuni pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33, şi Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36.
Dirijorul Iulian Rusu, născut în anul 1967, şi-a început studiile muzicale în Suceava la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Şi-a continuat studiile la

Exponatul lunii decembrie la Muzeul Județean Argeș - huhurezul mare

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:39

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna decembrie 2016, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, huhurezul mare.
Huhurezul mare (Strix uralensis) este, ca mărime, cea de-a doua specie de strigiforme din ţara noastră, după bufniţă (Bubo bubo), cu care mulţi necunoscători, de altfel, o confundă. Are lungimea medie de 60 cm, anvergura aripilor de 103-124 cm iar greutatea de 500-1300 gr. Femela este mult mai mare decât masculul. Coada relativ lungă şi aripile rotunjite o fac să semene cu uliul şorecar, atunci când se îndepărtează în zbor. Nu prezintă moţuri deasupra urechilor. Penajul este maroniu-cenuşiu şters, pe dedesubt fiind mai deschis, cu dungi cafenii. Faţa este gri-crem, ochii sunt negri iar ciocul este galben.

 

Pagina 65 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea