Seară Ceaikovski, joi, la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:41

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un program integral Ceaikovski. Alături de orchestra simfonică a instituţiei revine dirijorul Iulian Rusu, contrabasistul Petru Iuga fiind în premieră la Filarmonica Piteşti.
În program: Piotr Ilici Ceaikovski - Marș slav, op.31, Variațiuni pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33, şi Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36.
Dirijorul Iulian Rusu, născut în anul 1967, şi-a început studiile muzicale în Suceava la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Şi-a continuat studiile la

Exponatul lunii decembrie la Muzeul Județean Argeș - huhurezul mare

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:39

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna decembrie 2016, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, huhurezul mare.
Huhurezul mare (Strix uralensis) este, ca mărime, cea de-a doua specie de strigiforme din ţara noastră, după bufniţă (Bubo bubo), cu care mulţi necunoscători, de altfel, o confundă. Are lungimea medie de 60 cm, anvergura aripilor de 103-124 cm iar greutatea de 500-1300 gr. Femela este mult mai mare decât masculul. Coada relativ lungă şi aripile rotunjite o fac să semene cu uliul şorecar, atunci când se îndepărtează în zbor. Nu prezintă moţuri deasupra urechilor. Penajul este maroniu-cenuşiu şters, pe dedesubt fiind mai deschis, cu dungi cafenii. Faţa este gri-crem, ochii sunt negri iar ciocul este galben.

 

Corneliu Stroe şi Blue Jazz Band, la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:35

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „Jazz for Christmas”,  susţinut de Corneliu Stroe şi Blue Jazz Band. Celebrul band de jazz, alcătuit din Lucian Săuleanu (flaut, saxofon, voce), Corneliu Stroe (tobe), Raluca Stoica (voce), Roxana Stroe (chitară, voce) și Cătălin Răsvan (chitară bass), va interpreta: Mercy Mercy (Joe Zawinu), Rout 66 (Bobby Troup), Take Five (Dave Brubeck), Am plecat să colindăm (aranjament Gheorghe Cucu), Dimineaţa lui Crăciun şi Moş Crăciun (colinde tradiţionale), Frim fram sauce (Nat King Cole), Have yourself a merry little christmas (Hugh Martin, Ralph Blane), Malted Milk (Robert Johnson), Bordeiaş bordei bordei (Anton Pann), Santa Claus coming to town (John Frederick), Baby what you want me to do (Jimmy Reed), White Christmas (Irving Berlin), Caravana (Juan Tizol), Shiweet Home Chigaco (Robert Johnson), Sweet home Alabama (Lynard Skynard) şi Na Hareis (Notis Sfakianakis).

Seară vieneză de Crăciun, la Mioveni

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:10

Muzicienii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău vor prezenta sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19.00, concertul “SEARĂ VIENEZĂ”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni. Orchestra din Republica Moldova va da o notă specială, de gală, Sărbătorilor de Iarnă, cu o serie de invitaţi de excepţie: soprana Tatiana Costiuc, prim-solista operei din Chisinau, tenorulul Nicolae Vascautan, naistul Mrian Gheras sau dirijorul Mihail Agafiţa. Din repertoriu: Thunder Polka şi Voices of Spring Waltz (Strauss), arii de Pucini sau Franz Lehar, valsuri celebre etc. Preţul unui bilet este de 100 lei, iar informaţii suplimentare se pot obţine la 0741.196.518.

 

Sfârşit de an în forţă pentru Alex Pîrvu

Luni, 05 Decembrie 2016 23:22

Despre Alex Pîrvu v-am mai povestit, îl ştim cu toţii!!!
L-am ascultat, fără să respirăm, atunci când a pășit, timid, pe scena de la "Next Star". Puștiul de atunci, s-a transformat într-un adolescent cu o poftă de viață nemaiîntâlnită, dar și o voce care răsună până la cer și înapoi.
După ce în finala Next Star a interpretat, în stilu-i caracteristic, piesa "The show must go on" a celor de la Queen, Alex a avut parte de o uriașă surprinză. Brian May în

Viața perfectă? Poate pe Facebook!

Luni, 05 Decembrie 2016 23:07

Cu acest titlu provocator a debutat, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, Ana Neacșu. Cartea, publicată la Editura ”Coresi” și lansată, în premieră absolută, la Târgul ”Gaudeamus”, are o istorie simpatică. A fost scrisă noaptea, pe telefonul mobil. Numără 90 de pagini. Ar fi putut fi mai multe, a renunțat, însă, la pasaje întregi, tocmai pentru că, scriind-o pe mobil, a avut senzația că va ieși mult prea stufoasă și, prin urmare, greu de citit.
Anei Neacșu i-a reușit o carte modernă – un pic de dezvoltare personală, alt pic de jurnal de mămică și de familie, mai mulți stropi de amintire și de reculegere, dăruiți

 

Terapia prin cuvânt, propovăduită de dr. Adrian Tase

Luni, 05 Decembrie 2016 23:04

În preziua Sf. Andrei, cardiologul Adrian Tase a lansat, la Biblioteca Județeană Argeș, antologia de aforisme ”144 DE TABLETE PENTRU INIMA TA – culese, procesate, interpretate, create, adaptate, reformulate sau reinventate”.
Lucrarea îi jalonează biografia interioară, alegerile dr. Tase concentrându-se în capitole precum ”Drumul vieții”, ”Sănătate și medicină”, ”Personalități și resurse umane”, ”Patria”, ”Banii”, ”Cuvântul, imaginea și fapta”, ”Timpul”, ”De la artă la știință”. Izvoare de inspirație i-au fost școala, dicționarele, colecția de interviuri ale laureaților

Destinul unui prinț - fantezia lui Horia Talpazan

Luni, 05 Decembrie 2016 23:03

Horia Talpazan are 28 de ani. Scrie, ca să evadeze din lumea cenușie. Romanul ”Destinul unu prinț”, lansat luni, 28 noiembrie, la Biblioteca Județeană Argeș, l-a ținut captiv timp de doi ani. Datorită lui, a putut Horia să îndure pierderea fratelui și apoi a mamei, cărora le-a dedicat cartea și care au și citit-o, atât cât a fost să fie, în manuscris.

 

Cum să scrii un articol științific

Luni, 05 Decembrie 2016 23:00

Joi, 24 noiembrie, la Biblioteca Județeană Argeș, a fost prezentată lucrarea universitarilor Dinu Vasile, Gh. Săvoiu (foto) și Cristian Dabija - ”A concepe, a redacta și a publica un articol științific. O abordare în contextul cercetării economice”. Tipărită la Editura ASE – București, lucrarea este destinată, cu precădere, studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor universitare și tinerilor cercetători. Autorii propun sugestii practice, de optimizare a activității de elaborare și de publicare a materialelor cu conținut științific. Perspectiva se deschide cu provocările clasice și moderne în domeniu, continuă cu prezentarea elementelor structurale și a cerințelor de redactare, de asemenea a aspectelor relevante deontologic, pentru ca, în final, să fie rotunjită de modalitățile de diseminare a rezultatelor experienței directe. Denisa Popescu

„Mihaela se întoarce!” printre copiii generației de azi

Luni, 05 Decembrie 2016 22:49

Personajele animate sunt nemuritoare, nu îmbătrânesc niciodată, iar în neclintirea lor în spațiu și timp trăiește un strop din eternitatea noastră.
Vă mai aduceți aminte de Mihaela, fetița cu codițe care a cucerit inimile românilor între anii 1970-1980? În acea perioadă, copiii așteptau cu nerăbdare, în fiecare seară, cele câteva minute de desene animate, care erau difuzate de singurul post de televiziune din România, cel public.
Creată de caricaturistul Nell Cobar, Mihaela a fost difuzată între anii 1970-1980. Ca un fapt inedit, coloana sonoră a serialului, care a avut un succes demn de luat în seamă, a fost compusă de Margareta Pâslaru.

 

”Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești” - conferință și lansare de carte la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 05 Decembrie 2016 22:47

Biblioteca Județeană Argeș și Editura Diana vă invită marți, 13 decembrie 2016, la ora 18.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la evenimentul de lansare a primelor patru pachete terapeutice din colecția ”ABC-ul poveștilor terapeutice”, autor trainer de dezvoltare personală și parenting Adriana Mitu. Această lansare va include și o conferință gratuită intitulată ”Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești”.
Invitata specială a acestui eveniment este psihologul clinician Elena Sachelarie. Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau

Concert cameral la Filarmonica Piteşti

Luni, 05 Decembrie 2016 22:44

Vineri, 8 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „Agnus Dei”, în care vor evolua violonista Raluca Voicu-Arnăuţoiu, mezzosoprana Geanina Munteanu şi pianista Manuela Giosa. În program: Rebecca Clarke - Trei cântece vechi englezești pentru voce și vioară, Johann Sebastian Bach - Aria "Bereite dich Zion" pentru voce și pian, din Oratoriul de Crăciun, Aria „Agnus Dei" pentru voce și pian  şi Aria „Erbarme dich, mein Gott" pentru voce, vioară și pian din Oratoriul Patimile după Matei, Henry Purcell - Sonata în sol minor pentru vioara și pian, Gustav Holst - Patru cântece pentru voce și vioară, Olivier Messiaen - Louange a l'imortalite de Jesus pentru vioară și pian, din Cvartetul pentru sfârșitul timpurilor.

 

Dirijor german în premieră, la Filarmonica Piteşti

Luni, 05 Decembrie 2016 22:43

Filarmonica Piteşti organizează joi, 8 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Beethoven şi Mendellsohn-Bartholdy. Alături de orchestra simfonică a instituţiei revine violonistul Sebastian Tegzeşiu, dirjorul german Walter Hilghers fiind în premieră la Filarmonica Piteşti. În program: Ludwig van Beethoven - Uvertura la Egmont, op. 84 şi Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 61, şi Felix Mendelssohn-Bartholdy -Simfonia nr. 1, op. 11.

Întâi al lui Decembrie (România)

Luni, 05 Decembrie 2016 22:36

de Constantin MÎNDRUŢĂ

De când m-am născut lucrez mântuirea,
Hristos, pentru mine a fost răstignit,
La ŢARĂ gândesc, aici sunt iubit,
Îi vreau veşnicia în toată zidirea.

 

Antim Ivireanul, omagiat la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:54

Biblioteca Județeană Argeș vă invită marți, 29 noiembrie, la ora 16.00, la prelegerea cu tema ”Viața și activitatea Mitropolitului Țării Românești, Antim Ivireanul”. Manifestarea se înscrie în seria evenimentelor desfășurate în întreaga țară, cu ocazia Anului comemorativ, dedicat ilustrului cărturar și tipografilor bisericești.
Prelegerea va fi susținută de lectorul univ. dr. Radu Tascovici, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Sf. Muceniță Filoteea” din Pitești, coautor al volumelor ”Domnitorii și ierarhii Țării Românești. Ctitoriile și mormintele lor”(2009), ”Enciclopedia Ortodoxiei Românești”(2010), ”Istoria monahismului românesc”(2011).
Simona Nagîț

Despre doină și baladă, cu fast și bucurie

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:37

Marți, 22 noiembrie, violonistul și pedagogul de nota zece, Stan Cătălin Iancu, și-a prezentat, la Biblioteca Județeană Argeș, teza de doctorat, dedicată doinei și baladei din spațiul etnofolcloric Muscel-Argeș, teză devenită lucrare de referință în două volume
Organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, lansarea a stârnit, în egală măsură, interesul cunoscătorilor și al consumatorilor obișnuiți de muzică tradițională. Românii sunt un popor rural, atenția lor răspunde imediat și ușor ritmurilor pământului, rezonează cu tot ceea ce ține de emoția primară,

 

Biblioteca Județeană Argeș, vizită de informare și documentare din Republica Moldova

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:36

Oameni calzi, deschiși, impresionați, veseli, așa i-am perceput noi, ca și gazde, pe colegii noștri, bibliotecari din raionul Criuleni, Republica Moldova. Marți, 23 noiembrie, un grup de bibliotecari a vizitat Biblioteca Județeană Argeș „Dinicu Golescu”, în cadrul Bursei de Călătorie susținute de Programul Național NOVATECA. O vizită de informare și documentare, un schimb de bune practici, idei și opinii, Raionul Criuleni fiind înfrățit cu județul Argeș.
Domnul Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș “Dinicu Golescu”,  a deschis sesiunea de prezentări și a specificat că “bibliotecile vor fi văzute ca 

Biblioteca Județeană Argeș vă prezintă cărțile săptămânii

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:34

”Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa” (Fernando Savater).
În acest sens, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş vă invită să descoperim împreună ”forma fericirii” prin intermediul unui fond generos de carte, din care am selectat pentru dumneavoastră câteva noutăţi editoriale şi nu numai.
# Psihologie
Pasionaților de psihologie, le recomandăm lucrările: Alex Loyd, Ben Johnson, ”Codul vindecării: șase minute pentru vindecarea problemelor de sănătate, succes sau

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Sava Costache

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:22

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr.Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11 - 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-20014). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu-Florin Dobrinescu (1943-2003);universitarul Constantin I. Dumitrescu (1936-1980); inginerul Ion C. Vasiliu (1936-2000); actorul Constantin Zărnescu (1931-2003); profesorul Ion M. Dinu (1920-2009); inginerul Gheorghe Poţincu (1933-2002); inspectorul şcolar Marian Stoica (1937-2012); preotul Marin Drăguşin (1929-2014).

In Memoriam Artur Silvestri. ”Cărțile se vor citi și mă vor pomeni și pe mine și astfel nu voi fi murit de tot...”

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:18

Așa stă scris pe crucea neagră din marmură de pe mormântul unde își doarme somnul de veci cronicarul ,criticul și istoricul literar , scriitorul "ARTUR SILVESTRI "
Biblioteca Comunală " Artur Silvestri " Săpata Argeș , a fost gazdă pentru câteva ore elevilor claselor a VII și a-VIII-a de la Școlile Gimnaziale "DUMITRU UDRESCU"  SĂPATA  și "CONSTANTIN CRISTESCU" LUNCA CORBULUI, coordonați de doamnele profesoare BACIU CRISTINA, PETRIȘOR ALINA și TURCESCU DANIELA. Activitatea s-a dovedit a fi foarte interesantă pentru elevi, dovadă fiind faptul că mi-au făcut mie în calitate de gazdă o mare surpriză când, împreună cu doamna profesoară BACIU

 

Pagina 66 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea