Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Județean Argeș: baionetă din secolul al XIX-lea

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:17

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna noiembrie 2016, în cadrul mini expoziţiei ”Exponatul lunii”, o baionetă din secolul al XIX-lea.
În luna noiembrie 1877, în timpul războiului ruso-turc, la care a participat şi armata română, au avut loc bătălii importante care, în cele din urmă, au dus la obţinerea şi recunoaşterea Independenţei de Stat a ţării noastre.
La 9/21 noiembrie, românii au cucerit şi reduta Rahova. Plevna a reuşit să reziste până la 28 noiembrie/10 decembrie, fiind încercuită de trupele ruso-române. Osman Paşa

La Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, argeşencele învaţă cum să confecționeze o ie românească

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:12

Miercuri, 9 noiembrie, ora 16.30, în Secția Colecții Speciale a bibliotecii noastre,  vom deschide cea de-a doua sesiune a cursului „Meșteșuguri uitate- Cusături tradiționale românești, ia românească”.
Începută în luna ianuarie, prima sesiune a cursului s-a finalizat, printr-o expoziție amplă, de mare ținută, organizată de inițiatoarele acestui curs, Lucreția Picui și Gabriela Tomescu, chiar de Sânziene – 24 iunie - Ziua Universală a Iei Româneşti. Au fost expuse atunci lucrări, realizate de cursante în cadrul atelierului creativ - ii vechi

 

Concurs Național de Poezie la Centrul Cultural Pitești

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:12

Centrul Cultural Pitești, Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Pitești, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și Editura Artcreativ București organizează Concursul Național de Poezie inițiat și coordonat de Daniela Toma, scriitoare și editor din București. Evenimentul se va desfășura miercuri, 9 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Salonul Cărţii Argeşene, la Biblioteca Județeană, a venit și cu un eveniment editorial de excepție

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:09

# Patru scriitori, patru opere, prezentare unică
Între 1 și 4 noiembrie 2016, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş a derulat tradiţionalul eveniment cultural ”Salonul Cărţii Argeşene”, ajuns la ediţia a XI-a, care îşi propune să promoveze literatura română contemporană.
Manifestările au culminat cu o lansare comună de carte, joi, la ora 17, când,  Editura Art Creativ – Bucureşti a inaugurat colecția ”Regal”. Este vorba de lucrările Denisei

 

Începe Concursul Naţional al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbăteşti „Dorel Manea” la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:07

În perioada 11 - 12 noiembrie a.c., va avea loc cea de-a IV-a ediţie a Concursului Naţional al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbăteşti "Dorel Manea", eveniment organizat de Consiliul Județean Argeș, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor "Dacia" Mioveni.
Programul evenimentului:

Turneul extraordinar „La vida loca”, la Filarmonica Piteşti

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:03

Vineri, 11 noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00,  la Centrul Multifuncţional, concertul cameral „La vida loca”, susţinut, în cadrul unui turneu naţional, de flautistul Matei Ioachimescu şi pianistul Alfredo Ovalles. În program: - Los Trabadedos - Potpurri de Música Venezolana (P. García, E. Plaza, A. Guanipa, O. Volcán, A. Freites, C. Bonett, E. Serrano, M. Briceño), Johnny Albino - Corazón Loco, Angel Gregorio Villoldo - El Choclo, Simon Diaz - Tonada de Luna Llena, Chabuca Granda - La Flor de la Canela, M. Forte - Rock It with your long hair,  Maria Luisa Escobar - Viajera del Rio y Desesperanza, H. Lavoe - Songoro Cosongo y No le Pegue a la Negra, Ariel Ramirez - Alfonsina y el Mar şi Pixinguinha - Um a Zero.

 

„MENZIONE INTERNATIONALE a Golesti Manor” pentru reabilitarea Ansamblului Medieval de la Golești

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:16

# Muzeul Golești – prestigios premiu internațional

Muzeul Golești – premiu internațional, la propunerea Alumnus Club UNESCO,  la Concursul Italian ”La Fabbrica nel Paeisaggio”, pentru proiectul de restaurare a Ansamblului Medieval Golești. (prezintă Iustin Dejanu)
În perioada 20-24 octombrie 2016, în Italia, la Foligno, s-a desfășurat Concursul ”La Fabbrica nel Paesaggio”. Concursul este dedicat oamenilor de afaceri, administrațiilor și

Editura Diana din Pitești va fi prezentă la „Salonul Cărții Argeșene”, ediția a XI-a

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:13

În perioada 1-4 noiembrie 2016, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș organizează tradiționalul eveniment cultural „Salonul Cărții Argeșene”. Ajuns la ediția a XI-a, evenimentul își propune să promoveze literatura română contemporană, în contextul valorificării potențialului creativ, demn de luat în seamă, pe care îl au municipiul Pitești și județul Argeș.

Unul dintre invitații acestei manifestări este și Editura Diana din Pitești. Având o experiență de peste 10 ani pe piața editorială din România, Editura Diana crede în educație egală și de bună calitate pentru fiecare copil.

 

Ambasadorul Xu Feihong va deschide cursurile de limba chineză la Centrul Cultural Mioveni

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:11

Consiliul Local Mioveni, Primăria orașului și Centrul Cultural, în parteneriat cu Asociația ChinaRo, vă invită marți, 1 noiembrie, de la ora 12, la vernisajul expoziției de fotografie “Chinese story 2016”. Cu acest prilej va avea loc și deschiderea oficială a cursurilor de limbă și cultură chineză.
Vor participa Excelenţa Sa, Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze, reprezentanți ai Ambasadei, ai Consiliului Județean Argeș, conducerea Primăriei Mioveni, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai școlilor din Argeș în care se organizează cursuri de limba chineză, consilieri locali, consilieri județeni, reprezentanți ai administrației

Concert pentru trompetă în premieră, la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:08

Joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează primul concert simfonic al lunii. Dirijorul Alexandru Ganea revine la pupitrul orchestrei simfonice a instituţiei, solistul Sergiu Cârstea fiind la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr.2 în Si bemol major, Alessandro Marcello - Concertul pentru oboi în re minor, varianta pentru trompetă mică şi orchestră de coarde, Antonio Vivaldi/Johann Sebastian Bach -Concertul pentru trompetă mică și orchestră în Re major şi Felix Mendelssohn-Bartholdy - Simfonia nr.5, op.107, Reforma.

 

”Bătălia cărților” a ajuns la final!

Luni, 24 Octombrie 2016 11:50

Luni, 31 octombrie, în Sala de Conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala Concursului Național de Lectură ”Bătălia cărților”. Competiția, organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, are drept  scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

A apărut noul număr al revistei Bibliosphere

Luni, 24 Octombrie 2016 11:50

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă semnalează apariția unui nou număr al Buletinului informativ ”Bibliosphere” al ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și a Bibliotecilor Publice din România) - Filiala Argeș. Revista urmărește promovarea profesiei de bibliotecar și a activităților care au loc în bibliotecile publice din județ.
Apariţia trimestrială a buletinului informativ ”BIBLIOSPHERE” înseamnă deschiderea noastră către lume, o carte de vizită incitantă, care dorim să aibă un rol profesional şi formativ viabil şi continuu. Dreptul la informaţie şi la cultură este o datorie pentru noi. Colaborarea permanentă cu membrii filialei a făcut ca paginile revistei să prindă aripi.

 

Atelier de reciclare creativă, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 24 Octombrie 2016 11:49

Reciclarea a avut un rol foarte important încă din perioada celor două Războaie Mondiale, când s-au desfășurat campanii de informare a opiniei publice cu privire la necesitatea reciclării metalelor, în scopul producerii de bunuri folosite în acea perioadă. În prezent, putem să reciclăm aproape orice, materialele reciclabile regăsindu-se în mediul industrial, la locul de muncă sau în locuințele noastre.

Cristian Andrei Iosif s-a întors, marți, din Primul Război Mondial

Luni, 24 Octombrie 2016 11:47

Absolvent al Facultății de Geografie din București, profesor și cercetător în protecția mediului, Cristian Andrei Iosif a trăit experiența voluntariatului în Italia, timp de zece luni. Neîmpăcat cu sine, încă nedumerit cu privire la locul lui în lume, ca spațiu, dar și ca potențial de exprimare liberă, Andrei a descoperit, în Dolomiți și în Prealpi, frontul italian, bine conservat, din Primul Război Mondial.

 

Denisa Popescu - lectură publică la Centrul Cultural Pitești

Luni, 24 Octombrie 2016 11:43

Miercuri, 26 octombrie, la ora 15.00, Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România organizează, sub coordonarea redactorului-șef al Revistei ”Argeș”, Dumitru Augustin Doman, prima Lectură Publică din această toamnă. Protagonistă este Denisa Popescu, autoare a opt volume de stihuri, publicate în intervalul 1999 – 2016.
Despre poezia Denisei Popescu, scriitorul Varujan Vosganian afirmă că mărturisește despre iubire într-o manieră extrem de personală - ”... ea depășește cu mult marginile trupului, este o iubire a diferitelor stări ale materiei, o iubire care poate fi vegetală și carnală în același timp, care poate fi a clipei, dar și a timpului nemăsurat, fie el chiar și

Noul director general al Muzeului Golești vânează deja fonduri europene pentru instituția sa

Luni, 24 Octombrie 2016 11:38

# Iustin Dejanu: ”Lucrăm într-un muzeu complex şi foarte greu de condus şi gestionat, pentru că patrimoniul este degradabil şi foarte expus.”

A terminat, în 1993, Institutul Politehnic Bucureşti.  A absolvit, ulterior, cursuri postuniversitare în specializarea de Muzeograf. A absolvit cursuri de Management de proiect, de expert în accesare de fonduri europene;
Urmează, în prezent, studii de Arte Vizuale - specializarea Artă Sacră şi un masterat în Istoria Artei şi Filosofia Culturii.

 

“Mihai I al României”, de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, se lansează, marți, la Pitești

Luni, 24 Octombrie 2016 11:27

# Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Argeș

Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș și Curtea Veche Publishing are plăcerea de a anunța prezentarea la Pitești a volumului pentru copii și tineri din colecția Regii și Reginele noastre: “Mihai I al României - un rege cu onoare, loialitate și credință” scris de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, cu ilustrații realizate de Răzvan Dumitru. Cartea face parte dintr-un proiect original care își dorește să arate și copiilor că istoria este cea mai frumoasă poveste.

”Trenul” Letiției Brătulescu a oprit la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 17 Octombrie 2016 21:11

Marți, 11 octombrie, Biblioteca Județeană Argeș a găzduit lansarea volumului de excepție al profesoarei, doctor în filologie, Letiția Brătulescu. ”Trenul” (Editura ”Gimax”, 2016) reface, în regim autobiografic, trasee geografice și istorice, cunoscute generic, mai puțin știute la nivel de amănunt, înzestrate, dincolo de valoarea documentară, cu virtuți inițiatice. Titlul însuși este o metaforă a inițierii, autoarea mărturisind, în discursul emoționat de întâmpinare, că episoadele importante din viață s-au succedat în cadența romantică a roților lui, roți care au purtat-o peste tot pe unde și-a dorit sau unde destinul a împins-o.

 

Cântece de iubire la Filarmonica Piteşti

Luni, 17 Octombrie 2016 21:10

Vineri, 21 octombrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00,  la Centrul Multifuncţional, recitalul cameral Cântece de iubire. Solişti, soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Cristina Iordache şi tenorul Mario Vasiliu. Acompaniază, la chitară, Bogdan Mihăilescu.
În program, pagini muzicale semnete de John Dowland, 
Henry Purcell, Giovanni Paisiello, Antonio Cesti, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Heitor Villa-Lobos, Giulio Caccini, Georg Friedrich Händel, 

Biblioteca Județeană Argeș - Atelierul de quilling

Luni, 17 Octombrie 2016 21:09

Desfășurat în cadrul Școlii de Vară de la Biblioteca Județeană Argeș, Atelierul de Quilling și-a redeschis porțile.
Tehnica aceasta este foarte veche, a apărut în Egiptul Antic, însă pe atunci consta în procesul de rulare a papirusului şi nu a hârtiei. În perioada Renașterii, călugării şi călugăriţele din Italia şi Franţa au utilizat-o pentru a decora cărţi şi obiecte religioase, transformate astfel în obiecte de artă cu adevărat speciale.

 

Pagina 68 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea