Promisiunea viitorului – tehnologie, bibliotecă și digital. Conferință Națională a ANBPR 2016

Luni, 17 Octombrie 2016 21:03

În perioada 5-7 octombrie 2016 s-a desfășurat, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, cea de-a XXVII-a Conferinţă Naţională a ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), cu tema „Promisiunea viitorului – tehnologie, bibliotecă și digital”.
Peste 150 de bibliotecari, editori, manageri au participat la dezbateri, prezentări și workshop-uri pe diverse teme din sfera bibliotecilor publice. Reprezentanții oficialităților locale au apreciat rolul informational, educational și cultural al bibliotecilor în societatea de astăzi. Cele două zile ale Conferinței, au stârnit interesul invitaților atât prin

Maestrul Sabin Pautza îşi dirijează compoziţiile, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 17 Octombrie 2016 21:01

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Maestrul Sabin Pautza revine la pupitrul orchestrei simfonice a instituţiei, ca şi pianista Ioana Maria Lupaşcu. Violoncelistul Rodin Moldovan este la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti. În program: Sabin Pautza - Russian Midley şi Dublul concert pentru violoncel și pian şi Franz Schubert/Sabin Pautza - Fata și moartea.

 

Bunele maniere se studiază la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 17 Octombrie 2016 20:56

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat, săptămâna   trecută,  Cursul de Bune Maniere. Grupul țintă al acestui curs au fost copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Într-o atmosferă relaxantă, prin intermediul jocului, participanții la curs și-au însușit și au pus în practică reguli de bază în ceea ce privește primul semn  de politețe - salutul, esențial în stabilirea unor relații cu cei din jur. Deși formele de salut sunt vechi, salutul în sine are, în compoziția corpului, în ținută și gesturi, o infinitate de nuanțe, care îi modifică sau îi completează sensul.

Cărțile săptămânii la Biblioteca Județeană

Luni, 17 Octombrie 2016 11:37

”Prietenă sau duşman, cartea are toate calităţile unei persoane morale. Această complexitate ţine de faptul că, în ciuda aparenţelor, litera sa este vie şi esenţa sa se confundă cu viaţa însăşi: ea înglobează toate bogăţiile şi totodată poartă toate contradicţiile. Creată de om, ea reflectă universul şi pune în mişcare lumea” (Albert Flocon).

 

Abonamente pentru perioada 20 octombrie - 22 decembrie 2016 la Filarmonica Piteşti

Luni, 17 Octombrie 2016 11:21

Filarmonica Piteşti pune în vânzare, începând cu 14 octombrie a.c., la sediul său, din   Piteşti,   Calea   Bucureşti,   Nr.   2,   Centrul   Multifuncţional   (fostul   Cinematograf  Bucureşti), abonamente pentru perioada 20 octombrie - 22 decembrie 2016. Preţul unui abonament este 160 de lei, la categoria A (parter şi balcon etajul I), respectiv, 120 de lei, la categoria B (lojele de la etajul I şi tot etajul II).

Eveniment editorial la Mioveni. Volumul ”GRUP OPERATIV DE ACOPERIRE RUCĂR-BRAN”, lansat la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 10 Octombrie 2016 20:31

Marţi, 4 octombrie a.c., la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 18.00,  a avut loc lansarea volumului „GRUP OPERATIV DE ACOPERIRE RUCĂR-BRAN”, avându-i ca autori pe Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean şi pe istoricul Cornel Ţucă.
Volumul tratează un episod important din timpul Primului Război Mondial, episod care s-a petrecut la graniţa dintre judeţul Argeş şi Braşov.

 

Adriana Jinga - Zăpăstrita de serviciu - la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 10 Octombrie 2016 20:14

Lansarea volumului de debut al Adrianei Jinga – ”Dau totul pentru un secret” (Editura ”Smart Publishing”, 2016) -  a fost una cu aură. Vinerea trecută, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș, Zăpă Strit – pseudonimul autoarei, ușor de înțeles după ce-o cunoști și după ce, eventual, îi îmbrățișezi buclele fără stare și ochii așijderea – a transformat evenimentul într-o emoție în vîrful picioarelor.
25 de povestiri, scrise vioi, antrenant, personaje decupate din cotidian, nici bune, nici rele, nici mărețe, nici meschine, umor cald ca o păturică peste genunchi, replici de

Ziua Centrelor Europe Direct. Ziua Mondială a Educației

Luni, 10 Octombrie 2016 20:13

Sub egida Zilei Mondiale a Educației, Europe Direct Argeș a organizat un seminar având ca obiectiv informarea tinerilor de la Liceul Tehnologic ”ASTRA” din Pitești cu privire la beneficiile pe care Programul Erasmus + îl are în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.
Totodată este celebrată și Ziua Centrelor Europe Direct, o inițiativă lansată de Rețeaua  Europe Direct România. Astfel în perioada 3-7 octombrie 2016 vor fi desfășurate multiple acțiuni locale de către toate cele 31 de centre de informare europeană din țară în vederea atragerii atenției asupra importanței educației pentru societate. Fie că

 

Cornistul Mihai Sîrbu revine la Filarmonica Piteşti

Luni, 10 Octombrie 2016 20:11

Filarmonica Piteşti organizează joi, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, al doilea concert simfonic al lunii. Cornistul Mihai Sârbu revine alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura la Răpirea din Serai şi  Concert nr. 3 pentru corn și orchestră în Mi bemol major şi Serghei Rahmaninov - Simfonia nr. 2, op. 27.

Atelier de origami pentru copii, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 10 Octombrie 2016 20:09

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” a organizat, săptămâna trecută, la solicitarea celor  mici, un atelier vesel de origami. Publicul-țintă: utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani. Origami este tehnica plierii hârtiei. Componentă importantă a artelor tradiționale japoneze, veche de sute de ani, origami este, în același timp, o modalitate de relaxare și de socializare și un binevenit antrenament al minții. Atelierul a debutat cu prezentarea ideilor pe care se sprijină această artă specială a plierii hârtiei.  Au fost realizate apoi figurine simple - un cațel care latră, o balenă, un pește - urmând ca, odată cu exersarea tehnicii, copiilor să le reușească obiecte mai complexe, precum

 

Sunetul muzicii la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 10 Octombrie 2016 20:07

Sărbătorită, încă din 1975, prin grija UNESCO, la 1 octombrie al fiecărui an, Ziua Mondială a Muzicii a prilejuit organizarea unei expoziții tematice, în holul Bibliotecii Județene Argeș. Zeci de partituri, discuri, CD.-uri, DVD.-uri, monografii, dicționare în limbile română, engleză și franceză depun mărturie în favoarea bogatei creații a umanității, în domeniul marii muzici. Cavalcada trăirilor, emoțiile compozitorilor și ale interpreților de geniu se revarsă – tăcut – peste vizitatori, până la sfârșitul acestei săptămâni. De la Vivaldi și Bach, la Celibidache, Karajan și Rubinstein, valori perene ale culturii universale sunt cochet aranjate în vitrinele din holul Bibliotecii. Pentru audiții, nu vă rămâne decât să zăboviți în secția specializată de la etajul al doilea. Sau poate preferați o carte, în liniștea căminului dvs.Simona Nagîț

Festivalul Ludicus, ediția de anul acesta, un real succes!

Luni, 10 Octombrie 2016 19:22

În week-eend-ul ce tocmai a luat sfârșit s-a desfășurat, la Mioveni, prestigiosul festival de teatru dedicat tinerilor, Ludicus. Vineri seară a avut loc deschiderea Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineret LUDICUS, ediţia a XIV-a, unde actrița argeșeană Adriana Trandafir este preşedinte al juriului. Sâmbătă și duminică, pe scena Centrului Cultural Mioveni au urcat pe scenă 200 de participanţi, cu vârste între 10 şi 18 ani. Intrarea a fost liberă pentru toți iubitorii teatrului.

 

Învață limba persană la Biblioteca Județeană

Luni, 03 Octombrie 2016 21:30

Anul școlar începe în forță și pitoresc și la Biblioteca Județeană Argeș. Doctorul în istorie și civilizație persană, Mihai Cernătescu, reia cursurile care i-au adus atâția învățăcei  în preajmă în ultima perioadă. Cursurile sunt gratuite și li se adresează tuturor celor ce vor să stabilească un prim contact cu această cultură milenară impresionantă, prin intermediul limbii a cărei savoare se descoperă pas cu pas. Cursul pentru începători se desfășoară săptămânal, joia, de la ora 18.00, în Sala de Religie și Audiții Muzicale a Bibliotecii Județene Argeș.Denisa Popescu

Clubul Code la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 03 Octombrie 2016 21:28

Începând cu data de 1 octombrie 2016, Editura Diana și Biblioteca Județeană Argeș vor iniția un proiect educațional inedit, intitulat „Clubul Code la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș”. 
Acest program educațional, care este destinat elevilor din învățământul primar, va include cursuri gratuite de programare. Concret, este vorba de cursuri de utilizare a  trei programe:

 

Vulturul pescar - exponatul lunii octombrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 03 Octombrie 2016 21:26

Muzeul Judeţean Argeş expune, în luna octombrie 2016, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, vulturul pescar (Pandion haliaetus).
În ţara noastră, această pasăre răpitoare de zi din ordinul Falconiformes este considerată a fi exclusiv o specie de pasaj, fiind întâlnită numai în migraţie, atunci când se deplasează între locurile de cuibărire, din nord, şi cele de iernare, din sud. Primăvara, pasajul se desfăşoară, de regulă, în aprilie şi mai iar toamna, în octombrie şi noiembrie, dar pot fi văzute, mai ales în Delta Dunării, păsări care migrează şi în martie sau septembrie, luna octombrie aflându-se, deci, în mijlocul pasajului de toamnă. Şi în judeţul

Ziua Mondială a Animalelor şi Ziua Europeană a Observării Păsărilor, sărbătorite la Muzeul Județean Argeș

Luni, 03 Octombrie 2016 21:25

În fiecare an, la începutul lunii octombrie, Muzeul Judeţean Argeş sărbătoreşte Ziua Mondială a Animalelor (World Animal Day - WAD) şi Ziua Europeană a Observării Păsărilor (European Birdwatching Day).
Pe 4 octombrie, se aniversează în întreaga lume ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR.  A fost aleasă această dată pentru că este Ziua Sfântului Francisc din Assisi, ocrotitorul tuturor animalelor. Este ziua în care oamenii îşi unesc forţele pentru a promova: afecţiunea, dragostea şi respectul pentru fiinţele necuvântătoare.

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Marian Stoica

Luni, 03 Octombrie 2016 20:51

Continuăm serialul intitulat ”Portrete postume pentru prieteni”, purtând semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa, inaugurat, de publicaţia noastră, în săptămâna 11-17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D. Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş (1964-2004). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu-Florin Dobrinescu (1943-2003); universitarul Constantin I. Dumitrescu (1936-1980); inginerul Ion C. Vasiliu (1936-2000); actorul Constantin Zărnescu (1931-2003); profesorul Ion M. Dinu (1920-2009); inginerul Gheorghe Poțincu (1937-2012).

Istoria Argeșului și chiar a României, povestite, la Universitatea Pitești, de un chinez

Luni, 03 Octombrie 2016 20:45

# Song Shaofeng: Dacă nu ştiaţi, ARO încă se mai fabrică, în prezent, în China

Filiala Argeș a Asociației Române de Prietenie cu Republica Populară Chineză a marcat, în sala de lectură a bibliotecii Universității Pitești, 67 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze. Profesorul Gheorghe Barbu, noul președinte al asociației, a prezentat volumul „China. Album retrospectiv”.
Au fost prezenți vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, viceprimarul municipiului Piteşti, Constantin Zidaru, profesorul universitar doctor Mihai Breslaşu - prorectorul Universităţii Piteşti, profesorul dr. Petre Popa, fostul președinte al Asociației, preşedintele A.O.A. Argeş, Dan Ionescu, conducerea Asociaţiei CHINARO reprezentată de Alexandra Voica, preşedinte şi Monica Oproiu – vicepreşedinte etc. La eveniment au mai participat şi reprezentanţi ai comunităţii oamenilor de afaceri chinezi din Piteşti, membrii români şi chinezi ai Asociaţiei CHINARO, reprezentanţi ai Institutului Confucius din Sibiu, membrii A.O.A., profesori din cadrul Universităţii Piteşti

 

Ion Mihalache - omul politic și patriotul desăvârșit

Luni, 03 Octombrie 2016 20:35

# Expoziție inedită la Biblioteca Județeană Argeș

Asociația Creștin - Democrată ”România de Mâine” a readus în atenția opiniei publice – sâmbătă, 24 septembrie, la Biblioteca Județeană Argeș – prin intermediul unei expoziții itinerante foarte bine structurate, personalitatea emblematică a lui Ion Mihalache.
Inaugurată la Topoloveni – locul de baștină al țăranului cu minte sclipitoare, ajuns învățător și, mai apoi, președinte al Asociației Învățătorilor din România – prezentată la

Republica Moldova în vizită la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 03 Octombrie 2016 20:32

O delegație de reprezentante ale bibliotecilor din Republica Moldova, îndeosebi ale celor din zona rurală, a vizitat, a admirat, a făcut fotografii și a luat notițe – joi, 29 septembrie, la Biblioteca Județeană Argeș. Această vizită de lucru a fost realizată în cadrul Programului Național NOVATECA, omologul BIBLIONETULUI românesc, program de modernizare a bibliotecilor publice, grație căruia 68 de asemenea așezăminte sătești din țara-soră au fost dotate cu computere de ultimă generație și conectate la internet. Periplul, demarat pe 26 septembrie, a început cu Buzăul, a continuat cu Dâmbovița, Vâlcea și Argeș și s-a sfârșit  în Vrancea.

 

Pagina 69 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea