Dansuri simfonice la Filarmonica Piteşti

Luni, 03 Octombrie 2016 20:25

Filarmonica Piteşti organizează joi, 6 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic Dansuri simfonice. Dacă soliştii Sorin Petrescu (pian) şi Doru Roman (percuţie) au mai concertat alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Romeo Rîmbu este, în premieră, la Filarmonica Piteşti. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Rondo a la turca, Gian Piero Reverberi - Rondo veneziano,Dobri Palev - Dans fantastic, Andrei Tănăsescu - Ciuleandra, Frédéric Chopin - Poloneza op. 53, Enrique Costanzo Granados y Campiña - Oriental, Ástor Piazzolla - Todo Buenos Aires, Dave Brubeck - It's A Raggy Waltz şi Petre Elinescu - Scenă pastorală română.

Constantin Mîndruță și vara indiană a poeziei sale de dragoste

Luni, 26 Septembrie 2016 12:58

# Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

Vară indiană a simțurilor, obsesia Femeii care nu mai vrea să fie ce-a fost odată, melodiile lui Edith Piaf în surdină și-un ciorchine de strângeri de inimă. Acestea au fost ingredientele lansării volumului de sonete și rondeluri, lansat joi, 22 septembrie, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”. Autorul volumului, Constantin Mîndruță, are, în județ și în țară, o bună reputație de epigramist. Rondelul și sonetul sunt cazanul cu smoală, în care fierbe de ceva vreme, ispășind păcate niciodată până la capăt descifrate.

 

Drum verde - viață pas cu pas

Luni, 26 Septembrie 2016 12:56

Săptămâna trecută, Centrul Europe Direct Argeș a organizat o sesiune de informare pe tema adoptării unui comportament ecologic responsabil. Activitatea a avut ca obiectiv informarea tinerilor cu privire la produsele ecologice din Europa și parcursul alimentelor de la fermă în supermarket-uri și acasă.
Seminarul, adresat elevilor de la Școala Generală ”Tudor Arghezi” din Pitești, a avut loc în cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș. Elevii clasei a III-a din cadrul școlii menționate au participat activ în cadrul evenimentului, care a avut un puternic caracter interactiv, multe din exercițiile aplicate în cadrul seminarului făcând referire la

”Mirajul dansului” la Biblioteca Județeană Argeș. Dorin Oancea a împlinit 73 de ani

Luni, 26 Septembrie 2016 12:42

Marți, 20 august, Dorin Oancea, coregraful de aur al dansului popular argeșean, a trezit amintiri puternice, a făcut inimi să bată mai tare și voci să lăcrimeze, în timp ce se străduiau să articuleze felicitări și urări de viață lungă. Dorin Oancea și-a sărbătorit, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”, ziua de naștere și a lansat volumele 3 și 4 ale monografiei ”Mirajul dansului”.
Organizatorul principal, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, i-a reunit pe toți cei alături de care Dorin Oancea a adunat trofee peste

 

Concert simfonic de deschidere a stagiunii a X-a și inaugurarea sălii de concert a Centrului Multifuncțional

Luni, 26 Septembrie 2016 12:40

# Noul sediu al Filarmonicii este gata pentru spectacol!

Filarmonica Piteşti deschide a X-a stagiune printr-un concert simfonic ce se va desfăşura joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, în noua sală a instituţiei, cea de la Centrul Multifuncţional, din Calea Bucureşti Nr. 2 (fostul Cinematograf Bucureşti). Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Gheorghe Costin şi soliştii Emil Vişenescu (clarinet) şi Ionuţ Roşca (fagot) vor aduce în faţa publicului pagini muzicale aparţinând lui Ceaikovski, Strauss şi Beethoven. În program: P.I. Ceaikovski - Uvertura-fantezie

Premiere şi spectacole care se vor jucaîn stagiunea 2016 – 2017

Luni, 26 Septembrie 2016 12:20

#  Secţia „Dramă”
1. Mame şi fiice, de Alexandr Mardani, regia artistică Matei Varodi;
2. Soldatul la datorie, de Noty Karoly, regia artistică Zoltan Shapira;
3. Titanic vals, de Tudor Muşatescu, regia artistică şi scenografia Luminiţa Borta;
4. Leonce şi Lena, de Georg Buchner, regia artistică Cristian Ioan;

 

Se reabilitează cel mai mare cimitir de onoare din Argeş, aflat în comuna Lereşti – punct Ţarina

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Mircea Iliescu, din Lerești, ne aduce la cunoștință
De curând, am primit, pe adresa de e-mail a redacției, din partea unui cetățean din comuna Lerești, o informare cât se poate de interesantă. Infomarea este semnată de Mircea Iliescu, un cunoscut activist istoric și cultural al zonei. Iată cum sună aceasta:

Expoziție inedită, prin copaci: Pădurea-parc „Trivalea”

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Cărți poștale istorice (1900-1940) din colecția Muzeului Județean Argeș
Prin această expoziție încercăm astfel să rememorăm şi să recreăm unele aspecte ale Parcului Trivalea ce ţin de evoluţia istorică a oraşului nostru. Pentru aceasta au fost selectate din colecţia Muzeului Județean Argeș 36 de cărţi poştale ilustrate dintre cele mai reprezentative pentru începuturile parcului Trivalea, imagini de la începutul şi din primele decenii ale sec. XX (circa 1900-1940).

 

Ateliere de vacanță în bibliotecile din județ

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Mușătești, atelierul ”Ce poți face cu două mâini dibace? # Merișani, atelierul ”Ce mai meșterim astăzi?” # Săpata - cea de-a VII-a ediție a atelierului de pictură pe sticlă - ”Icoana din sufletul copilului”

Vacanța de vară a fost una activă și pentru bibliotecile din județ – de la Mușătești, Merișani și Săpata - care i-au antrenat pe cei mici în jocurile imaginației.
La Mușătești, atelierul ”Ce poți face cu două mâini dibace?” a adunat, în perioada 11 iulie – 5 august, 15 copii care au realizat tablouri, rame, păpuși și figurine din plastic, sticlă și cartoane.

Cărțile săptămânii la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

”Cărţile sunt făcute pentru oamenii care doresc să trăiască altundeva” (Mark Twain).
În acest sens, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş vă invită să evadaţi  din spaţiul cotidian ”altundeva” prin intermediul unui fond generos de carte, din care în rândurile ce urmează vă prezentăm câteva dintre cele mai reprezentative titluri.
Din domeniul psihologiei, am ales pentru dumneavoastră următoarele lucrări: Dale Carnegie, ”Cum să te bucuri de viaţă şi de slujbă” (Bucureşti, Editura Curtea Veche

 

Argeșeana Marta Sandu, solistă a Operei Naționale București, protagonistă a operetei ,,Văduva Veselă”

Luni, 12 Septembrie 2016 13:37

# Spectacolele susținute la Opera Română din zilele de 1, 3, și 4 septembrie s-au jucat cu casa închisă

Stagiunea de toamnă la Opera Română a început cu un spectacol extraordinar, în care argeşeana noastră, soprana Marta Sandu, a făcut parte dintre principalii protagoniști ai celebrei operete  „Die Lustige Witwe” – „Văduva veselă”, în noua montare a lui Andrei Şerban, propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă şi adaptată la realitatea contemporană din lume și din România.

Mircea Bârloiu - radiografii subiective

Luni, 12 Septembrie 2016 13:28

Mircea Bârloiu este etericul Filialei Argeș a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Nu s-a hotărât până acum – și sunt convinsă că nici n-o va face vreodată – dacă îi e bine aici, în dimensiunea noastră, în țara aceasta, în orașul în care a predat până de curând. S-a pensionat și vrea de-acum să colinde lumea în lung și în lat, fără să-i mai dea cuiva socoteală. Vrea să învețe să integreze lumea în propria structură, să împartă cu ea o armonie de semizeu ispășind printre atâtea singurătăți.
Expoziția de la Galeria ”Metopa”, deschisă toată luna septembrie, continuă o serialitate de tip jurnal, a cărei temă recurentă este ENERGIA, în variile ei forme de

 

Arta discursului public - cursuri organizate de Centrul Europe Direct Argeș

Luni, 12 Septembrie 2016 13:27

În perioada 6-8 septembrie 2016, Europe Direct Argeș a organizat un curs de public speaking, adresat tinerilor argeșeni dornici să-și cultive capacitatea de a comunica în public.
Obiectivul principal al cursului a constat în dobândirea de abilități precum vorbirea în public și gestionarea emoțiilor. Trainingul s-a adresat voluntarilor Centrului Europe Direct Argeș și a avut loc în cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Gheorghe Poțincu

Luni, 12 Septembrie 2016 13:19

Continuăm serialul intitulat Portrete postume pentru prieteni, purtând semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa, inaugurat, de publicaţia noastră, în săptămâna 11-17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D. Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş (1964-2004). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu-Florin Dobrinescu (1943-2003); universitarul Constantin I. Dumitrescu (1936-1980); inginerul Ion C. Vasiliu (1936-2000); actorul Constantin Zărnescu (1931-2003); profesorul Ion M. Dinu (1920-2009).

 

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş va recomandă cărţile săptămânii!

Luni, 12 Septembrie 2016 13:14

În fiecare săptămână, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş îşi propune să aducă la cunoștință noutăţile editoriale care există în fondul de carte al bibliotecii. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează iubitorilor de carte, indiferent de vârstă.
# În domeniul istoriei, trei lucrări extrem de interesante pentru cei care vor să afle cât mai multe informaţii despre anumite evenimente aparţinând anumitor perioade istorice: ”Copilărie regală” (București, Editura Corint Books, 2014); Lucian Constantin Palade, ”Dăneștii și Țara Românească în veacul al XV-lea” (București, Editura Ars Docendi, 2015); Lucian Constantin Palade, ”Relațiile Moldovei cu Țara Românească în veacul al XV-lea” (București, Editura Ars Docendi, 2014).

Meşterii populari şi producătorii agricoli sunt aşteptaţi să se înscrie la Sărbătoarea Recoltei de la Mioveni!

Luni, 05 Septembrie 2016 12:59

# Sunt acceptaţi NUMAI comercianţii de produse tradiţionale  # Înscrierile, până la data de 19 septembrie a.c

Producătorii agricoli şi meşterii populari sunt aşteptaţi, toamna aceasta, la Mioveni! În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, în centrul civic al oraşului, vor avea loc ,,Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului” şi Târgul Meşterilor Populari - Sărbătoarea Recoltei. Cele două evenimente sunt organizate de către Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș și Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.

 

Primarul comunei, Sevastian Pupăză, s-a lăsat pe mâinile (și picioarele!!!) primăriței din Boșcana

Luni, 05 Septembrie 2016 12:58

# Primăria din Stolnici, unicul reprezentant al României la Festivalul Internațional ”Meșterul Manole”, se va înfrăți cu o localitate din Republica Moldova

Recent întors dintr-o delegație la frații români de peste Prut, primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu a fost prezent, săptămâna trecută, la conferința de presă a CJ Argeș, pentru a povesti cum au decurs, acolo, evenimentele. Este vorba de Festivalul Internațional ”Meșterul Manole”. Au fost prezente delegații din Estonia, Rusia, Bulgaria, Turcia, Italia, România și, desigur, Republica Moldova. Festivalul a fost găzduit de mai multe localități din raionul Criuleni, situat la mică distanță de capitala Chișinău. Delegația din Stolnici a fost singura care a reprezentat, aici, România.

Descoperire de proporții a echipei de cercetători de la Universitatea Pitești

Luni, 05 Septembrie 2016 12:56

# Prima necropolă dacică din perioada clasică, descoperită la Buridava
Echipa de cercetători a Universității din Pitești, care efectuează săpături arheologice în situl dacic de la Buridava, Ocnele Mari, județul Vâlcea, condusă de conf. univ. dr. Constantin Augustus Bărbulescu (responsabilul științific al șantierului), a făcut recent una dintre cele mai importante descoperiri pentru ceea ce a însemnat cultura și civilizația dacică.

 

Biblioclubul micilor iscusiți la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 05 Septembrie 2016 12:33

În perioada 29 august – 2 septembrie, în cadrul Bibliotecii Județene Argeș, s-a desfășurat, cu toate pânzele sus, Biblioclubul micilor iscusiți. 30 de copii, cu vârste cuprinse  între 6-9 ani, au participat, zilnic, la acțiunile care au dat acestui atelier de dezvoltare a abilităților practice un plus de savoare și de valoare. Cultivarea abilităților practice ține de formarea corectă și coerentă a personalității copilului. El învaţă să-şi coordoneze mişcările, capătă pricepere şi îndemânare, deprinde tehnicile de operare cu diverse materiale şi instrumente,  își educă simţul estetic, se îmbogăţeşte afectiv, crește în respectul pentru muncă și regulile ei.

La Biblioteca Județeană Argeș, România - în cărți poștale ilustrate

Luni, 05 Septembrie 2016 12:32

Vitrinele din holul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” vă invită ca, în perioada 1 – 15 septembrie, să vă aplecați asupra itinerariilor care jalonează România culturală și spirituală. Expoziția, realizată de Adela Dinu și Ileana Baibarac, aduce împreună imagini ale Piteștiului vechi, în pandant cu cele din Piteștiul zilelor noastre, instantanee din Curtea de Argeș, București, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Iași,  de asemenea din Constanța, din  Delta Dunării,  de la Sinaia, Predeal, Poiana Brașov.
În ce privește cărțile poștale selectate, acestea fac trimitere la tradițiile românești din Țara Oașului, din Sighișoara și de la Mediaș.D.P.

 

Pagina 70 din 129

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea