Pianistul Matei Varga şi Beethoven

Luni, 09 Mai 2016 12:49

Filarmonica Piteşti organizează marţi, 10 mai a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, primul recital extraordinar al lunii, susţinut de celebrul pianist român Matei Varga, stabilit în Statele Unite ale Americii. În program, Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 30 pentru pian în Mi major, Sonata nr. 31 pentru pian în La bemol major şi Sonata nr. 32 pentru pian în do minor.  Unul dintre cei mai importanţi tineri pianişti ai generaţiei sale, Matei Varga a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. După debutul de la Carnegie Hall, s-a stabilit la New York, unde şi-a desăvârşit pregătirea muzicală. A susţinut numeroase recitaluri, concerte camerale şi concerte simfonice în întreaga lume. Dintre marile oraşe amintim: Paris, Barcelona, Tokyo. Este laureat al concursului Internaţional „George Enescu” şi al altor concursuri de la New York, Porto, Barcelona. În ţară, a concertat, ca solist, cu Filarmonica „George Enescu” şi Orchestra Naţională Radio Bucureşti.

Europa - spațiu al diversității și al valorilor

Luni, 09 Mai 2016 12:33

Centrul Europe Direct Argeș, alături de Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, va organiza în data de 9 mai 2016, începând cu orele 10.00, un eveniment de celebrare a Zilei Europei, într-o manieră interactivă.
Evenimentul va debuta cu un dialog muzical susținut de elevi ai Liceului de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești, îndrumați de prof. Aurica Rîndașu și se adresează tinerilor, elevi de diferite vârste, de la instituțiile de învățământ din județul Argeș. De la ora 10:00 la ora 12:00 vor avea loc 2 ateliere cu exerciții aplicative

 

Corul de Copii Radio în Concertul de Paşte al Filarmonicii Piteşti

Luni, 25 Aprilie 2016 14:57

Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 aprilie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, concertul de Paşte, susţinut de Corul de Copii Radio dirijor Voicu Popescu. Solişti, soprana Andreea Novac şi mezzosoprana Andreea Iftimescu. Acompaniază Ansamblul „Collegio Stravagante”, Magdalena Faur (pian) şi Simona Săndulescu (orgă). În program: Jean Baptiste François Lallouette - O sacrum convivium, Johann Sebastian Bach - Jesus bleibet meine Freude din Cantata 147, Tomaso Giovanni Albinoni - Adagio, Giovanni Battista Pergolesi - Stabat Mater şi Baldassare Galuppi - Dixit Dominus.

Abonamente pe două luni la Filarmonica Piteşti

Luni, 25 Aprilie 2016 14:57

Filarmonica Piteşti pune în vânzare, începând cu 20 aprilie a.c., la sediul său, din Piteşti, strada Craiovei, nr. 2, Casa Cărţii, etajul II, abonamente pentru perioada        1 mai - 30 iunie 2016. Preţul unui abonament este 60 de lei, la categoria A, respectiv, 50 de lei, la categoria B. Spectacolele organizate până la sfârşitul stagiunii a 9-a (30 iunie) se desfăşoară tot la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti.

 

Festivalul Internațional de Pian ”Primăvara Artelor”, la Școala Populară de Arte Pitești – ediția a X-a

Luni, 25 Aprilie 2016 14:50

# Week-end încărcat de activități culturale de marcă

Școala Populară de Arte Pitești, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș a organizat, sâmbătă, 23 aprilie 2016, de Sf. Gheorghe,  începând cu orele 10.00,  Festivalul Internațional de Pian ”Primăvara Artelor”, eveniment ce s-a  desfăşurat la sediul Școlii Populare, în Sala de Spectacol ”Vasile Veselovski”.
Pe lângă elevii școlii gazdă, au participat concurenți de la Școlile Populare de Arte și Centrele Culturale din Craiova, Reșița, Rm. Vâlcea, Târgoviște, Mioveni, Giurgiu, dar și

Psihologul Gáspár György a lansat „Copilul invizibil”

Luni, 25 Aprilie 2016 14:46

# Eveniment editorial de excepţie la Biblioteca Judeţeană Argeş

Miercuri, 20 aprilie, la ora 18.00, Editura Curtea Veche Publishing şi Biblioteca Judeţeană Argeş au organizat un eveniment  cu totul special: este vorba de lansarea cărţii „Copilul invizibil” şi conferinţa publică cu acelaşi titlu, susţinute de psihologul Gáspár György.
Unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România, Gáspár György a lansat o carte menită să revoluționeze percepția despre metodele de

 

Programul ”Şcoala Altfel” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 25 Aprilie 2016 14:43

În săptămâna 18-22 aprilie 2016, a fost implementat la nivel național proiectul educațional și social-umanitar ”Școala Altfel”, propus de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin care toate unitățile de învățământ din țară au fost implicate în activități extrașcolare și extracurriculare, conform unui specific stabilit la nivel de unitate. Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a participat la acest program prin organizarea unei serii de activități interactive și nonformale care să aducă în atenţia elevilor aspecte şi faţete mai puţin cunoscute ale bibliotecii.

Activitate educativă la Biblioteca Judeţeană Argeş. „O planetă albastră și pe viitor”

Luni, 25 Aprilie 2016 14:40

„Suntem datori să clădim și să dezvoltăm armonia dintre oameni, să conservăm cu grijă ceea ce natura a făurit în milioane și milioane de ani și să asigurăm generațiilor  ce vor veni un mediu de viață sănătos și prosper” (academicianul Nechifor Ceapoiu)
Biblioteca Județeană  ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat în data de 22 aprilie 2016 activitatea  „O planetă albastră și pe viitor” – oră de informare și prezentare power point, lectură de compuneri, cu privire la schimbările climatice, în vederea formării unei viziuni în ceea ce privește protejarea conștientă a mediului înconjurător, formarea

 

Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat o expoziţie de carte veche românească

Luni, 25 Aprilie 2016 14:38

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293/14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarilor din România, astfel că, în România, începând cu anul 2005, în ziua de 29 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului, concomitent cu ZiuA Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor.  Astfel, în zilele 21 şi 22 aprilie, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a consemnat ziua de 23 aprilie prin organizarea, în holul instituţiei, a expoziţiei de carte veche românească din colecţiile bibliotecii intitulată: „Tipărituri brâncoveneşti şi râmnicene de colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş”.  Din această expoziţie, enumerăm câteva titluri sugestive: „Evanghelie”, Râmnic, 1746; „Evanghelie”, Snagov, 1967; „Psaltire”, Râmnic, 1779; „Mineiul lunii septembrie”, Buzău, 1968. Sabina DIACENCO

Elena Constantinescu şi-a lansat primul său volum de poezii la Biblioteca Judeţeană

Luni, 25 Aprilie 2016 14:37

Joi, 21 aprilie 2016, la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat lansarea volum de poezii „Cu capul în nori şi cu un picior pe pământ”, autor Elena Constantinescu.
Este vorba despre o plachetă de versuri, publicată anul trecut, la Editura VICTOR B. VICTOR din București. Volumul „Cu capul în nori şi cu un picior pe pământ” reprezintă debutul ei în poezie, aceasta fiind notar de profesie, o profesie pe care o îndrăgește, la care nu va renunța niciodată, poezia continuând să rămână refugiul ei de visare și

 

Psihologul Gáspár György va lansa volumul „Copilul invizibil”

Luni, 18 Aprilie 2016 22:08

# Lansare de carte şi conferinţă publică la Biblioteca Judeţeană

Miercuri, 20 aprilie, la ora 18.00, Editura Curtea Veche Publishing şi Biblioteca Judeţeană Argeş organizează un eveniment special: este vorba de lansarea cărţii „Copilul invizibil” şi conferinţa publică cu acelaşi titlu, susţinute de psihologul Gáspár György.
Unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România, Gáspár György lansează o carte menită să revoluționeze percepția despre metodele de

Cristian Cocea a lansat „Cartea calfei călătoare” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 18 Aprilie 2016 22:03

Miercuri, 13 aprilie, de la ora 17.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, scriitorul şi publicistul Cristian Cocea, directorul executiv al Direcţiei pentru Cultură Argeş, a lansat volumul „Cartea calfei călătoare. Hoinăreli pe hărţi şi-n cărţi” (Editura Tiparg, Piteşti, 2015).  Cristian Cocea are o carieră de 20 de ani în mass-media și una de 8 ani în administrația publică. Este autor al volumelor ,,Crimă pentru un loc de parcare”, ,,Ghidul României misterioase”, ,,Maimuțe sub tricolor”, ,,Calendarul cu povești”.

 

Elevii argeșeni, provocați să lupte în ”Bătălia Cărților” la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 18 Aprilie 2016 22:02

# Bătălia Cărților începe. Cine câștigă finala va primi o tabletă
Elevii argeșeni sunt provocați să participe la concursul național de lectură „Bătălia cărților”, organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, care are drept scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Evenimentul de lansare a concursului va avea loc în data de 18 aprilie 2016, ora 11, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” (Pitești, str. Victoriei, nr. 18).

Concert susținut de Liceul de Artă “Dinu Lipatti” la Vila Florica

Luni, 18 Aprilie 2016 21:55

Centrul de Cultură „Brătianu” găzduiește în data de 19 aprilie 2016, orele 1100 un concert  susținut de elevi ai Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.  
Fiind un cadru  minunat, parcă desprins dintr-o poveste, un obiectiv încărcat de istorie și o casă în care cultura a ocupat un loc de cinste, concertul se va desfășura  pe terasa de la primul etaj al Vilei Florica. Căci, este cunoscut faptul că  familia Brătianu a încurajat tot ceea ce avea legătură cu viața culturală a României, ei înșiși fiind prezenți de fiecare dată la concerte, balet, operă sau expoziții de orice fel. Corespondența familiei Brătianu arată importanța culturii în viața fiecărui membru al „Dinastiei

 

Descoperiţi Vila Florica

Luni, 18 Aprilie 2016 21:44

În perioada 18-21 aprilie 2016 se va desfăşura programul naţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, (Şcoala altfel), iar Centrul de Cultură “Brătianu” din Ştefăneşti, judeţul Argeş, vă invită şi în acest an să vizitaţi domeniul Brătienilor, locuri evocatoare de istorie pură şi tradiţie.
Anul acesta am pregătit pentru toţi cei care ne vor trece pragul un joc interactiv, numit Descoperiţi Vila Florica, ce se bazează pe un ghid, care conţine  planul casei Brătienilor, iar fiecare cameră a acesteia va avea indicii, pe care vizitatorii trebuie să le descopere. Încercăm astfel, să implicăm pe cei care ne trec pragul în descoperirea

Horia Mihail şi „Pianul călător” la Filarmonica Piteşti

Luni, 18 Aprilie 2016 21:43

Marţi, 19 aprilie a.c., turneul naţional „Pianul călător”, la care Filarmonica Piteşti este partener cultural, poposeşte, la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pianistul Horia Mihail îşi dă întâlnire cu publicul, cu programul Romantic exclusiv, în care va interpreta mazurci, valsuri, balade şi nocturne de Fr. Chopin.
Aflat la a şasea ediţie, turneul naţional a debutat la 24 martie, la Chişinău, şi se va încheia la 21 mai, la Dumbrăveni, călătorind în numeroase oraşe din ţară şi Republica Moldova. Horia Mihail propune şi anul acesta melomanilor un program dens şi incitant, cu recitaluri şi concerte cu orchestra.

 

Dirijorul Mircea Holiartoc şi solista Delia Diaconescu revin la Filarmonica Piteşti

Luni, 18 Aprilie 2016 21:42

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 aprilie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un nou concert simfonic. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Mircea Holiartoc, va interpreta Franz Liszt - Rapsodia Ungară nr. 2,  Antonin Dvořák  - Dans slav în Do major, op. 46, nr. 1, Furiant, şi Dans slav în mi minor, op. 72, nr. 2, Starodávný,
Manuel de Falla - Dansul focului din Amorul vrăjitor şi Dans spaniol din La vida breve. În prima parte a programului, va fi interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor, op. 47, de Jean Sibelius, solistă, violonista Delia Diaconescu.

”Școala altfel” la Muzeul Golești

Luni, 18 Aprilie 2016 21:41

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în perioada 18 – 22 aprilie 2016, în cadrul  programului naţional Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun, iniţiat de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, proiectul educaţional Ateliere de creație, ediţia a-V-a. Pe parcursul celor cinci zile, elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi: ateliere de creaţie (motive decorative tradiţionale pe ceramică, ţesături şi sticlă, arta confecţionării păpuşilor, arta olăritului și arta împletiturilor din cânepă), iniţiere în echitaţie şi vizitarea muzeului. Oferta noastră educaţională are ca obiectiv perpetuarea şi transmiterea către tânăra generaţie a tradiţiilor autentice şi a istoriei naţionale. Copiii vor fi coordonaţi şi îndrumaţi de muzeografi, restauratori şi meşteri populari.

 

”Şcoala altfel”, la Filarmonica Piteşti

Luni, 18 Aprilie 2016 21:41

Filarmonica Piteşti se alătură şi anul acesta programului educaţional Şcoala Altfel prin organizarea unui concert simfonic pentru elevi. Astfel, miercuri, 20 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, va avea loc concertul educativ pentru copiii argeşeni de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu, Şcoala Miceşti, Liceul Ion Barbu Piteşti şi Liceul Constantin Brâncuşi Piteşti. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Mircea Holiartoc, va interpreta Rapsodia Ungară de Franz Liszt, Dans slav în Do major şi Dans slav în mi minor de Antonin Dvořák, Dansul focului din Amorul vrăjitor şi Dans spaniol din La vida breve de Manuel de Falla.

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Valeriu-Florin Dobrinescu

Luni, 18 Aprilie 2016 21:32

Continuăm acest serial, purtând semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa, inaugurat, de publicaţia noastră, în săptămâna 11-17 ianuarie 2016, atunci când am oferit cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D. Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş (1964-2004). Apoi, folosind paginile etapei 1-7 februarie 2016, autorul s-a oprit asupra cercetătorului ştiinţific şi omului de cultură Radu Stancu (1937-2008), renumit director al Muzeului Judeţean Piteşti (1967-2005), iar, pentru 7-13 martie 2016, informaţiile l-au prezentat pe istoricul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996), considerat fondatorul muzeologiei contemporane din Argeş-Muscel.

 

Pagina 75 din 129

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea