Solist piteştean şi dirijor femeie la Filarmonica Piteşti

Luni, 21 Martie 2016 23:34

Filarmonica Piteşti organizează joi, 24 martie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un nou concert simfonic. Dirijoarea din Spania, Silvia Olivero Anarte, revine la pupitrul orchestrei simfonice a instituţiei, violonistul Marius Gheorghe fiind în premieră pe scena Filarmonicii Piteşti. În program: Johannes Brahms - Concert pentru vioară în re major, op 77, şi  Robert Schumann - Simfonia nr. 4 în Re minor, op. 120.           
Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din oraşul natal Malaga. În afara artei dirijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în

Antropologul Vintilă Mihăilescu vine la Biblioteca Judeţeană Argeş să-şi lanseze două volume de referinţă

Luni, 21 Martie 2016 23:33

Joi, 24 martie, de la ora 13.30, Biblioteca Judeţeană organizează un eveniment editorial deosebit, care îl va avea ca invitat special pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta îşi va lansa două lucrări reprezentative pentru opera sa, apărute în anul 2015: „Ascultându-l pe Ivan” (Editura Vellant, Bucureşti) şi „Apologia pîrleazului. O imagine a societăţii româneşti actuale” (Editura Polirom, Iaşi).
Concepută ca documentar antropologic, „Ascultîndu-l pe Ivan” are ca subiect povestea personalităţii lui  Ivan Patzaichin. „Ascultîndu-l pe Ivan” nu îşi propune doar să

 

Nicolae Melinescu, oaspete special la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 21 Martie 2016 23:32

Marţi, 22 martie 2016, ora 13.00, Biblioteca Judeţeană Argeş va organiza evenimentul de prezentare a două volume scrise de binecunoscutul om de televiziune Nicolae Melinescu, care ne va împărtăşi din experienţa sa ca jurnalist. Este vorba de „Nevoia de românism” şi „Deşertul de fier”.
Nicolae Melinescu a fost realizator şi producător la Televiziunea Română, de la începutul anilor ’90, şi a realizat peste 90 de reportaje pentru emisiunea World Report a canalului american de televiziune CNN şi pentru programul european de ştiri Euronews. În anul 2000 a fost recompensat cu Premiul de merit acordat de CNN International

Lectură publică la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 21 Martie 2016 23:30

Marţi, 15 martie, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat o sesiune de lectură publică, care a fost susţinută de scriitorul Ion Toma Ionescu şi de poeta Daniela Toma. Ion Toma Ionescu a citit fragmente din „Guşterele”, romanul reprezentativ al operei sale intitulat, iar poeta Daniela Toma a recitat poezii din cel mai recent volum al său, intitulat „Când vorbesc în numele meu”. Într-o atmosferă intimă, cei doi autori au lecturat din cele două volume lansate, astfel încât cele două voci, cele două registre, au învăluit publicul cu farmecul lor deosebit.

 

18 - 22 aprilie 2016: Porți Deschise la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 21 Martie 2016 23:28

Centrul Cultural Mioveni pregătește în fiecare an un program special pentru elevi și cadre didactice pentru a marca “Săptămâna Altfel”.  Astfel, în perioada 18 – 22 aprilie a.c., are loc şi evenimentul “PORȚI DESCHISE LA CENTRUL CULTURAL MIOVENI”, ediția a II-a.
În cadrul celor două evenimente, vor acea loc la o serie de manifestări cultural-artistice ce au ca scop diversificarea activităților extrașcolare ale elevilor, îmbunătățirea imaginii instituției și promovarea activităților.

Cursuri gratuite de canto popular la Mioveni

Luni, 21 Martie 2016 23:26

Centrul Cultural Mioveni oferă din nou cursuri gratuite de canto popular pentru copii și tineri, la grupa prof.  Bogdan Oncioiu. Înscrierile vor avea loc în următoarea perioadă la sediul instituției, din strada Aleea Înv. Al. Popescu, la nr. 5.  Actele necesare pentru înscriere: copie după certificatul de naștere al copilului (minorului) și copie după buletinul sau cartea de identitate a părintelui. Vârsta minimă pentru înscriere este de 6 ani, iar cursurile vor avea loc în fiecare joi, între orele 16.00 – 19.00. Relații suplimentare puteți obține la numărul de telefon și fax 0348.445.856.

 

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită prin două speclacole la Mioveni

Luni, 21 Martie 2016 23:25

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internațional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Națiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internațională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului.
Pentru a marca acestă zi, „Clubul Veseliei” al Centrului Cultural Mioveni, vă invită luni, 28 martie a.c., la două spectacole gratuite ce se vor desfășura în sala mare a

Conferinţa „Educaţia viitorului” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 14 Martie 2016 15:12

Miercuri, 9 martie, la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat un eveniment special dedicat tuturor părinţilor. Este vorba despre conferinţa „Educaţia viitorului”, care a fost susţinută de Adriana Mitu (trainer parenting) şi Elena Sachelarie (psiholog clinician). Principala problemă abordată în cadrul acestei conferinţe a fost dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copilului. Publicul prezent a aflat informaţii practice, pe care să le aplice în relaţionarea cu propriul copil.

 

Destinații de week-end Muzeul Județean Argeș, Galeria de Artă ”Rudolf Schweitzer-Cumpăna”

Luni, 14 Martie 2016 15:11

Pentru că weekendurile sunt zilele pe care fiecare dintre noi le aşteaptă cu nerăbdare, ne-am gândit să vă propunem o destinaţie perfectă pentru relaxare-Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer - Cumpăna".
Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer-Cumpăna" funcționează din anul 1971 în clădirea care până în anul 1970 a adăpostit Primăria orașului. Are un patrimoniu de peste 1000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană.

Un dar pentru mama

Luni, 14 Martie 2016 15:10

În perioada 7-18 martie, Secţia Tinerilor a Bibliotecii Judeţene Argeş a organizat o activitate educativă intitulată „Un dar pentru mama”. Este vorba despre expoziţia de felicitări realizate de elevii clasei I ai Şcolii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Piteşti, coordonaţi de prof. înv. Primar Alina Niţescu. Cu prilejul zilei de 8 Martie, copiii au confecţionat felicitări, dovedind creativitate şi ingeniozitate în realizarea acestora. Astfel, elevii au avut la îndemână: hârtie albă, hârtie colorată, carton; creioane colorate, carioci, tempera şi pensule; flori puse la presat sau frunze (uscate sau nu); fotografii, nasturi coloraţi; lipici, forfecuţă. Mesajul de 8 Martie a a fost un element indispensabil unei felicitări reuşite cu ocazia Zilei Mamei.  S.D.

 

Ziua Femeii, celebrată prin muzică, la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 14 Martie 2016 15:07

Luni, 7 martie, şi marţi, 8 martie, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat o suită de evenimente muzicale dedicate Zilei de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, care a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul Internațional al Femeii.

Feel The Rhythm revine la Filarmonica Piteşti

Luni, 14 Martie 2016 15:06

Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 martie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, concertul cameral de percuţie Feel The Rhythm.
Ansamblul cu acelaşi nume, format din percuţioniştii Paul Luculescu, Sorin Rotaru, Alexandru Stroe, Lucian Simon şi Alexandru Badea, revine la Filarmonica Piteşti. Tinerii percuţionişti au mai concertat pe scena Filarmonicii Piteşti în 2011 şi 2015. În program, lucrări de Astor Piazzolla, Emmanuel Séjourné, Alice Gomez, Jovan Živković, Sigfried Fink ş.a.

 

Simpozionul ”Și ele fac parte din neamul Brătienilor”

Luni, 14 Martie 2016 14:52

Centrul de Cultură “Brătianu” a organizat astăzi,  8 martie 2016, începând cu ora 1000, a V-a ediție a Simpozionului “Și ele fac parte din neamul Brătienilor”.
Ținând cont de faptul ca pe tot parcursul anului instituția noastră încearcă să mențină vie memoria bărbaților din familia Brătianu, am încercat pe această cale, ca în preajma zilei de 8 martie, când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii, să le aducem în prim plan și pe doamnele și domnișoarele din această importantă familie. Am dorit să facem cunoscut participanților personalităţile doamnelor şi domnişoarelor din familia Brătianu, personalităţi care prin exemplele oferite şi prin educaţia primită au marcat epoca în care au trăit.

Nouă meșteri mari ai culturii argeșene s-au reunit la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu”

Luni, 07 Martie 2016 23:14

# Expoziția ,,Ceramică Tradițională de Argeș”, organizată de Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” în parteneriat cu Argcoms SCM a reunit cei mai iscusiți meșteri ai culturii argeșene

Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” și gazda evenimentului, Sandu Nichita, președintele Argcoms SCM, ambii fiind principalii protagoniști ai acestui eveniment, dar și Filofteia Pally (Muzeul Goleşti), Gabriela Pendiuc (Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti), Elena Stâlpeanu (Centrul de Cultură

 

Premieră în Piteşti! Asociaţia Samas şi Medical Center ”Dr. Iuliana Copăcianu” au deschis prima Şcoală a Mamei din Piteşti

Luni, 07 Martie 2016 23:10

Marţi, 1 Martie, cu prilejul celebrării Mărţişorului – care este un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii - la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a avut loc un eveniment dedicat mamelor, şi anume deschiderea oficială a primei Şcoli a Mamei din Piteşti, care a fost înfiinţată la iniţiativa Cabinetului Medical Center ”Dr. Iuliana Copăcianu şi a Asociaţiei SAMAS.
În baza acestui parteneriat, educatorii perinatali certificaţi SAMAS vor oferi educaţie perinatală mamelor, cursuri pentru fiecare etapă a primelor 1000 de zile din viaţa bebeluşului tinerei mame: nutriţia în sarcină, naştere, alăptare, nutriţia şi îngrijirea bebeluşului.

Varujan Vosganian a lansat „Cartea poemelor mele nescrise” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 07 Martie 2016 23:04

Miercuri, 2 martie, la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat un eveniment editorial de excepţie: lansarea volumului de poezii „Cartea poemelor mele nescrise” (Editura Cartea Românească, Iaşi, 2015), autor Varujan Vosganian.
Prezidiul lansării a fost format din vorbitori avizaţi: poetul Mircea Bârsilă şi criticul literar Nicolae Oprea. Moderatorul evenimentului a fost poeta Denisa Popescu, care a ţinut să spună în deschiderea evenimentului următoarele: „Să nu vă imaginaţi că veţi pleca în această seară senini, levitând, sorbind parfumul din aer, pentru că veţi fi

 

Voluntari din Mioveni au organizat acțiunea ”Mărțișoare zâmbitoare”

Luni, 07 Martie 2016 23:01

Duminică, 28 februarie a.c., la Casa de Cultură Racoviţa, voluntarii de la A.I.V. FOR Mioveni au organizat acţiunea “Mărțișoare zâmbitoare”,în cadrul căreia au confecţionat mărțișoare și felicitări pentru mame, bunici și prietene. De asemenea, aceştia au contribuit şi la pregătirea unei mese de prânz pentru minorii instituționalizați şi au vizitat Muzeul Etnografic „Prof. Constantin Năstase”.

60 de picturi au fost expuse la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 07 Martie 2016 22:59

Cu prilejul Zilei Mamei, Centrul Cultural Mioveni a organizat expoziția de pictură tematică “E ziua ta, mămico!”. Lucrările expuse aparțin celor 60 de elevi de la cursul de pictură pregătiți de prof. Carmina Iordachi. Cursanții au pregătit și o surpriză pentru mamele prezente la eveniment. Doamnele au primit felicitări confecționate cu drag de către copii, flori și câte o diplomă pentru cea mai buna mamă.

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni - Iulian Ilie Rizea

Luni, 07 Martie 2016 22:24

Continuăm acest serial, purtând semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa, inaugurat, de publicaţia noastră, în săptămâna 11-17 ianuarie 2016, atunci când am oferit cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D. Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş (1964-2004). Apoi, folosind pagini din sâptămâna 1-7 februarie 2016, autorul s-a referit la cercetătorul ştiinţific şi omul de cultură Radu Stancu (1937-2008), renumit director al Muzeului Judeţean Argeş (1967-2005). După cum s-a convenit iniţial, prezentarea unor personalităţi, o dată pe lună, prin Atitudine în Argeş, se raportează la trei criterii

În Argeș va fi construit un Centru de Cercetare a Diabetului

Miercuri, 02 Martie 2016 15:15

Scoțienii sunt cei care vor construi în județul Argeș un Centru de Cercetare a Diabetului. Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, va încheia un parteneriat cu omologii instituței argeșene din regiunea Highland, regiune pe care a vizitat-o la inițiativa a trei parlamentari scoțieni.
Protocolul include un parteneriat privind construirea de drumuri, canalizare, dar și o posibilă investiție în viitoarea stațiune Molivișu. Mai mult, scoțienii doresc ca împreună cu partea română să construiască în Argeș un Centru de Cercetare a Diabetului.

 

Pagina 77 din 129

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea