Simpozion organizat la Mioveni. ”Unirea Principatelor Române - de la proiect politic la realitate istorică”

Luni, 25 Ianuarie 2016 14:02

Vineri, 22 ianuarie 2016, Casa de Cultură a Sindicatelor DACIA Mioveni a organizat simpozionul UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE - DE LA PROIECT POLITIC LA REALITATE ISTORICĂ”.
Proiectul a cuprins un workshop organizat de tinerii TEAM Mioveni, o prezentare de eseuri - „Unirea în literatură” şi un concurs cu tema    „UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE - DE LA PROIECT POLITIC LA REALITATE ISTORICĂ

166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu - la Penitenciarul Colibași

Luni, 25 Ianuarie 2016 14:02

Vineri, 22 ianuarie 2016, persoanele private de libertate clasificate în regim de maximă siguranță custodiate de Penitenciarul Colibași au participat la o dezbatere susținută de reprezentanții Bibliotecii Județene Argeș.
Activitatea a fost organizată cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu și a făcut parte din Calendarul tematic al activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială ce se vor desfăşura în cursul anului 2016 în Penitenciarul Colibaşi.

 

“Hai să dăm mână cu mână”, ediția a XI-a, la Centrul de Cultură “Brătianu”

Luni, 25 Ianuarie 2016 13:42

Consiliul Județean Argeș și Centrul de Cultură “Brătianu”  au organizat astăzi, 22 ianuarie 2016, la orele 1030, la sediul său din Ștefănești, ediția a XI-a a evenimentului Hai să dăm mână cu mână.
Manifestarea a fost dedicată Micii Uniri din 24 ianuarie 1859- Unirea Principatelor Române sub o singură conducere, cea a lui Alexandru Ioan Cuza. Momentul 24 ianuarie 1859 a fost considerat un pas extrem de important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a sărbătorit Ziua Artei Fotografice în România

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:11

Ziua de 11 ianuarie a fost declarată, prin Hotărârea de Guvern nr. 458⁄5 mai 2010, ”Ziua Artei Fotografice în România”, 11 ianuarie fiind ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca prim fotograf al României.
Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, instituţie de cultură de prim rang din judeţul nostru, a consemnat această zi prin vernisarea în data de 14 ianuarie, de la ora 17.00,   a două expoziţii de fotografie inedite: ”Sufletul lumii, Egiptul”, autor – Miguel Angel Sanchez din Spania – și ”Visul myanmarez”, având-o dincolo de obiectiv pe

 

„Mihai Eminescu - În mine bate inima lumii”

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:08

# Ziua Culturii Naţionale la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Data de 15 ianuarie are pentru toţi românii o dublă semnificaţie: Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu.
Cu acest prilej, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, a organizat vineri, 15 ianuarie, de la ora 13.00, vernisajul expoziției “ Mihai Eminescu- În mine bate inima lumii”, cu prilejul aniversării a 166 de ani de la nașterea poetului nepereche.

Simpozion aniversar dedicat lui Eminescu la Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:05

Muzeul Judeţean Argeş a organizat miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 12.00, în Amfiteatru, un simpozion dedicat împlinirii a 166 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu.
Pe data de 15 ianuarie 2016, s-au împlinit 166 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, care, chiar dacă îl trecem cu vederea de-a lungul anului, se face simțit prin poemele cunoscute. Are cel mai lung poem de dragoste, „Luceafărul” și a descris copilăria pe care a petrecut-o la Botoșani și Ipotești în versuri. Mihai Eminescu s-a

 

”Eminescu pentru toți”! Chiar și pentru cei de la Penitenciarul Colibași!

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:03

Vineri, 15 ianuarie 2016, deţinuţi clasificaţi în regim închis, custodiaţi de Penitenciarul Colibaşi, au participat la Proiectul educațional “Eminescu pentru toți”, organizat de Centrul Cultural Educativ Mioveni.   
Proiectul educațional “Eminescu pentru toți” reprezintă un omagiu adus marelui poet național. În  cadrul evenimentului a avut loc un concurs de cultură generală, lansarea cărții “Rațiuni Poetice” a scriitoarei Floarea Marin Duțulescu, o expoziție tematică a elevilor de la cercul de pictură al Centrului Cultural, pregătiți de prof. Carmina Iordachi,

Vin, cozonac şi poezie la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:01

Luni, 11 ianuarie 2016, la ora 12.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş şi Asociaţia pentru Tineret Muntenia au organizat lansarea volumului „Ion Minulescu – Romanţe şi impresii contemporane”. Această lansare a fost prilejuită de finalizarea proiectului „Minulescu forever”, care a fost derulat de Asociaţia pentru Tineret Muntenia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş.
La acest eveniment editorial au luat cuvântul poeta Denisa Popescu, în calitate de moderator al acestui eveniment, Octavian Mihail Sachelarie, managerul bibliotecii, 

 

Imperialul lui Beethoven, joi, la Filarmonica Piteşti

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 ianuarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, primul concert simfonic al anului. Dirijorul Tiberiu Oprea şi pianistul Horia Maxim revin alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program: Ludwig van Beehtoven - Concertul pentru pian şi orchestră nr. 5, Imperialul, şi Simfonia nr. 7, op. 92, Apoteoza dansului.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa

Ileana Mălăncioiu, la aniversare

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:36

# În perioada comunistă, argeșeanca Ileana Mălăncioiu a fost cenzurată cu grijă datorită apetitului ei pentru adevăr și a obstinației de a spune exact ce are de spus, chiar și în poezie.

Ileana Mălăncioiu s-a născut la 23 ianuarie 1940, în satul Godeni, județul Argeș. Poetă contemporană și eseistă română, publicistă, disidentă și activist civic. Din martie 2013 este membru corespondent al Academiei Române.

 

”Contre” pe teme de istoria localității între doi celebri monografiști: preotul Ioan Răuțescu și învățătorul Corneliu Sachelarie

Luni, 11 Ianuarie 2016 23:16

# Elemente pentru o viitoare monografie a orașului Topoloveni

Topoloveniul a beneficiat, până în momentul de față, de câteva scrieri valoroase cu caracter monografic. Trebuie enumerate aici: cunoscuta lucrare a preotului Ioan Răuțescu – Topoloveni. Monografie istorică - București, 1939; documente cu caracter monografic a adunat, în trei volume, și Iacov Cârciumărescu.  La o diferență de 57 de ani de Ioan Răuțescu, profesorul Ion Boalcă publică, în 1996, lucrarea intitulată ”File din istoria orașului Topoloveni-Argeș”, ed. Argeș-Press, Pitești. Mult mai puțin

Expoziţie ”In memoriam Silvestru D. Voinescu” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:41

Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat în perioada 4-10 ianuarie 2016, în holul instituţiei,  expoziţia omagială „Silvestru Voinescu – Un destin asumat”. Expoziţia, care este dedicată personalităţii omului de cultură (poet, prozator, epigramist, istoric) Silvestru Voinescu, cel care a condus destinele Bibiotecii Judeţene Argeş timp de patru decenii, cuprinde cărţi cu autograf, articole, reviste, fotografii şi documente personale.
Vernisajul acestei expoziţii a avut loc joi, 7 ianuarie 2016, de la ora 12.00, în holul instituţiei organizatoare, în prezenţa lui Octavian Mihail Sachelarie, cel care  crescut

 

Topul evenimentelor culturale al Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeş în a doua parte a anului 2015

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:38

Bibliotecile sunt, prin excelenţă, un loc al culturii şi trebuie să fie atât un depozit cultural, cât şi un promotor al valorilor culturale în spaţiul comunităţii locale.
La nivelul comunităţilor locale, biblioteca reprezintă chiar centrul vieţii culturale şi intelectuale, funcţionând ca un complex cultural în care au loc cele mai diferite evenimente. În zilele noastre, profesia de bibliotecar presupune mai mult decât atragerea publicului către cartea scrisă, educarea şi informarea comunităţii locale. Astfel, bibliotecarul nu mai este un simplu mediator între carte şi cititor, ci un iniţiator de proiecte culturale şi un mediator al cunoaşterii. Prin serviciile pe care le pune

Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean Argeş: „Tinerii de azi sunt atraşi de inedit, de expoziţii noi care apar şi de mese rotunde pe teme interesante”

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:27

Se împlinește, în data de 15 ianuarie, un an de când  la conducerea Muzeului Judeţean Argeș a fost instalat, în cadrul unei frumoase dar discrete ceremonii, Cornel Popescu Noul director este născut la 11 august 1985. Este doctor în istorie şi este angajat al instituţiei din 2011. Cornel Popescu a absolvit cursurile Colegiului Naţional I.C. Brătianu, iar apoi şi-a urmat pasiunea şi şi-a definitivat cursurile în istorie. Şi-a luat licenţa în Istorie, Muzeologie şi Arhivistică, a urmat masterul în 2008 la Universitatea de Stat din Piteşti, unde în prezent este şi lector universitar. A urmat doctoratul în istorie, iar din 2011 este şi angajat la Muzeul Judeţean Argeş. A

 

,,Bastonul lui Eminescu” - Exponatul lunii ianiuarie la Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:10

Muzeul Judeţean Argeş are plăcerea să prezinte publicului ,,Bastonul lui Eminescu”, în cadrul proiectului Exponatul lunii.
Această serie de manifestări vizează prezentarea lunară publicului vizitator a unor piese sau ansambluri de piese cu valoare deosebită din colecțiile muzeului.
Publicul poate admira bastonul marelui poet aflat în patrimoniul Muzeului Judeţean Argeş. Dăruit lui Eminescu în 1876 de ,,Societatea Junimea” din Iaşi,  bastonul este realizat într-un atelier de la mijlocul sec. al XIX-lea, din materiale exotice (fildeş, bambus), metal preţios (argint) şi piele. Are sculptată în basorelief monograma poetului

Ziua lui Eminescu, marcată la Mioveni

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:01

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi poeţi şi prozatori români, fiind considerat poetul naţional.
Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale.
Astfel, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,George Topârceanu”, Școala Gimnazială Nr. 1 Mioveni, Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu” și Liceul Teoretic ,,Iulia Zamfirescu”, organizează un concurs de cultură generală dedicat acestei zile, vineri 15 ianuarie a.c., ora 12.00, la Centrul Cultural Mioveni.

 

Programul Work & Travel SUA a fost prezentat la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Miercuri, 9 decembrie 2015, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș și Fundația Compartir au organizat o prezentare a programului Work & Travel Statele Unite ale Americii, la care au participat aproximativ 50 de studenți de la Universitatea de Stat din Pitești, de la Universitatea "Constantin Brâncoveanu" și elevi de la liceele piteșteene. Aceștia au avut ocazia să asculte o informare completă a tuturor paților și condițiilor în care se desfășoară acest program.
Programul Work & Travel SUA este un program schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu Ambasadele

Deținuții de la Colibași au fost colindați de elevi din Pitești și Topoloveni

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Miercuri, 16 decembrie 2015, elevii Colegiului Național Zinca Golescu Pitești și Liceului Teoretic Ion Mihalache Topoloveni au colindat 30 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Colibași și Penitenciarul Spital Colibași. Activitatea a fost desfășurată în biserica unității și a fost organizată cu ocazia Sărbătorii Crăciunului și a făcut parte din Calendarul tematic al activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială ce se vor desfăşura în cursul anului 2015 în Penitenciarul Colibaşi, precum și din cadrul Proiectului de activitate de Crăciun.

 

Dezbatere susținută de reprezentanții Bibliotecii Județene Argeș la Penitenciarul Colibași

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Marți, 15 decembrie 2015, 30 de persoane private de libertate clasificate în regim închis custodiate de Penitenciarul Colibași au participat la o dezbatere susținută de reprezentanții Bibliotecii Județene Argeș .
Activitatea a fost organizată cu ocazia Sărbătorii Crăciunului și a făcut parte din Calendarul tematic al activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială ce se vor desfăşura în cursul anului 2015 în Penitenciarul Colibaşi, precum și din cadrul Proiectului de activitate de Crăciun.

Scriitorul Marin Ioniță a lansat „Drumul dinozaurului”

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Joi, 10 decembrie 2015, la ora 17.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un eveniment editorial de excepție: lansarea ultimului roman scris de Marin Ioniță intitulat „Drumul dinozaurului” (Editura Tiparg, Pitești, 2015).
La acest eveniment au fost prezenți scriitori, profesori, jurnaliști, oameni de cultură care au vorbit despre omul Marin Ioniță și despre scriitura sa. Astfel, au luat cuvântul poeta Cristina Onofre, prof. Catrinel Popescu, notar Ana Stan, dr. Victoria Irimia, scriitorul Mihai Ghițescu, prof. Ion Lică Vulpești, dr. Tiberiu Stănescu,, prof.

 

Pagina 80 din 129

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea