Biblioteca Comunală Săpata a devenit Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Miercuri, 18 noiembrie 2015, la ora 13.00, Consiliul Local Săpata, Primăria Săpata și Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata, județul Argeș, în colaborare cu Asociația Română pentru Patrimoniu, Fundația Artur Silvestri și Editura Carpathia au organizat Medalionul Comemorativ ”Artur Silvestri”  (n. 19 martie 1953 – d. 30 noiembrie 2008, Viena).

Ucenicul vrăjitor se întoarce la Filarmonica Piteşti

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

După succesul repurtat în 19 noiembrie a.c, Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou spectacol susţinut de acorul Radu Gheorghe şi orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. Ucenicul vrăjitor se întoarce la Filarmonica Piteşti!
La acest concert abonamentele nu sunt valabile. Preţul unui bilet este 20 de lei, sau 15 lei, în funcţie de categoria locului. Elevii au reducere 75%, iar studenţii, pensionarii şi persoanle cu handicap uşor, 50%.

 

În perioada 20 - 25 noiembrie se desfășoară Festivalul Internaționale al Teatrului de Studio - Ediția a XIX-a

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

# 23 noiembrie
- ora 17.00 - Teatrul „Istref Begolli” Kosovo - „Diabolic minds”, de Blerim Haxhiaj, regia artistică Elmaze Nura (Sala mare)
- ora 19.00 - Teatrul „Ariel” Rm. Vâlcea - „Ghidul sinucigașului”, scenariul și regia: Iulian Margu (Sala Studio)

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a sărbătorit 135 de ani de lectură publică

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

Joi, 12 noiembrie 2015, a fost o zi deosebită pentru Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș. Împlinirea a 135 de ani de lectură publică a fost un motiv de sărbătoare pentru iubitorii de carte și pentru angajații instituției. Cu acest prilej, au fost organizate o serie de evenimente menite să evidențieze rolul bibliotecilor publice în societatea actuală și  importanța culturii în viața oamenilor.
Evenimentul care a abordat rolul și locul bibliotecilor publice în contextul erei informaționale a fost Simpozionul Național „Informare și comunicare –

 

Câștigătorii Festivalului-concurs ”Laleaua de Aur” Mioveni pleacă la Bruxelles în perioada 18 – 20 noiembrie 2015

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

În perioada 14-16 octombrie a.c., la Mioveni s-a desfășurat cea de-a noua ediție a Festivalului concurs “Laleaua de Aur”. Reluat după aproape 9 ani, festivalul a adus la Mioveni nume mari precum Dida Drăgan și Nico, Carmen Aldea Vlad, poet și textier, Adina Cezar, coregraf, dar și pe compozitorul Dan Dimitriu, cel care a îndeplinit și rolul de director al festivalului.
Câştigătorii trofeelor şi ocupanţii locului I au primit în seara premierii, din partea europarlamentarului Viorica Dăncilă, prin deputatul de Mioveni, Simona

Constantin Mîndruță va lansa „Calendarul sufletului meu” la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

Miercuri, 18 noiembrie 2015, la ora 17.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă invită la evenimentul de lansare a unui nou volum de versuri semnat de poetul și epigramistul Constantin Mîndruță. Volumul, intitulat „Calendarul sufletului meu”, a apărut la Editura Singur, Târgoviște, 2015.
Născut în comuna Sârbi-Măgura, județul Olt, la 1 iulie 1957, Constantin Mîndruță este membru al U.E.R. (Uniunea Epigramiștilor Români) și L.S.R. (Liga Scriitorilor din România) și director al revistei de umor „AG pe rime”, ajunsă la numărul 29, care a primit Premiul U.E.R. pe anul 2010.

 

Festivalul Național de Muzică Ușoară “Vasile Veselovski” la Teatrul Al. Davila

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte Pitești și Asociația Culturală  „Vasile Veselovski’’, organizează în perioada 17-18 noiembrie 2015, cea de a III-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară“Vasile Veselovski” la Teatrul Al. Davila
Festivalul concurs va reuni concurenți din București, Vaslui, Călărași, Câmpulung și Pitești.  În recital vor urca pe scenă următorii mari artisti:  Stela Popescu, Paula Seling, Nico, Horia Moculescu, Adina Sima și Marius Bălan, acompaniați de Orchestra Teatrului Al. Davila, dirijor Dan Dimitriu.

Radu Gheorghe, ucenicul vrăjitor al Filarmonicii Piteşti

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 noiembrie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul Ucenicul vrăjitor, susţinut de actorul Radu Gheorghe şi orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. Pregătirea muzicală a concertului aparţine dirijorului Tiberiu Oprea. În program: Strauss (Radetzky Marsch, Feuerfest, Neue Pizzicato Polka, Anen Polka, Auf der Jagd Polka), Ravel (Bolero), Beatles (Here, There and Everywhere), Bizet

 

Mioveni: un nou premiu pentru Ștefania Vorovenci

Luni, 09 Noiembrie 2015 15:34

Ştefania Vorovenci, din Mioveni – tânăra solistă de muzică uşoară care studiază canto la secţia de profil din cadrul Centrului Cultural Mioveni – a bifat încă un succes. Ea a participat la prima ediţie a Festivalului Național „Brașov Art Talent”, unde a obţinut locul I. Juriul a fost format din specialiști în domeniul artistic și profesori de canto.

Directorii Muzeului Județean și Bibliotecii Județene Argeș au participat la Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali

Luni, 09 Noiembrie 2015 15:19

În perioada 31 octombrie - 01 noiembrie 2015, Lect. univ. dr. Cornel Popescu, manager al Muzeului Județean Argeș şi dl. Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”, au participat la Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali-ediţia a 2-a, la Biblioteca Națională a României.
Conferința Națională a Managerilor Culturali este cea mai importantă reuniune a managerilor din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în domeniul managementului cultural-artistic, precum și a reprezentanților autorităților.

 

Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 09 Noiembrie 2015 15:07

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna noiembrie, în cadrul micro-expoziției  „Exponatul lunii”, Cărămidă romană cu amprentele picioarelor unor copii.
Piesa este de formă dreptunghiulară, din pastă fină, cu nisip în compoziţie, bine arsă, de culoare roşiatică. Pe faţa superioară prezintă trei amprente de picior de copil, două fiind mai clare, încât pot fi distinse urmele degetelor.
Pe cărămizile romane apar frecvent diverse amprente lăsate de animale (câini, ovi-caprine), de încălţăminte (în special sandale - caligae). Cărămizile pe

Proiect educaţional „Bacalaureatul la Istorie”

Luni, 09 Noiembrie 2015 15:05

Muzeul Judeţean Argeş reia începând cu data de 11 noiembrie a.c.,  proiectul educaţional ,,Bacalaureatul la istorie”.
La fiecare temă vor fi abordate modele de subiecte posibile, în care se va urmări: utilizarea limbajului de specialitate, evidenţierea relaţiei cauză - efect într-o succesiune de evenimente sau procese istorice, formularea în scris a unor opinii referitoare la o temă de istorie, construirea de sinteze tematice.

 

La Moveni, începe Festivalul Național „Dorel Manea”

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:59

Centrul Cultural Educativ din Mioveni va găzdui în perioada 13 – 15 noiembrie, cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbăteşti „Dorel Manea“, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş şi Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia“, din Mioveni.
Programul evenimentului:

Concursul ”Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii!

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:56

Miercuri, 4 noiembrie, de la ora 9.30, respectiv 15.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, a avut loc finala concursului naţional de lectură "Bătălia cărţilor", competiţie organizată de Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu" Argeş, în colaborare cu Filiala Argeș a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.
În cadrul acestei competiţii desfăşurate de Biblioteca Judeţeană Argeş, la categoria 11-13 ani, s-au înscris 50 de copii, dintre care 13 au ajuns în finală,

 

Simpozion Național, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de lectură publică în Pitești

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:55

Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu" Argeş şi Centrul Europe Direct Argeş vă invită joi, 12 noiembrie 2015, la ora 11.00, să participaţi la lucrările Simpozionului Naţional „Informare şi comunicare – motorul dezvoltării durabile”, care se va desfăşura la sala de conferinţe a bibliotecii. Simpozionul se desfășoară cu ocazia împlinirii a 135 de ani de lectură publică în Pitești.
Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt Viorica Dăncilă – europarlamentar,  Simona Bucura-Oprescu – deputat în Parlamentul României, prof.univ.dr. Elena Tîrziman de la Universitatea din Bucureşti.

Concert-eveniment la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:53

# Show de blues & jazz susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

Joi, 12 noiembrie, la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş vă invită la concertul-eveniment de lansare a proiectului editorial ”Aer de Bucureşti” de Dan Mircea Cipariu, Ioana Crăciunescu, Florin Iaru, Mike Godoroja şi Mihai Zgondoiu, proiect editat de Asociaţia Euro CulturalArt şi Editura Tracus Arte, cu sprijinul financiar al AFCN (Administraţia Fondului Cultural Român). Show-ul de blues & jazz va fi susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

 

Curs de limbă, cultură și civilizație chineză la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:53

Începand din data de 03.11.2015, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Arges, se desfășoară cursurile de Limbă și Cultură Chineză, cursuri ce sunt organizate de Asociația ChinaRo în parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu și cu sprijinul Bibliotecii Județene Argeș. Cursurile vor fi susținute de Li Caiyue, profesoară de origine chineză cu o experiență de peste 5 ani în predarea limbii chineze în România, la Sibiu, unde s-a remarcat prin rezultatele excepționale pe care elevii săi le-au obținut la concursurile internaționale de limbă chineză. Cursurile se vor desfășura în fiecare marți,  între orele 17:00 – 19:00, iar înscrieri se mai pot face și în perioada următoare la tel: 0748689066 sau pe e-mail asociaț Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . S.B.

Doi fraţi celebri, în concert, la Filarmonica Piteşti

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:52

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 noiembrie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un noul concert simfonic. Violonistul Răzvan Stoica revine la Filarmonica Piteşti, alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea. Pentru prima oară pe scena filarmonicii este şi pianista Andreea Stoica, sora violonistului. În program: Jean Sibelius - Vals trist, op. 44 şi Concert pentru vioară și orchestră în re minor, op. 47, Nicolae Kirculescu - Moment muzical pentru pian și orchestră şi Piotr Ilici Ceaikovski - Uvertura fantezie Romeo și Julieta

 

A apărut un nou număr din „Bibliosphere”

Luni, 09 Noiembrie 2015 14:51

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă semnalează apariția unui nou număr al Buletinului informativ ”Bibliosphere” al ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și a Bibliotecilor Publice din România) – Filiala Argeș. Revista are o apariție trimestrială și  urmărește promovarea profesiei de bibliotecar și a activităților care au loc în bibliotecile publice din județ.
Filiala Argeș a ANBPR, sub egida căreia apare această revistă, își desfășoară activitatea în sediul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș și reprezintă una dintre cele mai puternice structuri a ANBPR, având în componența sa 155 de membri înscriși, bibliotecari din cadrul Bibliotecii Județene Argeș și din bibliotecile publice din județ.

Centrul de Cultură “Brătianu” - in memoriam Dinu Pillat

Luni, 02 Noiembrie 2015 00:00

Centrul de Cultură “Brătianu”  a organizat, joia trecută, simpozionul naţional In memoriam: Dinu Pillat, ediția a II-a,  ce s-a desfăşurat la Vila Florica din Ştefăneşti. 
Simpozionul a cuprins două teme principale:
• Expoziția  pictorului Ștefan Câlția dedicată lui Dinu Pillat "Grădini pentru Dinu Pillat"
• Încheierea seriei de autor Dinu Pillat în șase volume la Editura Humanitas

 

Pagina 82 din 129

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea