Cetățenii din Pitești doresc să doneze bani pentru ridicarea Monumentului Eroilor

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

# Hai, că se poate, nu doar pasaje suspendate!

Într-o lume în care primează alte nevoi de dezvoltare, cu preponderență cele legate de extinderea și reabilitarea infrastructurii, iată că există și persoane ce doresc și altceva. Și, lucru mai rar întâlnit, sunt dispuse să contribuie direct, financiar, prin intermediul unei colecte publice sau alte modalități asemănătoare, la realizarea a ceea ce și-au propus pentru dezvoltarea Piteștiului.

Festivalul Național de Muzică Ușoară „Laleaua de Aur”şi-a desemnat câştigătorii

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

Peste 60 de concurenţi din toată ţara, cu vârste între 6 şi 25 ani, şi-au dat întâlnire la cea de-a  IX-a ediţie a Festivalului Național de Muzică Ușoară „Laleaua de Aur”, ce a avut loc în perioada 14 -16 octombrie, în Mioveni.
Festivalul a fost împărțit în două secțiuni: „Laleaua de Aur Junior” (pe 14 octombrie, pentru cei cu vârsta între 6 și 14 ani) și „Laleaua de Aur” (pe 15 octombrie, pentru concurenții cu vârsta între 15 și 25 de ani).

 

Mioveni: Vrei să fii următorul star în orașul tău? Vino la preselecţii!

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

Miercuri, 21 octombrie 2015, în orașul Mioveni se va desfășura spectacolul- concurs: FII STAR ÎN ORAȘUL TĂU. Preselecția va avea loc în data de 21 octombrie 2015, de la ora 15:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia”- MIOVENI, iar de la ora 17:30 cei calificați în marea finală, alături de artiștii din juriu vor oferii un show incendiar, 100% LIVE organizat de Casa Artiștilor București în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia”.

Proiectul „FII STAR ÎN ORAŞUL TĂU”, implementat de Casa Artiştilor Bucureşti își propune identificarea și promovarea valorilor de excepție, existente la nivel național, din toate genurile muzicale (folclor, folk, hip hop, house, instrumentală, jazz, rock, dance, ușoară, pop, rap etc.) și de spectacol (dansuri: de societate, standard, latino-americane, dans contemporan, modern, clasic etc.) din România.

Doi mari prieteni ai Filarmonicii Pitești, joi, în concert

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic. Dirijorul Theo Wolters şi pianista Luiza Borac revin pe scena filarmonicii piteștene, pentru prima oară în această formulă, alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program, Ludwig van Beethoven - Uvertura la Coriolan, op 62, şi Simfonia nr. 8 în Fa major, op. 93, şi Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul pentru pian și orchestră nr. 25, în Do major.

 

Periplu cultural de excepție în cadrul celei de-a X-a ediții a „Salonului Cărții Argeșene”

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

În perioada 12-16 octombrie 2015, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat Salonul Cărții Argeșene, manifestare ajunsă la cea de-a X-a ediție. Evenimentul și-a propus să promoveze literatura românească contemporană, în contextul valorificării potențialului creativ demn de luat în seamă, pe care îl au municipiul Pitești și județul Argeș.
Astfel, în fiecare zi, după un program prestabilit, au avut loc lansări de carte, conferințe și  dezbateri pe teme literare de actualitate.

„Enescu, cel din culise” – conferință publică la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

Joi, 22 octombrie, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană Argeș vă invită la conferința intitulată „Enescu, cel din culise”, care va fi susținută de Silviu Deaconescu, consultant artistic al Filarmonicii din Pitești. Publicul va descoperi cum era omul Enescu, în intimitatea cabinei artiștilor din culisele spectacolului vieții.
George Enescu (1881 – 1955) este considerat cel mai important muzician român, personalitatea sa artistică manifestându-se în multiple ipostaze:

 

Muzeul Judeţean Argeş, Secţia Ştiinţele Naturii, vă invită să vizitați expoziţia temporară „Cuarţul şi varietăţile sale”

Luni, 12 Octombrie 2015 22:40

Muzeul Judeţean Argeş, Secţia Ştiinţele Naturii, vă invită, începând de vineri, 9 octombrie, la o nouă expoziţie temporară „Cuarţul şi varietăţile sale”.  Florile de mină sunt bijuteriile întunericului crescute domol în inima fierbinte a Pământului. Primii care le-au văzut au fost minerii timpurilor moderne. Pătrunşi în măruntaiele pământului, aceştia le găseau prin cotloane ascunse, aproape de filoanele metalifere: apariţii miraculoase, jucând fantomatic în lumina lămpaşelor. Cele mai spectaculoase flori de mină astăzi fac parte din colecţiile muzeelor de profil din întreaga lume.

Adela Popescu şi Andrei Duban aduc ”Haimanaua” la Mioveni

Luni, 12 Octombrie 2015 22:39

“Haimanaua”, adaptarea hollywoodiană şi plină de haz a lui Dan Tudor după “Omul care a văzut moartea” a lui Victor Eftimiu, vine la Mioveni. Piesa îi are în distribuţie pe Dan Tudor, Tudorel Filimon, Alina Chivulescu, Dragoş Ionescu, Adela Popescu şi Andrei Duban. Piesa va fi jucată pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia, luni, 26 octombrie 2015, începând cu ora 19,00. Biletele se pot procura de la Casa de Cultura a Sindicatelor DACIA , de luni- vineri, între orele 8.00-18.00. Preţul unui bilet este de 40 de lei, iar rezervarile se pot face la telefon 0248.262.350.

 

Mioveni, 22 octombrie: „Astă seară...chef de râs”, o comedie spumoasă cu Vasile Muraru şi Valentina Fătu

Luni, 12 Octombrie 2015 22:33

Iubitorii de teatru sunt așteptați la un nou spectacol savuros, ce îl readuce pe Vasile Muraru la Mioveni. „Astă seară...chef de râs”, este o piesă de excepție, care îi are drept protagoniști pe Vasile Muraru şi Valentina Fătu, o comedie ancorată în realitate, cu puţină ironie, cu puţină detaşare dar şi cu foarte mult umor. Spectacolul este programat pentru data de 22 octombrie, ora 19.00, în sala de spectacol a Centrului Cultural Mioveni.

Poeta Ana Blandiana și antropologul Vintilă Mihăilescu - invitați speciali la cea de-a X-a ediție a ”Salonului Cărții Argeșene”

Luni, 12 Octombrie 2015 22:32

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează în perioada 12-16 octombrie 2015 ediția a X-a a ”Salonului Cărții Argeșene”, manifestare ce-și propune să promoveze literatura română contemporană, în contextul valorificării potențialului creativ demn de luat în seamă, pe care îl au în municipiul Pitești și județul Argeș. Astfel, în fiecare zi, vor avea loc, după un program prestabilit, lansări de carte și   dezbateri de actualitate.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 12 octombrie 2015, de la ora 13.00, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

 

Academicianul Solomon Marcus a enunțat decalogul educației moderne la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 12 Octombrie 2015 22:27

Joi, 8 octombrie 2015, la ora 16.00, Școala Gimnazială de Excelență ”Sfânta Muceniță Filoteea” din Pitești, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Asociația DML Grup România,  Inspectoratul Școlar Județean Argeș, au organizat conferința „Zece nevoi umane de care educația ar trebui să țină seama”, care a fost susținută de academicianul Solomon Marcus în cadrul Simpozionului Național „Din viața școlii...”.
Prin această conferință, acad. Solomon Marcus a avut în vedere continuarea tematicii volumelor acad. Solomon Marcus „Rănile educației”, în care identifică

Bach la vibrafon, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 12 Octombrie 2015 22:25

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea recital din stagiunea camerală, care include muzica lui Bach, transpusă pentru vibrafon de Alexandru Anastasiu. Percuţionistul Alexandru Anastasiu şi Trio Grave (violistul Adrian Vasile, violoncelistul Mircea Marian şi contrabasistul Daniel Dumitrana) vor interpreta din compoziţiile marelui compozitor Sarabanda în re minor din Partita a 2-a pentru vioară solo, Sarabanda din Partita a 5-a pentru pian, Passacaglia în do minor pentru orgă şi  Trio sonata în mi minor pentru orgă.

 

World Animal Day 2015, eveniment organizat de Muzeul Județean Argeș

Luni, 05 Octombrie 2015 13:44

În fiecare an, la începutul lunii octombrie, Muzeul Judeţean Argeş marchează două evenimente care se sărbătoresc la nivel internaţional: Ziua Mondială a Animalelor (World Animal Day - WAD) şi Ziua europeană a observării păsărilor (EuroBirdwatch - EBW).
Pe 4 octombrie, se aniversează în întreaga lume ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR.  A fost aleasă această dată pentru că este Ziua Sfântului Francisc din Assisi, ocrotitorul tuturor animalelor. Este ziua în care oamenii îşi unesc forţele pentru a promova: afecţiunea, dragostea şi respectul pentru fiinţele necuvântătoare.

Patrimoniul muzical argeșean, în prim-plan la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 05 Octombrie 2015 13:35

La 1 octombrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Muzicii, pentru a promova toate genurile artei muzicale, idealurile de pace și prietenie între popoare, evoluția culturală a comunităților, schimbul de experiență și aprecierea numeroaselor valori artistice care îmbogățesc existența noastră zilnică.
Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș marchează această zi prin organizarea unei expoziții de carte, dicționare, reviste, albume, enciclopedii, discuri care promovează muzicienii și interpreții din zona Argeș-Muscel.

 

Academicianul Solomon Marcus va susține o conferință despre educație la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 05 Octombrie 2015 13:28

Joi, 8 octombrie 2015, la ora 16.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Asociația DML Grup România, Școala Gimnazială de Excelență ”Sfânta Muceniță Filoteea” din Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, vă invită la conferința „Zece nevoi umane de care educația ar trebui să țină seama”, care va fi susținută de academicianul Solomon Marcus în cadrul Simpozionului Național „Din viața școlii...”. Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a bibliotecii.  Prin această conferință, se intenționează continuarea tematicii volumelor academicianului Solomon Marcus „Rănile educației”, în care identifică

Conferințele Bookland la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 05 Octombrie 2015 13:27

În perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2015, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a fost partener la derularea proiectului „Conferințele practice Bookland Evolution”, acesta oferind liceenilor din Pitești oportunitatea de a întâlni psihologi, scriitori, jurnaliști, artiști  și oameni de afaceri argeșeni. Prin intermediul discursurilor lor, liceenii au ascultat povești de viață care au marcat evoluția profesională a vorbitorilor și au primit sfaturi și recomandări concrete, care să-i ajute efectiv în cariera pe care și-o doresc. Pe durata a 5 zile, liceenii piteșteni au fost invitați să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul lor profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de profesioniști consacrați.

 

Muzica pe şase continente cu Trio Contraste şi Filarmonica Piteşti

Luni, 05 Octombrie 2015 13:24

Filarmonica Piteşti organizează joi, 8 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic. Dirijorul Tiberiu Oprea, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, percuţionistul Doru Roman şi pianistul Sorin Petrescu, după doi ani, în aceeaşi formulă pe scena filarmonicii, alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program, Francis Poulenc - Rapsodia neagră, Radames Gnatali - Două sambe (Samba canção și Samba batucada), Earl Hatch - Furioso și Vals, Alice Gomez - Mambo africano, Nuri El Ruheibany - Trei dansuri arabe şi Phil Coulter - Suita irlandeză, pe scurt, muzică de pe şase continente.

Pisica sălbatică europeană, Exponatul lunii octombrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 05 Octombrie 2015 13:13

# Acesta va putea fi admirat de marţi până duminică între orele 9.00-17.00, la sediul Muzeului Judeţean Argeş din strada Armand Călinescu, nr. 44.

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna octombrie, în cadrul micro-expoziției  „Exponatul lunii”, o specie interesantă Felis silvestris silvestris Schreber, 1777 (Pisica sălbatică europeană).
Am ales această specie pentru că foarte puţini oameni au văzut o pisică sălbatică în mediul ei natural. Este un animal timid, solitar, care evită omul, motiv

 

Ai un copil talentat? Înscrie-l la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 05 Octombrie 2015 13:09

Centrul Cultural Mioveni organizează preselecţii pentru înfiinţarea unui grup vocal de copii(6-11 ani). Înscrierile se fac la sediul instituţiei, din strada Învățător Alexandru Popescu nr. 5, (lângă Catedrala Sf. Apostoli. Petru și Pavel) sau pe e-mail, la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru informaţii suplimentare puteţi suna şi la numărul de telefon:0721.52.00.58, Iancu Mihai.

Vizite de informare şi documentare la Europe Direct Argeș

Luni, 28 Septembrie 2015 13:19

Săptămâna trecută, Europe Direct Argeș a fost gazda unor evenimente derulate în parteneriat cu alte două centre de informare europeană din țară. Este vorba despre Europe Direct București și Europe Direct Târgoviște.
Primul eveniment, realizat cu Europe Direct Târgoviște din cadrul Bibliotecii Județene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și în colaborare cu Asociația ”Târgoviște spre Europa”, Inspectoratul Județean Dâmbovița și Asociația ”Tineri pentru Europa de Mâine”, a presupus derularea unei piese de teatru forum,

 

Pagina 84 din 129

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea