Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană: „Flori din grădina mea”

Luni, 16 Martie 2015 00:00

În perioada 2 -14 martie 2015, Biblioteca Județeană Argeș a organizat expoziția de pictură „Flori din grădina mea”, autoare Nana Mararu. Pe simezele bibliotecii au fost expuse 35 de tablouri cu tematică florală, realizate în ulei acrilic și tempera. Despre picturile sale, Nana Mararu a afirmat că acestea au fost realizate într-o perioadă de cinci ani, iar sursa sa de inspirație a fost chiar florile din grădina proprie: „Florile din grădină mă relaxează și îmi creează o stare de spirit pozitivă. După 60 de ani, mi-am realizat unul din cele mai frumoase vise ale mele.”
Sabina Busuioc

Prelegere de istorie la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Joi, 12 martie, de la ora 14.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat prelegerea „Basarabii și începuturile de statalitate ale Țării Românești – incertitudini, controverse, realități”, susținută de jurnalistul Doru Căpătaru, membru al Federației Internaționale de Jurnalism.
Expunerea realizată de Doru Căpătaru, care este un profund cunoscător al perioadei medievale românești, s-a centrat pe următoarele aspecte: 1. Problema descendenței lui Basarab I (numit la botez Mihail) din Radu Negru Tocomerius, Tugomir sau Tihomir; 2. Relațiile pe care Basarab I le-a avut cu

 

Poetul Lucian Avramescu a adus un elogiu femeii la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Miercuri, 11 martie, la ora 13.00, Biblioteca Județeană Argeș a oferit publicului piteștean prilejul de a se bucura de un regal poetic oferit de maestrul Lucian Avramescu. În cea mai frumoasă lună din an dedicată femeilor, poetul Lucian Avramescu a oferit un „mărțișor poetic” intitulat „Să strigi femeia pe numele ei de vers”, cea mai recentă carte de poezii de dragoste a autorului.
Despre noul volum semnat de Lucian Avramescu și despre modul în care versurile sale le-a modelat concepția despre iubire și viață, au vorbit Mihaela

Maia Morgenstern, spectacol electrizant cu sala plină la Mioveni

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Ultima seară a Festivalului de Teatru Mioveni, Ediţia a II-a, 1 - 8 Martie 2015, a fost seara Maiei Morgenstern. Actriţa a jucat magistral rolul principal în piesa „Miss Daisy şi Şoferul Ei”, alături de Mircea Rusu şi Mircea Dragoman. Plină de energie de la un capăt la celălalt al piesei şi cu un joc foarte atent la amănunte, Maia Morgenstern a avut tot timpul sala aproape de ea, iar publicul i-a savurat fiecare replică. Spectatorii din Sala

 

Zilele Porţilor Deschise la Centrul Cultural Mioveni, 6 - 9 aprilie 2015

Luni, 16 Martie 2015 00:00

„Săptămâna Altfel” din şcoli va fi marcată de Centrul Cultural Mioveni prin organizarea „Zilelor Porţilor Deschise”, în perioada 6 - 9 Aprilie. Elevii din şcolile şi liceele din Mioveni vor putea lua parte la spectacole şi expoziţii organizate de Centrul Cultural Mioveni. Totodată, cei interesaţi vor putea lua informaţii şi despre oferta de cursuri gratuite promovate de instituţie.

Filarmonica Piteşti - Feel The Rhytm

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Recitalul lunii se va desfăşura la Filarmonica Piteşti joi, 19 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Ansamblul „Feel The Rhythm”, alcătuit din percuţioniştii Paul Luculescu, Sorin Rotaru, Alexandru Stroe, Lucian Simon şi Alexandru Badea, va interpreta lucrări de Astor Piazzola, Máximo Pujol, Minoru Miki, Sigfried Fink, Jovan Zivcovic, Emmanuel Séjourné ş.a. Membrii ansamblului revin pe scena filarmonicii piteştene după patru ani, în ianuarie 2011 concertând la Piteşti.

 

Exponatul lunii martie la Muzeul Județean Argeș: șirag din mărgele de sticlă şi cornalină

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Exponatul din luna aceasta reprezintă o piesă de port şi podoabă destinată femeilor. Este vorba despre un şirag din mărgele de sticlă îngemănate, de culoare albastră, alternate cu 12 mărgele de cornalină (carneol). Acestea din urmă, cu excepţia uneia, triunghiulară, au formă şi secţiune dreptunghiulară, iar suparfeţele lor sunt faţetate romboidal.

Clădirea multifuncţională din Colibaşi a fost dată în administrare Centrului Cultural Mioveni

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Cladirea multifuncţională de la Colibaşi a fost recepţionată şi dată în administrare Centrului Cultural Mioveni. Construcţia, are o suprafaţă construită la sol de 375.30 mp, iar la etaj o suprafaţă de 398.70 mp, dispune de săli pentru desfăşurarea de cursuri, pentru expoziţii, birouri, sală de spectacole, terasă, vestiare, grupuri sanitare etc. Investiţia a fost realizată exclusiv cu fonduri de la bugetul local.

 

Rapsodii de primăvară

Luni, 09 Martie 2015 23:07

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va evolua, ca solist, flautistul Cătălin Opriţoiu. În program: Aram Haciaturian - Concertul pentru flaut și orchestră în re minor (concertul pentru vioară transcris pentru flaut de Jean-Pierre Rampal), Jean Sibelius - Suita Karelia, op. 11 şi George Enescu - Rapsodia română în La major, op. 11.

Programul Teatrului „Alexandru Davila”

Luni, 09 Martie 2015 23:04

Sala Studio „Liviu Ciulei”:
Vineri, 13 martie, de la ora 18.00, „De la lume adunate şi-napoi la lume date”;
Sala mare a teatrului:
Marţi, 10 martie, de la ora 19.00, “Desculţ în parc” (Ştefan Bănică Jr);
Sâmbătă, 14 martie, de la ora 18.00, „ O noapte furtunoasă”;
Duminică, 15 martie, de la ora 18.00, “Doi români prin Europa”;
Sala Aşchiuţă:
Sâmbătă, 14 martie, de la ora 11.30 - „Albă ca zăpada”;
Duminică, 15 martie, de la ora 11.30 - “Crăiasa zăpezilor”.

 

Personalități feminine argeșene. Doamne ale condeiului

Luni, 09 Martie 2015 23:01

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș continuă șirul manifestărilor culturale  cu expoziţia Personalități feminine argeșene. Doamne ale condeiului,  expoziție ce stă sub semnul Zilei de 8 Martie, dedicată în exclusivitate scriitoarelor argeşene, doamnelor ce fac cinste judeţului nostru şi care au ajuns la celebritate prin activitatea desfăşurată.
Expoziția  pune astfel în valoare, aducând  omagiu și recunoștință celor  ce lasă moştenire literaturii operele lor, numărul mare al acestora şi operele lor relevând actul cultural şi artistic din judeţul Argeş.

Lansare de carte la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 09 Martie 2015 23:00

„Să înțelegem medierea.
Medierea, unealtă pentru societatea civilă”
- Culegere de spețe în mediere comentate -
Luni, 9 martie 2015, de la ora 16.30, în sala de conferință, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș vă invită la evenimentul de lansare a culegerii de spețe în mediere comentate „Să înțelegem medierea. Medierea, unealtă pentru societatea civilă.”

 

Prelegere publică la Biblioteca Județeană Argeș: unde a avut loc Bătălia de la Posada?

Luni, 09 Martie 2015 22:59

Joi, 12 martie, de la ora 14.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă invită la prelegerea „Basarabii și începuturile de statalitate ale Țării Românești – incertitudini, controverse, realități”, care va susținută de jurnalistul Doru Căpătaru, membru al Federației Internaționale de Jurnalism.
Prelegerea va consta în dezbaterea perioadei cuprinse între a doua jumătate a secolului XIII și a primei jumătăți a secolului XIV, etapă definitorie pentru apariția Țării Românești. În lumea istoricilor, există controverse cu privire la existența lui Negru-Vodă, a originii lui, a legăturii de rudenie dintre el și Basarab I Intregitorul, precum și a locului în care s-a desfășurat Bătălia de la Posada din noiembrie 1330.
Sabina Busuioc

Ediţia a doua a Festivalului de Teatru Mioveni a adus în oraş mai marii actori ai teatrului românesc

Luni, 09 Martie 2015 22:54

Centrul Cultural Mioveni a organizat, în perioada 1 – 8 martie, cel mai mare festival de teatru din Argeș, denumit acum „Festivalul de Teatru Mioveni”, aflat la cea de-a doua ediție. În cadrul acestui festival au fost puse în scenă opt piese de teatru cu actori consacrați, unii dintre ei aflați pentru a doua oară pe scena de la Mioveni. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia” Mioveni, dar şi în sala de spectacole a Centrului Cultural Educativ.

 

Seminar despre rolul femeii în societatea postmodernă, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 09 Martie 2015 22:51

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – Sectorul Social Filantropic și de Misiune și cu Asociația Mamelor Argeșene, au organizat marți, 3 martie, de la ora 13.00, în sala de conferințe a bibliotecii, seminarul cu tema „Femeia – educatoarea familiei”, care a avut drept scop motivarea femeilor pentru descoperirea și valorizarea propriilor calități, pentru IUBIRE.
Invitatul special al evenimentului a fost IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a citit și a comentat fragmente din autori clasici despre importanța femeii în tradiția creștină românească.

Criticul literar Aureliu Goci a lansat un volum de referință despre opera lui Liviu Rebreanu

Luni, 09 Martie 2015 22:50

Joi, 5 martie, la ora 16.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un dublu eveniment editorial deosebit: lansarea cărții „Liviu Rebreanu. Centrul operei și distribuția tipologică” (Editura Betta, București, 2014) autor criticul literar Aureliu Goci și a romanului „Ad-verb de timp” (Editura Betta, București, 2014), autoare Gabriela Banu (traducătoare a marilor scriitori de limbă spaniolă și portugheză; a tradus celebrul roman „Alchimistul” al lui Paolo Coelho).

 

Lucian Avramescu își va lansa noul volum de poezii de dragoste la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 09 Martie 2015 22:48

Miercuri, 11 martie, la ora 13.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă invită la un eveniment editorial deosebit: lansarea noului volum de poezii de dragoste, intitulat sugestiv „Să strigi femeia pe numele ei de vers”, semnat de poetul și jurnalistul Lucian Avramescu.
În noul său volum de poezii, apărut la Editura A.M. Press în anul 2014, Lucian Avramescu evocă superb femeia, sursă inepuizabilă de inspirație. Versurile sale pot fi oricând dedicate soțiilor, iubitelor sau chiar mamelor.

Rubik Open 2015 - Prima competiţie naţională de gen din acest an este la Centrul Cultural din Mioveni

Luni, 09 Martie 2015 22:35

Mioveniul dovedeşte încă o dată că este promotorul unor competiţii inedite la nivel naţional. Astfel, în weekendul 18 - 19 Aprilie, Centrul Cultural Mioveni va găzdui primul concurs naţional din acest an, de rezolvare rapidă a cubului Rubik. În fiecare dintre cele două zile de concurs, între orele 10.00 - 17.00, cei mai rapizi concurenţi din ţară îşi vor demonstra viteza şi îndemânarea. Competiţia este una oficială şi toate rezultatele vor fi înregistrate în baza de date a World Cube Association (WCA), federaţia internaţională de profil. Dintre probele ce se vor desfăşura la Centrul Cultural Mioveni amintim rezolvarea Cubului

 

Dragobetele a sărutat fetele la Centrul de Cultură Brătianu

Luni, 02 Martie 2015 23:03

Pe 24 februarie 2015, Consiliul Judeţean Argeş prin Centrul de Cultură „Brătianu” şi în parteneriat cu Casa de Cultură din Ştefăneşti au organizat cea de-a XI- a ediţie  a spectacolului Dragobetele sărută fetele. Totul  s-a învârtit în jurul dragostei, care a fost şi tema programelor artistice vizionate.
Au fost invitate să participe la spectacol Palatul Copiilor din Piteşti, Grădiniţa „Vintilă Brătianu” din Ştefăneşti, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. C-tin şi Elena” din Piteşti, Şcoala gimnazială „Vintilă Brătianu” din Ştefăneşti, Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti.
Programele  pregătite de copii au fost urmărite şi apreciate de un juriu competent, alcătuit din domnul Bănică Nicolae, regizor, doamna Roşu Gabriela,

Programul Teatrului „Alexandru Davila”

Luni, 02 Martie 2015 23:01

# Sala mare a teatrului:
- Vineri, 6 martie, de la ora 18.00, Spectacol al corului Ars Nova;
- Sâmbătă, 7 martie, de la ora 18.00, „O mireasă de împrumut”;
- Duminică, 8 martie, de la ora 18.00, Recital al actorului Florin Dumitru: “Cântec despre mine însumi… după 10 ani”;
# Sala Aşchiuţă:
- Sâmbătă, 7 martie, de la ora 11.30 - „Ursul păcălit de vulpe”;
- Duminică, 8 martie, de la ora 11.30 - “Albă ca zăpada”.

 

Pagina 95 din 129

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea